Danas

Vlada Srbije: Nastavak projekata Svet u Srbiji i Srbija za Srbe iz regiona

Danas pre 6 sati
Vlada Srbije usvojila je danas odluku da se nastavi realizacija projekta „Svet u Srbiji“ u školskoj 2020/2021. godini i za to namenila 262.750.000 dinara u 2021. godini. Kako je saopšteno, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo… »

UN i svet: Ujedinjene nacije obeležile 75. rođendan suočene s novim krizama i smanjenjem budžeta

Danas pre 10 sati
Ujedinjene nacije su napunile 75. godina. Da li slavimo? Rođene su 24. oktobra 1945. godine, iz pepela Drugog svetskog rata. Ispočetka su imale 51 zemlju članicu, a mnoge su tek nedavno prestale da ratuju jedna protiv druge. Danas se većina nas ni ne… »

Latinoamerikanci i Afroamerikanci mogu znatno da utiču na ishod izbora u SAD

Danas pre 12 sati
Dve najveće manjinske grupe u SAD, Latinoamerikanci i Afroamerikanci, većinski naklonjene kandidatu demokrata Džozefu Bajdenu, mogle bi znatno da utiču na ishod predstojećih izbora, ocenjuju stručnjaci. Američki profesor političkih nauka Mark… »

UNESCO Nedelja medijske i informacione pismenosti obeležava se i u Srbiji

Danas pre 12 sati
Globalna Nedelja medijske i informacione pismenosti biće obeležena i u Srbiji od 27. do 31. oktobra onlajn konferencijom pod nazivom „Ovako stoje stvari: Opiranje dezinfodemiji”. Domaćini su Propulsion i Američka agencija za međunarodni razvoj… »

Lavrov: Rusija potpuno podržava dejtonski status RS i njena ustavna ovlašćenja

Danas pre 13 sati
Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je danas za Glas Srpske da Rusija kao jedan od garanata Dejtonskog mirovnog sporazuma potpuno podržava dejtonski status Republike Srpske i njena ustavna ovlašćenja, a smatra i da treba da bude… »

Petogodišnji plan Kine za tehnološku samodovoljnost

Danas pre 13 sati
Rukovodstvo Kineske komunističke partije na sastanku u poslednjoj sedmici oktobra razmatra novi petogodišnji plan s ciljem se da ostvari tehnološka samodovoljnost. Kina to planira kako bi se zaštitila od promena u svetskoj ekonomiji i posebno pretnji… »

Amerika, Donald Tramp i Ejmi Koni Beret: Ko je nova sutkinja Vrhovnog suda i kako može da promeni Sjedinjene Američke Države

Danas pre 15 sati
Trampova nominacija Ejmi Koni Beret za Vrhovni sud nikoga nije iznenadila. Kao dugogodišnja akademkinja, ova sutkinja apelacionog suda i majka sedmoro dece bila je veliki favorit za upražnjeno mesto u Vrhovnom sudu. Donald Tramp – koji kao aktuelni… »

U protestu protiv zabrane abortusa Poljakinje blokirale saobraćaj

Danas pre 1 dan
Stotine hiljada Poljaka na poziv građanskog udruženja Opštepoljski štrajk žena izašli su danas na ulice da blokiraju saobraćaj na glavnim raskrsnicama, ulicama i mostovima u Varšavi i više od 100 gradova širom Poljske protestujući protiv… »

Aleksandrovac: Od sutra ne radi vrtić zbog korone

Danas pre 1 dan
Iz preventivnih razloga od sutra pa do daljnjeg neće raditi Dečija ustanova ,,Naša radost“ u Aleksandrovcu. Ova mera uvodi zbog činjenice da je jedna radnica ove ustanove koji radi u kuhinji pozitivna na virus COVID19 pa je rukovodstvo ustanove uz… »

Povećava se broj inficiranih korona virusom u Zlatiborskom okrugu

Danas pre 8 sati
U Zlatiborskom okrugu, prošle sedmice, povećao se broj inficiranih od korona virusa, ali i kovid pacijenata u bolnicama i pregleda u kovid ambulantama. Prema statistici Zavoda za javno zdravlje Užice, od 407 testiranih u proteklih sedam dana, virus je… »

Danas, najnovije vesti »