Danas » Vesti dana

https://www.danas.rs/

Danas

Grci veruju u boga, ali ne u Crkvu

Danas pre 19 sati
Grci, a pre svega Grkinje kažu da veruju u boga, a iz ankete čiji je rezultat danas objavljen na sajtu „Athens Voice“ proizlazi i da ne veruju Crkvi. Utvrđeno je da 36,2 odsto smatra da religioznost ima „veoma važnu ulogu“ u njihovom životu, 27,7 odsto da ima „prilično važnu“, a u... »

JUKOM: Sud utvrdio odgovornost urednika „Kurir info“ za govor mržnje prema albanskoj nacionalnoj manjini

Danas pre 19 sati
Komitet pravnika za ljudska prava saopštio je danas da je Apelacioni sud u Beogradu, nakon šest godina suđenja, potvrdio presudu Višeg suda u Beogradu i utvrdio odgovornost urednika „Kurir info“ za govor mržnje prema albanskoj nacionalnoj manjini. Odgovornost urednika je utvrđena jer nije... »

Demokratski front očekuje političku presudu

Danas pre 19 sati
Otkazan protest u Podgorici 9. maja Demokratski front (DF) i njegovi lideri u potpunosti će preuzeti odgovornost za akcije koje će se desiti u slučaju politički motivisane presude liderima DF-a u suđenju za pokušaj državnog udara, saopštio je DF, a prenosi Radio-televizija Crne Gore. Kako... »

U Ženevi podignuta zastava Srbije kao članice CERN-a

Danas pre 19 sati
U Ženevi je danas, povodom pristupanja Srbije u punopravno članstvo Evropske organizacije za nuklearna istraživanja (CERN), u prisustvu predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić ispred zgrade te organizacije svečano podignuta srpska zastava, saopštio je kabinet premijerke. „Srećna sam i... »

Učesnici konferencije: Ne postoji nikakvo opravdanje za nasilje nad novinarima

Danas pre 19 sati
Učesnici međunarodne konferencije „Kraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima“, ocenili su na panelu „Propaganda 1999-2019, šta smo naučili“ da se nikada neće odgovarati za posledice ratne propagande, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije. Učesnici su istakli da se ni u... »

Napadi u Šri Lanki: Nadahnuće stiglo od Islamske države

Danas pre 23 sata
Koordinirana serija napada na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs u kojima je ubijeno 290 ljudi, podseća na neke prethodne terorističke napade, poput nedavnog na džamiju u Krajstčerču na Novom Zelandu, ali još više na uskršnji napad 2017. u Egiptu kada je stradalo 45 ljudi ili u Lahoreu... »

Brnabić: Ubistva novinara RTS-a treba da se stidi većina zemalja koja priča o slobodi medija

Danas pre 1 dan
Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je ubistvo 16 novinara RTS-a tokom NATO bombardovanja „varvarsko delo“ kojeg treba da se stidi većina zemalja koje sada pričaju o slobodi medija. „Pre 20 godina, mnogi od tih koji nas danas podučavaju o slobodi medija, nemilosrdno su, sa... »

Upravni sud naložio zaustavljanje radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu

Danas pre 1 dan
Regulatorni institut za obnovljive izvore energije i zaštitu životne sredine (RERI) navodi da je Upravni sud u Beogradu doneo rešenje kojim se na zahtev RERI nalaže zaustavljanje radova na izgradnji gondole na Kalemegdanu do donošenja konačnog rešenja o zakonitosti građevinske dozvole koju... »

Apelacioni sud potvrdio rešenje – nema rehabilitacije Milana Nedića

Danas pre 22 sata
Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je odbijen zahtev za rehabilitaciju Milana Nedića. Podsetimo, Viši sud u Beogradu je u julu prošle godine odbio kao neosnovan zahtev za rehabilitaciju predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana... »

Velimir Ilić: Logično što Vučić nije došao na godišnjicu bombardovanja RTS-a

Danas pre 21 sat
Predsednik stranke Nova Srbija Velimir Ilić ocenio je danas da je „logično“ to što se predsednik Srbije Aklesandar Vučić nije pojavio na obeležavanju 20 godina od bombardovanja zgrade RTS-a u kojem je poginulo 16 radnika te medijske kuće. „Svi dobro znamo da je predsednik, u to vreme... »

©2019 Netmark d.o.o.