Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

DW: Zemljotres će zaljuljati i Angelu Merkel

Danas pre 24 sata
„Debakl“, „fijasko“, „katastrofa“ – tim rečima komentatori nemačke štampe opisuju pad Hrišćansko-socijalne unije na ispod 35 odsto glasova na nedeljnim izborima u Bavarskoj. Evo prvih analiza nemačkih komentatora. „Izborni boj je vojevan – i u njemu su pale dve nekada velike... »

Đurić: Politički zombiji ne zaslužuje drugog lidera od Jeremića

Danas pre 10 sati
Vuk Jeremić svakoga dana iznova dokazuje da mu je jedini program mržnja prema Aleksandru Vučiću, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić. U saopštenju Marko Đurić kaže da je Vuk Jeremić spreman da za rad ostvarenja svog programa mržnje žrtvuje srpske interese kao... »

Irinej: Mi smo jedan narod

Danas pre 9 sati
Patrijarh antiohijski i cijelog Istoka Jovan X i patrijarh srpski Irinej u poseti su Crnoj Gori. Patrijarh Irinej novinarima na Cetinju rekao je da mu je drago što je u Crnoj Gori i dodao da je njegova majka poreklom iz Crne Gore. Patrijarh je naveo i da je u Crnu Goru stigao sa patrijarhom... »

Kada će dečaci ući u pubertet – zavisi od majke, tvrde istraživači

Danas pre 11 sati
Doba u kojem dečaci ulaze u pubertet je direktno je povezano sa vremenom kada su njihove majke prvi put dobile ciklus, pokazuje nova studija. Sinovi majki, koje su menstruaciju dobile ranije od svojih vršnjakinja, ući će u pubertet oko dva meseca ranije. Studija je u časopisu Human Reproduction... »

Guverneri Crvenog mora i Jagodine na prijemu kod Dačića

Danas pre 11 sati
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić primio je danas delegacije Guvernata Crvenog mora – grada Hurgade i grada Jagodine. Delegaciju na čelu sa Ahmedom Abdulahom, guvernerom Crvenog mora i Draganom Markovićem, predsednikom Skupštine grada Jagodine danas je... »

MUP: Pojačane kontrole vozača autobusa i teretnih vozila

Danas pre 11 sati
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom ove nedelje vršiće pojačanu kontrolu vozača teretnih vozila i autobusa, saopšteno je iz MUP-a. Kako se navodi u saopštenju, saobraćajna policija će, u cilju smanjenja stradanja vozača i putnika u saobraćaju,... »

Počela grejna sezona u Srbiji

Danas pre 13 sati
U Srbiji je danas počela grejna sezona, a u Beogradu su noćas pokrenuti toplotni sistemi tako da bi radijatori u svi stanovima trebalo da budu topli. Beogradske toplane greju stanove od 6.00 do 22.00, a nedeljom od 7.00 do 22.00. Direktorka za proizvodnju JKP „Beogradske elektrane“ Ivana... »

Antiohijski i patrijarh SPC danas u Crnoj Gori

Danas pre 13 sati
Patrijarh antiohijski i celog Istoka Jovan X, u sklopu posete patrijarhu srpskom Irineju i Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), boraviće danas u Crnoj Gori. Sa patrijarhom Jovanom u Crnu Goru doputovaće i Irinej. Najavljeno je da će u 11 sati u Cetinjskom manastiru biti služena svečana... »

Vučić: Najave o transformaciji Kosovskih bezbedoinosnih snaga donose strah

Danas pre 7 sati
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da najave vlasti u Prištini o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova donose strah Srbima, dodajući da pojedini zapadni partneri „rade i rukama i nogama“ kako bi Kosovo u novembru postalo član Interpola. Vučić je, na... »

Čadež: Interesovanje za dualno obrazovanje

Danas pre 9 sati
Interesovanje kompanija da učestuju u projektu dualnog obrazovanja se znatno povećalo, sa 40 na 600, što pokazuje da je privredi potrebna kvalifikovana radna snaga i da preduzeća žele da decu obrazuju za određene profile, koji im nedostaju, izjavio je danas predsednik Privredne komore Srbije... »

©2018 Netmark d.o.o.