Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Pokrenut sajt Njujork tajmsa na srpskom

Danas pre 13 sati
Nedeljnik i Njujork tajms pustili su tačno u podne novi sajt Njujork tajmsa na srpskom jeziku, The New York Times International Report, saopštio je beogradski nedeljni magazin Nedeljnik. Na internet stranici www.nedeljnik.rs/nytinternationalreport svakodnevno će se objavljivati aktuelni tekstovi,... »

Facebook će dati prednost "verodostojnim" medijima

Danas pre 1 dan
Facebook je odlučio da pozove svoje korisnike u borbu protiv dezinformacija i na prepoznavanje "verodostojnih" izvora, zbog poplave senzacionalizma i dezinformacija, objavio je u petak izvršni direktor Mark Zakerberg. "Previše je senzacionalizma, dezinformacija i podeljenosti u današnjem svetu",... »

Novi protesti u Rumuniji

Danas pre 1 dan
Oko 20.000 Rumuna je u Bukureštu protestovalo večeras protiv usvojenih zakona za koja kritičari tvrde da će otežati krivično gonjenje zločina i visoke korupcije. Demonstranti su vikali "lopovi, lopovi" i nakratko se sukobili sa policijom. Među učesnicima protesta bili su i građani Kluža,... »

Rada Trajković: Vučić prekriva krivicu za ubistvo

Danas pre 13 sati
Srpska političarka sa Kosova i Metohije Rada Trajković rekla je za FoNet danas da je višesatni razgovor predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa građanima u Lapljem selu kod Gračanice "prava politička zadruga" koja je za cilj imala da "prekrije krivicu za ubistvo Olivera Ivanovića". "Ja... »

Dveri: Zahtevamo smenu direktora Vode Vojvodine

Danas pre 16 sati
Stanje u pokrajinskom javnom preduzeću za vodoprivredu „Vode Vojvodine“ je katastrofalno. Hiljade predmeta poljoprivrednika mesecima čeka da se nesposobna administracija organizuje - navodi se u saopštenju Dveri Srbije. Posao naplate odvodnjavanja ni za godinu dana nakon preuzimanja od... »

Čiji je naziv “Šta radite bre?”

Danas pre 17 sati
Radio televizija Srbije pokušala je da spreči kandidaturu Grupe građana "Šta radite bre" za predstojeće izbore u Beogradu, koju je još u četvrtak odobrila Gradska izborna komisija. RTS je uputio prigovor na naziv liste, ali članovi GIK-a su ga na svojoj sednici jednoglasno odbacili. Razlog... »

Turski vazdušni napadi na Siriju

Danas pre 1 dan
U turskim vazdušnim napadima u Siriji pogođeno je 108 kurdskih meta. Turska novinska agencija Dogan objavila je večeras snimke na kojima se vidi kako nekoliko vojnih kamiona sa tenkovima i drugim oklopnim vozilima prelazi granični prelaz u regionu pod turskom kontorlom uoči najavljene moguće... »

Vlada SAD blokirana, protesti širom zemlje

Danas pre 9 sati
* Preko 800.000 radnika u saveznoj vladi je dobilo instrukcije da ne dolazi na posao pošto Bela kuća i Kongres nisu uspeli da tokom vikenda postignu kompromis oko finansiranja * Demokrate su zahtevale zaštitu od deportacije za preko 700.000 migranata koji su došli u SAD kao deca. Prva... »

Valentin Incko: Dodik zna da nisam srbomrzac

Danas pre 1 dan
Poznajem gospodina Dodika već mnogo godina. Ja sam posle rata bio austrijski ambasador u BiH. Bili smo na "ti". On je dete jedne fine antifašističke kozarske porodice. Bio je miljenik međunarodne zajednice. Bio je konstruktivan i pragmatičan. Kasnije je promenio mnoga svoja mišljenja. Mi se... »

Kako je propadao "Ratko Mitrović"

Danas pre 11 sati
Nekada jedna od najmoćnijih građevinskih firmi u bivšoj SFRJ kompanija Ratko Mitrović AD, danas ne radi ništa. Ne gradi stanove, fabričke hale, poslovne zgrade, bolnice, kliničke centre, dečije vrtiće niti škole. Akcionari, kojih u ovoj firmi ima 2.265, tvrde da poslovodstvo kompanije... »

Tači ocenio pozitivnom posetu Vučića Kosovu i Metohiji

Blic  pre 4 sata  još 1 povezana

Pucnjava na Menhtenu, troje ranjeno

Večernje novosti  pre 2 sata  još 2 povezane

Haradinaj: Motivi za ubistvo Ivanovića nisu etnički

Danas  pre 2 sata  još 1 povezana

Osuda pretnji političkim protivnicima

Danas  pre 8 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.