Danas

Stefanović: Urađeno 1.000 stvari na poboljšanju izbornih uslova

Danas pre 1 dan
Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uradjeno hiljadu stvari na poboljšanju izbornih uslova, ali da delu opozicije koji ih bojkotuje nikada nije dovoljno. „Uputili smo predlog kandidata za formiranje nadzornog… »

Gugl i Fejsbuk krše srpski zakon

Danas pre 1 dan
SHARE fondacija podnela prekršajne prijave protiv internet giganata Povereniku Iako giganti poput Fejsbuka i Gugla svakodnevno prikupljaju i obrađuju veliki broj podataka i osetljivih informacija o građanima Srbije koji su njihovi korisnici, ove… »

Danas ništa od dogovora, nastavlja se štrajk u poštama

Danas pre 1 dan
Predstavnici Vlade i Radne grupe preduzeća Pošte Srbije nisu postigli dogovor o obustavi štrajka. Iz sindikata PTT Srbija za N1 kažu da do dogovora nije došlo zato što poslovodstvo nije dostavilo podatke, kako im je bilo rečeno – do 16 časova, a… »

Za godinu dana ulaganja 82 miliona dinara

Danas pre 1 dan
Kapitalna ulaganja za sportsku infrastrukturu i u aktivnosti stalna politika Grada Požarevca Požarevljane su obradovale aktuelne informacije o značajnim investicijama u Gradski stadion i uvođenje grejanja u Balon halu koje, međutim, spadaju među… »

Neraskidive srpsko-grčke niti

Danas pre 1 dan
U Centru za kulturu Požarevac otvorena izložba slika "Bez granica" U okviru projektnih aktivnosti Društva srpsko-grčkog prijateljstva „Rista Kolonjas“, u Centru za kulturu Požarevac otvorena je izložba slika „Bez granica“ i promovisano drugo… »

Srbija dobila nove ambasadore nauke

Danas pre 1 dan
Nova generacija ambasadorki i ambasadora nauke, đaka iz cele Srbije koji svojim radom i izumima pomeraju granice nauke, proglašena je u petak, 6. decembra, na ovogodišnjem Festivalu nauke, saopštili su organizatori. Ovo priznanje, ustanovljeno prošle… »

Na državi odgovornost za ubijene žene

Danas pre 1 dan
Obeležen Međunarodni dan borbe protiv femicida Okupile smo se danas, na Međunarodni dan borbe protiv femicida, da zahtevamo od institucija da svaku prijavu nasilja podrobno i sveobuhvatno ispitaju i da veruju ženama koje prijavljuju nasilje. Takođe… »

Srpske rukometašice pobedile Sloveniju

Danas pre 1 dan
Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je danas Sloveniju sa 29:27 i tako se plasirala u drugu fazu Svetskog prvenstva u Japanu. „U rulet završnici pobedio je srećniji tim. Bio je veliki ulog za obe reprezentacije. Čestitam i mojim… »

Uhapšen lekar iz pribojske bolnice pod sumnjom da je primio mito

Danas pre 1 dan
Zbog sumnje da je trgovao uticajem i primio mito u iznosu većem od 3.000 evra, A.M. (66) lekar u Opštoj bolnici u Priboju je uhapšen, a pet osoba je privedeno pod sumnjim da su mu davali mito. Lekara su uhasili i pet osoba priveli pripadnici… »

Afera “Indeks“: Prvom presudom optuženima 61 godina zatvora

Danas pre 1 dan
Posle deset godina od početka procesa, danas su stigle prve presude u čuvenoj aferi “indeks“. Kaznom zatvora, prvostepenom presudom je obuhvaćeno petnaestoro optuženih, koji su, kada se sve sabere, dobili šezdeset i jednu godinu zatvora… »

Danas, najnovije vesti »