Danas

Zvezda nemoćna u Vitoriji

Danas pre 1 dan
Crveno-beli dobrano podbacili na terenu Baskonije za šesti evroligaški poraz u nizu - 87:67 Ne tako davno, Vitorija je bila jedan od omiljenijih gostujućih gradova crveno-belih. Vremena su se u poslednje dve godine promenila, Zvezda se dobarno izgubila… »

Vesić: U Beogradu vakcinisano 19,45 odsto populacije

Danas pre 23 sata
U Beogradu je zaključno sa 25. februarom vakcinisano 19,45 odsto punoletne populacije i revakcinisano je 10,52 odsto, a prosečna starost vakcinisanih je 64 godine, naveo je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić na svojoj Fejsbuk stranici. Prema… »

Islamska država i Britanija: Britanija zabranila povratak Šamimi Begum, pristalici radikalne grupe

Danas pre 24 sata
Šamima Begum, koja je napustila Veliku Britaniju otišavši u Siriju da bi se kao tinejdžerka pridružila grupi Islamska država, neće moći da se vrati i bori se za svoje državljanstvo, odlučio je Vrhovni sud. Sud je jednoglasnom odlukom presudio da… »

Više od polovine stanovnika Izraela primilo prvu dozu vakcine

Danas pre 1 dan
Nešto više od polovine stanovnika Izraela primilo je najmanje jednu dozu vakcine Fajzer/Biontek a trećina i drugu, saopštilo je danas izraelsko Ministarstvo zdravlja. U zemlji od 9,29 miliona stanovnika prvu dozu primilo je 4,6 miliona, od kojih je… »

Izviđači, priroda i Srbija: Od pesme kraj logorske vatre, do veština za čitav život

Danas pre 22 sata
„Izviđači i planinke velik nas je broj, protiv svega što ne valja idemo u boj – niz planine, reke, staze, izviđačke noge gaze, novi put i nove staze… Eto nas!“ Ovako je pevala je sedmogodišnja Aleksandra Nešić sa poletarcima i… »

U Sloveniji potvrđen prvi slučaj južnoafričkog soja korona virusa

Danas pre 1 dan
U Sloveniji je potvrđen prvi slučaj zaraze južnoafričkim sojem korona virusa, potvrdio je u petak slovenački ministar zdravlja Janez Poklukar. Zaraza južnoafričkim sojem virusa utvrđena je kod lekara zaposlenog u Kliničko bolničkom centru u… »

SB UN usvojio rezoluciju o prekidu vatre zbog isporuke vakcina i imunizacije protiv kovida-19

Danas pre 1 dan
Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija jednoglasno je danas usvojio rezoluciju u kojoj se zahteva da sve zaraćene strane u svetu odmah uspostave „trajnu humanitarnu pauzu“ kako bi se omogućilo nesmetano isporučivanje vakcina protiv kovida-19 i… »

CIK Kosova završila proveru valjanosti glasova iz dijaspore

Danas pre 17 sati
Centralna izborna komisija Kosova (CIK) saopštila je danas da je završen postupak procene 43.500 paketa sa glasačkim listićima iz dijaspore i da je prihvaćeno 53.600 glasačkih listića, a odbijeno je 20.400. Portparol CIK Valjmir Eljezi izjavio je… »

SSP: Država mora da radi na smanjenju zagađenja vazduha

Danas pre 21 sat
Predsednik Resornog odbora za ekologiju Stranke slobode i pravde (SSP) Igor Radošević izjavio je danas da država treba da prestane sa korišćenjem lošeg kvaliteta uglja, da uloži novac u program odsumporavanja za sve velike zagađivače i u filtere… »

Novaković: Počinje pritisak na vlast uoči 1. marta

Danas pre 24 sata
Narodna stranka u Novom Sadu počela je u petak na početku Zmaj Jovine ulice skupljanje potpisa za slobodne i poštene izbore. Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković za Danas kaže je to prvi korak i akcija u stvaranju pritiska na vlast da… »

Danas, najnovije vesti »