Danas

Protest protiv Rio Tinta

Danas pre 10 sati
U selu Brezjak u lozničkom kraju danas je održan protest ispred predstavništva multinacionalnog koncerna Rio Tinto, zbog namere te kompanije da počne eksploataciju rude litijuma, saopštili su organizatori. Lokalno stanovništvo najviše brine uticaj… »

Čomić izdala principe i poslala poruku „svi su isti“

Danas pre 16 sati
Sagovornici Danasa komentarišu odluku dugogodišnje funkcionerke DS-a da uđe u Vladu Ulazak u Vladu autokrate Aleksandra Vučića predstavlja izdaju svih principa za koje se Gordana Čomić svojevremeno zalagala. Preuzimanjem preletača iz drugih… »

Incidenti tokom demonstracija protiv restrikcija u Italiji

Danas pre 16 sati
Hiljade ljudi ponovo je demonstriralo sinoć u Italiji protiv zatvaranja restorana i barova da bi se zaustavilo širenje korona virusa, a na protestnim skupovima u više gradova izbilo je nasilje. Zatvaranje restorana i barova od 18 sati i svih… »

Poreska uprava privremeno zatvorila 802 objekta zbog nepravilnosti u radu

Danas pre 10 sati
Direktorka Poreske uprave (PU) Srbije Dragana Marković izjavila je danas da je zbog pandemije korona virusa uradjeno manje kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, precizirajući da je do septembra izvršeno 1.975 tih kontrola, a da su… »

CINS: U Skupštini ponovo i poslanici koji nisu prijavili troškove za gorivo

Danas pre 12 sati
Trećina novoizabranih poslanika koji su bili i u prošlom sazivu parlamenta nije prijavila novac koji je dobila za korišćenje svog automobila za dolaske na sednice ranijih godina, piše danas Centar za istraživačko novinarstvo (CINS). „Najmanje 32… »

Svaki treći korisnik promenio bi kompaniju nakon samo jednog lošeg iskustva

Danas pre 14 sati
Svaki treći korisnik promenio bi kompaniju čije usluge koristi nakon samo jednog lošeg iskustva, pokazuje istraživanje SAS-a, globalnog lidera u analitici. Čak 90 odsto korisnika napustilo bi kompanije nakon dva do pet loših iskustava sa… »

Studija: Zagađenje vazduha moglo bi da poveća smrtnost od kovida-19 za 15 odsto

Danas pre 14 sati
Dugoročna izloženost zagađenost vazduha mogla bi da dovede do porasta rizika od umiranja od kovida-19 u svetu u proseku za oko 15 odsto, pokazuje danas objavljena međunarodna studija. Studija objavljena u specijalizovanom časopisu Kardiovaskjular… »

Večiti šarmer i najbolji glodur

Danas pre 14 sati
Sećanje na Grujicu Spasovića Ni nedelju dana nije prošlo od smrti Dušana Mitrovića, a napustio nas je prvi glavni i odgovorni urednik Grujica Spasović. Opet smo znali da je teško bolestan, da su male šanse da se izvuče, ali kada je stigla juče… »

Pančevački džez festival uživo od 5. do 7. novembra

Danas pre 12 sati
Pančevački džez festival ove godine biće održan uživo od 5. do 7. novembra, a publika će moći besplatno da uživa u koncertima muzičara iz Srbije, Hrvatske, Austrije, Italije i Izraela. Prve festivalske večeri, 5. novembra u 19 časova… »

Vlada u Trampovoj oblandi

Danas pre 1 dan
Dobili smo konačno novu Vladu. I šta je u njoj najzanimljivije? Da li personalna rešenja? Da li broj ministarki? Da li ulazak Gordane Čomić ili izlazak Rasima Ljajića? Ne, najzanimljivije je ono što na prvi pogled nećete primetiti: Ova Vlada je… »

Danas, najnovije vesti »