Danas

Britanija od 17. maja ublažava restrikcije za putovanja u inostranstvo

Danas pre 23 sata
Britanska vlada objavila je da od 17. maja ublažava restrikcije za putovanja u inotstranstvo, ukidajući obavezan karantin za dolaske u Englesku iz 12 zemalja i teritorija među kojima su Izrael i Portugal ali nisu vodeće turističke destinacije… »

SZO odobrila Sinofarm vakcinu

Danas pre 1 dan
Svetska zdravstvena organizacija (DZO) danas je odobrila vakcinu protiv korona virusa kineskog proizvođača Sinofarm. Danas smo odobrili za hitnu upotrebu vakcinu Sinofarm i to je sada šesta vakcina koju je Svetska zdravstvena organizacija proglasila za… »

EU dogovorila potencijalnu nabavku 1,8 milijardi doza vakcine Fajzer/Biontek

Danas pre 6 sati
Evropska unija danas je sklopila veliki ugovor za moguću nabavku 1,8 milijardi doza antikovid vakcina kompanija Fajzer/Biontek do 2023. godine, čime je učvrstila svoju podršku kompanijama i njihovoj novoj tehnologiji. Predsednica Evropske komisije… »

Fondacija „Alek Kavčić“: Do sada isporučeno skoro 10.000 besplatnih udžbenika

Danas pre 8 sati
Fondacija „Alek Kavčić“ saopštila je danas da je do sada isporučila skoro 10.000 besplatnih udžbenika osnovnim školama u Srbiji, koje su najčešće naručivale štampane udžbenke za sedmi i treći razred, a zatim i za osmi, drugi, kao i prvi… »

Uručenjem nagrada Radetu Šerbedžiji i Puriši Đorđeviću počeo 49. FEST (FOTO)

Danas pre 18 sati
Uručenjem nagrada glumcu Radetu Šerbedžiji i reditelju Puriši Đorđeviću večeras je u Beogradu svečano otvoren 49. Međunarodni filmski festival (FEST). Nakon uručenja nagrada u Centru Sava pušten je film „Veliko iskopavanje“. Šerbedžiji i… »

Merkel: Sećanje na milione žrtava nacizma i trajna odgovornost Nemačke

Danas pre 4 sati
Bezuslovnom kapitulacijom Nemačke 8. maja 1945. godine završio se Drugi svetski rat u Evropi. Na 76. godišnjicu oglasili su se Angela Merkel i drugi političari. Predsednik Frank Valter Štajnmajer je uručio ordenje. Drugi svetski rat započeo je… »

Korona virus, Nemačka i protesti: Pozivi za zabranu nošenja Davidove zvezde na demonstracijama

Danas pre 1 dan
Nemački komesar za antisemitizam Feliks Klajn, zahtevao je od zvaničnika da spreče demonstrante da koriste nacističku žutu zvezdu koju su morali da nose Jevreji u Drugom svetskom ratu. Neki demonstranti zamenili su reč „Jude“ (Jevrej) frazom… »

Program za nedovoljno razvijene opštine od 70 miliona dinara

Danas pre 3 sata
Za projekte razvoja nedovoljno razvijenih opština čiji je stepen razvijenosti ispod 60 odsto republičkog proseka biće izdvojeno više od 70 miliona dinara, saopštio je danas kabinet ministra Novice Tončeva. Za sredstva će moći da konkurišu… »

Kučan: Nerealno je da Slovenija tokom predsedavanja EU bude uticajni faktor na Zapadnom Balkanu

Danas pre 4 sati
Bivši slovenački predsednik Milan Kučan ocenio je da je nerealno da se Slovenija predstavi u Evropskoj uniji kao aktivni faktor u regionu Zapadnog Balkana tokom svog predsedavanja Savetom EU ove godine. On je u razgovoru za slovenačko „Delo“ rekao… »

Nikezić (SSP): Vučić obmanuo kada je rekao da je dug 26 milijardi, demantovao ga i Mali

Danas pre 6 sati
Predsednik Resornog odbora za privredu i finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obmanuo javnost izjavom da je „javni dug 26 milijardi evra“, i da ga je u tome demantovao i ministar… »

Danas, najnovije vesti »