Danas

Umri srpski ili nebo će oprostiti Crnogorcima

Danas pre 15 sati
Postoji ta neka grozomorna ideja još odvajkada, da samo ujedinjena, složna i u jednoj koloni Srbija može da pobedi sve. Otuda se javlja i ta nakaradna teza da je odbrana svetinja u Crnoj Gori zapravo odbrana demokratije. Zapravo, nisam bio siguran da… »

U Nišu održan drugi moleban i šetnja u znak podrške protestima u Crnoj Gori

Danas pre 16 sati
Veliki broj Nišlija učestvovao je večeras u molebanu i “krsnom hodu” u znak podrške protestima u Crnoj Gori zbog usvajanja zakona koji dovodi u pitanje dosadašnji status Srpske pravoslavne crkve(SPC), odnosno pravo svojine nad manastirima i… »

Američki Brod čuda – spas za 14.000 izbeglica iz Severne Koreje

Danas pre 15 sati
Pre skoro 70 godina, brod američke trgovačke mornarice prevezao je više od 14.000 izbeglica tokom jednog putovanja iz severnokorejske luke. Ovo je priča o tom putovanju i nekim od njegovih putnika. Dogodilo se za Božić 1950. godine i to nije bio… »

Zašto je važan Šabac

Danas pre 16 sati
Kada su Turci u XIX veku predavali nazad ključeve od šest najvažnijih srpskih gradova, jedan od njih je bio ključ od kapije Šabačke tvrđave. Jevrem Obrenović, najpismeniji i najobrazovaniji od sve braće, prihvatio se da upravlja Šapcem odmah… »

Glavni državni tužilac Hrvatske podneo ostavku jer je otkriveno da je mason

Danas pre 17 sati
Glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić podneo je večeras ostavku pošto je otkriveno da je mason. Jelenić je odluku o ostavci objavio u saopštenju za javnost. Ranije danas premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je da očekuje da Jelenić… »

Hari i Megan prestaju s kraljevskim dužnostima 31. marta

Danas pre 17 sati
Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa će zvanično odstupiti od kraljevskih funkcija 31. marta, izjavio je njihov portparol. Više neće ispunjavati dužnosti u ime kraljice, ali uslovi će ponovo biti razmatrani nakon 12 meseci. Ranije ove godine, Hari i… »

Otvorena izložba Istraživačke stanice Petnica

Danas pre 17 sati
U Galeriji nauke i tehnike Srpske akademije nauka i umetnosti Istraživačka stanica Petnica otvorila je u sredu 19. februara Izložbu “Korak u nauku”. Ova svojevrsna ambasada u Beogradu naše prestižne obrazovne institucije omogućiće svim… »

Građani gledaju prazne klupe i zavide, parlamentarci se žale

Danas pre 18 sati
Koje sve privilegije uživaju poslanici Narodne skupštine Srbije Poslanici u Srbiji nemaju privilegije, gotovo uglas tvrde kako poslanici vlasti, tako i poslanici opozicije, a sa njima se slažu i svi oni koji su bar u jednom mandatu iskusili život… »

Jeremić: U bojkotu je cela prava opozicija, ko se premišlja, nije nam potreban

Danas pre 18 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da u borbi za promenu sistema ne može biti kompromisa i da bojkot „lažnih izbora“ mora biti totalan i bez izuzetka, jer se „protiv režima ne može boriti dogovorima“ i pravljenjem… »

Vuhanski virusi

Danas pre 18 sati
Još nesavladan opaki vuhanski virus ne odnosi samo živote i nije udar jedino na zdravlje. Po više naznaka – sem lečenja obolelih i borbe sa epidemijom – podstiče u Kini i potrebu za svojevrsnom terapijom opštenja vlasti sa građanima. Javnost je… »

Danas, najnovije vesti »