Danas

Na Pinku i Hepiju skoro 1.700 prekršaja za tri meseca

Danas pre 16 sati
Televizije sa nacionalnim frekvencijama se slabo drže odredbi Zakona o oglašavanju, REM podneo prekršajne prijave protiv četiri medija Regulatorno telo za elektronske medije (REM) podnelo je zahtev za pokretanje prekršajnih postupaka protiv… »

Socijalna pravda je goruće pitanje u Srbiji

Danas pre 15 sati
Konferencija "Uticaj reformi na društvo“. Socijalna pravda je goruće pitanje u Srbiji, svaki četvrti stanovnik je u riziku od siromaštva, a prisutan je i fenomen „siromaštva zaposlenih“, koji ukazuje da je 10 odsto zaposlenih u riziku od… »

Odgovor na pritiske – kandidovati više sudija i tužilaca

Danas pre 15 sati
Udruženje javnih tužilaca i zamenika tužilaca Srbije (UTS) saopštilo je 16.10.2020. da svakodnevno dobija informacije o pokušajima uticanja na izbornu volju u postupku izbora kandidata za članove Državnog veća tužilaca (DVT). Prema ovim navodima… »

Pokrenuta peticija za zaštitu romskog kulturnog nasleđa u Ulici Gospodara Vučića

Danas pre 15 sati
Sprečiti rušenje Tetkice Bibije Peticija za sprečavanje rušenja objekta romskog kulturnog nasleđa Tetkice Bibije u beogradskoj Ulici Gospodara Vučića 49. pokrenuta je pre nekoliko dana i već ima skoro 550 potpisa. Peticiju, koja će biti upućena… »

Lukač: MUP RS ne preuzima migrante od Srbije i ne prebacuje ih u USK

Danas pre 15 sati
Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač demantovao je medijske navode da MUP RS preuzima migrante od Srbije i prevozi ih do Unsko-sanskog kantona u Federaciji BiH. Lukač je ocenio takve informacije kao „netačne i zlonamerne“… »

U Rumuniji i Danskoj porast uvoza laptop računara za više od 30 odsto

Danas pre 16 sati
Eurostatov izveštaj za 2020. godinu Proteklih godina uvoz laptop računara je dostizao vrhunac kako se godina bližila kraju, najviše u mesecu novembru, zbog povećane kupovine usled praznika i popusta, navodi se u Eurostatovom izveštaju. U ranim… »

Laži i obmane

Danas pre 16 sati
Iz godine u godinu vlasti glavnog grada BiH u oktobru obećavaju podizanje spomenika koji bi trebao svjedočiti o monstruoznim ubijanjima građana tog grada na Kazanima u blizini Sarajeva. Mediji i građani nasjedaju na priče gradskih vlasti da će se… »

U martu i aprilu u EU umrlo 150.000 više ljudi u odnosu na prethodne godine

Danas pre 16 sati
Eurostatov izveštaj o statističkim podacima nedeljnih smrtnih slučajeva od marta do juna 2020. godine U periodu od kraja marta do početka aprila ove godine, među 26 država članica EU za koje su dostupni podaci, bilo je više od 168.000 umrlih od… »

JP „Toplifikacija“ Požarevac spremna za novu sezonu

Danas pre 18 sati
I dalje najjeftiniji u Srbiji Skupština grada prihvatila je nedavno predlog da se cene usluga JP „Toplifikacija“ Požarevac povećaju, pa će u zavisnosti od površine objekta koji se greje cena biti veća u proseku za iznos od 250 do 600 dinara… »

Komemoracija povodom smrti Dušana Mitrovića 27. oktobra u CZKD

Danas pre 17 sati
Komemoracija povodom smrti direktora i jednog od osnivača i vlasnika lista Danasa Dušana Mitrovića biće održana u utorak 27. oktobra sa početkom u 12 časova u dvorištu Centra za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu. U slučaju nepovoljnih… »

Danas, najnovije vesti »