Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Suđenje za Lovas počinje iz početka

Danas pre 8 sati
Nakon skoro 11 godina od početka sudskog procesa, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, prošle sedmice je ponovo počelo suđenje u predmetu „Lovas“. Razlog je to što Tužilaštvo za ratne zločine nije imalo godinu i po dana glavnog tužioca, piše BIRN. Milan Devčić i... »

Odloženo suđenje Ranki Tomić

Danas pre 8 sati
Suđenje Ranki Tomić, pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, juče je odloženo na neodređeno vreme, jer se nisu pojavili svedoci. Trebali su da svedoče Enes Dedić, kao i Radmila Banjac, čije se svedočenje je već nekoliko puta odloženo. Dediću poziv nije uručen, a Banjac... »

U Požarevcu od 2009. godine potpisano 470 donorskih kartica

Danas pre 8 sati
U Požarevcu je, od 2009. godine do danas, donorsku karticu u Crvenom krstu potpisalo 470 građana. Crveni krst Požarevac je i u ovoj godini nastavio da sprovodi Nacionalnu kampanju „Produži život“, koju je 2010. godine pokrenulo Ministarstvo zdravlja, kao podršku programu transplantacije... »

Tramp naredio osnivanje „svemirskih snaga“

Danas pre 9 sati
Američki predsednik Donald Tramp naredio je da sa osnuje šesti rod američkih oružanih snaga, „svemirske snage“ („space force“), koje bi bile nezavisne od vazduhoplovstva, a koje treba da odobri Kongres. „Ovim naređujem Ministarstvu obrane i Pentagonu da odmah pristupe osnivanju... »

Istinomer: Moć je u rukama građana

Danas pre 9 sati
Neophodno je da građani ne odustaju od svojih prava i da postanu svesni da u njihovim rukama leži moć, zaključak je Istinomer foruma „Ko mrsi konce građanima Kruševca?“ koji je održan u ponedeljak uveče u tom gradu u organizaciji CRTE i Istinomera. Učesnici foruma saglasili su se da je... »

„Dani višanja“ u selu Radonjica

Danas pre 9 sati
U selu Radonjica, nadomak Vučja, danas je održana manifestacija „Dani višanja „, peti put, ali prvi van Lipovice, a voćari kažu da je višnja rodila ali ga je niska otkupna cena, za prvu klasu 60, a za drugu 40 dinara po kilogramu. „U Jablaničkom okrugu, pod zasadima višnje nalazi se... »

Može li evro biti spasen?

Danas pre 9 sati
Evro se možda približava još jednoj krizi. Italija, treća ekonomija po veličini u evrozoni, izabrala je ono što se u najboljem slučaju može opisati kao evroskeptična vlada. To nikoga ne treba da iznenađuje. Burna reakcija u Italiji je još jedna predvidljiva (i predviđena) epizoda u dugoj... »

Džaferi: Sutra sednica o sporazumu Makedonije i Grčke

Danas pre 10 sati
Predsednik makedonskog Sobranja Talat Džaferi najavio je da će sutra u 11 sati u parlamentu početi debata o sporazumu zmeđu Makedonije i Grčke o imenu države i da očekuje da se završi do petka uveče, prenosi AP. Džaferi je za makedonsku agenciju MIA rekao da očekuje da do petka sporazum... »

Tramp: Krimilanci koriste decu za ilegalni ulazak u zemlju

Danas pre 10 sati
Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Tramp optužio je danas da imigrante, koje je njegova administracija odvojila od dece, da su kriminalci koji koriste decu za ilegalni ulazak u zemlju, a kritike stižu čak i od njegove supruge Melanije. „Decu koriste neki od najgorih... »

Bela kuća se meša u nemačku politiku

Danas pre 10 sati
Predsednik Sjedinjenih Država Donald Tramp umešao se u unutrašnju političku debatu u Nemačkoj u vezi sa migracionom politikom potvrđujući krizu poverenja u nemačkoj saveznoj vladi, komentar je onlajn izdanja lista Velt povodom jučerašnjih tvitova američkog lidera. „Narod Nemačke se... »

Nova runda dijaloga: Vučić i Tači u nedelju u Briselu?

Blic  pre 6 sati  još 4 povezane

Odbijen Mladićev zahtev za izuzeće troje sudija

Danas  pre 9 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Rođen Pavle Beljanski

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.