Danas

Zaev na protestnom maršu: Narod je željan efikasne, brze i pravične pravde

Danas pre 1 dan
Više hiljada građana učestvovalo je večeras na potestnom maršu u organizaciji vladajućeg SDSM za „snažno, nezavisno i profesionalno tužilaštvo i sudstvo“. Tu protestnu šetnju centralnim ulicama Skoplja nazvanu „Građanski marš… »

Premijera predstave Hleb teatra u Bitefu

Danas pre 1 dan
Hleb teatar sutra će premijerno izvesti u Bitef teatru predstavu „Majke“, koja propituje i traga za suštinom odgovora na pitanje: „Biti ili ne biti majka?“ Kroz likove Majke, Pramajke i Postmajke, tri generacija žena, u izvođenju Marte Keler… »

Klinci i veterani

Danas pre 1 dan
Crvenoj zvezdi prvu prolećnu pobedu doneli mladi, a Partizanu iskusni fudbaleri Crvena zvezda i Partizan su istim – sigurnim korakom zakoračili u prolećni deo srpske Superlige, samo su im bodove u duelima sa rivalima različitog rejtinga i jačine… »

Posle Bregzita važne su klimatske promene

Danas pre 1 dan
Ambasadorka Šan Maklaud o temama koje zanimaju britanske glasače Ujedinjeno Kraljevstvo je demokratska zemlja. Kao demokratska zemlja mi smo na referendumu 2016. godine izglasali da napustimo EU, i to je sada 31. januara sprovedeno u delo. Imali smo… »

Incko: Referendum o otcepljenju RS ne bi bio zakonski validan

Danas pre 1 dan
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da veruje da neće doći do referenduma o otcepljenju Republike Srpske, a da, čak i kada bi se desio, on ne bi imao zakonsku validnost. „Mi ćemo insistirati da se Dejtonski ugovor poštuje. Dejtonom… »

Mitropolit Ilarion: Podržavamo borbu Srpske crkve u Crnoj Gori, scenario je iz Ukrajine

Danas pre 1 dan
Mitropolit volokomalski Ilarion, predsednik Odeljenja za spolje crkvene veze Moskovske patrijaršije, izjavio je večeras da će Ruska pravoslavna crkva (RPC) uvek biti uz Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u „plemenitoj, svetoj borbi“ koju vodi u Crnoj… »

SDA: Vučić pogrešnim tumačenjem pozicije Srbije u Dejtonskom sporazumu želi da sebi da prava koja nema

Danas pre 1 dan
Stranka demokratske akcije (SDA) je saopštila da predsednik Srbije Aleksandar Vučić pogrešnim tumačenjem pozicije Srbije u Dejtonskom sporazumu želi da sebi da prava koja nema, a istovremeno pokušava da izbegne obaveze kojih je dužan da se… »

Figaro: U Srbiji atmosfera sve teža pred izbore

Danas pre 1 dan
Kako se približavaju parlamentarni i lokalni izbori zakazani za 26. april, atmosfera u Srbiji postaje sve teža, prenosi danas pariski list Figaro, dodajući da je opozicija odbila da prizna „autokratski režim“ predsednika Aleksandra Vučića i… »

Dva veka fasadne državnosti

Danas pre 1 dan
Održana tribina pokreta "Novi Optimizam" i Vojvođanskog kulturnog kluba "Vasa Stajić" Ni kao samostalna država pre Jugoslavije i u njenom okviru, a niti posle raspada zajedničke države, Srbija nikada nije bila dovršena država, ona konstantno živi… »

Britanija poručila EU: Nećemo prihvatiti nadzor u sporazumu posle Bregzita

Danas pre 1 dan
Glavni pregovarač Velike Britanije za pregovore sa EU upozorio je danas da je taj blok potpuno promašio svrhu Bregzita ako smatra da će zadržati određen nadzor nad delovanjem Velike Britanije u novom dogovoru dve strane. EU je saopštila da želi… »

Danas, najnovije vesti »