Danas

Fudbaleri Barselone biće testirani na korona virus pre ulaska u Italiju

Danas pre 11 sati
Fudbaleri Barselone biće testirani na korona virus uoči ulaska u Italiju, na utakmicu protiv Napolija u Ligi šampiona, preneli su danas španski mediji. Ekipa Barselone u ponedeljak putuje u Italiju, uoči prve utakmice osmine finala Lige šampiona na… »

DW: Radna snaga ide na Zapad, đubre ide na Balkan

Danas pre 12 sati
Dok bogate zemlje propovedaju zaštitu životne sredine i kritikuju one koji nisu dovoljno napredni, istovremeno izvoze smeće u Bugarsku i Rumuniju preko mafijaških šema, piše bugarski antropolog Ivajlo Dičev za DW. Reč koju ćete ovih dana… »

Stefanović: Manipulacija nestalim bebama zarad političkih poena

Danas pre 12 sati
Potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da u nastavku trke „za skupljanjem jeftinih političkih poena“ pojedini danas manipulišu temom nestalih beba. On je u pisanoj izjavi istakao da aktuelna vlast donosi zakon o nestalim… »

Simović: Vućić da ostavi Crnu Goru na miru

Danas pre 12 sati
Potpredsednik Vlade Crne Gore Milutin Simović poručio je danas predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da ostavi Crnu Goru na miru da samostalno uredi odnose države i Mitropolije crnogorsko-primorske na dobro svih pravoslavnih vernika u Crnoj Gori. On… »

Sazrevanje u bizarnim okolnostima

Danas pre 12 sati
STUDIJA KARAKTERA Član britansko-američke ekipe za prisluškivanje u Berlinu za vreme Hladnog rata zatiče se u velikoj nevolji u romanu Nedužan (iz 1990) Ijana Makjuana, autora slavnih romana Iskupljenje, Crni psi, Dete u vremenu i Amsterdam. Mada… »

Šefica MMF-a: Korona virus ugrožava oporavak privrede sveta

Danas pre 11 sati
Novi korona virus „ugrožava“ oporavak privrede sveta rekla je danas šefica Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Rijadu na sastanku G20 koja kaže da je spremna da deluje da bi ograničila „rizike“ po rast. „Virus Kovid-19, globalna vanredna… »

Vučić: Uvođenje sankcija zbog kupovine Pancira bilo bi besmisleno

Danas pre 20 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da kupovina protivvazdušnog raketnog sistema „Pancir“ od Rusije nije bila tajna i da bi bilo besmisleno ako bi neko zbog toga uvodio sankcije, ali da je moguće da upozorenja sa zapada dolaze da… »

Zajedno za Srbiju izlazi na lokalne izbore u Šapcu

Danas pre 15 sati
Gradonačelnik Šapca i predsednik Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović, na konferenciji za novinare, izjavio je da ova stranka izlazi na predstojeće lokalne izbore. On je ukazao da je Glavni odbor ZZS doneo takvu odluku, a da je protiv bio Srđan… »

Zemljotres kod tursko-iranske granice, najmanje devet mrtvih i više od 100 povređenih

Danas pre 14 sati
Najmanje devet osoba je danas poginulo i 37 je povređeno u zemljotresu u Turskoj, nedaleko od granice s Iranom, izjavio je ministar zdravlja Fahretin Kodža, dok je sa iranske strane saopšteno da je u Iranu najmanje 75 povređenih. Turske vlasti su… »

Zoran Modli: Preminuo „večiti radijski dečak“

Danas pre 16 sati
Sa talasa Radio Lagune u nedelju 23. februara, stigla je tužna vest. Čuveni radio voditelj i nekadašnji pilot Zoran Modli preminuo je u nedelju, u 72-oj godini života, objavila je ta radio stanica. Dragi naši slušaoci, sa ogromnim žaljenjem vas… »

Danas, najnovije vesti »