Danas

Zašto prednost kompaniji iz Tutina?

Danas pre 1 dan
Oglas o zakupu pogona u Kokinom Brodu uzburkao strasti u Novoj Varođi Licitacija za zakup dela poslovnog prostora u nekadašnjoj industrijskoj zoni, u Kokinom Brodu, nije održana jer je nadležna opštinska komisija uočila i evidentirala nekoliko… »

Osmani: Sa SAD tražimo modalitete za meru reciprociteta prema Srbiji

Danas pre 1 dan
Predsednica Skupštine Kosova Vjosa Osmani izjavila je da sa Sjedinjenim američkim državama traže modalitete primene mere reciprociteta prema Srbiji kao zamena za taksu od sto odsto. „Mi smo u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima SAD i na kraju… »

Vučićevo ime biće na svim izbornim listićima

Danas pre 1 dan
Glavni odbor SNS u ponedeljak razgovara o 5.000 kandidata za lokalne, pokrajinske i parlamentarne izbore Srpska napredna stranka održaće u ponedeljak sednicu Glavnog odbora čija glavna tema će biti liste kandidata naprednjaka za predstojeće lokalne… »

Na današnji dan pre 85 godina rođen je Danilo Kiš

Danas pre 1 dan
Danilo Kiš (1935-1989) Na današnji dan pre 85 godina u Subotici je rođen svetski prepoznat i višestruko nagrađivan jugoslovenski književnik Danilo Kiš. U mešovitom braku mađarskog Jevrejina Eduarda Kiša, i crnogorke Milice Dragićević, 22… »

„Zapadni način“ ishrane slabi funkciju mozga

Danas pre 1 dan
Rezultati najnovijih istraživanja Sedam dana je 110 mladih dobrovoljaca pristalo da zarad istraživanja konzumira isključivo ishranu sa visokim sadržajem šećera kako bi se utvrdilo da li i u kojoj meri nezdrava ishrana utiče na funkcije u mozgu… »

Krize, sukobi i solidarnost u Dubrovniku

Danas pre 1 dan
ISTORIOGRAFIJA Zbornik radova sa kongresa Krize, sukobi i solidarnost u povijesnoj perspektivi održanog 2016. u Zadru, objavio je 2018. Hrvatski institut za povijest. Namera organizatora bila je da unutar jedne sekcije okupi različite istraživače koji… »

Radnici Krušika najavljuju štrajk

Danas pre 1 dan
U valjevskoj fabrici namenske industrije kasni isplata akontacije za januar Radnici Krušika ni juče, uprkos najavi poslovodstva, nisu dobili prvi deo zarade, odnosno akontaciju za prošli mesec, koja je trebalo da im bude isplaćena 14. februara. Zbog… »

Recept nedelje: Rajma masala (Pasulj na indijski način)

Danas pre 1 dan
Domaćica za vas i portal lista Danas svake subote preporučuju vam Kod nas se pasulj priprema malo drugačije nego u ostalim krajevima sveta. Uobičajeni način pripreme pasulja, u mrsnoj varijanti, je sa mesom, najčešće dimljenim, pa malo kobasica… »

Posle 12 godina doneta presuda o sporu dvojice zemunskih ribara

Danas pre 1 dan
Prelistavamo predratne listove Vreme i Pravda - 22. februar 1940. godine Dva ribara sukobili su se oko korita na ribljoj pijaci, a na presudu se čekalo punih 12 godina. Kako list Vreme piše pre 80 godina, ova zanimljiva presuda o sporu dvojice alasa… »

Bili Ajliš oborila rekord u prodaji pesme iz filma o Džejmsu Bondu (VIDEO)

Danas pre 1 dan
Mlada američka pevačica Bili Ajliš oborila je rekord u Velikoj Britaniji u prodaji pesme iz filma o Džejmsu Bondu, koja je izdata pre nedelju dana. Pesma „No Time To Die“, kao istoimeni film o čuvenom agentu 007, prodata je u 90.000 primeraka i u… »

Danas, najnovije vesti »