Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Neophodno znanje za obrazovnu praksu

Danas pre 10 sati
Poslednja knjiga Paola Freirea (1921-1997), poznatog brazilskog i svetskog pedagoga, teoretičara i filozofa obrazovanja, sinteza je njegovog dugogodišnjeg saznavanja, "Pedagogija autonomije" ("Clio", 2017) razmišljanja o "naprednoj obrazovnoj praksi" i iskustva u radu na emancipaciji... »

Vreme je za novu državu

Danas pre 11 sati
Estetske revolucije i avangardni pokreti 20. veka, ur. Aleš Erjavec, izd. Orionart i Fakultet za medije i komunikacije, Beograd, 2016, s. 326, sa engleskog preveo Andrija Filipović. Ova po mnogo čemu dragocena knjiga predstavlja zapravo projekat koji je 2009. godine, boraveći na jednom skupu u... »

Pedeset, ali baš imena

Danas pre 13 sati
Negde pred Novu godinu kad je u bolja vremena vrilo od tzv. novogodišnjih prijema, promovisana je jedna povelika i podebela knjiga na način priličan renomeu "Business info group", njenog izdavača. Ali, uprkos tome, čini se da na nju nije dovoljno skrenuta pažnja šire javnosti, pa je to... »

Sućut i druge lakrdije

Danas pre 14 sati
Krasno ste to sročili, uvažena gospođo i gospodo. Civilizirano. Kulturno. Građanski decentno. S nepogrešivim osjećajem za mjeru. Uz uvažavanje svih protokolarnih konvencija i popratnih fraza. U duhu čuvene hrvatske uljudbe i finijih europskih manira. U tonu odgovornog državništva. U... »

Slonče Ćira danas proslavlja 58. rođendan (VIDEO)

Danas pre 14 sati
Crtani film “Slon Ćira II” (Golijat II) premijerno je priikazan 21. januara 1960. godine. Iako su tadašnja deca odrasla, on je i dalje manji od nokta svoga oca Ćire I, smotan je, nejak ali izrazito hrabar. Animirani film, trajanja svega 15 minuta, mnogima je te 1960. godine izmamio osmeh... »

Živorad Ciglić Cigla - Čarobna petrolejka i pakt sa baucima

Danas pre 15 sati
Ortakluk sa fantastičnim svetom iz mračnih duplji/// Satima sam buljio u majstorluk Surde Ciganina, učeći zanat///Kako mi je baba Dara popušila prvi roman/// Moja smokva u Meštrovićevoj školi/// Prvo zaposlenje u Bosni i spomenik "Stara Tuzla"/// Plac za medveda Kopija na Kopaoniku i nevolje... »

Devedesete

Danas pre 16 sati
U zimu devedeset prve na devedeset drugu godinu, kao predsednik Saveza Rusina i Ukrajinaca Jugoslavije, u Kijevu sam gost Tovaristva "Ukrajina" i Vrhovne rade (Parlamenta) Ukrajine. Rat divlja i tražim mogućnost da pomognem Rusinima i Ukrajincima "s one strane Dunava". Po mišljenju pesnika Ivana... »

Srbija naoružava NATO

Danas pre 17 sati
Kad mu se tadašnji srpski premijer Aleksandar Vučić obraćao u pozdravnom govoru, pominjući između ostalog da je Srbija jedina evropska zemlja koja može da izvozi svinjsko meso u Rusiju, Vladimir Putin je primetio stilizovane prasiće na tepihu u svečanoj sali Palate Srbija. Nonšalantno je... »

Crkva i Vučićeva kosovska politika

Danas pre 19 sati
Da li je patrijarh srpski Irinej u Banjaluci, trećeg dana Božića, prevideo da je samo prvi među jednakima u Saboru srpskih arhijereja, kad je blagosiljao predsednika Srbije Aleksandra Vučića kao "velikog borca za Kosovo i Metohiju" i da li je time stavio celu SPC pod okrilje SNS? Da li... »

Kiš loren (Quiche lorraine) - recept

Danas pre 19 sati
Ako vam je Francuska asocijacija na pomen kiš lorena, potpuno ste u pravu. Ovo jelo je klasik nadaleko čuvene francuske kuhinje, koja ima bezbroj poznatih jela kao što su: ratatuj, supa od luka, terin, guščija pašteta (foie gras), brioš, makarunsi, Peš Melba, marenge tart sa limunom,... »

Tači ocenio pozitivnom posetu Vučića Kosovu i Metohiji

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana

Pucnjava na Menhtenu, troje ranjeno

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Haradinaj: Motivi za ubistvo Ivanovića nisu etnički

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Osuda pretnji političkim protivnicima

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.