Danas

Vladimir Vukčević: Očekujem doživotnu za Mladića

Danas pre 7 dana
Povodom izjave predsednika Srbije da će se srpski narod suočiti sa teškom situacijom zbog presude bivšem komandantu VRS i sednice SB UN Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će se srpski narod u utorak, 8. juna, suočiti s teškom… »

NVO odgovara Vučiću: Peticiju „Marš sa Drine“ protiv Rio Tinta potpisalo 120.000 građana

Danas pre 7 dana
Tim Kreni-promeni i Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti saopštili su da je skoro 70.000 ljudi potpisalo peticiju protiv otvaranja rudnika litijuma Rio Tinto, mada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas govorio o samo “2.000 potpisa… »

Dogovor G7 o istraživanju vakcina i lečenja

Danas pre 7 dana
Ministri zdravstva zemalja G7 najrazvijenijih zemalja sveta složili su se danas da poboljšaju razmenu rezultata kliničkih ispitivanja vakcina i lečenja kako bi se ubrzao njihov razvoj u slučaju pandemija. Pre samita šefova država i vlada koji se… »

Oslobođenje: EU potvrdila postojanje slovenačkog non-papera o podeli BiH

Danas pre 7 dana
Evropska unija je potvrdila postojanje Janšinog non pepera o podeli Bosne i Hernegovin, ali Savet EU ne želi da objavi taj dokument jer bi njegovo obelodanjivanje moglo da pogorša međunarodne odnose, piše sarajevsko Oslobođenje. Austrijska novinska… »

Izveštaj obaveštajne službe SAD o neidentifikovanim letećim objektima bez pravih zaključaka

Danas pre 7 dana
Izveštaj američke obaveštajne službe o neidentifikovanim letećim objektima koji ovog meseca treba da bude predstavljen Kongresu SAD pokazaće da istražitelji nisu našli dokaze da su razne vidjene pojave vezane za vanzemaljce, ali da ne mogu ni da… »

Mega kao merna jedinica

Danas pre 7 dana
Partizan u subotu igra za šansu da se bori za trofej u domaćoj Superligi Uz mnogo muke, košarkaši Partizana uspeli su da se izbore za majstoricu polufinala plej-ofa Superlige. Izvesno, ponovo bez Rašona Tomasa, crno-beli će se u subotu nameriti na… »

Srpsko-slovenačka umetnička kolonija u Tamnjanici kod Bele Palanke

Danas pre 7 dana
Budućnosti života, posle izolacije Umetnička kolonija „Budućnost života“, u okviru koje će 16 likovnih umetnika iz Srbije i Slovenije na platnima izraziti svoje viđenje „budućeg zajedničkog života“, održava se u umetničkom prostoru… »

Poreska neosnovano obračunala porez Južnim vestima

Danas pre 7 dana
Južne vesti nisu morale da plaćaju porez na zaradu za doskorašnjeg glavnog i odgovornog urednika Predraga Blagojevića, javlja taj portal. Zaključak Upravnog suda donet je nakon dve i po godine od podnete tužbe. To znači da je Poreska inspekcija… »

Manje plastičnog otpada uz pomoć bakterija i enzima

Danas pre 7 dana
U jeku svetske pandemije zanemarujemo drugu pandemiju koja traje vecć decenijama i koja je retko u fokusu javnosti, pandemija plastičnog otpada. Možda njene posledice nisu toliko očigledne, ali nikako ne smeju biti zanemarene, s obzirom da za ovaj… »

Za srednjoškolce i studente u Negotinu 28 stipendija

Danas pre 7 dana
Opštinske stipendije u školskoj 2020/2021. godini primaće 28 srednjoškolaca i tri studenta iz negotinske opštine i za ove namene u budžetu opštine opredeljeno je 2,5 miliona dinara. Ugovore o stipendiranju učenicima srednjih škola i studentima… »