Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Jeremić: Vučić će morati da me pogleda u oči u sudnici 13. juna

Danas pre 10 sati
Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić „u panici“ pokrenuo u tabloidima kampanju protiv njega jer će morati da se suoče na sudu po Jeremićevoj tužbi koju je podneo pošto ga je Vučić nazvao „šefom međunarodne bande... »

Haradinaj: Imamo svoje probleme, ne pada nam na pamet Srbija

Danas pre 6 sati
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je danas da Kosovo ima svoje probleme i ne pada mu na pamet da se bavi Srbijom, dok je navode da će intervenisati na severu ocenio kao izjave za unutrašnju upotrebu političara Srbije. Premijer Kosova je istakao da EU treba da utiče da se Srbija ne... »

Koha ditore: Povlačenje priznanja Kosova se ostvaruje u stilu mafije i uz korupciju

Danas pre 14 sati
Povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova vrši se „u stilu mafije i putem korupcije“, a na čelu te kampanje Srbije koja traje dve godine je osoba sumnjive prošlosti, piše danas Koha ditore pozivajući se na izvore u Vladi Kosova. Prema navodima tog lista, radi se o Vladimiru Cizelju,... »

Si Đinping za jačanje ideologije u školama

Danas pre 15 sati
Kineski predsednik Si Đinping pozvao je na jačanje ideološkog obrazovanja u školama, javili su danas kineski zvanični mediji. Od dolaska na vlast 2012, Si je značajno osnažio uticaj Komunističke partije na društvo, zahtevajući potpunu lojalnost partiji i gušeći svaki glas koji ni mogao... »

Počelo odbrojavanje do početka EP za košarkašice

Danas pre 8 sati
Košarkasi savez Srbije (KSS) obeležio je danas 100 dana do početka Evropskog prvenstva za žene, koje će Srbija organizovati zajedno sa Letonijom. U tri srpska grada domaćina, Beogradu, Nišu i Zrenjaninu, svečano je počelo odbrojavanje do početka turnira. Na platou ispred Tržnog centra... »

Kosovo: Od skoro 5.000 funkcionera imovinu prijavilo njih 498

Danas pre 7 sati
Direktor kosovske Agencije za borbu protiv korupcije Šaip Havoli najavio je da će od sledeće godine imovinu morati da prijavljuje mnogo širi krug ljudi, među kojima i inspektori, službenici za javnu nabavku, profesori, doktori, carinici i zvaničnici Poreske administracije Kosova. Od 1. marta... »

Dveri: Počela saslušanja uhapšenih na protestu Jedan od pet miliona

Danas pre 13 sati
Pokret Dveri saopštio je da su saslušanja uhapšenih učesnika protesta „Jedan od pet miliona“ počela jutros u Beogradu i pozvao medije da „isprate ishod tih saslušanja i alarmiraju javnost“ s obzirom da se, kako je ocenjeno, „radi o politički motivisanim hapšenjima“. Dveri su u... »

Mladi Kovinci u štrajku solidarnosti sa Pavlom Cvejićem

Danas pre 10 sati
Đaci srednje škole u Kovinu danas su organizovali protest upozorenja u znak solidarnosti sa kolegom iz Beograda, koji je uhapšen nakon protesta i upada demonstranata u RTS. Učenici Gimnazije i ekonomske škole „Branko Radičević“ u Kovinu danas su za jedan školski čas odustali od odlaska... »

Dan jednakih plata: Jeftiniji prevoz za žene u Berlinu

Danas pre 8 sati
Berlinska agencija za javni prevoz BVG ponudila je ženama 21 odsto popusta na cene karata u prestonici povodom Dana jednakih plata u Nemačkoj. Iz te agencije poručuju da je cilj akcije skretanje pažnje na činjenicu da muškarci u Nemačkoj zarađuju 21 odsto više od žena. To je jedna od... »

Italija: Milanska skala vraća milione Saudijskoj Arabiji

Danas pre 10 sati
Čuvena Milanska skala moraće da Saudijskoj Arabiji vrati više od tri miliona evra, nakon što je sporazum o finansiranju sa tom zemljom izazvao buru u javnosti. Prema tom sporazumu, saudijski ministar kulture bi zauzvrat imao mesto u upravnom odboru opere. Saudijska Arabija u oktobru 2018. se... »

©2019 Netmark d.o.o.