Hronika

Ustavni sud presudio u korist 17 Avganistanaca koji su tražili azil u Srbiji

N1 Info pre 2 sata
Ustavni sud Srbije usvojio je 29. decembra 2020. godine ustavnu žalbu u korist 17 ljudi iz Avganistana koji su izrazili nameru da traže azil u Srbiji, a koji su prisilno proterani iz Srbije, saopštio je Beogradski centar za ljudska prava. Sud je doneo… »

Strože zatvorske kazne za divljanje na putu: Komitet za bezbednost saobraćaja traži i trajno oduzimanje vozila bahatim…

Kurir pre 3 sata
Komitet za bezbednost saobraćaja zatražio je danas da se propišu strože zatvorske kazne za izazivanje saobraćajne nezgode sa smrtnom posledicom. Predlog Komiteta je da se umesto dve do 12 godina propiše kazna zatvora od pet do 15 godina. Komitet je… »

Policija sprečila plaćeno ubistvo: Šapčanin (63) unajmio ubicu da likvidira njegovu bivšu suprugu (41)

Kurir pre 2 sata
M. M. (63) iz Šapca uhapšen je zbog sumnje da je unajmio S. M. (40) da ubije njegovu bivši suprugu. Kako se saznaje, platio je deo dogovorenog novca za ubistvo bivše supruge Z. J. (41) pre nego što je uhapšen. (Kurir.rs/Blic) Kurir Autor: Kurir… »

Telo starice je bilo krvavo i blatnjavo: Muž pozvao komšiju u pomoć pa uradio nešto sumnjivo

Mondo pre 3 sata
Još uvek se istražuje pod kojim okolnostima je preminula. Još uvek se istražuje pod kojim okolnostima je preminula. Beživotno telo Eržebet Žolnai (83) iz Boke kod Sečnja pronađeno je u četvrtak uveče u porodičnoj kući u kojoj je živela sa… »

Advokat Vujošević poriče: Ta konstrukcija o navodnoj prevari od 10 miliona evra potpuno je sumanuta

Kurir pre 7 sati
Beogradski advokat Marko Vujošević (40), na koga je pucano usred centra prestonice, izbegao je smrt za dlaku, kategorično poriče da je razlog napada navodna prevara teška 10 miliona evra, naglašavajući da su ti navodi, koje neki mediji plasiraju… »

Burna noć u gradu: Tokom noći jedna saobraćajka i pucnjava, tri osobe povređene

Blic pre 10 sati
U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u toku noći na auto-putu lakše su povređene dve muške osobe koje su zbrinute na licu mesta. Kako je rečeno Tanjugu u Hitnoj pomoći, ispred Zemunske bolnice u potkolenicu je iz vatrenog otužja ranjen mladić… »

Uhapšena supruga pevača Marka Bulata: Policija upala u njen kozmetički salon, priveden diler i tri kupca, zaplenjeni i…

Kurir pre 6 sati
Policija je juče na Novom Beogradu u Bloku 38. upala u kozmetičku salon za koji se ispostavilo da je lokal koji drži Marija Bulat, žena pevača Marka Bulata. Kako saznajemo intervenisalo je šest automobila Intervetne jedinice i prilikom akcije… »

U Leskovcu uhapšena dvojica vozača: Jedan u vozilu koje je prijavljeno kao nestalo

Večernje novosti pre 1 sat
PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu zaustavili su dvojicu vozača, starosti 23 odnosno 22 godine, od kojih je prvi vozio pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a drugi u stanju teške alkoholisanosti, i to vozilo koje je prijavljeno kao… »

"Novosti" saznaju: U Crnoj Gori uhapšen osumnjičeni za ubistvo Aleksandra Šarca

Večernje novosti pre 1 sat
KAKO Novosti saznaju u Crnoj Gori danas je uhapšen Lazar Ilić iz Kraljeva osumnjičen da je u oktobru ubio Aleksandra Šarca u garaži tržnog centra Ušće. Podsetimo, kako su "Novosti" ranije pisale napadač je u Šarca pucao iz pištolja "bereta"… »

UST predlaže uvođenje krivičnog dela „napad na novinara u obavljanju poslova“

N1 Info pre 4 sati
Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) uputilo je predlog Radnoj grupi Vlade Srbije za bezbednost i zaštitu novinara da se obrati Ministarstvu pravde i inicira izmene Кrivičnog zakonika zbog uvođenja novog krivičnog dela ''Napad na novinara u… »

Hronika, najnovije vesti »