Danas

Život u Saudijskoj Arabiji potpuno je drugačiji nego u Srbiji

Danas pre 16 sati
Naši ljudi u svetu: Marina Ćupić, završila Vazduhoplovnu akademiju i sa 23 godine otišla u Saudijsku Arabiju Nakon godinu i po dana u Saudijskoj Arabiji, ne mogu reći tačno koliko još planiram da ostanem, ali razlog zbog kog bih se možda vratila… »

Mauricio Sera: Malaparte je bio tumač krize evropske istorije

Danas pre 17 sati
Jedna od knjiga koje će privući veliku pažnju posetilaca ovogodišnjeg Sajma knjiga biće, svakako, izuzetno delo Malaparte. Životi i legende koje je objavljeno u već dobro poznatoj biblioteci Nostra vita izdavačke kuće Službeni glasnik. Autor ove… »

Maria Lasing – moć žena

Danas pre 17 sati
Koliko vremena je potrebno da se ženi – slikarki priredi retrospektivna izložba? U Beču, svakako jednom od gradova umetnosti, gotovo sto godina i ne za života umetnice. Retrospektivna izložba Marie Lasing povodom stogodišnjice njenog rođenja u… »

Sjećanje

Danas pre 18 sati
Skoro da ne prođe dan, a da se ne sjetim nekog, ili u paketu nekolicine kolega i prijatelja iz mojih &td – ovskih dana u Zagrebu. Posebice dvojice, Mladena Martica i pok. Hrvoja Došena Habe. Ovih dana, takva nekakva i obljetnica, a i vrijeme glede… »

Lego-spomenik

Danas pre 19 sati
Uvrede & podmetanja Memorijalna farsa u Josipdolu ovih dana doživljava novu uzbudljivu dramsku komplikaciju. Kako će se stvar rasplesti, sam bog zna, a moguće je da ni on nije sasvim načisto s vlastitim stajalištem. Tko je, naposljetku, bog –… »

Svetska privreda na najnižim granama još od globalne krize

Danas pre 18 sati
Najnovije prognoze Međunarodnog monetarnog fonda ne daju razloga optimizmu „Najsporiji globalni rast još od svetske finansijske krize 2008/09 godine“. Ovo je opis najnovije projekcije rasta svetske privrede koju je dao Međunarodni monetarni fond u… »

Čarobne Altinove trojke

Danas pre 21 sat
Juniorski reprezentativac Srbije konačno u Novom Pazaru Košarkaške zlatne medalje na evropskim šampionatima su nešto na šta smo se navikli u svim mogućim konkurencijama i kategorijama. Novo je da je zlato prvi put prošle godine zasjalo na grudima… »

Amerika i novi Balkan

Danas pre 21 sat
Od Ričarda do Ričarda - nova igra "štapa i šargarepe" Kao što je Meternih nekada govorio da Balkan počinje na poznatoj bečkoj ulici Landštrase, danas možemo da kažemo da „novi Balkan“ počinje u sirijskom gradu Tel Avjad, prvom u koji je… »

Tezga ili život

Danas pre 22 sata
Zamislimo jedno potpuno slobodno tržište na – nebu. Da putničkim avionom može da pilotira svako kome to padne na pamet ili tvrdi da, majke mu, ume da upravlja vazduhoplovom? Da ne postoje nikakve regulacije i ograničenja o broju aviona u vazduhu… »

Koliko građana bi postupilo kao uzbunjivač Aleksandar Obradović?

Danas pre 22 sata
Rezultati ankete Čak 81 odsto građana kaže da bi postupili identično kao uzbunjivač Aleksandar Obradović, kada bi se našli u takvoj situaciji, pokazuju rezultati ankete sprovedene na sajtu Danasa. Većina građana, odnosno 81 odsto njih kaže da bi… »

Danas, najnovije vesti »