Danas

Jeremić: U bojkotu je cela prava opozicija, ko se premišlja, nije nam potreban

Danas pre 16 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da u borbi za promenu sistema ne može biti kompromisa i da bojkot „lažnih izbora“ mora biti totalan i bez izuzetka, jer se „protiv režima ne može boriti dogovorima“ i pravljenjem… »

Vuhanski virusi

Danas pre 17 sati
Još nesavladan opaki vuhanski virus ne odnosi samo živote i nije udar jedino na zdravlje. Po više naznaka – sem lečenja obolelih i borbe sa epidemijom – podstiče u Kini i potrebu za svojevrsnom terapijom opštenja vlasti sa građanima. Javnost je… »

Megalomanija prisutna kod svih ex-yu nacija

Danas pre 16 sati
Zakoni o slobodi veroispovesti imaju logike samo ako regulišu slobodu ispovedanja Načelo odvojenosti crkve od države jedno je od glavnih načela demokratskih država. Konkretna situacija u Crnoj Gori naizgled je konfuzna. Međutim, tu nema nikakve… »

Marihuana, planine, i novac: kako Lesoto zarađuje za život

Danas pre 17 sati
Vlasti Lesota nameravaju da uvećaju prihode od industrijske proizvodnje medicinske marihuane koja je tek u povoju, ali BBC novinar Vumani Mkize tvrdi da se u ovoj južnoafričkoj državi kanabis prodaje van zakonskih okvira, sve brojnijim korisnicima… »

Britanija zatvorila vrata za nekvalifikovane migrante

Danas pre 17 sati
Novi sistem zapošljavanja posle izlaska iz Evropske unije Britanska vlada neće davati vize niskokvalifikovanim migrantima i privremenim radnicima u postbregzitovskom imigracionom sistemu, koji će „najviši prioritet“ davati onima sa višim… »

Veto Dodika na zaključak Predsedništva BiH o poseti predsednika Crne Gore

Danas pre 16 sati
Predsednik Crne Gore Milo Đukanović trebalo bi da 2. i 3. marta zvanično poseti BiH, ali je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik stavio veto na tu odluku. Za zaključak da Đukanović dođe u zvaničnu posetu BiH glasali su predsedavajući… »

NUNS će izvestiti međunarodna novinarska udruženja o uvredama poslanika SNS akterima filma Vladalac

Danas pre 16 sati
Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) najavilo je danas da će međunarodne novinarske organizacije obavestiti o „neprimerenim uvredama“, koje su izrekli funkcioneri i poslanici vladajuće koalicije o novinaru Slaviši Lekiću. Kako se navodi u… »

Dačić: Dvoje Srba sa broda Dajmond Princes ne žele da se vrate specijalnim letom

Danas pre 22 sata
Ministarstvo spoljnih poslova upoznalo je dvoje srpskih državljana, putnika na brodu Dajmond Prinses, sa mogućnošću evakuacije specijalnim letom koji organizuje Italija, ali su oni odlučili da se u Srbiju, nakon okončanja karantina, vrate… »

Grenel demantovao vest da su SAD i dalje otvorene za razmenu teritorija između Srbije i Kosova

Danas pre 1 dan
Specijalni izaslanik predsednika SAD Ričard Grenel demantovao je danas vest da su Sjedinjene Američke Države i dalje otvorene za razmenu teritorija između Srbije i Kosova, ukazavši da to nije tačno. “To je lažna vest”, napisao je Grenel na svom… »

Strelac dva gola protiv PSŽ-a: Osećam da mogu mnogo bolje

Danas pre 21 sat
Fudbaler Borusije Dortmund Erling Haland izjavio je da ima još mnogo mesta za napredak, iako je sa dva gola protiv Pari Sen Žermena izbio u prvi plan večeri Lige šampiona. „Drago mi je što sam proglašen igračem utakmice, ali osećam kao da mogu… »

Danas, najnovije vesti »