Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Izveštavanje o deci i profesionalni novinarski standardi

Danas pre 16 sati
Nastavlja se dominacija negativnog izveštavanja koje traje u kontinuitetu već 10 godina i istraživanje „Medijska slika dece u Srbiji 2018.“ koje je sproveo Centar za profesionalizaciju medija i medijsku pismenost (CEPROM) je to i potvrdilo. Međutim, ta negativnost koju mediji sve više... »

Recepcija pokretnih slika

Danas pre 16 sati
Četvrtak, 6. decembar – Sedam dana pre početka festivala – Alternative Film – Video (Dom kulture „Studentski grad“). Festival je osnovan 1982. i posvećen je inovativnom, eksperimentalnom, istraživačkom, avangardnom, ličnom filmu i videu koji istražuje nove kreativne mogućnosti u... »

Političko nasilje u Srbiji

Danas pre 17 sati
Most Radija Slobodna Evropa Omer Karabeg: O političkom nasilju kojem su izloženi gradovi i opštine u Srbiji u kojima je na vlasti opoziciji razgovaraju dva opoziciona gradonačelnika – u Šapcu Nebojša Zelenović i u Paraćinu Saša Paunović. Nebojša Zelenović: Srpska napredna stranka i... »

Sučeljavanja Ernsta Kasirera i Martina Hajdegera

Danas pre 17 sati
Davos, znamenito turističko mestašce u Švajcarskim Alpama, a danas širom sveta poznato kao centar godišnjeg okupljanja svetske finansijske elite…. … u senci ovakvih događaja budi uspomenu na čuveno banjsko lečilište za plućne bolesti o kome je u svom glasovitom romanu Čarobni breg... »

Stočiću, namesti se, stočiću, razmesti se

Danas pre 18 sati
Muzika u teatru Heartefact Festival: Henrik Ibzen „Nora – Lutkina kuća“ – Kazalište Hotel Bulić, režija Senka Bulić, Bitef teatar. Žena je možda nekada davno, u Ibzenovo vreme, i bila lutka. Onda je postala komad nameštaja divote pun. Zatim, prekrasna slika u ram uhvaćena kao u... »

Živojin Pavlović: Jedno putovanje u Suboticu

Danas pre 18 sati
Godina je 1993. Rat, umobolna inflacija, društveni sunovrat, raspad stare zemlje, beda. Ne pamtim tužniji beogradski sajam knjiga od onoga održanog te jeseni. Više je ličio na buvljak, kao i ceo grad, i cela zemlja tih godina, uostalom. Knjige ionako nisu više značile bog-zna-šta, bile su... »

Premijera „Otela“ Đuzepea Verdija u Državnoj operi u Minhenu

Danas pre 20 sati
Verdijeva opera „Otelo“ u četiri čina, sa libretom koji je napisao Arrigo Boito prema Šekspirovom „Otelu“, praizvedena je 5. februara 1887. u milanskoj Skali. Poput prakrika ispolinske prodorne snage preseca orkestar tišinu i u trenutku besni oluja nad obalom Kipra. Vetar šiba i bljesci... »

Propala investicija vredna 25 miliona evra

Danas pre 20 sati
Nemačka kompanija NRG Group odustala od izgradnje centrala na biomasu u Somboru Srbija još nije spremna za projekte zelene energije, zaključio je pre par meseci predsednik nemačke NRG Grupe Diter Vajs i konačno odustao od inicijative da u Somboru, kao javno-privatno partnerstvo, izgradi toplanu... »

Peti čin demonstracija u Francuskoj

Danas pre 20 sati
Puno toga u Francuskoj više nije isto, i neće biti isto, poslije revolta „žutih prsluka“. Četiri subote protesta koje se danas, retroaktivno, nazivaju činovima, kao u pozorišnim predstavama, izredale su se u krešendo, uz nove zaplete, povremeno i u raspoloženju iz triler filmova. Poslije... »

Fudbalsku Ligu Evrope nastavljaju 32 tima

Danas pre 22 sata
Od Švedske do Turske Posle grupne faze Lige šampiona zaključena je i najmasovnija runda fudbalske Lige Evrope, pa trku za manje poštovan i manje vredan UEFA trofej nastavlja 24 timova „preteklih“ nakon borbe u 12 grupa i osam trećeplasiranih ekipa iz LŠ, a u ponedeljak će u Nionu biti... »

Troje poginulo u prevrtanju autobusa kod Leskovca

Politika  pre 43 minuta  još 9 povezanih

Lokalnu vlast bira 90.000 građana

Večernje novosti  pre 2 sata  još 7 povezanih

Protestna šetnja dela opozicije

Večernje novosti  pre 13 sati  još 3 povezane

Ruska crkva nastavlja služenje u Ukrajini

Vesti online  pre 44 minuta  još 5 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.