Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Odloženo suđenje Plavanjcu i Narančiću

Danas pre 4 sata
Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu danas nije održano suđenje Joji Plavanjcu, koji se tereti za ubistvo 11 bošnjačkih civila, kao i Zdravku Narančiću optuženo za saučesništvo u ovom zločinu, jer se svedoci nisu odazvali pozivu suda. S obzirom na to da niko od šest... »

Napad u Keniji: Snimci iz hotelskog kompleksa u Najrobiju

Danas pre 4 sata
Kenijska policija je na mestu napada u hotelskom kompleksu u četvrti Vestlend u kenijskoj prestonici Najrobiju. Sve fotografije su zaštićene autorskim pravima.... »

Trejler serije Igra prestola: Superfanovi predviđaju osmu sezonu

Danas pre 4 sata
Zima za ljubitelje „Igre prestola“ ima strahovite značenja. No, kada su se probudili hladnog januarskog jutra početkom nedelje, dočekalo ih je nešto dobro: trejler za novu sezonu. Publika ju je predugo čekala. S obzirom na to kako se sedma sezona završila, nije izgledalo da stanovnici... »

Dodik: SDA izigrala dogovor

Danas pre 5 sati
Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Istočnom Sarajevu da je SDA izigrala raniji načelni dogovor i da je Stranka nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) ponovo izigrana od Bošnjaka kada je reč o formiranju vlasti na nivou BiH. „Formirali smo Predstavnički dom... »

Zatvor za 21 Albanca i Kosovara počinioca oko 200 krađa u Francuskoj

Danas pre 5 sati
Dvadesetjedan Albanac iz Albanije i sa Kosova proglašeni su krivim za oko 200 krađa u Francuskoj u periodu između 2015. i 2017. i danas su osuđeni na kazne od jedne do šest godina zatvora. Osam osuđenih nisu se odazvali na sudski poziv i osuđeni su u odsustvu, saopšteno je danas agenciji... »

Moskva: Produžen pritvor ukrajinskim mornarima

Danas pre 5 sati
Sud u Moskvi danas je produžio pritvor osmorici od 24 člana posade ukrajinskih ratnih brodova, koji su 25. novembra povredili granicu Rusije na moru, preneo je Tas. Kako se navodi, pritvor je do 24. aprila produžen Bogdanu Golovašu, Sergeju Popovu, Vladimiru Tereščenku, Andreju Ševčenku,... »

Vranje: Taksisti moraju da imaju završenu srednju školu

Danas pre 5 sati
Gradsko veće grada Vranja usvojilo je Nacrt odluke o taksi prevozu na teritoriji ovog grada koji predviđa da taksi vozači moraju da imaju srednju stručnu spremu, dok su do sada ovu delatnost mogli da obavljaju i sa osnovnom školom. Zeleno svetlo za ovu odluku daju odbornici grada Vranja. Po... »

Najmanje pet mrtvih u napadu na hotelski kompleks u Najrobiju

Danas pre 6 sati
Najmanje pet ljudi poginulo je u napadu danas popodne na poslovno-hotelski kompleks u glavnom gradu Kenije Najrobiju, konstatovao je fotograf agencije Frans pres. Fotograf je video pet tela na terasi jednog restorana tog kompleksa u kome se takođe nalazi i više poslovnih zgrada. Kenijski... »

Knežević traži smenu specijalnog tužioca

Danas pre 6 sati
Nakon raspisivanja poternice za predsednikom Atlas grupe Predsednik Atlas grupe Duško Knežević pozvao je Vrhovnog državnog tužioca Ivicu Stankovića da smeni glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića. Knežević poziva Stankovića i da u, kako je naveo, aferi „DPS koverta“, ide do... »

Stanivuković: Protiv mene se vodi politički montiran proces

Danas pre 6 sati
Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković izjavio je danas da je podnošenje krivične prijave protiv njega za „pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske“ politički montiran proces. „Ovo je politički... »

©2018 Netmark d.o.o.