Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Konkurs za pesničku nagradu Zlatna struna

Danas pre 13 sati
Organizacioni odbor 49. Međunarodnog festivala poezije Smederevska pesnička jesen objavio je danas konkurs za pesničku nagradu Zlatna struna. Međunarodni festival poezije Smederevska pesnička jesen, 49. po redu, biće održan u Smederevu od 16. do 18. oktobra ove godine, prenosi... »

Prilika za razmenu ideja malih privrednika

Danas pre 13 sati
Privrednici u srednjem Banatu spremaju se za sajam ZR-BIZNET, koji se od 20. do 22. septembra održava u Zrenjaninu U Srbiji posluje više od 360.000 malih i srednjih preduzeća koja zapošljavaju blizu milion radnika. Prema podacima Ministarstva privrede u protekle tri godine broj malih preduzeća... »

Đulijani: Istina je laž a ne istina

Danas pre 13 sati
Trampov advokat Rudolf Đulijani ustalasao javnost Donald Tramp ne bi trebalo da svedoči u istrazi o Rusiji jer bi mogao biti uhvaćen u zamku i optužen za krivično delo, kazao je njegov advokat Rudolf Đulijani tokom televizijskog intervjua kada je, prema izveštajima, „uzdignutih obrva“... »

Brazil šalje vojsku da štiti izbeglice iz Venecuele

Danas pre 14 sati
Kriza u Venecueli podstiče šire regionalne napetosti Pošto je opljačkan, izboden nožem i pretučen brazilski vlasnik prodavnice, krivica je pala na migrante iz Venecuele. Grupa građana je potom izašla na ulice i počela da gađa migrante kamenicama i da im pali stvari. – Usled sve češćih... »

Novi šumski požar u Grčkoj

Danas pre 14 sati
Vatrogasci u Grčkoj ponovo se danas bore protiv šumskog požara na zapadu Peloponeza, u južnoj Grčkoj, a za sada nema vesti o povređenima ili štetni na zgradama, javlja AP-. U gašenju požara nedaleko od Dafniotisa, u regionu Amalaida na zapadom delu Peloponeza, angažovano je više od 80... »

Vraćanju starog sjaja ergele pomažu i grad i država

Danas pre 14 sati
U susret 55. Ljubičevskim konjičkim igrama u Požarevcu U ergeli „LJubičevo“ ovih dana odvijaju se aktivnosti na više lokacija, kako bi se što spremnije dočekale predstojeće, 55. po redu, LJubičevske konjičke igre. Kako nam je rekao Mirko Stojanović, direktor JP „LJubičevo“, radi... »

Švajcarska štampa: Đoković ispisao istoriju

Danas pre 22 sata
Novak Đoković je prvi igrač u istoriji koji je popunio trofejnu vitrinu peharima svih mastersa i gren slemova, pišu švajcarski listovi o porazu svog „Kralja Rodžera“ u Sinsinatiju. Đoković je sada favorit na US Openu. „Federer nije mogao da spreči Đokovića da ispiše istoriju“,... »

Potporni zid na Koridoru 10 danas se potpuno srušio

Danas pre 18 sati
Potporni zid koji se nedelju delimično obrušio na Koridoru 10, danas se srušio u potpunosti, javlja B92. U pitanju je potporni zid koji se već tri puta obrušavao u proteklih pet meseci. Juče ujutru, klizište je u potpunosti uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde... »

Pucano na ambasadu SAD u Turskoj

Danas pre 21 sat
Na zgradu ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Ankari, u Turskoj, ispaljeno je nekoliko hitaca iz vozila u pokretu, javlja Rojters. Tom prilikom pogođena je kućica za pripadnike obezbeđenja ali žrtava nema, izveštava CNN Turk. Dodaje se da policijski timovi tragaju za napadačima koji su... »

Gana će ponovo razmotriti priznanje nazavisnosti Kosova

Danas pre 16 sati
Ministarka inostranih poslova Gane Širli Bočvej izjavila je danas u Beogradu da će njena zemlja ponovo razmotriti odluku iz 2012. godine o priznanju nezavisnisti Kosova. Odluka je možda doneta na brzinu, ali važno je naše prisustvo ovde. Sada smo u Beogradu, a ne na Kosovu, gde nismo išli... »

©2018 Netmark d.o.o.