Kultura

Konkurs Galerije Centra za kulturu Rakovica

Arte pre 5 sati
Pravo učešća na konkursu imaju likovni i vizuelni umetnici prvenstveno sa teritorije Srbije, koji stvaraju u različitim medijima savremene vizuelne prakse. Prioritet u razmatranju konkursnog materijala imaju umetnici koji su završili studije na nekom od umetničkih fakulteta u zemlji ili u... »

Novim melodijama i spotovima pirotski harmonikaš "čuva" Balkan i svoj kraj

Južne vesti pre 5 minuta
Solista, kompozitor i muzički producent iz Pirota Vlada Veselinović objavio je svoj drugi album pod nazivom "Nova kola" uz koji ide i knjiga notnih zapisa. Posle uspešnog prvog autorskog instrumentalnog albuma pod nazivom "Balkan na moj način, kroz zvuke harmonike", publici se sada predstavlja... »

Izložba stripa o Prvom svetskom ratu u leskovačkoj Biblioteci

Južne vesti pre 4 sata
Ilustracije događaja koji su obeležili Prvi svetski rat, poput Sarajevskog atentata, bitke na Ceru i proboja Solunskog fronta, moći će da vide Leskovčani na izložbi stripa koja će se održati u utorak, 11. decembra u 17 sati u Narodnoj biblioteci “Radoje Domanović” Radovi predstavljaju... »

Večeras promocija romana niškog novinara o ljubavi Albanke i Srbina

Južne vesti pre 7 sati
Promocija romana Hodžina kći autora Milorada Doderovića, kako najavljuju organizatori, biće održana večeras od 18 sati u sali Univerzitetske biblioteke “Nikola Tesla” u zgradi niškog Univerziteta, popularnoj Banovini. O prvencu niškog novinara Doderovića koji donosi priču o ljubavi... »

Humanitarni "Muzički ringišpil" u niškom Simfonijskom

Južne vesti pre 1 sat
Koncert na kome će brojni muzičari povesti prisutne na putovanje kroz različite epohe, egzotične predele i upoznati ih sa originalnim kombinacijama instrumenata i stilova, te “provozati” na ringišpilu od muzike Stonsa, preko džeza do klasike, biće održan u sredu, 12. decembra od 20 sati... »

Gluvi amaterski glumci iz Niša premijerno izvode predstavu "Buđenje"

Južne vesti pre 4 sata
Predstavu “Buđenje” u kojoj neće biti govora, već gesta, mimike i pokreta, izvešće premijerno večeras od 18 sati u Pozorištu lutaka u Nišu amaterski glumci, inače članovi niške Gradske organizacije gluvih i nagluvih. Upravo su ovi amaterski glumci oštećenog sluha, nakon radionica,... »

Pozorišna kritika: Vremenska kapsula

Večernje novosti pre 1 sat
A. P. Čehov: "Ujka Vanja", reditelj Egon Savin, Jugoslovensko dramsko pozorište. Prva nedoumica na premijeri, bila je - nismo li već gledali ovu predstavu, pod imenom "Providenca", u Tivtu i na Sterijinom pozorju? Ovoga puta, reditelj je radnju smestio u šezdesete godine dvadesetog veka, dok je... »

Darovita heroina: Knjiga Nataše Marković "Jelisaveta Načić"

Večernje novosti pre 2 sata
Jelisaveta Načić bila je prva žena zaposlena u državnoj upravi Srbije, u Ministarstvu građevina i Beogradskoj opštini. Priču o čudesnoj ženi holivudske biografije, hrabroj i darovitoj, koja je gradila Beograd u vreme kada je od turske kasabe postajao moderan evropski grad, donela je Nataša... »

Kiril Novoselski: Pradedina muzika me dovela u Beograd

Večernje novosti pre 3 sata
Kiril Novoselski, potomak slavnog kompozitora Rajnholda Glijera. MONUMENTALNU simfoniju "Ilja Muromec" Rajnholda Glijera, čija je prošlogodišnja balkanska premijera u izvođenju Beogradske filharmonije ovenčana hvalospevima - šef-dirigent Gabrijel Felc je sa svojim filharmoničarima snimio i na... »

Podrška za Paskaljevića

Večernje novosti pre 4 sata
Filmski centar Srbije objavio rezultate konkursa za manjinske koprodukcije. FILMSKI centar Srbije objavio je rezultate konkursa o dodeli sredstava za finansiranje i sufinansiranje projekata u 2018, u kategorijama za razvoj scenarija, manjinskih koprodukcija i kratkometražnih igranih filmova. Po... »

©2018 Netmark d.o.o.