Danas

Jedan od pet miliona: Hitno utvrditi odgovornost za seču šume Košutnjak

Danas pre 1 dan
Pokret „Jedan od pet miliona“ saopštio je danas da zahteva hitno utvrđvanje odgovornosti za nastavak seče šume Košutnjak. U saopštenju se navodi da je reč o „masakriranju šume“, da je više desetina većih stabala posečeno pored ski staze… »

Kraljevo dečijom pesmom slavi stoletne veze sa Rusijom

Danas pre 1 dan
U Kraljevu je na Trgu Srpski ratnika, u organizaciji Savet za rodnu ravnopravanost grada Kraljeva, dečiji hor „Arija“ pod upravom Dragane Milićević snimio nekoliko srpskih i ruskih pesama koje će, kako je planirano, biti emitovane 9. maja na Dan… »

Direktor Diznija Bob Ajger odlazi, novi šef Bob Čapek

Danas pre 1 dan
Generalni direktor kompanije Volt Dizni Bob Ajger, koji je vodio firmu kroz uspešne kupovine Ratova Zvezda, Marvela i Foksovog dela zabave, napušta kompanju odmah, neočekivano je saopšteno danas. Kompanija Volt Dizni imenovala je Boba Čapeka da ga… »

Tri nepotvrđena slučaja korona virusa na Kosovu

Danas pre 1 dan
Infektivnoj klinici Univerzitsko kliničko bolničkog centra Kosova danas su prijavljena tri navodna slučaja korona virusa, prenosi Koha. Jedan je 69-godišnji građanin koji nije kosovski državljanin, 69 godina, a boravio je u Italiji, i dva druga… »

Tači: Sporazum sa Srbijom, NATO i EU

Danas pre 1 dan
Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je Kosovu potrebno završno poglavlje, a to je konačni mirovni sporazum sa Srbijom i integracija u NATO i EU, prenosi Koha. Kosovski predsednik je na sastanku sa liderima dva najvažnija istraživačka centra… »

Zbog posledica nevremena, vanredna situacija u Donjem Milanovcu (VIDEO, FOTO)

Danas pre 1 dan
Severac ili kako ga ovde zovu gornjak koji je u ponedeljak tokom prepodneva duvao olujnom jačinom izazvao je veliku štetu u ovoj podunavskoj varoši, zbog čega je Opštinski štab za vanredne situacije Majdanpek proglasio vanrednu situaciju u Donjem… »

Pod lupom i srpski klubovi

Danas pre 1 dan
Europol proširio istragu posle optužbi na račun Faljija Ramadanija Španski list „El Pais“ tvrdi da je Europol istragu u sklopu optužnice protiv menadžera Faljija Ramadanija proširio i na klubove sa Kipra i iz Belgije i Srbije. Podsetimo… »

Premijera „Pepeljuge“ u Malom pozorištu „Duško Radović“

Danas pre 1 dan
Naša Pepeljuga nije kao ona u bajci. Drugačija je po tome što je Aca (Aleksandar Popović) napisao komad. Ona je dozvola da se bude slobodan i podrška je svakome ko traži da svoju hrabrost ispolji. Naša Pepeljuga je neko ko se, uz podršku Vile –… »

Za razvoj turizma 30 kapitalnih projekata

Danas pre 1 dan
Zajednički nastup Golupca i Nove Moldave iz Rumunije na Sajmu turizma Opštine Golubac i Moldava Nova iz Rumunije zajednički su predstavili svoju raznovrsnu ponudu na štandu „Donje Podunavlje“ sa opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek, na… »

Nova oprema za Opštu bolnicu u Požarevcu

Danas pre 1 dan
Opšta bolnica u Požarevcu, koja u pojedinim specijalističkim oblastima pokriva sve opštine Braničevskog okruga, obnovila je opremu za dijagnostiku i lečenje za tri svoja odeljenja, saopšteno je iz ove zdravstvene ustanove. Služba anestezije za… »

Danas, najnovije vesti »