Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Egipat pojačao ograničenja za medije i društvene mreže

Danas pre 11 sati
Egipatsko regulatorno telo za medije je uvelo nova stroža ograničenja koja državi daju ovlašćenje da blokira sajtove i naloge na društvenim mrežama sa više od 5.000 pratilaca ako se proceni da predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti. Vrhovni regulatorni savet za medije će moći i da... »

Plivač Kenet To preminuo tokom treninga na Floridi

Danas pre 12 sati
Plivač Kenet To, koji je na Svetskom prvenstvu 2013. godine osvojio srebrnu medalju za Australiju, preminuo je danas nakon što mu je pozlilo tokom treninga na Floridi. Imao je 26 godina. Uzrok smrti nije saopšten, već je samo navedeno da mu je pozlilo i da je nakon toga prebačen u bolnicu gde... »

SAD: Manje novca za inostrane programe

Danas pre 15 sati
Administracija predsednika SAD Donalda Trampa podnela je nacrt budžeta za 2020. godinu koji predviđa smanjenje sredstava za inostrane programe za 22 procenta, uključujući i ukidanje tri servisa Radija Slobodna Evropa (RSE), javio je RSE. Kako se navodi, sažetak predloga budžeta objavljen je u... »

Pašalić: Problemi građana uglavnom egzistencijalni

Danas pre 8 sati
Stanovnici Dimitrovgrada i predstavnici državnih organa, javnih ustanova, preduzeća, institucija i nevladinih organizacija imali su danas priliku da o svojim problemima razgovaraju sa zaštitnikom građana Zoranom Pašalićem u okviru akcije „Dan zaštitnika građana“. Pašalić je istakao da... »

DJB: Verica Barać zadužila Srbiju kao predvodnik borbe protiv korupcije

Danas pre 11 sati
Pokret Dosta je bilo (DJB) ocenio je danas, povodom sedme godišnjice smrti nekadašnje predsednice Saveta za borbu protiv korupcije Verice Barać, da je ona „svojim hrаbrim delovаnjem zаdužilа Srbiju, jer je bilа predvodnik borbe protiv korupcije kаdа tim poslom niko nije imаo smelosti... »

Baksuzi smo, volimo da smetamo i štrčimo

Danas pre 12 sati
Zoran Kesić, autor i voditelj emisije "24 minuta", o ukidanju emisije u repriznom terminu Emisija „24 minuta sa Zoranom Kesićem“ od prošle sedmice neće biti emitovana u repriznom terminu nedeljom, već samo premijerno, subotom uveče. Kesić i njuzovci su o tome javnost obavestili putem... »

Paunović: Opštini Paraćin ne treba mala hidroelektrana

Danas pre 13 sati
Mala hidroelektrana (MHE) na Grzi nije potrebna opštini jer neće ništa značiti ni za otvaranje novih radnih mesta, ni za ekonomiju Paraćina, ali opština je dužna da primenjuje zakon i ukoliko je po zakonu moguće graditi takve objekte to ne možemo sprečavati, izjavio je predsednik opštine... »

Skandal potresa vladu kanadskog premijera Trudoa

Danas pre 1 dan
Kanadski premijer Džastin Trudo imenovao je bivšu ministarku pravde, liberalku Anu Meklelan da ispita da li istovremena funkcija ministra pravde i glavnog tužioca treba da bude odvojena, usred skandala koji može da dovede do ponovnih izbora u premijerovoj Liberalnoj partiji. „Značajna pitanja... »

Kamate na dozvoljeni minus u bankama od 21 do 48 odsto

Danas pre 1 dan
Od danas banke moraju da objavljuju sve naknade za usluge građanima i privredi Narodna banka Srbije danas je objavila uporednu listu naknada 14 najznačajnijih platnih usluga za građane i 18 platnih usluga za pravna lica i preduzetnike, pošto je stupila na snagu odredba Zakona o platnim uslugama.... »

PSG: Komisije međunarodnih novinarskih organizacija da ocene stepen slobode medija

Danas pre 9 sati
Pokret slobodnih građana (PSG) apelovao je danas na Međunarodnu federaciju novinara (IFJ) i Evropsku federaciju novinara (EFJ), koje su osudile upad u Radio televiziju Srbije, da formiraju nezavisnu komisiju koja će oceniti stepen slobode medija u Srbiji. PSG je u saopštenju naveo da bi komisije... »

Uhapšeni Zrenjaninci pušteni iz pritvora

Danas  pre 13 minuta  još 1 povezana

Više od 238 žrtava ciklona u Mozambiku

Blic  pre 42 minuta  još 2 povezane

Oblačno i suvo, do 16 stepeni

B92  pre 36 minuta  još 1 povezana
©2019 Netmark d.o.o.