Danas

Novaković (NS) u otvorenom pismu Vulinu: Novi Sad je postao kriminalni eldorado

Danas pre 8 sati
Predsednik novosadskog odbora Narodne stranke (NS) Borislav Novaković poručio je u otvorenom pismu ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu da taj grad više nije bezbedan već je „postao kriminalni eldorado, baza i utočište za organizovani… »

Tokom praznika napisane 102 kazne zbog nepoštovanja mera

Danas pre 7 sati
Zamenica rukovodioca Radne grupe za koordinaciju republičkih inspekcija Svetlana Mijatović izjavila je danas da su tokom praznika zbog nepoštovanja epidemiloških mera napisane 102 prekršajne kazne u vrednosti 2,5 miliona dinara. „Više od polovine… »

Glišić: Šapić je idealan za obračun sa ljudima Nebojše Stefanovića

Danas pre 10 sati
Vladan Glišić, poslanik Narodne mreže i donedavni bliski saradnik lidera SPAS-a, govori za Danas Verovao sam da prostor koji postoji u političkoj javnosti, za državno-odgovornu opoziciju, Aleksandar Šapić želi da popuni i da će ga ta ambicija… »

Britanija od 17. maja ublažava restrikcije za putovanja u inostranstvo

Danas pre 22 sata
Britanska vlada objavila je da od 17. maja ublažava restrikcije za putovanja u inotstranstvo, ukidajući obavezan karantin za dolaske u Englesku iz 12 zemalja i teritorija među kojima su Izrael i Portugal ali nisu vodeće turističke destinacije… »

SZO odobrila Sinofarm vakcinu

Danas pre 24 sata
Svetska zdravstvena organizacija (DZO) danas je odobrila vakcinu protiv korona virusa kineskog proizvođača Sinofarm. Danas smo odobrili za hitnu upotrebu vakcinu Sinofarm i to je sada šesta vakcina koju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila za… »

EU dogovorila potencijalnu nabavku 1,8 milijardi doza vakcine Fajzer/Biontek

Danas pre 5 sati
Evropska unija danas je sklopila veliki ugovor za moguću nabavku 1,8 milijardi doza antikovid vakcina kompanija Fajzer/Biontek do 2023. godine, čime je učvrstila svoju podršku kompanijama i njihovoj novoj tehnologiji. Predsednica Evropske komisije… »

Fondacija „Alek Kavčić“: Do sada isporučeno skoro 10.000 besplatnih udžbenika

Danas pre 7 sati
Fondacija „Alek Kavčić“ saopštila je danas da je do sada isporučila skoro 10.000 besplatnih udžbenika osnovnim školama u Srbiji, koje su najčešće naručivale štampane udžbenke za sedmi i treći razred, a zatim i za osmi, drugi, kao i prvi… »

Uručenjem nagrada Radetu Šerbedžiji i Puriši Đorđeviću počeo 49. FEST (FOTO)

Danas pre 17 sati
Uručenjem nagrada glumcu Radetu Šerbedžiji i reditelju Puriši Đorđeviću večeras je u Beogradu svečano otvoren 49. Međunarodni filmski festival (FEST). Nakon uručenja nagrada u Centru Sava pušten je film „Veliko iskopavanje“. Šerbedžiji i… »

Korona virus, Nemačka i protesti: Pozivi za zabranu nošenja Davidove zvezde na demonstracijama

Danas pre 24 sata
Nemački komesar za antisemitizam Feliks Klajn, zahtevao je od zvaničnika da spreče demonstrante da koriste nacističku žutu zvezdu koju su morali da nose Jevreji u Drugom svetskom ratu. Neki demonstranti zamenili su reč „Jude“ (Jevrej) frazom… »

Program za nedovoljno razvijene opštine od 70 miliona dinara

Danas pre 2 sata
Za projekte razvoja nedovoljno razvijenih opština čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka biće izdvojeno više od 70 miliona dinara, saopštio je danas kabinet ministra Novice Tončeva. Za sredstva će moći da konkurišu… »

Danas, najnovije vesti »