Kultura

Dug junacima iz prošlosti: Izložbu o generalu Černjajevu i njegovim dobrovoljcima u IMS otvorio Aleksandar Bocan-Harčenko

Večernje novosti pre 9 sati
BITKA Černjajev rukovodi artiljerijskom vatrom, Foto Privatna arhiva Svi ovi eksponati prvi su predstavljeni našoj naučnoj javnosti i publici u Istorijskom muzeju Srbije, na juče otvorenoj izložbi "Povratak generala - 145 godina od dolaska ruskih… »

Svetska igračka klasa iz filmskog grada

Danas pre 11 sati
Karte za njihovo gostovanje na Beogradskom festivalu igre puštene u prodaju krajem 2019. rasprodate su već početkom 2020, a posle pet puta pomeranih termina čuvena plesna trupa Boditrafik iz Los Anđelesa ovog vikenda stiže u Beograd i Novi Sad… »

Žene u fokusu svetske muzike

Danas pre 10 sati
Nakon prošlogodišnje pauze prouzrokovane pandemijom, prestonički World Music festival se vraća na scenu. Novo, deveto izdanje festivala Todo Mundo obuhvatiće, između 25. i 28. septembra, šest koncerata, izložbu fotografija i konferenciju… »

Predstavljena psihobiografija cara Dušana: Nova knjiga poznatog psihijatra i psihoterapeuta, Aleksandra Misojčića

Blic pre 11 sati
Veliki broj ljubitelja književnosti i istorije upriličio je promociju knjige „Grad – psihobiografija cara Dušana“, autora Aleksandra Misojčića, istaknutog srpskog psihijatra i psihoterapeuta. Sala u Beogradu, bila je mala da primi sve… »

Milena Radulović u suzama: Glumica dobila veliku nagradu i posvetila je svojim borcima (Foto)

Večernje novosti pre 10 sati
Foto: Tanjug Pomenuta nagrada dodeljena je 21. put, a Milena je istakla da je posvećuje svojim borcima, odnosno devojkama koje su sa njom odlučile da izađu sa tužbom za Miku Aleksića. Glumica je govor održala u suzama, a nagradu je posvetila i… »

Dovođenje „čiste“ estetike do krajnjih konsekvenci

Danas pre 12 sati
Fotografije su nastale manipulacijom pri fotografisanju, višestrukim eksponiranjem – najavljuje Srđan Veljović svoju autorsku izložbu Priroda bez društva, koja će 26. septembra u 19 sati biti otvorena u Novoj galeriji vizuelnih umetnosti u… »

Promocija knjige Isidore Žebeljan

Danas pre 12 sati
Izdavačka kuća Akademska knjiga iz Novog Sada i Zadužbina Ilije M. Kolarca iz Beograda organizuju promociju knjige intervjua i autorskih tekstova Isidore Žebeljan Dok slušamo muziku, sadašnjost je večna, u izdanju IK Akademska knjiga. Promocija će… »

Večeras se završavaju „Dani Gergine – Zîljilji Gerginji“ u Negotinu

Danas pre 11 sati
Promocijom prvog etnološkog filma na vlaškom jeziku „Alun-Lešnik“ autora Pauna Ilića iz Tande, večeras se u Negotinu završava predfestivalska manifestacija „Dani Gergine – Zîljilji Gerginji“ koju uoči tradicionalnog Festivala vlaške… »

Potpisan Sporazum između msub I MSU RS: Zaštita savremene umetnosti zajedničkim snagama

Večernje novosti pre 11 sati
MSU RS Sporazum je temelj budće intenzivnije saradnje i podrške, ali i zajedničkog rada na zaštiti i prezentaciji kulturnog nasljeđa savremene umetnosti. Tim povodom MSU RS, ugostio je stručni tim iz Beograda. U njemu su uz direktorku Kolarić bile… »

Finale letnje filmske škole bine: Pred kamerama - arhitektura

Večernje novosti pre 11 sati
BINA Program je deo evropskog projekta The Future Architecture Platform ("Paltforma buduće arhitekture") , pod nazivom If These Walls Could Talk ("Kad bi ovi zidovi govorili"). Tema radionice organizovane sa Računarskim fakultetom iz Beograda… »

Kultura, najnovije vesti »