Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Volfgang Petrič: Podržavam organizovanje „Dejtona dva“

Danas pre 42 minuta
Bivši specijalni izaslanik EU za Kosovo govori za Danas o narednoj fazi dijaloga Beograda i Prištine Zaista, postoji opasnost od zamrznutog konflikta na Kosovu. To bi bilo u interesu pojedinih političkih aktera – i domaćih i međunarodnih – da nastave da destabilizuju države u regionu.... »

PSG: Žalba zbog ćutanja uprave

Danas pre 13 sati
Pokret slobodnih građana (PSG) podneo je danas žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja zbog toga što Gradska uprava grada Beograda nije u zakonskom roku dostavila tražene informacije koje poslovne prostore grad izdaje političkim organizacijama i kolika su dugovanja tih organizacije... »

SL: Ujedinjeni smo u podršci Vučiću

Danas pre 13 sati
Srpski narod i Srpska lista na Kosovu i Metohiji ujedinjeni su u podršci predsedniku Aleksandru Vučiću da se izbori za najbolje rešenje kosmetskog problema, sopštila je danas Srpska lista (SL). Predstojeća poseta predsednika Vučića biće prilika da narod najdirektnije čuje od onog u koga... »

Ljudi evakuisani zbog „eksplodirajućeg“ Ajpeda

Danas pre 6 minuta
Tri radnika Epl prodavnice zadobilo je manje povrede nakon što je baterija Ajpeda eksplodirala u prodavnici u Amsterdamu. Sumnja se da su zaposleni udahnuli paru koja se oslobodila kada se baterija zapalila. Zbog ovog incidenta, prodavnica je 19. avgusta evakuisana i zatvorena. Vatrogasci su... »

Spasavanje sa kruzera: Kako preživeti 10 sati u vodi

Danas pre 6 minuta
Nakon što je pala sa kruzera u Jadransko more, 46-godišnja Britanka je deset sati provela u vodi u blizini hrvatske obale, pre nego što je spasena. Bila je sama na oko 100 kilometara od obale kada je pronađena i prevezena u bolnicu. Detalji pada i preživljavanja su i dalje nepoznati – ali... »

‘Zlatni masters’: Zašto Federer nema lek za Đokovića

Danas pre 6 minuta
Svi se sećamo tog udarca. Udarca koji je ušao u istoriju. Te 2011. godine u finalu US opena Federer je imao sve. Vodio je 5:3 u petom setu, servis je bio njegov, kao i publika. Semafor pokazuje 30:15 za Federera. Prvi servis – aut. Šansa za Novaka. Drugi servis – Đoković pogađa mrežu.... »

Muškarci ženama najprivlačniji sa 50 godina, žene muškarcima sa 18

Danas pre 54 minuta
Istraživanje Prema istraživanju objavljenom u časopisu Science Advances, kada je reč o traženju ljubavi na internetu i putem aplikacija, muškarci vrhunac privlačnosti u očima žena doživljavaju sa 50 godina, dok žene najveću privlačnost uživaju sa 18 te ona nakon toga samo pada.... »

Jugoslovenski iseljenici u Americi: Sportisti, poslanici i milioneri

Danas pre 1 sat
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 21. avgust 1938. godine Kako žive Jugosloveni u Americi pitanje je na koje je odgovorio list Vreme pre tačno osamdeset godina, dok Pravda te avgustovske nedelje 1938. godine analizira govor Ruzvelta o američkoj neutralnoj politici. Vreme piše o... »

Poslednji obrok ledenog Ocija

Danas pre 1 sat
Istraživači sa nekoliko svetskih univerziteta nedavno su uspeli da reše misteriju želuca Ocija ili „ledenog čoveka“ koji je živeo pre oko 5300 godina i čija je zamrznuta mumija pronađena tek 1991. godine na Alpima, na granici Austrije i Italije. U radu objavljenom sredinom jula u... »

Šćekić došao u Partizan

Danas pre 8 sati
Partizan je pred kraj prelaznog roka doveo 26-išnjeg Aleksandra Šćekića, koji je poslednje dve sezone igrao na poziciji zadnjeg veznog u turskom Genčlerbirligiju (35 mečeva i dva gola u prvenstvu). Šćekić je bio želja novog trenera Zorana Mirkovića, s kojim je imao priliku da sarađuje u... »

©2018 Netmark d.o.o.