Danas

Američki vojnik pogrešno identifikovan na fotografiji sa Ivo Džime

Danas pre 10 sati
Jedan od vojnika fotografisan kako podiže američku zastavu na pacifičkom ostrvu Ivo Džima 1945. godine pogrešno je identifikovan, saopštila je američka mornarica. Čuvenu fotografiju Asošijejted Pres je snimio nakon žestoke bitke za ostrvo koje… »

Džezmija Horn: Najveći vokalni talenat najmlađe generacije

Danas pre 10 sati
Predstavljamo učesnike 35. Beogradskog džez festivala: Porede je sa divama tradicionalne orijentacije Beti Karter, Sarom Von i Nensi Vilson. Dvadesetosmogodišnja Amerikanka Džezmija Horn nesumnjivo je najveći vokalni talenat najmlađe generacije… »

Vatikan istražuje moguće malverzacije oko poklona

Danas pre 10 sati
Vatikanski sud istražuje netransparentnu kupovinu jedne luksuzne londonske zgrade zahvaljujući poklonima datim crkvi, u novom skandalu koji se dotiče finansija Svete stolice i u kome je papa otpustio šefa žandarmerije zaduženog za to pitanje… »

Ponovo haos na ulicama Hongkonga, povređene 24 osobe

Danas pre 9 sati
Na ulicama Hongkonga danas je ponovo nastao haos pošto su demonstranti posle neodobrenog prodemokratskog protesta postavljali barikade i palili prodavnice, dok je policija odgovorila suzavcem i vodenim topovima. Demonstranti su bacali molotovljeve… »

Kurdi napustili sirijski grad, Turska potvrdila njihovo povlačenje

Danas pre 11 sati
Portparol glavne kurdske grupe u Siriji rekao je danas da su njihovi borci evakuisali severni grad Ras al-Ajin, i da oni više tamo nemaju oružano prisustvo. Portparol Sirijskih demokratskih snaga rekao je da je današnja evakuacija deo sporazuma koji je… »

Revija smelog džeza u Domu omladine

Danas pre 11 sati
Program u Domu omladine Beograda, koji svojom smelošću privlači mnogo pažnje naših ljubitelja džeza, okupiće nikad više novih i po godinama mladih sastava iz celog sveta. Posebno predstavljanje imaće sve uticajnija savremena nemačka džez scena… »

Kuda vodi prodor kapitala u obrazovanje

Danas pre 11 sati
Suton univerziteta je evropski, ako ne i svjetski proces. NJime, doduše, rukovode nacionalne vlade, ali one djeluju u korist transnacionalnog kapitala i time pogotovo žele da sačuvaju dobrano načetu (ako ne i već prevaziđenu) ekonomsku vladavinu i… »

Položen venac na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali

Danas pre 11 sati
Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović položio je danas venac na Spomenik sovjetskim veteranima na Avali povodom Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, preneo je Beoinfo. On je tom prilikom, kako se navodi u saopštenju… »

Španski premijer Sančes pod pritiskom desnice zbog nemira u Kataloniji

Danas pre 12 sati
Na tri nedelje od izbora u Španiji predsednik vlade Pedro Sančes na meti je oštrih kritika desnice koja traži vanredne mere u Katalonji gde su se tenzije ipak znatno smirile sinoć posle više noći urbane gerile. Uz uzvike „Živela Španija i… »

Nastavlja se ratifikacija sporazuma o izlasku Velike Britanije iz EU

Danas pre 16 sati
Procedura ratifikacije sporazuma o „razvodu“ Londona i EU nastavlja se danas na evropskoj strani Kanala Lamanš, uprkos zahtevu Velike Britanije za odlaganje Bregzita, o čemu će se predsednik Evropskog saveta Donald Tusk konsultovati sa 27 članica… »

Danas, najnovije vesti »