Danas » Vesti dana

http://www.danas.rs

Danas

Požar u umetničkoj akademiji u Glazgovu

Danas pre 1 dan
U umetničkoj akademiji u Glazgovu u Škotskoj u jutros je izbio požar u kojem nema povređenih, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta, saopštili su zvaničnici. Vatrogasci od ponoći gase požar koji je zahvatio sve spratove i koji se proširio i na susednu zgradu. „Obim štete je veoma... »

Gruzija pa Nemačka

Danas pre 1 dan
Okupljanje košarkaške reprezentacije pred "treći prozor" kvalifikacija za SP Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se pred početak mini priprema za treći kvalifikacioni ‘prozor’ za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine. Izabranike Aleksandra Đorđevića očekuju dva veoma važna... »

Zatvara se Glavna železnička stanica

Danas pre 1 dan
Posle 134 godine Glavna železnička stanica u Beogradu biće zatvorena. Prema najavi „Železnica Srbije“, od 1. jula – šest meseci pre nego što je projektom predviđeno – biće potpuno obustavljen saobraćaj na ovoj stanici i na pruzi Beograd Glavna stanica – Pančevački most.... »

Novi rok za povraćaj PDV-a za hranu i opremu za bebe

Danas pre 2 dana
Novi rok za podnošenje zahteva za povraćaj PDV-a za hranu i opremu za bebe je od 2. do 16. jula, saopštila je danas Poreska uprava Srbije. Izmenama Zakona o porezu na dodatu vrednost propisano je da pravo na refundaciju PDV za hranu i opremu za bebe roditelj ili staratelj ostvaruje za bebe... »

Crveni krst uputio pomoć pođenima u poplavama

Danas pre 1 dan
Crveni krst Srbije uputio je danas pomoć stanovništvu pogođenom poplavama na teritoriji opštine Aleksinac i Topola, saopštila jer ova organizacija. Pomoć koja je upućena u Aleksinac sastoji se od 8 rezervoara za vodu za piće, svaki kapaciteta od 1.500 litara.Nevreme koje je pogodilo... »

Janjić: A kao lažnu vest ne pominju „smrt bebe“ zbog blokada

Danas pre 1 dan
Glavni i odgovorni urednik agencije Beta Dragan Janjić, komentarišući lažne vesti i akcenat koji su na njih stavili predsednik Srbije i ministar unutrašnjih poslova na jučerašnjoj konferenciji, kaže da postoji istraga o sistemu „fake news“, ali da je ona baždarena prema političkoj... »

Vlast pritiska, smenjeni rektor Arsenijević optužuje

Danas pre 1 dan
Bitka za (pre)vlast na Univerzitetu u Kragujevcu ne jenjava Ako je suditi prema poslednjim događajima na i oko Univerziteta u Kragujevcu, višemesečna bitka za (pre)vlast na ovoj visokoškolskoj ustanovi ne jenjava ni nakon nedavne odluke ministra prosvete Mladena Šarčevića da „dekretom“... »

Na protestu u Skoplju zatražena ostavka Zaeva

Danas pre 1 dan
Na protestu ispred zgrade Sobranja u Skoplju protiv dogovora sa Grčkom o rešenju spora u vezi sa imenom države zatražena je ostavka makedonskog premijera Zorana Zaeva. Na trećim protestima učestovalo je stotinjak građana, koji su uzvikivali parole podrške predsedniku Makedonije Đorđu... »

Stiglo 450 takmičara

Danas pre 1 dan
Evropsko prvenstvo u mačevanju Evropsko prvenstvo u mačevanju održava se u Novom Sadu od ove subote, 16. juna, do četvrtka, 21. juna. Svečano otvaranje šampionata je u 17.30 sati u Maloj sali Spensa, a ovo takmičenje okupiće blizu 450 učesnika iz 38 evropskih zemalja. Srbiju će na... »

Ženama samohrani očevi privlačniji od mišićavih momaka

Danas pre 1 dan
Servis za onlajn upoznavanja partnera Zooks uradio je istraživanje o tome koji tipovi muškaraca su najprivlačniji ženama, a rezultati su iznenađujući jer su mišićavi momci ispali iz igre, a najpoželjniji su samohrani očevi. U istraživanju je učestvovala 3.051 žena koja nije u vezi, a... »

©2018 Netmark d.o.o.