Danas

Čadež: Mali Šengen i IT za brži rast Srbije i regiona

Danas pre 1 dan
Srbija i Zapadni Balkan mogu da računaju na podršku američkih institucija i poslovnih asocijacija u stvaranju zajedničkog regionalnog tržišta i poboljšanju poslovne klime u okviru inicijative „Mali Šengen“, privlačenju novih investitora… »

Vesić: U naredne tri godine 17 novih vrtića u Beogradu

Danas pre 16 sati
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, gostujući jutros na Studiju B, izjavio je da je Grad Beograd utvrdio lokacije na kojima će se u naredne tri godine graditi 17 novih vrtića. Za četiri od ovih sedamnaest vrtića već su sprovedeni tenderi… »

Fronteks: Raste priliv migranata iz Turske u EU

Danas pre 1 dan
Broj migranata koji su u EUušli iz Turske znatno se povećao prošle godine, dok su ljudi koji su bežali od sukoba u Siriji i Avganistanu preplavili Tursku i potom krenuli prema Grčkoj, saopštila je u petak Evropska agencija za kontrolu spoljnih… »

Zdenka Kovačiček: Izgleda da kod mene sve dolazi kasnije

Danas pre 7 sati
Džez, bluz, rok i pop ikona, o novom albumu, učestvovanju na DORI - izboru za pesmu Evrovizije, dolasku u Beograd Velika jazz, blues, rock i pop ikona iz Zagreba Zdenka Kovačiček održala je pre tri godine koncert u Novom Sadu, kome je prisustvovao i… »

Šta ko dobija ili gubi spuštanjem izbornog praga za ulazak u skupštinu?

Danas pre 10 sati
Smanjenje cenzusa potrebnog za ulazak partija u Skupštinu Srbije sa pet na tri odsto najviše odgovara Srpskoj radikalnoj stranci, SPAS-u Aleksandra Šapića, ali i Pokretu slobodnih građana, ukoliko se odluče da izađu na predstojeće parlamentarne… »

SZS: Deo arhive Kulturnog centra Novog Sada bačen na smetlište

Danas pre 11 sati
Vojvođanski ogranak Savez za Srbiju (SZS) saopštio je danas da je deo arhive Kulturnog centra Novog Sada bačen na smetlište u jednom delu grada i najvećim delom „nepovratno uništen“. SZS je, pozivajući se na izvore iz Kulturnog centra, naveo da… »

Razgovor u džamiji

Danas pre 11 sati
Imam: Dobar dan. Gost: Dobar dan. Hodža, hvala vam što ste me primili. Imam: Bujrum! Niste morali skidati i čarape, hladno je. Gost: Ja sam prvi put ovde, pa ne znam… (Krst koji mu visi oko vrata stavlja pod košulju) Evo, i ovo sam zaboravio da…… »

Svetinja je lepa samo dok se čeka

Danas pre 11 sati
Čitajući tekst Borisa Dežulovića „Spasimo srpske svetinje“ (Danas, 15. januar) Velikog Getsbija sam čitala dosta davno, ali jednoj rečenici iz te knjige često se vraćam zbog njenog umirujućeg dejstva, a ona glasi: „There is no confusion… »

Pirot: Preporuke gazdinstvima u kojima se čuvaju domaće svinje

Danas pre 11 sati
Održana sednica Okružnog štaba za vanredne situcije Pirotskog okruga posle epidemije afričke kuge divljih svinja u dva lovišta Zbog proglašenja epidemije afričke kuge divljih svinja na područjima i delovima dva lovišta na teritoriji Pirotskog… »

Pirot: Potrebna sanacija mnogih putnih pravaca

Danas pre 11 sati
Zamenik gradonačelnika Pirota Vidojko Panajotović o stanju putne mreže na području grada posle izgradnje Koridora 10 Državni, magistralni i regionalni putni pravci koji presecaju lokalnu putnu mrežu na teritoriji Pirota moraju da se održavaju… »

Danas, najnovije vesti »