Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Delavi: Sporazum o KiM da obezbedi bezbednost svih, pa i kosovskih Srba i SPC

Danas pre 14 sati
Američi ambasador na Kosovu Greg Delavi poručio je stanovnicima Kosova da se poslednjih nedelja čuje retorika koja nije od pomoći, uključujući i pretnje koje moraju prestati, prenosi portal Glas Amerike. „Želimo da pomognemo da se postigne sporazum koji je primenjiv, trajan i koji doprinosi... »

Narodna stranka nastavila akciju „Jedan potpis menja sve“

Danas pre 18 sati
Narodna stranka i ove nedelje u preko deset gradova širom Srbije nastavlja akciju pod nazivom “Jedan potpis menja sve” koja podrazumeva prikupljanje potpisa građana protiv davanja stolice “Kosovu” u UN. Tokom prikupljanja potpisa prošlog vikenda u Kragujevcu predsednik Narodne stranke Vuk... »

Vaterpolisti Radničkog u A2 regionalnoj ligi

Danas pre 16 sati
Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca igraće predstojeće sezone regionalnu A2 ligu, odlučeno je na sastanku Upravnog odbora tog takmičenja u Splitu. Pored Kragujevčana, nove ekipe u takmičenju su i Koper iz istoimenog slovenačkog grada i Galeb iz hrvatske Makarske. Ekipama koje već nastupaju... »

Predstavnici Sportskih igara mladih u poseti EK

Danas pre 18 sati
Posle sezone Sportskih igara mladih u Srbiji i zemljama regiona i prijema održanog kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića, usledio je i prijem u sedištu Evropske komisije. Evropski komesar za obrazovanje, kulturu, mlade i sport, Tibor Navračiš, sastao se u Briselu, sa Zdravkom Marićem,... »

Šta sme, a šta ne sme da se radi u sobi za vanredne situacije u Beloj kući

Danas pre 20 sati
Bivša savetnica u Beloj kući Omarosa Manigolt Njuman krišom je snimila razgovor koji se odvijao u sobi za vanredne situacije. Sledi vodič koji su načinili poznavaoci pravila u Beloj kući u kome će biti objašnjeno zašto ovaj incident predstavlja kršenje protokola o bezbednosti. U decembru... »

Švedska: Muslimanka odbila da se rukuje sa muškarcem, ali dobila na sudu

Danas pre 22 sata
Muslimanka iz Švedske dobila je na sudu novčanu kompenzaciju nakon što je razgovor za posao na kojem je bila prekinut, jer je odbila da se rukuje sa muškarcem iz komisije. Fara Aladže je bila na intervjuu za posao prevodioca, kada je iz verskih razloga odbila da se rukuje sa muškarcem koji je... »

„Zajednica srpskih opština“: Rešenje sa istoka Hrvatske

Danas pre 22 sata
Sličnog imena, sličnih funkcija, u sličnim uslovima – Zajedničko veće opština (ZVO), koje okuplja opštine gde žive Srbi na istoku Hrvatske, jedan je od modela kako bi mogla da izgleda Zajednica srpskih opština na Kosovu. Ovo telo nastalo je nakon završetka ratnih sukoba u Istočnoj... »

Najdžel Kenedi otvara 50. BEMUS

Danas pre 16 sati
Legendarni britanski violinista, Najdžel Kenedi, održaće koncert pod nazivom „Od Baha do Geršvina“ na otvaranju 50. BEMUS-a. Kenedi će nastupiti sa kamernim ansamblom u sredu, 10. oktobra u 20.00, a ulaznice su u prodaji od petka 17. avgusta i mogu se nabaviti preko Eventim mreže i na... »

Stamatović: Ko je naredio zatvaranje kampa?

Danas pre 17 sati
Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović izjavio je danas da je policija sinoć oko 22 sata upala u „Omladinsko-patriotski kamp Zlatibor 2018“ bez ikakvog pisanog naloga, i uz usmeno obrazloženje „javljeno nam je iz Beograda“ naredila da se istog trenutka kamp... »

Srce Sarajeva Leonu Lučevu za ulogu u filmu „Teret“

Danas pre 1 dan
Na upravo završenom 24. Sarajevo film festivalu nagradu za najboljeg glumca osvojio je Leon Lučev koji tumači glavnog junaka srpskog filma „Teret“ reditelja Ognjena Glavonića. Srce Sarajeva uručeno je večeras u Narodnom pozorištu. „Teret“ je prethodno imao svetsku premijeru u Kanu na... »

©2018 Netmark d.o.o.