Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Tri komisije ispituju okolnosti smrti porodilje

Danas pre 2 sata
Otac preminule Biljane Slović (31) optužio lekare u pribojskoj bolnici Tri nezavisne komisije za utvrđivanje okolnosti pod kojima je preminula porodilja Biljana Slović (31) iz Pribojske Banje, trebalo bi da ponude stručno mišljenje o njenom lečenju u bolnicama u Priboju i Užicu, ali i u... »

Rusija danas bira predsednika: Do 18 sati izlaznost 52,97 odsto

Danas pre 3 sata
U Rusiji se danas održavaju redovni predsednički izbori. Prema svim dosadašnjim anketama, očekuje se da, četvrti put, pobedi Vladimir Putin. Do 18 sati izlaznost u Rusiji je bila 52,97 odsto. Na skoro 97.000 biračkih mesta glasa oko 110 miliona birača, od čega na teritoriji Rusije živi... »

Ponovljeni izbori na Starom gradu, glasalo 984 birača

Danas pre 1 sat
Do 16 sati na četiri biračka mesta na opštini Stari grad na kojima se ponavljaju izbori za odbornike za Skupštinu grada Beograda izašlo je na glasanje 984 birača od ukupno od 5.384 upisanih u birački spisak (18,3 odsto) saopštila je CRTA posmatračka misija. Na biračkim mestima 2, 21, 37 i... »

Jeremić: Vučić tajno pregovara sa Tačijem

Danas pre 5 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić tajnim pregovorima sa kosovskim liderima Hašimom Tačijem i Ramušom Haradinajem „nespretno pokušava da doskoči međunarodnoj zajednici“ i kupi dodatno vreme za sebe i svoje koalicione partnere u... »

Đorđević: Želimo da promenimo demografsku sliku

Danas pre 6 sati
„Želimo da promenimo demografsku sliku Srbije, to ne može da se promeni u jednom danu. Predsednik je stao na čelo tima iz razloga što je alarmantno stanje“, rekao je ministar za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu zaštitu Zoran Đorđević. Ministar je rekao za RTS da pokazatelji... »

Li Kićijang ponovo premijer Kine

Danas pre 6 sati
Li Kećijang je ponovo izabran na mesto premijera Kine, na kome će biti naredniih pet godina, prenosi Radio Slobodna Evropa. Nacionalni narodni kongres glasao je za ponovni izbor Lija sa 2.964 glasova, dok su samo dva glasa bila protiv te odluke, prenela je agencija AP. Glasanje za premijera... »

Janjić: Liberalni deo opozicije nije iskoristio šansu na pitanju Kosova

Danas pre 5 sati
Opozicija ne može i ne bi trebalo da se bori s vlašću na planu Kosova, izjavila je predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht. Direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić, s druge strane, smatra da liberalni deo opozicije nije iskoristio šansu da baš na pitanju... »

Besne požari na jugoistoku Australije

Danas pre 2 sata
Na jugoistoku Australije počeli su da besne požari, koji se šire zbog suvih i vrelih vetrova. Desetak kuća je uništeno, hiljade ljudi je ostalo bez struje, mnogi putevi su zatvoreni zbog vatre i gustog dima, a nekim stanovnicima je naloženo da ostanu u kućama jer ih može zahvatiti plamen na... »

Nemačka bi mogla da izađe iz Šengena?

Danas pre 3 sata
Novi nemački ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer želi da kontrole na nekim granicama zadrži na neodređeno vreme i da ih proširi na sve prelaze, čime bi Nemačka praktično izašla iz Šengenskog sistema. Kontrole granica prema susedima moraju biti na snazi sve dok Evropskoj uniji ne... »

Slovenija predala tužbu protiv Hrvatske

Danas pre 20 sati
Slovenija je predala pismo Evropskoj komisiji sa predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici. Predajom tog pisma formalno bi trebalo da počne rok od tri meseca u kojem bi Komisija trebalo da se izjasni hoće li sama da preuzme taj slučaj, navode STA... »

©2018 Netmark d.o.o.