Danas

Borel: Učiniti multilateralizam ponovo velikim

Danas pre 37 minuta
EU treba da ulaže u bezbednost u celom svetu, da gradi stratešku autonomiju i da radi na oživljavanju multilateralizma, ocenili su danas učesnici onlajn debate „EU u svetu koji se menja – zadržati kurs u teškim vremenima“, povodom 10… »

Iran i Mohsen Fahrizade: Koji su motivi za ubistvo nuklearnog naučnika

Danas pre 13 minuta
Nepoznat većini Iranaca sve do ovog petka, kad je na njega izvršen atentat, nuklearni naučnik Mohsen Fahrizade bio je dobro poznat onima koji su pratili iranski nuklearni program. Zapadnjački bezbednosni izvori smatrali su ga ključnim čovekom… »

Još 427 zaraženih u Braničevu i Podunavlju

Danas pre 7 minuta
Popodnevni izveštaj ZZJZ Požarevac Prema popodnevnom izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, registrovano je još 165 novih slučajeva korona virusa na teritoriji koju pokriva ova ustanova. Pema prepodnvnom izvrštaju bilo 262 slučajeva Covid… »

EU odbila odobravanje vakcine Bionteka i Fajzera, mišljenje o vakcini krajem godine

Danas pre 7 minuta
Evropska agencija za lekove odbila je zahtev nemačke farmaceutske kompanije Biontek i američkog partnera Fajzer za uslovno odobravanje vakcine protiv korona virusa. Evropska agencija za lekove će mišljenje o toj vakcini dati na sastanku 29. decembra… »

Velika Jelisaveta Seka Sablić

Danas pre 1 sata
Kažem mojoj Smiljki – Moram da napišem nešto u odbranu Seke Sablić. Supruga mi odgovara – Pa, šta si čekao dosad? Čekam. Jedan dan. Drugi dan. Treći, četvrti, peti… Ništa. Počeli već da prozivaju. Nema nikog da uzme u zaštitu i odbranu… »

Maradona kao heroj globalnog juga

Danas pre 1 sata
Tuga malih i potcenjenih koji pobeđuju velike Verovalo se da ne postoji ličnost na svetu koja može da ujedini ili bar približi sve suprotstavljene zemlje i sukobljene frakcije na Bliskom istoku. Sve do smrti Dijega Maradone. O njemu kao heroju svoje… »

Narodna stranka: Preti nova katastrofa, vlast ne ume da reši smrad u Čukaričkom rukavcu

Danas pre 2 sata
Narodna stranka upozorava da gradska vlast u Beogradu, koja je odgovorna za širenje nesnosnog smrada iz Čukaričkog rukavca, taj problem pokušava da reši „potpuno pogrešno i nestručno“, pa zbog toga preti opasnost „premeštanja ekološke… »

Problemi pravne zaštite u slučaju mobinga

Danas pre 2 sata
Postojanje više propisa koji regulišu istu materiju dobar je pokazatelj spremnosti države da uredi određenu oblast i možda najbolji primer za to je pravna zaštita prilikom zlostavljanja i diskriminacije na radu. Međutim, zbog svoje složenosti u… »

Šta je tu normalno?

Danas pre 2 sata
Ekspozitura Srpske napredne stranke na Kosovu, poznatija kao Srpska lista, ponovo je ubedljivo slavila na vanrednim izborima za gradonačelnika Severne Mitrovice i to po treći put za četiri godine. Prema preliminarnim rezultatima koje je u nedelju… »

Jednostranost

Danas pre 2 sata
Kad i kako će naprednjaci tačno oboriti same sebe s vlasti ne možemo mi spolja znati, ali čini se da ih nervoza zbog korona pandemije, kojom nisu u stanju valjano da upravljaju, baš gura preko ivice. Vučić sve manje može da prikriva i popravlja… »

Danas, najnovije vesti »