Kultura

Panel: Spomenici u javnom prostoru

Arte pre 12 sati
Učesnici: BOJAN KOVAČEVIĆ, arhitekta, dr BRANISLAV DIMITRIJEVIĆ, istoričar umetnosti, dr MILAN RISTOVIĆ, istoričar, SVETOZAR CAJA RADOJČIĆ, vajar, DUŠAN PETROVIĆ, vajar, ČEDOMIR VASIĆ, multimedijalni umetnik Moderatorka: Gordana Dobrić, kustoskinja izložbe Panel na temu Spomenici u... »

Milija Belić: Izazov modernosti

Arte pre 15 sati
O knjizi govore dr Ljubomir Erić, dr Ratko Božović, Gojko Božović i Milija Belić Na srpskom, bez prevoda. Ulaz je slobodan, izbor je jednostavan : ne možete pogrešiti. Nova knjiga eseja međunarodno poznatog umetnika o nekim od najzanimljivijih izazova modernog doba i moderne umetnosti.... »

Slike i crteži Stefana Dimitrijevića

Arte pre 15 sati
Otvaranje izložbe slika i crteža Stefana Dimitrijevića u utorak 19. juna, u 19 sati. Izložba će biti otvorena do 7. jula svakog dana od 10 do 20 sati (sem nedelje). Traganjem za novim izrazom i rešenjima: kroz asamblaže, reljefe i skulpture, pokušavam da ponovo preispitam odnos klasičnih... »

Aleksandar Đonović iz Kolekcije Kerčov

Arte pre 15 sati
U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u utorak, 26. juna 2018. godine u 19 časova svečano će biti otvorena izložba radova slikara Aleksandra Đonovića iz kolekcije Kerčov. Aleksandar Đonović je u ovoj kolekciji prisutan sa 51 delom, različitog formata i različite tehnike, a u Narodnom muzeju... »

Bijenale arhitekture u Veneciji - Slučaj SRBIJA

Arte pre 15 sati
Bijenale arhitekture u Veneciji jedna je od retkih međunarodnih manifestacija iz oblasti arhitekture na kojima se Srbija redovno predstavlja. U stručnim krugovima širom sveta sve češće se pokreću diskusije o značaju i dometima ovakvih manifestacija, šta na njima treba prikazivati, kako... »

Međunarodna izložba grafike

Arte pre 15 sati
U sredu, 20. juna, u 20 časova, u Internacionalnom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ biće otvorena Izložba grafike, dvadeset umetnika iz deset zemalja. Na ovoj grupnoj izložbi, koja je Studiju privremeno ustupljena od strane Galerije savremene likovne umetnosti Niš, biće... »

U sredu počinje Festival evropskog filma u Nišu

Južne vesti pre 10 sati
Španska drama Prodaće i kišu i kiparski film Dečak na mostu otvoriće ovogodišnji festival evropskog filma u Nišu koji se održava od 20. do 23. juna u Oficirskom domu. Biće prikazano, po najavama organizatora, 8 filmova iz 8 evropskih zemalja. Ovogodišnji festival je u znaku kulturne... »

U EU info kutku izložba o kulturnom nasleđu

Južne vesti pre 17 sati
Postavka "Putovanje kroz kulturno nasleđe" već se nalazi u EU info kutku u Voždovoj ulici u Nišu, a kažu da kroz fotografije građani mogu da se upoznaju sa evropskim i srpskim kulturnim nasleđem. Izložba će biti otvorena do 14. jula. Izložba ovih fotografija deo je obeležavanja Evropske... »

​Nema više idolopoklonstva

Politika pre 4 sata
Posle svega što nam se desilo na prostoru bivše Jugoslavije najviše nas zanima mogućnost otvorene komunikacije, kažu članovi sastava „Dubioza kolektiv”. Kolektivna nesigurnost i nemaština na prostorima bivše Jugoslavije podstakla je 2003. godine nekolicinu muzičara iz Bosne da svoj novi... »

„Privatna vrednost” različitih poetika

Politika pre 4 sata
Mladi srpski umetnici izlažu u rezidenciji ambasade Švajcarske, prikazujući ličnu ispovest, životno okruženje ili lični prostor, sa različitim značenjima – intimnim ili kritičkim. U rezidenciji ambasade Švajcarske u Beogradu, u četvrtak 21. juna u 19 časova, biće svečano otvorena... »

©2018 Netmark d.o.o.