Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Vojni sud kaznio Antića oduzimanjem čina

Danas pre 7 sati
Vojni disciplinski sud u Nišu kaznio je danas predsednika Vojnog sindikata Novicu Antića vraćanjem u predhodni čin i novčanom kaznom od 5.000 dinara. Antić je kažnjen zbog, kako je navedeno, povrede vojne discipline tokom sindikalnih istupanja u javnosti 2016. i 2017. godine. U prvostepenoj... »

Kovčeg sa telom Ivanovića u Beogradu

Danas pre 7 sati
Kovčeg sa telom ubijenog Olivera Ivanovića dopremljeno je oko 18.15 sati iz Kosovske Mitrovice na beogradsko Novo groblje, gde će sutra biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Novinarima se kratko obratio brat Olivera Ivanovića, Miroslav koji je rekao da je očigledno da je "profesionalno... »

U Jemenu stradalo više od 5.000 dece

Danas pre 9 sati
Zbog sukoba je još 400.000 ozbiljno pogođeno glađu i bori se za život. U ratu u Jemenu je ubijeno ili ranjeno više od 5.000 dece, a zbog sukoba je još 400.000 ozbiljno pogođeno glađu i bori se za život, saopštila je Agencija UN za pomoć deci (Unicef). U izveštaju koji je objavljen u... »

Novi ili gornji Makedonac?

Danas pre 10 sati
Novorođenčetu je dvadeset osam godina - podseća grčki ministar spoljnih poslova Nikos Kocias, najavljujući pred kamerom TV Antene najnoviji atinsko-skopski pokušaj rešenja balkanske slagalice: zajedničko "krštenje" Makedonije jednim imenom, koje će posle skoro pune tri decenije biti... »

Idoli

Danas pre 8 sati
* Sva basket prava drže uspešni ljudi bez sportskih karijera i dva validna svedoka da su dali koš u zvaničnom meču, na bilo kom nivou. Prošla kolumnica vratila mi se pozitivnim bumerangom: o Duciju Simonoviću lepo su mi govorili njegovi nekadašnji treneri, posebno saigrači, što iz sujete... »

Francuska: Pronaći odgovorne za ubistvo Ivanovića

Danas pre 4 sata
Francuska osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića 16. januara u Kosovskoj Mitrovici i traži od vlasti Kosova da ga do kraja rasvetle i odgovorne za taj zločin privedu pravdi, saopštilo je francusko Ministarstvo inostranih poslova. Francuska žali zbog suspendovanja dijaloga između Srbije i Kosova i... »

Uspon Kine ne može biti miroljubiv

Danas pre 6 sati
Miršajmer pripada ofanzivnom neoliberalizmu i da tvrdi da ne postoji budućnost koja je izvesna i sigurna. - Ovu knjigu odlikuje metodološka fleksibilnost i mišljenje bez vrednosnih isključivosti, ona ima i teorijsku i istraživačku, ali i praktičnu i upotrebnu vrednost i može da posluži kao... »

NBS: Krediti nisu zabranjeni medijima

Danas pre 6 sati
Narodna banka Srbije negirala je da je poslovnim bankama zabranjeno da kredite daju medijima, i navela da propisima nisu definisani klijenti banke, niti uslovi koje oni moraju da ispune da bi im bio odobren kredit. NBS je navela da "ni na koji način nije ograničila pravo banaka da urede principe... »

Merkel i Kurc saglasni da Zapadni Balkan "mora" u EU

Danas pre 9 sati
Kurc je pre sastanka s kancelarkom pohvalio promenu nemačke politike prema izbeglicama: "Ide u pravom pravcu" Nemačka kancelarka Angela Merkel i njen austrijski kolega Sebastijan Kurc naglasili su danas u Berlinu, na zajedničkoj konferenciji za novinare, snažnu povezanost između dve zemlje.... »

MUP traži da se Srbija uključi u istragu ubistva Ivanovića

Danas pre 16 sati
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je više puta kontaktiralo predstavnike Euleksa i Unmika na Kosovu i zatražilo hitno uključivanje srpskih državnih organa u istragu ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića. Ministarstvo unutrašnjih poslova je odmah nakon upućenog zvaničnog... »

Proglašene još četiri izborne liste

B92  pre 4 sata  još 3 povezane

Maša uspešna – još jedan meč do Novakovog

B92  pre 1 sat  još 3 povezane

Veto Ivanova na Zakon o albanskom jeziku

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Vremeplov: Uspostavljeni odnosi Srbije i Italije

RTV  pre 2 sata  još 1 povezana

Malme: Eksplozija kod policijske stanice

B92  pre 4 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.