Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Arifi: Idemo u Brisel, insistiramo na sporazumu o energetici

Danas pre 13 sati
Šef kosovske delegacije u pregovorima o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine Avni Arifi je u intervjuu za Kosovapres potvrdio da će njegov tim 18. juna otputovati u Brisel. „Imamo poziv, zapravo 18-tog delegacija Kosova će otputovati i predstaviti dostignuća i rad kosovskih institucija u... »

Srbija i Alzas

Danas pre 18 sati
Zamislimo sledeću situaciju. Godina je 1964., i izvesni umetnici iz Alzasa gostuju u Berlinu na festivalu gde predstavljaju svoj kulturno-umetnički program: filmove, muziku, fotografiju i slične artističke uratke. Sve to kako bi berlinska i nemačka publika bolje upoznala kulturnu scenu ove... »

SNP: Radna grupa protiv lažnih vesti

Danas pre 14 sati
Srpska narodna partija (SNP) predložiće Vladi Srbije da oformi posebnu radnu grupu koja bi definisala mere odbrane za slučajeve plasiranja lažnih vesti i vođenja specijalnog rata protiv Srbije, saopštila je danas SNP. Naša zemlja se poslednjih nedelja nalazi na otvorenom udaru lažnih vesti... »

Priština: Liberalizacija viza „završeno“ pitanje

Danas pre 14 sati
Kosovske institucije ne očekuju iznenađenje od Evropske unije, kada je reč o liberalizaciji viza. U Vladi Kosova, ali i na drugim državnim instancama su čvrsto uvereni da će do kraja ove godine, građani Kosova moći slobodno da se kreću bez viza u Šengen zoni. Prema rečima zvaničnika u... »

Vulin: Ne smemo da se delimo

Danas pre 1 dan
Ne smemo dozvoliti da nas bilo ko deli, ovde niko nikoga ne sme da pita kada je došao i odakle je došao, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je prisustvovao zavičajnom zboru na Selištu, u Bukovici kod Novog Sada, čiji je cilj očuvanje identiteta Srba iz Krajine. Vulin je istakao... »

Bele sobe

Danas pre 10 sati
Za oskudno nameštene prostorije, bez ikakvih ukrasa i luksuza, i bilo čega na čemu može da se zadrži oko obično se kaže –monaški prostor. Ć(k)elija. Sugeriše skromnost, opire se blagodetima pa i kiču ovoga sveta. Ali, pretpostavljam, da i u tim monaškim izbama postoji bar krst ili... »

Politička podešavanja

Danas pre 14 sati
Ko je kurate sreće, kurate je sreće. A i kako te bešika zaljulja, tako te motika zakopa. Čista je patologija taj moj odnos sa televizorom. Po vazdan je uključen, ne gledam u ekran, sjedim mu iza leđa i kao slušam, iako malo od svega toga čujem. Ono što bih i čuo, najčešće mi promakne.... »

Kosovska saga 2

Danas pre 1 dan
Naša današnja kolumna trebalo je da izađe juče, ali zbog (moje) pogrešne računice nije poslata, pa ste silom prilika čitali još jedan nastavak Yugonostalghie. No, za prosutom kolumnom ne treba plakati, nego iz nje valja izvlačiti pouke. Na primer ovu. Ako prekid u kontinuitetu izlaženja... »

Po 100.000 dinara za jačanje pčelinjaka

Danas pre 10 sati
Podsticaje za pčelarstvo iz budžeta grada Zrenjanina prošle sezone dobilo je 30 pčelara, koji su iznose od 100.000 dinara imali na raspolaganju da iskoriste za jačanje pčelinjih društava. Među njima je Miroslav Gavrilović iz Lukićeva, koji se pčelarenjem bavi tri godine i još uvek... »

Košarkaši Srbije u više nego „šarenom“ sastavu treniraju u Beogradu

Danas pre 10 sati
Đorđević: Preživeti do septembra Košarkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za junski kvalifikacioni „prozor“ u kojem će igrati utakmice protiv Gruzije u Tbilisiju (29. juna) i Nemačke u Novom Sadu (2. jula). Na spisku igrača za ovu „akciju“ bila su i imena Miloša... »

©2018 Netmark d.o.o.