Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Princ od Tule „stigao“ do 1968.

Danas pre 15 sati
Deveta umetnost Oduvek me je oduševljavalo to kako Hal Foster prikazuje izuzetno komplikovani stvarni svet vrlo jednostavnom olovkom, perom i tušem. To je nadljudska osobina – kaže Greg Hildebrant u svom autorkom tekstu, u kome objašnjava uticaj Harolda Fostera, autora legendarnog „Princa... »

I osmina finala je veliki uspeh

Danas pre 15 sati
Skener sedme sile Svetsko prvenstvo u fudbalu je počelo, a mi smo pitali poznate srpske sportske novinare šta misle, koji su dometi reprezentacije Srbije na Mundijalu, ko su po njima najveći favoriti na turniru i ko će 15. jula u Moskvi podići „Zlatnu boginju“. 1. Koji su dometi... »

Marković: Crna Gora neće podići žicu za migrante na granici

Danas pre 16 sati
Crnogorski premijer, Duško Marković, saopštio je da Crna Gora neće podići ogradu od bodljikave žice na svojim granicama zbog novog talasa migranata na Balkanu, iako je broj migranata koji prolaze kroz Crnu Goru u poslednjih par meseci višestruko porastao. „Ne planiramo da aktiviramo... »

Bog i terorizam

Danas pre 16 sati
Naslov ovog teksta direktno aludira na pitanje: podstiče li Bog na terorizam? Ako podstiče, treba ga malo zauzdati, a ako ne, šta uraditi sa čovekom tako evidentno sklonom teroru i ubijanju? Nedavna peticija 300 javnih ličnosti u Francuskoj kojom se traži da se iz Kur’ana odstrane oni stavci... »

„Dosijeom S“ protiv terorizma

Danas pre 17 sati
Francuska demokratija pred izazovima islamističkog radikalizma Francuski državni tužilac Fransoa Molens, jedini zvanični ovlašćeni portparol po pitanjima terorizma, potvrdio je prije nekoliko dana da će se četrdesetak lica, trenutno u zatvoru na osnovu presude za „akte terorizma“, naći... »

Prvi turistički vodič u Zlatarskom kraju

Danas pre 17 sati
Adnan Softić (41) iz Nove Varoši Adnan Softić (41) iz Nove Varoši prvi je licencirani turistički vodič u zlatarskom kraju. Naš sugrađanin je u proteklih nekoliko meseci uspešno prošao specijalni program edukacije i obuke koje je organizovalo Ministarstvo turizma i dobio sertifikat za... »

Kad se Medenicom kreneš u Zagreb, ne znaš gde ćeš završiti

Danas pre 19 sati
Kako selektor Bitefa u fotofinišu bira predstavu za njegovo 52. izdanje A vas tri ni luk jele ni luk mirisale, a bile na selektorskom putovanju – izjavio je Ivan Medenica, umetnički direktor Bitefa i njegov selektor, pokušavajući da na sve doda glamurozni štimung pošto smo se u ponoć mrtvi... »

Stevan Vlajić: Voleo bih da se Beli pojavi na bilo kojoj blokadi

Danas pre 19 sati
Učesnik protesta kod Mladenovca i kreator imidža Preletačevića Belog govori za Danas Blokada glavnog puta Kragujevac – Beograd, pristupnih pravaca i obilaznica kulminirala je u ponedeljak, budući da su ovom važnom saobraćajnicom sa glavnim gradom povezani Mladenovac, Sopot, Aranđelovac,... »

Da li je Evropa 1938. dočekala vaskrs humanosti?

Danas pre 20 sati
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 17. jun 1938. Godine Pored vesti o političkim previranjima u Francuskoj kao i ratu između Kine i Japana na naslovnom stranama, jugoslovenska štampa piše i o proslavi 80. rođendana švedskog kralja Gustava. Naslovna strana Pravde, pre tačno... »

Karkade (čaj od hibiskusa) – recept

Danas pre 20 sati
Okusi svet - svake nedelje na sajtu Danasa Kada suve cvetove hibiskusa potopimo u vodu, dobićemo lep čaj boje rubina, prozračan i malo kiselkast. Karkade se koristi na severu Afrike u Egiptu i Sudanu kao nacionalno piće. Hibiskus je takođe poznat pod nazivom kineska ruža, gaji se u Indiji,... »

©2018 Netmark d.o.o.