Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Erdogan: Ako se poljulja Turska poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, BiH

Danas pre 2 sata
Predsednik Turske Resžep Tajip Erdogan izjavio je danas da, „ako se poljulja Turska, poljuljaće se i Sirija, Irak, Jemen, Libija, Bosna i Hercegovina“. Turska za milione ljudi širom sveta simbol mira, blagostanja i poverenja, rekao je Erdogan građanima u severozapadnom turskom gradu... »

Biserko: Karadžić inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama

Danas pre 3 sata
Osnivačica i predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko rekla je portalu Vijesti.ba da očekuje potvrdu prvostepene presude bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću koji „ostaje kao inspiracija svim belim ekstremistima po svetu protiv islama“.... »

Tramp ponovio da su sve opcije otvorene za Venecuelu

Danas pre 3 sata
Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je danas da su sve opcije otvorene u suočavanju sa krizom u Venecueli. Tramp je rekao da bi SAD mogle da uvedu „mnogo strože“ sankcije režimu venecuelanskog predsednika Nikolasa Madura ukoliko to bude potrebno. On je pozvao venecuelanske vojnike da prestanu... »

Predsednik Kazahstana Nazarbajev podneo ostavku

Danas pre 3 sata
Predsednik Kazahstana Nursultan Nazarbajev podneo je danas ostavku, posle skoro 30 godina na vlasti na čelu te centralnoazijske zemlje, javljaju agencije. Posle odlaska on će imati proširena ovlašćenja zahvaljujući zakonu usvojenom u maju 2018. godine koji daje ustavni status Savetu... »

Tromp: Karadžiću moguća i sloboda

Danas pre 3 sata
Bivša istražiteljka u Haškom tribunalu Nevenka Tromp izjavila je da je pravno moguće da se bivšem predsedniki Republike Srpske Radovanu Karadžiću u žalbenom postupku smanji kazna ili čak donese oslobađajuća presuda. Karadžiću će sutra biti izrečena pravosnažna kazna u Hagu. U... »

Inter dobio uslovnu kaznu zbog rasizma njegovih navijača

Danas pre 4 sata
Fudbalski klub Inter kažnjen je danas uslovno zatvaranjem jedne tribine u jednoj utakmici, pošto su njegovi navijači ponovo uzvikivali rasističke parole. U saopštenju italijanske lige navodi se da je „veliki procenat“ navijača na jednoj tribini na rasnoj osnovi vređao fudbalera Milana... »

Ključne zemlje Unije žele reciprocitet prema Kini

Danas pre 4 sata
Uoči sutrašnjeg samita EU u Briselu Evropa neočekivano brzo ide ka tome da ograniči pristup Kine velikim javnim projektima, i to od železnica do telekomunikacija. Samo nedelju dana pošto je Brisel označio Peking kao „sistematskog rivala“, očekuje se da lideri EU koji će prisustvovali... »

Jinker: Stabilizovati JOB

Danas pre 4 sata
Novoizabrani predsednik Jevrejske opštine Beograd (JOB) Aleksandar Jinker apelovao je danas da Ministarstvo pravde postupi po zakonu i upiše ga u Registar crkava i verskih zajednica kao novog predsednika te opštine. Kao svoj cilj istakao da stabilizuje i finnsijski konsoliduje JOB. Jinker je, na... »

Ostao bez posla i bez stana

Danas pre 5 sati
Sprečeno iseljenje penzionisanog pukovnika JNA Gojka Lalovića Prinudno iseljenje penzionisanog pukovnika JNA Gojka Lalovića iz stana u Vespučijevoj 24, na Bežanijskoj kosi, sprečeno je danas kada su nekoliko desetina solidarnih građana, komšija, prijatelja i aktivista iz Združene akcije... »

Kazahstan: Predsednik podneo ostavku nakon tri decenije na vlasti

Danas pre 5 sati
Predsednik Kazahstana Nursultan Nazabrajev, koji je na čelu države bio od proglašenja nezavisnosti od Sovjetskog Saveza, objavio je da podnosi ostavku. U televizijskom obraćanju javnosti, saopštio je da ova odluka „nije bila jednostavna“. Od kako je 1990. godine postao predsednik ove... »

Uhapšeni Zrenjaninci pušteni iz pritvora

Danas  pre 4 sata  još 1 povezana

Košarkaši Olimpijakosa pobedili Bajern

Danas  pre 1 sat  još 2 povezane

Više od 238 žrtava ciklona u Mozambiku (video)

Večernje novosti  pre 1 sat  još 1 povezana

Barnije: Svako odlaganje Bregzita imalo bi političku i ekonomsku cenu

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.