Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Svako vidi ono što hoće

Danas pre 17 sati
Na premijeri nove funkcije u Sarajevu, predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik doneo je zastavu Republike Srpske na radno mesto – u Predsedništvo BiH. Ona je uklonjena, a Dodik je naglasio da zastava Republike Srpske mora biti istaknuta na svim sastancima kojima prisustvuje. Kompromis je... »

Ubi me kurje oko

Danas pre 18 sati
Reportaža. Najava iz studija: A sada uključujemo našu specijalnu reporterku koja se javlja sa lica mesta. KOKIČAR Reporterka: Dragi gledaoci, javljam se sa lica mesta, sa beogradskog Platoa gde je trebalo da se okupi opozicija i ostali ološ, ali, kao što možete videti, ovde nema nikog. Tri... »

Bregzit, priča o imperiji

Danas pre 18 sati
Britanska premijerka Tereza Mej mirna je kada je reč o njenom premijerskom mandatu u narednih godinu dana. Nema, naime, zakonskih mogućnosti za još jedno glasanje o poverenju vladi pre decembra 2019. Mej je „preživela“ glasanje u sredu sazvano usled dubokih neslaganja oko Bregzita. Međutim,... »

Izveštavanje o deci i profesionalni novinarski standardi

Danas pre 14 sati
Nastavlja se dominacija negativnog izveštavanja koje traje u kontinuitetu već 10 godina i istraživanje „Medijska slika dece u Srbiji 2018.“ koje je sproveo Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) je to i potvrdilo. Međutim, ta negativnost koju mediji sve više... »

Recepcija pokretnih slika

Danas pre 15 sati
Četvrtak, 6. decembar – Sedam dana pre početka festivala – Alternative Film – Video (Dom kulture „Studentski grad“). Festival je osnovan 1982. i posvećen je inovativnom, eksperimentalnom, istraživačkom, avangardnom, ličnom filmu i videu koji istražuje nove kreativne mogućnosti u... »

Političko nasilje u Srbiji

Danas pre 16 sati
Most Radija Slobodna Evropa Omer Karabeg: O političkom nasilju kojem su izloženi gradovi i opštine u Srbiji u kojima je na vlasti opoziciji razgovaraju dva opoziciona gradonačelnika – u Šapcu Nebojša Zelenović i u Paraćinu Saša Paunović. Nebojša Zelenović: Srpska napredna stranka i... »

Sučeljavanja Ernsta Kasirera i Martina Hajdegera

Danas pre 16 sati
Davos, znamenito turističko mestašce u Švajcarskim Alpama, a danas širom sveta poznato kao centar godišnjeg okupljanja svetske finansijske elite…. … u senci ovakvih događaja budi uspomenu na čuveno banjsko lečilište za plućne bolesti o kome je u svom glasovitom romanu Čarobni breg... »

Stočiću, namesti se, stočiću, razmesti se

Danas pre 16 sati
Muzika u teatru Heartefact Festival: Henrik Ibzen „Nora – Lutkina kuća“ – Kazalište Hotel Bulić, režija Senka Bulić, Bitef teatar. Žena je možda nekada davno, u Ibzenovo vreme, i bila lutka. Onda je postala komad nameštaja divote pun. Zatim, prekrasna slika u ram uhvaćena kao u... »

Živojin Pavlović: Jedno putovanje u Suboticu

Danas pre 17 sati
Godina je 1993. Rat, umobolna inflacija, društveni sunovrat, raspad stare zemlje, beda. Ne pamtim tužniji beogradski sajam knjiga od onoga održanog te jeseni. Više je ličio na buvljak, kao i ceo grad, i cela zemlja tih godina, uostalom. Knjige ionako nisu više značile bog-zna-šta, bile su... »

Premijera „Otela“ Đuzepea Verdija u Državnoj operi u Minhenu

Danas pre 18 sati
Verdijeva opera „Otelo“ u četiri čina, sa libretom koji je napisao Arrigo Boito prema Šekspirovom „Otelu“, praizvedena je 5. februara 1887. u milanskoj Skali. Poput prakrika ispolinske prodorne snage preseca orkestar tišinu i u trenutku besni oluja nad obalom Kipra. Vetar šiba i bljesci... »

Protestna šetnja dela opozicije

Večernje novosti  pre 12 sati  još 2 povezane

Lokalni izbori u Lučanima, Doljevcu, Kladovu i Kuli

RTV  pre 15 minuta  još 3 povezane

Dačić: Sednica SB UN otvorena za javnost

Blic  pre 10 sati  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.