Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Pod zaštitom 125 vrsta selica

Danas pre 1 sat
Potpisan sporazum o kontroli lova i sprečavanju krivolova Jedna od osnovnih pretnji za ptice selice je krivolov, i to naročito u južnoj Evropi, uključujući i naše krajeve, zatim na Bliskom Istoku i u Africi. On utiče ne samo na smanjenje populacija ugroženih vrsta i remeti uobičajene... »

Rezervat Carska bara bio u vatrenom obruču

Danas pre 1 sat
Sve veća šteta u Banatu zbog požara izazvanih paljenjem strnjišta Požar koji je u nedelju zahvatio Rezervat prirode Carska bara goreo je celu noć i tek danas je stavljen pod kontrolu, nakon višesatne akcije zrenjaninskih vatrogasaca. Jak vetar odmagao je gašenje požara, koji je... »

Gotovina: Protest u Vukovaru nije politizovan

Danas pre 2 sata
Penzionisani hrvatski general Ante Gotovina ocenio da subotnji protest u Vukovaru zbog neprocesuiranja ratnih zločina u Hrvatskoj nije politizovan i da u demokrastkim zemljama svi imaju pravo na svoje mišljenje, prenosi N1 u Zagrebu. Nakon što je gledao vojnu vežbu „Velebit 18 – združena... »

Dodik: Klinton prikrivao zločin nad Srbima

Danas pre 3 sata
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je, povodom informacije da je CIA krila dokumenta o masakru nad više od 1.000 Srba oko Srebrenice iz 1993. godine, predstavlja zločin prema istini. Sad je potpuno jasno, rekao je Dodik Srni, da je administracija tadašnjeg američkog predsednika... »

Francuska: U poplavama stradalo najmanje 10 osoba

Danas pre 3 sata
U poplavama i bujicama na jugozapadu Francuske stradalao je najmanje 10 osoba, mnogi su evakuisani helikopterima sa krovova svojih kuća jer je tokom noći palo kiše kao za nekoliko meseci, a francuski predsednik Emanueal Makron najavio je solidarnost francuske nacije i pomoć postradalima, javlja... »

U Slobodnoj zoni Smederevo 20 puta više zaposlenih

Danas pre 3 sata
Ministar finansija Siniša Mali obišao je danas Slobodnu zonu Smederevo i tom prilikom istakao značaj slobodnih zona za privlačenje novih investitora i za privredni rast, te poručio da će se zajedno sa Vladom RS i predsednikom Aleksandrom Vučićem i dalje boriti za svaku novu fabriku i... »

Dragan Tomašević novi predsednik Sportskog saveza Beograda

Danas pre 3 sata
Redovna izborna Skupština Sportskog saveza Beograda Na redovnoj izbornoj Skupštini Sportskog saveza Beograda, održanoj u ponedeljak, 15. oktobra 2018, za novog predsednika ove organzacije izabran Dragan Tomašević. Kako se navodi u saopštenju SSAB, Dragan Tomašević jednoglasno je izabran za... »

Čović: Izmeniti izborni zakon

Danas pre 3 sata
Odlazeći član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je saopštio da će formiranje vlasti usloviti usvajanjem izmena izbornog zakona. Čović je u intervjuu za Večernji list jasno poručio da će uslov za uspostavljanje vlasti, bar kada je reč o HDZ, biti izmene izbornog zakona... »

U Slobodnoj zoni Smederevo broj zaposlenih porastao 20 puta

Danas pre 3 sata
Ministar finansija Siniša Mali obišao je danas Slobodnu zonu Smederevo i tom prilikom istakao značaj slobodnih zona za privlačenje novih investitora i za privredni rast, te poručio da će se zajedno sa Vladom RS i predsednikom Aleksandrom Vučićem i dalje boriti za svaku novu fabriku i... »

BAT sutra obeležava 15 godina od privatizacije fabrike cigareta u Vranju

Danas pre 3 sata
U prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sutra će u Vranju biti odbeležena petnaesta godišnica od privatizacije lokalne fabrike cigareta koja je poslovala do 2003. godine pod imenom Duvanska industrija Vranje (DIV), navodi se, izmedju ostalog u saopštenju dostavljenom dopisništvu... »

Odbojkašice Srbije u polufinalu Svetskog prvenstva

Radio 021  pre 9 sati  još 22 povezane

U naredne tri godine milijardu evra u zdravstveni sistem

RTV  pre 8 sati  još 20 povezanih

Saudijski kralj nema saznanja o novinaru Džamalu Kašogiju

Nova ekonomija  pre 6 sati  još 34 povezane

Gori Carska bara, neodgovorni nastavljaju da pale strnjišta

Infonet Vojvodina  pre 4 sata  još 13 povezanih

Merkel: Glasači izgubili poverenje u vladu, povratiću ga

Dnevnik  pre 6 sati  još 20 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.