Kultura

Pijanistkinja Nada Kolundžija nastupa u Nišu

Južne vesti pre 8 sati
Jedna od najznačajnijih srpskih interpretatora i promoter savremene muzike, pijanistkinja Nada Kolundžija, kako najavljuju organizatori, u okviru svoje turneje na kojoj promoviše trostruki album “Udah/Izdah”, održaće u četvrtak 20. septembra koncert u Niškom kulturnom centru.... »

Nagrada „Neda Depolo“ za studentska radiofonska ostvarenja

Danas pre 21 sat
Prvu nagradu za delo „Somnabula“ osvojio je autor Stefan Filipović, student SAE Instituta, saopštio je žiri za dodelu studentske nagrade za kreativni doprinos radiofonskom izrazu „Neda Depolo“ Radio Beograda 2. „Ovaj rad uspeva da stvori auditivnu sliku mesečarenja u različitim... »

Brnabić: Rijaliti u Srbiju uveo Đilas, a ne Mitrović

Politika pre 52 minuta
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, ali i navela da je rijalitije u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović. Brnabić je, upitana da prokomentariše stav ministra kulture o dodatnom oporezivanju rijaliti... »

Prva poseta predškolaca Narodne biblioteke “Dositej Obradović”

RTV Novi Pazar pre 2 sata
Organizovana je prva poseta dece predškolskog uzrasta Dečjem odeljenju Narodne biblioteke “Dositej Obradović”. Projekat koji počinje danas u saradnji sa vrtićima namenjen je deci predškolskog uzrasta u kome će svake srede biblioteka biti na raspolaganju vrtićima sa ciljem da se deca... »

Arhitektonski studio ARSA raspisao je konkurs za stipendije

RTV Novi Pazar pre 4 sata
Arhitektonski studio ARSA raspisao je konkurs za stipendije, za dva studenta arhitekture u Novom Pazaru. Cilj konkursa jeste da studenti steknu dodatna znanja i iskustva praktičnog rada na samostalnim projektima. Studenti na departmanu arhitekture u toku trajanja studija ili neposredno po... »

Lektira

Patak online pre 9 sati
VALJEVO- Keve mi, profesore, trudio sam se da pročitam Anu Karenjinu tokom raspusta, ali ne mogu da Vam opišem koliki je to smor od knjige! Mislim, gotivim ja to: ljubav, patnja, tragedija, dobre ribe, šmekeri, ali garantujem da bi se i Tolstoj smorio posle četvrte strane pisanja da je u njegovo... »

Princ Hari: "Paničimo svi kad vidimo kraljicu na hodniku"

Nedeljnik pre 1 sat
Mladi princ je u dokumentarcu o kraljici pitao goste da li su već naleteli na Elizabetu II negde na hodniku Bakingemske palate. Princ Hari kaže da se svi u palati uspaniče kada sretnu kraljicu Elizabetu II. Kako prenose britanski mediji, princ Hari se našalio sa gostima sa Kariba, koji su... »

Milici u pohode: U konkurenciji za nagradu 17 zbirki poezije

Dnevnik pre 39 minuta
NOVI SAD: Na Konkurs za književnu nagradu “Milica Stojadinović Srpkinja” u Zavod za kulturu Vojvodine pristiglo je 17 zbirki poezije objavljenih između dve manifestacije “Milici u pohode” koju ZKV organizuje u znak sećanja na znamenitu srpsku pesnikinju. Nagrada je, podsetimo,... »

52.Bitef u lavirintu istorije

Večernje novosti pre 1 sat
U sredu veče na Bitefu predstava berlinskog teatra "Večna Rusija". Prvo ostvarenje bez glumaca, publika glavni akter. IZ Berlina na scenu 52. Bitefa stiže predstava "Večna Rusija", čije su autorke Marina Davidova i Vera Martinov. Ovo je ujedno i prvo ostvarenje u drugoj polovini glavnog... »

Kusturica otvara karavan pisaca

Večernje novosti pre 3 sata
Ovogodišnji 55. Beogradski međunarodni susret pisaca okupiće 38 književnika iz 24 zemlje. OVOGODIŠNjI 55. Beogradski međunarodni susret pisaca okupiće 38 književnika iz 24 zemlje. Manifestacija će zvanično biti otvorena u četvrtak, u svečanoj sali Skupštine grada Beograda, besedama... »

©2018 Netmark d.o.o.