Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Ko ima pravo da se poslanicima obraća na maternjem jeziku?

Danas pre 15 sati
Direktorka Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović rekla je za RTS da je izglasavanjem izmena Zakona o službenoj upotrebi jezika pripadnicima nacionalnih manjina omogućeno da se u parlamentu obraćaju na svom jeziku. Suzana Paunović je rekla da je ta mogućnost postojala od... »

PSG: Niški aerodrom predali slepo poslušni odbornici Vučića

Danas pre 8 sati
Pokret slobodnih građana (PSG) danas je „najoštrije osudio diktatorsku politiku Aleksandra Vučića koji je uz pomoć svojih slepo poslušnih odbornika oteo imovinu i celo Javno preduzeće ‘Aerodrom Niš’ od Nišlija i Grada Niša“. – Stavljanjem dužnosti gradonačelnika, gradskog... »

Jovanović: Ova vlast je izdala svoj narod

Danas pre 14 sati
Potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović izjavio je da je naprednjačka vlast izdala narod svojim celokupnim delovanjem, od neodgovornog odnosa prema nacionalnim interesima na Kosovu i Metohiji do katastrofalnog upravljanja ostatkom Srbije. „Međunarodne okolnosti ne zavise od nas, ali one... »

Protest u Solunu zbog novog imena Makedonije

Danas pre 1 dan
Hiljade Grka, prema procenama policije, protestovale su u Solunu protiv sporazuma kojim Makedonija menja naziv u „Republika Severna Makedonija“. „Političari izdajnici“, pisalo je na transparentima među oko 4.000 demonstranata, javio je novinar AFP-a. Policija ih je rasterala ispaljivanjem... »

Preti li Srbiji naftna kriza?

Danas pre 18 sati
Rafinerija Pančevo radi na „tihom hodu“ i ne proizvodi benzin, zatvorene su benzinske pumpe NIS-a, stvaraju se kilometarski redovi na malobrojnim pumpama MOL-a i OMW-a, vraća se šverc i prodaja goriva u flašama na ulici, avioni Er Srbije ne lete zbog nestašice kerozina…. Ko može da... »

Pokušaj atentata u Zimbabveu?

Danas pre 1 dan
Državni mediji u Zimbabveu objavili su da je eksplozija na stadionu u gradu Bulavajo bio pokušaj atentata na predsednika Emersona Mnangagvu, koji nije povređen i evakuisan je na bezbednu lokaciju, prenosi AP. Svedoci navode da je nekoliko ljudi povređeno u eksploziji koja se dogodila u VIP delu... »

Najmanje 25 osoba povređeno u eksploziji u Nemačkoj

Danas pre 11 sati
Nemačka policija potvrdila je da je 25 osoba povređeno, četvoro od njih veoma teško, u eksploziji koja je uništila zgradu u gradu Vupertal, na zapadu zemlje, prenosi AP. Policija je rekla da se eksplozija dogodila u višespratnici malo pre ponoći u subotu na nedelju. Vatra je izbila u nekoliko... »

Moskovski poslastičari napravili čokoladnog Mesija za njegov 31. rođendan

Danas pre 15 sati
Lionel Mesi, više puta proglašavan za najboljeg fudbalera na svetu, danas puni 31 godinu. Organizatori svetskog prvenstva pripremili su posebno iznenađenje za najpoznatijeg reprezentativca Argentine. Naime, moskovski poslastičari napravili su čokoladnu tortu sa Mesijevim likom, i to u prirodnoj... »

Zaev veruje u uspeh referenduma

Danas pre 16 sati
Kopromisni sporazum Atine i Skoplja otvorio je put građanima Makedonije da za dva dana dobiju datum za pristupne dogovore s Evropskom unijom (EU) i omogućio Makedoniji da 12. jula postane 30. članica NATO, izjavio je u intervjuu Politici premijer Makedonije Zoran Zaev. To što je do mene i što... »

FSS uputio žalbu FIFA zbog suđenja

Danas pre 1 dan
Fudbalski savez Srbije uputio je žalbu FIFA zbog pristrasne arbitraže nemačkog sudije Feliksa Briha u meču 2. kola Grupe E između Srbije i Švajcarske. Saopštenje Fudbalskog saveza Srbije u celosti: “Brojni izveštaji vodećih svetskih medija, a posebno video snimci svih spornih situacija u... »

Vremeplov: Umro Žak Iv Kusto

RTV  pre 57 minuta  još 1 povezana

Saudijska Arabija: Presretnute dve rakete; Huti: Precizni pogoci

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Biševac čestitao Erdoganu ubedljivu izbornu pobedu

Sandžak haber  pre 1 sat  još 1 povezana

Smrt maloletnice nadomak Šumarica: "Drug" u tužilaštvu

Večernje novosti  pre 5 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.