Danas

Ministar odbrane SAD: Američka vojska iz Sirije ide u Irak

Danas pre 19 sati
Ministar odbrane Mark Esper rekao je danas da će se američka vojska prema trenutnom planu premestiti iz severne Sirije u zapadni Irak, gde će nastaviti borbu protiv Islamske države kako bi sprečili ponovno uspostavljanje te terorističke… »

Krstonošić ponovo predsednik gradskog odbora DS u Novom Sadu

Danas pre 20 sati
Vanredni profesor Medicinskog fakulteta Veljko Krstonošić je izabran za predsednika Gradskog odbora Demokratske stranke (DS) u Novom Sadu. Krstonošić, koji je na čelu gradske organizacije DS od 2014. godine, po drugi put je izabran na neposrednim… »

Ankara pozvala SAD da utiču na povlačenje Kurda iz Sirije

Danas pre 1 dan
Turska je danas pozvala SAD da utiču na povlačenje kurdskih snaga sa severoistoka Sirije „bez incidenata“, u skladu sa dogovorom o okončanju turske ofanzive u tom delu Sirije, izjavio je portparol turskog predsedništva Ibrahim Kalin. „Stalno nam… »

LDP: Sramotan napad Šešelja na Milojka Pantića, tužilaštvo da hitno reaguje

Danas pre 14 sati
Liberalno demokratska partija (LDP) osudila je danas pretnje lidera Srpske radikalne stranke, Vojislav Šešelja novinaru Milojku Pantiću, ističući da tužilaštvo hitno mora da reaguje. „Sramotni napad Vojislava Šešelja na Milojka Pantića… »

Zbog štrajka u Francuskoj tri dana poremećen železnički saobraćaj

Danas pre 15 sati
U Francuskoj je danas treći dan štrajka kojim je poremećen saobraćaj vozova, što bi moglo potrajati jer se zaoštrava ton između sindikata i železničkih prevoznika s jedne strane, i Vlade, s druge. Po državnoj železnici SNCF, danas je stanje… »

AMSS: Moguća zadržavanja u popodnevnim satima na prilazima većim gradovima

Danas pre 21 sat
Na putevima u Srbiji danas će uglavnom biti bez zastoja i prekida saobraćaja, medjutim povećan broj vozila je moguć u popodnevnim i kasnijim večernjim satima na prilazima većim gradovima, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Prema poslednjim… »

Konvoj sa kurdskim borcima i ranjenicima napušta sever Sirije

Danas pre 13 sati
Konvoj sa ranjenim i borcima Sirijskih demokratskih snaga (SDF), većinom Kurda, napustio je danas grad Rasl al-Ajin na severu Sirije koji je pod turskom opsadom, prenosi novinar Frans presa. Konvoj od više od 50 vozila uključujući kombije i kola hitne… »

Hapšenje direktora zbog provale brane u Rusiji

Danas pre 16 sati
Trojica direktora preduzeća koje upravlja sibirskim rudnikom zlata gde se u subotu provalila brana pri čemu je poginulo 15 ljudi, uhapšena su danas, saopštile su ruske vlasti. Direktori su iz preduzeća za iskopavanje zlata „Sisim“ (Sisim)… »

Čanak: Bojkot izbora je drugo ime za bele listiće

Danas pre 1 dan
Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će odluku o izlasku na izbore doneti Glavni odbor te stranke, ali da će se on svesrdno zalagati za izlazak na izbore. „Uslovi su daleko od idealnih, ali nisu bili idealni ni 1996. ni… »

Mesec borbe protiv raka dojke: Spasla je grudi hiljadama žena, ali verovatno nikad niste čuli za nju

Danas pre 16 sati
Promenila je živote hiljada žena obolelih od raka dojke, a ipak je bila oštro kritikovana zbog toga. Kanadskoj doktorki Veri Piters ljudi su bili na prvom mestu u medicini, u vreme kada su doktori obraćali malo pažnje na strahove i teskobe vlastitih… »

Danas, najnovije vesti »