Danas

Janković: Seksističke izjave postale standard u javnom prostoru uSrbiji

Danas pre 20 sati
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković kazala je danas da su mizogine i seksističke izjave postale standard u javnom prostoru u Srbiji. Janković je za televiziju Prva ocenila da je u Srbiji javni prostor postao, kako je istakla… »

Dani Zorana Radmilovića: Do katarze sa „Dok nas smrt ne rastavi“

Danas pre 1 dan
Večeras, kao na svom dlanu, imate pred sobom četiri majstora, godinama i na najvišem umetničkom nivou višestruko dokazivanih u pozorištima, na televiziji, filmu i jasnom javnom govoru sasvim primernog osvešćenom biću teškog vremena koje živimo… »

Svako šesto dete u Srbiji na evidenciji Centara za socijalni rad

Danas pre 12 sati
Po izveštaju Republičkog zavoda Srbije za socijalnu zaštitu o deci u sistemu socijalne zaštite za 2018. godinu, udeo dece korisnika socijalne zaštite u opštoj populaciji dece u Srbiji iznosio je 16,4 odsto. To znači da se svako šesto dete nalazilo… »

SANU o bosanskom jeziku

Danas pre 13 sati
"Znamo mi šta ste" Tekstovi „Bosanski je politički, a ne lingvistički jezik“, od 24. 9. 2019 Odbora za standardizaciju srpskog jezika SANU, kao i „Nedopustivo je otpisivati bosanski jezik“ od 30. 9. 2019, prof. Ranka Bugarskog, objavljenih u… »

Posle samita EU: Bitna neslaganja o budućnosti Unije zakočila i proširivanje

Danas pre 14 sati
Bitna neslaganja oko budućnosti i jačanja Evropske unije, oličena u stavovima Francuske i još nekoliko članica EU, glavni su uzrok dramatičnog odlaganja odluke samita Unije o otpočinjanju pregovora o prijemu Severne Makedonije i Albanije u EU… »

Opozicija pre 20 godina zatražila hitne parlamentarne izbore

Danas pre 15 sati
Iz arhive Danasa: Izdanja od 14. do 20. oktobra 1999. godine Predstavnici demokratske opozicije u Srbiji postigli su pre dvadeset godina dogovor o izbornim uslovima, preneo je tada list Danas. Neophodno je što pre organizovati okrugli sto vlasti i… »

Oprost za Hamsuna

Danas pre 15 sati
Čast i slava današnjem nobelovskom dobitniku! Nakom tamburaša i igrača na žici, lokalnih poeta i poetesa, dolazi ova nagrada do jednog pesnika od rase. Pesnik koji je počeo svoj put ruženjem publike, ovo je nastavio, usavršavajući vlastitu… »

Život u Saudijskoj Arabiji potpuno je drugačiji nego u Srbiji

Danas pre 15 sati
Naši ljudi u svetu: Marina Ćupić, završila Vazduhoplovnu akademiju i sa 23 godine otišla u Saudijsku Arabiju Nakon godinu i po dana u Saudijskoj Arabiji, ne mogu reći tačno koliko još planiram da ostanem, ali razlog zbog kog bih se možda vratila… »

Mauricio Sera: Malaparte je bio tumač krize evropske istorije

Danas pre 16 sati
Jedna od knjiga koje će privući veliku pažnju posetilaca ovogodišnjeg Sajma knjiga biće, svakako, izuzetno delo Malaparte. Životi i legende koje je objavljeno u već dobro poznatoj biblioteci Nostra vita izdavačke kuće Službeni glasnik. Autor ove… »

Maria Lasing – moć žena

Danas pre 16 sati
Koliko vremena je potrebno da se ženi – slikarki priredi retrospektivna izložba? U Beču, svakako jednom od gradova umetnosti, gotovo sto godina i ne za života umetnice. Retrospektivna izložba Marie Lasing povodom stogodišnjice njenog rođenja u… »

Danas, najnovije vesti »