Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Gak: Škole spremno dočekale početak grejne sezone

Danas pre 9 sati
Sve beogradske škole spremno su dočekale zvanični početak grejne sezone, izjavio je danas sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Grada Beograda Slavko Gak. Energenti su nabavljeni, tri nove škole su priključene na sistem daljinskog grejanja dok su još tri u procesu prelaska na gas, ali ono... »

Gradina: Zaplenjeno 22.000 neprijavljenih evra

Danas pre 8 sati
Carinici su u saradnji sa policijom 11. i 12. oktobra 2018. godine na graničnom prelazu Gradina, sprečili da iz zemlje bude izneto preko 22.000 neprijavljenih evra, navodi se u saopštenju. Poslednji prekršaj otkriven je 12. oktobra u „BMW-u“ holandskih registarskih oznaka kojim su od... »

Zaev: Odluka za budućnost dece

Danas pre 9 sati
Sobranje raspravlja o predlogu da se izmeni Ustav Makedonski parlament zaseda danas i treba da se izjasni o Predlogu za pristupanje izmenama Ustava, koje, pored ostalog predviđaju, promenu imena u Republika Severna Makedonija, što je u skladu sa Dogovorom sa Grčkom kojim se rešava... »

Počela petodnevna vojna vežba „REGEX 18“

Danas pre 9 sati
U Centru za obuku putem simulacija u beogradskoj kasarni „Banjica 2“ danas je počela petodnevna multinacionalna komandno-štabna vežba podržana računarskim simulacijama REGEX 18. REGEX 18. predstavlja zajedničku obuku vojnih, civilnih i policijskih struktura za učešće u multinacionalnim... »

Žene samo u 17 odsto slučajeva vlasnice poljoprivrednih gazdinstava

Danas pre 1 dan
Zaštitnik građana povodom Međunarodnog dana žena na selu 15. oktobra Neravnopravnost žena i muškaraca na selu oštro je izražena na štetu položaja žena i devojčica i to pokazuje podatak da žene čine 84 odsto pomažućih članova poljoprivrednih gazdinstava, dok je 86 odsto formalno... »

Radojičić: Sve je spremno za Forum gradonačelnika

Danas pre 11 sati
Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić ističe da je sve spremno za Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja Centralne i Istočne Evrope i Kine (16+1), koji počinje danas i traje do srede, 17. oktobra. On objašnjava da se tokom ova tri dana očekuju brojni sastanci i... »

Vesić: Kinezi broj jedan i u Beogradu

Danas pre 11 sati
Srpska prestonica će od danas do srede biti domaćin Samita gradova Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope. – Beograd je ovu čast dobio zahvaljujući velikom ugledu koji u Kini uživa naš predsednik Aleksandar Vučić. Beograd je grad koji je 2014. godine premijera Kine Li Kećanga... »

Mikec uspešno startovao u Bundesligi

Danas pre 11 sati
Počela je nemačka Bundesliga vazdušnim pištoljem, prenosi Streljački savez Srbije. Domaćin jednog od dva turnira Grupe „Jug“ prvog vikenda bio je klub Kelhejm, nekadašnji šampion, a prošle godine četvrtoplasirani, za koji se takmiči Damir Mikec. U prvom kolu Kelhajm je izgubio od... »

Zatvaranje BEMUS-a na Kolarcu 20. oktobra

Danas pre 11 sati
Beogradska filharmonija zajedno sa Gabrijelom Felcom, priprema zatvaranje 50. BEMUS-a, u subotu, 20. oktobra na Kolarcu. Orkestar izvodi baš one kompozicije kojima je Beogradska filharmonija otvorila i zatvorila prvi BEMUS – Uvertiru „Beograd“ srpskog kompozitora Dragutina Gostuškog uz koju... »

Jug Radivojević na čelu dramskog sektora Narodnog pozorišta

Danas pre 12 sati
Na osnovu Statuta i ovlašćenja upravnika, Dejan Savić je doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora Narodnog pozorišta u Beogradu, u narednom periodu bude Jug Radivojević, saopšteno je iz te ustanove. U saopštenju se navodi da je Jug Radivojević ugledni i afirmisani pozorišni i filmski... »

Da li je svet na pragu nove krize

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Novi sukobi: Izraelci ranili 32 Palestinca tokom protesta

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Poplavljena Norveška, otapanje snega izazvalo haos

Večernje novosti  pre 2 sata  još 1 povezana

Tramp: Situacija sa s.Korejom se odvija veoma dobro

Večernje novosti  pre 3 sata  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.