Danas

Protest ispred kapije Centralnog zatvora, podrška radniku Krušika

Danas pre 14 sati
Ispred kapije Centralnog zatvora u Beogradu, drugo veče zaredom, održan je protest na kome su građani zahtevali puštanje radnika fabrike namenske industrije „Krušik“ u Valjevu Aleksandra Obradovića. Obradović je uhapšen jer je medijima… »

Kurti: Srpska lista nije srpska zajednica, Ustav ne kaže da ta lista mora biti predstavljena u vladi

Danas pre 13 sati
Lider pokreta Samopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je danas da Srpska lista „nije srpska zajednica“ i dodao da Ustav Kosova „ne kaže“ da ta lista mora imati svoje predstavnike u vladi. „Prvi i najvažniji korak u… »

Da li će Srbija ćutati?

Danas pre 14 sati
Crvena tačka Borko Josifovski, bivši direktor Hitne pomoći u Beogradu, do sada je bio najpoznatiji uzbunjivač u državi Srbiji. Josifovski je 2005. godine ukazao na saradnju lekara Hitne pomoći i pogrebnika. Umesto da nadležni provere njegove… »

Kurdi se okrenuli Asadu i Putinu

Danas pre 14 sati
Sirijske trupe na teritorijama pod udarom Turske Sirijske trupe počele su da ulaze na sirijsku teritoriju koja je pod kontrolom Kurda što je deo dogovora između kurdskih snaga i režima Bašara al Asada – da predaju ključne gradove Damasku u zamenu… »

Tetovo: Osmanski barok Balkana

Danas pre 14 sati
Dopisnica Kao što me i danas miris jutarnjih bečkih krofni uvek podseti na miris frankfurtskih krofni mog detinjstva, koje mi je kupovao tata kada me vodi u kindergarten: o, taj miris, uvučen u moju kožu, oči, mozak i telo, tako me slast meda uvek… »

Nemačka: Fudbaler otpušten zbog podrške Turskoj

Danas pre 13 sati
Nemački fudbalski drugoligaš Sent Pauli otpustio je turskog fudbalera Čenka Sahina zbog toga što je na svom instagramu podržao napad turske vojske na Kurde u Siriji. Sahin je oslobođen svih obaveza na treninzima i na utakmicama, a odluka stupa na… »

Kraljičin govor: Borba protiv kriminala, zdravstvo i očuvanje životne sredine

Danas pre 13 sati
Sudeći po Kraljičinom govoru, vlada Borisa Džonsona predstavila je „ambiciozan“ plan kako da se izbori sa Bregzitom, kriminalom i problemima u zdravstvu, a istovremeno i da se posveti borbi za očuvanje životne sredine. Opozicione stranke ovaj… »

Pašalić: Tražićemo odgovore od policije

Danas pre 13 sati
Zaštitnik građana Zoran Pašalić izjavio je danas da će ta institucija tražiti odgovor da li je poštovana procedura prilikom hapšenja radnika Krušika Aleksandra Obradovića, navodeći da je to ono što je u njihovoj ingerenciji. Pašalić je za N1… »

Kremlj: Rusija i Turska u kontaktu u vezi sa turskom ofanzivom u Siriji

Danas pre 13 sati
Kremlj je danas saopštio da su Rusija i Turska u bliskom kontaktu u vezi sa turskom ofanzivom na severu Sirije. Portparol Kremlja Dimitrij Peskov, upitan da li postoji opasnost od sukoba Rusa i Turaka u Siriji, rekao je „ne želimo ni da pomislimo na… »

Macura: Potrebne suštinske izmene Zakona o podršci porodici

Danas pre 13 sati
Poslanica Stranke moderne Srbije i osnivačica Inicijative „Mame su zakon“ Tatjana Macura pozvla je danas ministra za rad Zorana Đorđevića i ministra finansija Sinišu Malog da pristupe suštinskim izmenema Zakona o finansijskoj podršci porodici… »

Danas, najnovije vesti »