Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Rašković Ivić: Ne znam šta znači srednji pol

Danas pre 1 sat
Šta kažu ministri i poslanici o.... Narodna poslanica Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Poslanica Nove Srbije – Pokret za spas Srbije u Narodnoj skupštini Sanda Rašković Ivić, u okviru rubrike sajta Danasa „Šta kažu o…“, naglašava da ne podržava legalizaciju prostitucije, ali i... »

Ko ima pravo na potopljene Napoleonove brodove?

Danas pre 1 sat
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 16. decembar 1938. godine Ko je ukrao pečeno prase u Maloj Ivanči i kome pripadaju Napoleonovi ratni brodovi teme su o kojima izveštava list Pravda, na današnji dan, pre tačno osamdeset godina. Ko ima pravo na potopljene Napoleonove brodove, tema... »

Ministarstvo kulture Crne Gore: Srbija posegla u crnogorsko kulturno nasleđe

Danas pre 8 sati
Crnogorsko ministarstvo kulture ocenilo je danas da je prilikom otvaranja Kulturnog centra Srbije u Pekingu, organizator „posegnuo u konkretno“ kulturno nasljeđe Crne Gore i „predstavio ga kao svoje“. U Pekingu je 29. novembra otvoren Kulturni centar Srbije „Ivo Andrić“, i tom prilikom... »

Drugi protest „Stop kravim košuljama“: Koji su zahtevi demonstranata

Danas pre 9 sati
Glavni zahtev zavejanih nezadovoljnih građana, političara i aktivista koji su šetali na drugom protestu „Stop kravim košuljama“ je da se otkriju nalogodavci napada na opozicionog lidera Borka Stefanovića. Ipak, lista dodatnih uslova da bi građani prestali da šetaju – duga je i... »

Odbojkašice vraćene s prelaza

Danas pre 9 sati
Odbojkašice „Radana“ iz Lebana danas popodne vraćene su sa administrativnog prelaza Mutivode kod Medvđe. U okviru 9. kola međuregionalne lige ekipa Radan iz Lebana je trebalo da večeras odigra utakmicu sa ekipom „Vidovdan“ iz Gračanice. Na administrativnom prelazu Mutivode odbojkašica... »

Nikaragvanska policija zauzela zgradu nezavisnog medija

Danas pre 10 sati
Nikaragvanska policija je danas zauzela zgradu jednog nezavisnog medija koji od aprila izveštava o nasilju policije i provladinih grupa. Policija je i u četvrtak pretresla prostorije Konfidensijala i odnela dokumentaciju i kompjutere. Konfidensijal vesti objavljuje na internetu i jednom nedeljno u... »

Za sada bez dogovora na konferenciji UN o klimi, Brazil izneo nove zahteve

Danas pre 10 sati
Zvaničnici gotovo 200 zemalja koji učestvuju na konferenciji UN o klimatskim promenama u Poljskoj još nisu dogovorili pravila o smanjenju zagadjenja pošto je u poslednjem trenutku Brazil izneo nove zahteve. Pregovarači su došli do nacrta sporazuma koji postavlja većinu uslova pod kojima... »

Porošenko: Epifanije na čelu Ukrajinske pravoslavne crkve

Danas pre 11 sati
Predsednik Ukrajine Petro Porošenko objavio je danas da je osnovana Ukrajinska pravoslavna crkva, koju će predvoditi mitropolit Epifanije, prenosi AP. Porošenko je saopštio da je kreiranje „naše crkve još jedan dokaz ukrajinske nezavisnosti“, a da je okupljeni narod glavni učesnik tog... »

Od Orfeja do Lucijeve ispovesti

Danas pre 11 sati
KLASICI Roman portugalskog klasika Marija de Sa Karnejra (Lisabon, 1890 – Pariz, 1916) Lucijeva ispovest objavljen je nedavno u izdanju Arhipelaga, u prevodu Vesne Vidaković. Najpoznatije delo Marija de Sa Karnejra (objavljeno 1913) izražava kako dramu jednog života i jednog vremena, tako i... »

Rukometašice Srbije igraju protiv Poljske u baražu za SP

Danas pre 12 sati
Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće protiv Poljske u baražu za Svetsko prvenstvo u Japanu, odlučeno je danas žrebom u Parizu. Žrebom u Parizu odlučeno su svi parovi baraža za Svetsko prvenstvo. Hrvatska će igrati protiv Nemačke, u balkanskom okršaju sastaće se Slovenija i... »

©2018 Netmark d.o.o.