Danas

Google sada vredi trillion dolara

Danas pre 24 sata
Google je postala četvrta kompanija na svetu, nakon Microsofta, Applea i Amazona, koja ima tržišnu vrednost od trillion (hiljadu milijardi) dolara. Zapravo, ovu vrednost ima njegova krovna kompanija Alphabet, koju je Google formirao 2014 kako bi pod… »

Dmitrij Medvedev: Putinov dobar đak

Danas pre 24 sata
Ličnost Danas Da li je odani Dmitrij Medvedev, koji je vazda bio od koristi vrhovnom vođi Rusije, „žrtveni jarac“ neočekivanih poteza Vladimira Putina od srede – najava promena Ustava koje bi mogle da produže njegovu vladavinu i pošto bude… »

Obeležavanje Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta

Danas pre 1 dan
Povodom 27. januara, Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta, Italijanski institut za kulturu u Beogradu, u saradnji sa Beogradskim dramskim pozorištem (BDP), predstaviće književni resital „Primo“ u prostorijama BDP. Ovaj književni… »

Protest u Kragujevcu: Da razbistrimo Srbiju i prodavce magle pošaljemo u političku istoriju

Danas pre 1 dan
Sa protesta „Jedan od pet miliona“ u Kragujevcu upućen je poziv građanima da „ustanu, razbistre Srbiju, a ‘prodavce magle’ pošalju zauvek u političku istoriju“. „Poslednjih meseci se gusta otrovna magla spustila nad Srbijom, zagađen je… »

Malinari idu na izbore

Danas pre 1 dan
Asocijacija malinara Srbije je na pola koraka do odluke da učestvuje u izbornoj trci na predstojećim izborima. Za svog najbližeg partnera izabrali su veoma popularan pokret „Tri plus“ koji se afirmisao u borbi za veća prava za porodice sa troje i… »

Putovanje kroz budalaštine u ljudskoj istoriji

Danas pre 1 dan
(NE)SAZRELI Knjiga LJudski rod – Kako smo sje*ali sve što smo mogli Toma Filipsa, koju je nedavno objavila Laguna u prevodu Nenada Dropulića, predstavlja uzbudljivo putovanje kroz najkreativnije i najrazornije budalaštine u ljudskoj istoriji. “Ako… »

Uvođenje hitnih mera protiv zagađenja vazduha u Nišu ili protest

Danas pre 1 dan
Odbornik DS Miodrag Stanković predao odborničku inicijativu Skupštini grada Predsednik GO Demokratske stranke(DS) i odbornik te stranke Miodrag Stanković predao je danas Skupštini grada Niša odborničku inicijativu za uvođenje hitnih mera kako bi… »

Sistem administrator

Danas pre 1 dan
Imadoh prekjuče u mojoj kafanici interesantnu debatu povodom afere „Nokaut na vidikovačkoj pijaci“, koja je – treba li uopšte reći – izazvala još jednu srpsku podelu. Za nokautiranu, komunalnu milicajku, izjasnili su se vladajući legalisti i… »

Zaječar: Do sigurnog parking mesta samo uz rezervaciju

Danas pre 1 dan
Javno komunalno preduzeće „Zaječarparking“ upravlja sa približno 800 parking mesta, ne računajući sezonska parkng mesta koja se nalaze na Popovoj plaži, odnosno u delu ulice 7. septembra. Vozačima su još na raspolaganju i garaža na pijaci… »

Prizivanje đavola

Danas pre 1 dan
Sukob Irana i SAD Ubistvo iranskog generala Kasema Sulejmanija od strane SAD, u Iranu je označeno aktom državnog terorizma. Sem što je obznanio da će se osvetiti za ovu pogibiju i napao dve američke baze i Iraku/ konstatacija da će reagovati… »

Danas, najnovije vesti »