Danas

U Šapcu osam novoobolelih i dve premule osobe

Danas pre 7 sati
Tokom vikenda u kovid ambulanti bilo je najmanje testiranih osoba u toku drugog pika pandemije, ukupno 89, od čega 66 kontrolnih. Osam osoba je bilo pozitivno, od čega su dve retestirane. U regionalnoj kovid bolnici smešteno je 212 pacijenata, od toga… »

Nema Evrope bez vladavine prava

Danas pre 7 sati
Petodnevni sastanak Evropskog saveta radi donošenja budžeta od 2021. do 2027. i hitnog finansijskog paketa zbog kovida 19 imao je sva obeležja samita Evropske unije: duge noćne diskusije, pretnje nekih lidera da će otići bez dogovora i… »

U Čačku još jedna smrt od korona virusa

Danas pre 8 sati
Jedan 72-godišnji Čačanin umro je na KOVID-odeljenju Opšte bolnice u Čačku, rečeno je danas agenciji Beta. Na KOVID-odeljenjima čačanske bolnice sada su 122 pacijenta, od kojih je osam priključeno na respiratore. Za poslednja 24 sata u prijemnoj… »

U Boru od sutra rade gradske bazeni, produženo radno vreme ugostiteljskih objekata

Danas pre 7 sati
Gradski bazen u Boru radi od sutra, a ugostiteljski objekti bez letnjih bašti mogu da rade do 21 sat, a privredni subjekti na teritoriji grada u obavezi su da istaknu maksimalni broj osoba koje mogu istovremeno boraviti u objektu, nove su naredbe koje je… »

U Temerinu više od 200 novoobolelih

Danas pre 7 sati
U opštini Temerin od subote uvedena je vanredna situacija pošto je broj zaraženih korona virusom premašio 200, ali tačan broj novoobolelih nije saopšten. Na sajtu ove opštine objavljeno je saopštenje u kome se obaveštava javnost o razlozima za… »

Zlatić: Radikalna levica je suočavanje sa stvarnošću

Danas pre 8 sati
Predsednik Socijaldemokratske unije za Danas o promeni imena stranke Pretpostavljamo da je onima koji su devedesetih godina osnovali ovu organizaciju, Socijaldemokratsku uniju, u kontekstu rata i nacionalizma, socijaldemokratija bila dobra ideja za borbu… »

Srbija i Đinđić

Danas pre 8 sati
Zoran Đinđić je jedini političar koji je mogao da uvede Srbiju u Evropsku uniju – glasi komentar jednog čitaoca na našem portalu povodom teksta Gorice Mojović o Đinđićevom rođendanu. Mojović se u tekstu objavljenom i u štampanom izdanju… »

Peticijom protivu otmičara

Danas pre 8 sati
Prikupljanje potpisa, peticije, usmerene protiv „toga i toga“, prirodno, najčešće protiv vlasti i njenih nepočinstava, postaju sve češće u Srbiji. Jedan uzrok tome je gotovo nestanak organizovanijih i delotvornijih oblika izražavanja volje… »

Sutra konstitutivna sednica novog parlamenta Severne Makedonije

Danas pre 8 sati
Konstututuvna sednica novog saziva parlamenta Severne Makedonije biće sutra, uz protivepidemijske mere. Odlazeći predsednik Sobranja, Talat Džaferi koji je danas izašao iz Klinike za infektivne bolesti gde je zbog sumnje na KOVID-19 bio desetak dana… »

Srđan Spiridonović: Stankovićev džoker

Danas pre 9 sati
Ličnost Danas Ako se po jutru dan poznaje, Crvena zvezda je dovođenjem Srđana Spiridonovića napravila odličan posao. Krilni napadač postigao je gol već na debiju za crveno-bele, u prvom kolu Superlige protiv Novog Pazara (3:0). Na dolasku Spidija… »

Danas, najnovije vesti »