Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

U Sarajevu upisivanje u knjigu žalosti povodom smrti Milene Dravić

Danas pre 4 sata
Svoj ogromni talenat Milena Dravić poklonila je kinematografiji BiH gde je ostvarila brojne i nikada zaboravljene uloge, čime nas je beskrajno zadužila i počastila, rekao je Emir Hadžihafizbegović, direktor Kamernog teatra 55. gde je otvorena knjiga žalosti povodom smrti legendarne... »

Joakiminterfest: Gran pri za „Ustav Republike Hrvatske“

Danas pre 4 sata
Predstava Satiričnog kazališta Kerenpuh iz Zagreba „Ustav Republike Hrvatske“ Ante Tomića i Rajka Grlića, u režiji Ivana Brešana, osvojila je Gran pri 13. Međunarodnog pozorišnog festivala Joakiminterfest, koji se večeras završava u Kragujevcu. Joakimovu nagradu za najbolju predstavu... »

Ministarstvo odbrane: Mediji da ne narušavaju istragu u fabrici u Lučanima

Danas pre 4 sata
Ministarstvo odbrane reagovalo je povodom učestalih navoda u pojedinim medijima u vezi sa prošlogodišnjom eksplozijom u fabrici „Milan Blagojević – namenska“ a.d. Lučani, kojima se prejudicira krivica određenog broja zaposlenih, a naročito rukovodstva fabrike. U saopštenju navode da... »

Da li je svet na pragu nove krize

Danas pre 5 sati
Da li se svet nalazi na pragu nove ekonomske krize? Ovo pitanje analitičari polako stavljaju u fokus nakon sve češćih turbulencija na najvećim berzama. Tako je početak ove godine obeležio lančani pad pokrenut 6. februara, „crnog ponedeljka na Volstritu“, kraha koji je za sobom povukao i... »

Kralj Salman naredio internu istragu slučaja Kašogi

Danas pre 6 sati
Saudijski kralj Salman naredio je javnom tužiocu otvaranje interne istrage u slučaju nestanka novinara Džamala Kašogija, koji je pre 12 dana ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i nikada nije izašao iz njega, prenosi RSE. „Kralj je naredio Javnom tužiocu da otvori internu istragu... »

Odbojkašice Srbije u polufinalu prvenstva u Japanu

Danas pre 7 sati
Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale prvenstva sveta u Japanu, bez obzira na ishod sutrašnjeg duela sa Italijom. Italija je danas pobedila selekciju Japana sa 3:2 i naj način je eliminisla domaćina šampionata, koji je u nedelju izgubio i od Srbije. Sutrašnji meč između Srbije i... »

Vučić: Prvo stanovi u Vranju i Nišu za pripadnike snaga bezbednosti

Danas pre 8 sati
Sastanak o projektu izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će do 1. maja 2019. godine krenuti izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti u sedam gradova Srbije, ali u narednih mesec dana to će prvo biti Vranje i Niš. Mi... »

Izbori u Bavarskoj: Najgori rezultat za CSU od 1950.

Danas pre 1 dan
Hrišćansko-socijalna unija (CSU), bavarska sestrinska stranka demohrišćana nemačke kancelarke Angele Merkel, zabeležila je na danas održanim pokrajinskim izborima u Bavarskoj najgori rezultat od 1950. godine. Rojters prenosi da su glasovi CSU otišli ultradesnici što je korak unazad koji bi... »

(Bez)grešni

Danas pre 7 sati
Univerzalno pravo demokratije kaže da niko nije kriv dok se ne dokaže suprotno, pa tako i Crvenoj zvezdi može da se sudi samo ako paralelne istrage Evropske fudbalske federacije i francuskog Tužilaštva nepobitno ustanove da je izvesni funkcioner srpskog prvaka probao da se opkladi na poraz... »

Potpisan memorandum o izgradnji Moravskog koridora

Danas pre 4 sata
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović potpisala je danas sa predstavnicima američke kompanije Behtel memorandum o razumevanju u izgradnji Moravskog koridora u dužini od 110 kilometara, a vrednost radova se procenjuje na 800 miliona evra. Mihajlović je na konferenciji za novinare u Vladi... »

©2018 Netmark d.o.o.