Danas » Vesti dana

https://www.danas.rs/

Danas

In Memoriam: Voja Mirić (1933 – 2019)

Danas pre 10 sati
Da li glumac, može da se povuče u penziju i tako svesno prepusti opštem zaboravu, zarad sopstvenog unutrašnjeg mira i životne dugovečnosti? I kako se sudbina umešala u samo jedan dan – utorak, 23. april, kada su istovremeno preminula dva glumca, pa da Voja Mirić ustupi svu posthumnu slavu... »

Ratko Mladić na majicama

Danas pre 10 sati
Na banjalučkom polumaratonu grupa učesnika trčala je u majicama s likom Ratka Mladića. Učesnici na banjalučkom polumaratonu trčali su u majicama s likom Ratka Mladića. Polumaratom je održan 20. aprila u Banjaluci, a grupa učesnika trčala je u majicama s likom Ratka Mladića, prenosi... »

Repriza predstave “Mačak u čizmama”

Danas pre 11 sati
U zaječarskom teatru, u petak 3.maja biće odigrana prva repriza predstave „Mačak u čizmama“, po tekstu i u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Predstava je odlično prihvaćena od publike na otvaranju 10. Međunarodnog pozorišnog festivala za decu “ZajeČAR”, kada se za nju tražila... »

‘’Peraška prijateljstva’’ za korisnike Narodne kuhinje

Danas pre 11 sati
Humanitarna akcija učenika ‘’8. septembar’’ u Pirotu Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa učenici OŠ“8.septembar“ iz Pirota po jedanaesti put su uspešno organizovali humanitarnu akciju pod nazivom „Peraška prijateljstva“ , a reč je o farbanim uskršnjim jajima koje... »

Janković: Devojčice menjaju svet

Danas pre 12 sati
Kada uhvatite ideju, ne puštajte je, ne dozvolite da vam iko stane na put, na kojem ćete se boriti i menjati stavove onih koji misle drugačije, i pobedićete, poručila je danas poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. To je rekla devojčicama povodom Međunarodnog dana... »

„Prljavim vešom“ na Trgu Nikole Pašića traže reakciju REM-a (FOTO)

Danas pre 12 sati
Srbija u pokretu i UZUZ zahtevaju da REM reaguje povodom nasilja na televizijama Donjim vešom okačenim na žici između dva drveta na Trgu Nikole Pašića i zvucima psovki i svađa iz rijalitija Zadruga koji se emituje na TV Pink udruženja Srbija u pokretu i UZUZ zatražili su danas od REM da... »

Dan Biblioteke Matice srpske

Danas pre 13 sati
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je danas da ulaganje u srpsku kulturu predstavlja „sipanje betona u temelje opstanka jednog naroda i jednog društva na istorijskoj sceni“. On je,na proslavi Dana Biblioteke Matice srpske, podsetio sa koliko su entuzijazma u vremenima... »

Potez bez presedana u srpskoj kulturi (VIDEO)

Danas pre 13 sati
Promocija prvog kola Sabranih dela Radomira Konstantinovića u Šapcu Sinoć je u Sinagogi u Šapcu održana promocija prvog kola Sabranih dela Radomira Konstantinovića koje je nedavno objavljeno u izdanju Fondacije „Stanislav Vinaver“ iz Šapca i Dan Grafa iz Beograda, u organizaciji Pokreta... »

Dodik u Vatikanu privatno

Danas pre 14 sati
Poseta predsedavajućeg Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika Vatikanu ne realizuje se u ime Predsedništva BiH, saopšteno je iz Kabineta člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Šefika Džaferovića, prenosi klix.ba. „Predsedništvo BiH nije razmatralo ovu posetu, niti... »

Sindikati Prvi maj obeležavaju protestom u Beogradu

Danas pre 14 sati
Savez samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjeni granski sindikati „Nezavisnost“ najavili su danas da će i ove godine obeležiti Medjunarodni praznik rada, Prvi maj, protestom u centru Beograda. „Dve reprezentativne sindikalne centrale hoće da se, i sa ovog mesta, čuje naš glas za bolji i... »

©2019 Netmark d.o.o.