Danas

Jakom dinaru niko ne veruje

Danas pre 5 sati
Siguran sam, da bi, da su ovih poslednjih godina ostali žuti na vlasti, glavni kritičar bila sadašnja guvernerka, vodeći ekonomista „naprednih“. Glavna tačka bi joj bio jedan od mnogih paradoksa „obrnute ekonomije“. (Ničim izazvani), jaki… »

Korona virus: Turisti ne vole ograničenja

Danas pre 4 sata
Najmanje polovina Nemaca, Britanaca i Francuza radije bi otkazali odmor nego prihvatili kasnije boravak u karantinu, testiranje na korona virus po dolasku ili obavezno nošenje maski napolju, pokazalo je najnovije istraživanje spovodeno nakon uvođenja… »

Prognoze o padu svetske ekonomije kao gledanje u kristalnu kuglu

Danas pre 4 sata
Svet strepi od novih prognoza o stanju u globalnoj ekonomiji, jer iz meseca u mesec, zbog epidemije kovida 19 i mera za njeno suzbijanje, analitičari koriguju svoja predviđanja pri čemu je svako sledeće daleko sumornije od onoga koje je prethodilo… »

Preminula redovna profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu

Danas pre 5 sati
In memoriam Vesna Sekulić, redovna profesorka Ekonomskog fakulteta u Nišu umrla je juče nakon kraće i teške bolesti u 52. godini. „aš fakultet je ostao bez velikog profesora, ljudske veličine, a akademska zajednica bez velikog naučnika. Bila je… »

Klozetokratija

Danas pre 6 sati
Možete pretpostaviti da je za moju malenkost, koju je Smajlovićka ozloglasila kao „čoveka klozetskih metafora“, vest da je RTS za nabavku toalet papira izdvojila sumu od 239 (i slovima dvesta trideset devet) miliona RSD, bila pravi mali praznik… »

Nišlije će svakog meseca plaćati 200.000 evra za zemljište koje im je država oduzela?

Danas pre 7 sati
NKD i Ministarstvo odbrane iznose oprečne tvrdnje o isplati duga Grada Niša za zemljište na aerodromu "Konstantin Veliki" Građani Niša od četvrtka 30. juna plaćaju Ministarstvu odbrane kamatu od 6.313 evra dnevno na ime ugovorne kazne za… »

Beograd je Džejms Din – uvek je voleo da živi kao da će sutra umreti

Danas pre 7 sati
Glumica Dragana Varagić za Danas o solidarnosti, glavnom gradu, glumi, političkom opismenjavanju, podršci Ujedinjenima protiv kovida Nas tek čeka političko opismenjavanje. A ako to ne može u postojećim uslovima onda ne treba menjati ništa. Ni… »

Kako lečiti alergiju na ambroziju?

Danas pre 7 sati
Sve više pacijenata koje muči alergija na ambroziju dolazi u moju ordinaciju svake godine jer ne reaguju na konvencionalne lekove. Kvalitet života je ugrožen, a vremenom usled jakih upala sinusa javlja se pojava polipa u nosu, devijacija nosne… »

Online diskusija: Operacija Oluja u politikama sećanja u Hrvatskoj i Srbiji 25 godina kasnije

Danas pre 6 sati
Ove nedelje navršava se 25 godina od vojno-policijske akcije „Oluja“ kojom je okončan četvorogodišnji oružani sukob na teritoriji Hrvatske. Oluja predstavlja veoma važnu tačku u kulturama i politikama sećanja u Hrvatskoj i Srbiji danas. U obe… »

U Šapcu osam novoobolelih i dve premule osobe

Danas pre 6 sati
Tokom vikenda u kovid ambulanti bilo je najmanje testiranih osoba u toku drugog pika pandemije, ukupno 89, od čega 66 kontrolnih. Osam osoba je bilo pozitivno, od čega su dve retestirane. U regionalnoj kovid bolnici smešteno je 212 pacijenata, od toga… »

Danas, najnovije vesti »