Kultura

Oni su dobitnici francuskog Oskara

B92 pre 12 sati
B92: Oni su dobitnici francuskog Oskara
Film "Jusqu’a la garde" (Do straže) reditelja Gzavijea Legrana (Xavier Legrand) veliki je pobednik na 44. dodeli Cezara, nagrade francuske Akademije filmske umetnosti, na ceremoniji održanoj sinoć u Parizu, preneo je list Mond (Le Monde). Ostvarenje, koje je bilo medju favoritima sa deset... »

Otvoren 47. Fest: U slavu filma i Makavejeva

Večernje novosti pre 22 sata
Ostvarenjem "Miljenica" Jorgosa Lantimosa u prepunoj dvorani Sava centra u petak veče svečano otvoren 47. fest. GLAVNIM favoritom za ovogodišnji Oskar, filmom "Miljenica" Jorgosa Lantimosa, pred prepunom dvoranom Sava centra u petak veče je svečano započeo 47. međunarodni filmski festival... »

Iz perspektive Pariza, drugačije se vidi Zagreb

Politika pre 9 sati
Za pisanje pesama potrebno je puno posvećenosti, rada i truda, koji ponekad, ako se ima sreće, izrode i poneki biser. Pet nastupa za sedam dana na tri lokacije u beogradskom Domu omladine sa četiri različita prateća benda – ovako se ukratko mogu sumirati predstojeći „Dani Darka Rundeka”.... »

Bajlharc: Pozorište je platforma za mir

RTV pre 15 sati
RTV: Bajlharc: Pozorište je platforma za mir
BEOGRAD - Prvi godišnji susret domaćih i evropskih dramskih umetnika NEW Patronat u okviru platforme NEW (New European Ways), u organizaciji Hartefakt fonda, održava se danas u beogradskom Narodnom pozorištu. Današnji skup teži uspostavljanju novih modela saradnje i intlektualne razmene u... »

Bože moj, ne znam! Duhovit odgovor Rejfa Fajnsa na srpskom na pitanje Sputnjika (video)

Sputnik pre 13 sati
Slavni glumac Rejf Fajns pokazao je smisao za humor i znanje srpskog jezika kada je odgovarao na pitanja Sputnjika na konferenciji za novinare u okviru Festa. Fajnsu je u Centru „Sava“ pre projekcije filma „Bela vrana“ uručen Beogradski pobednik za dosadašnje stvaralaštvo. Vaše uloge... »

Neobična izložba - uronite u kolorit slavnog Van Goga

RTV pre 23 sata
RTV: Neobična izložba - uronite u kolorit slavnog Van Goga
PARIZ - Pariska galerija nudi posetiocima priliku da kao nikada pre "urone" u kolorit slavnog slikara Vinsenta Van Goga. Galerija L'Atelier des Lumieres, naime, projektuje po zidovima i podovima digitalizovane, višeslojne verzije nekih od najpoznatijih slikarevih dela, uključujući "Zvezdanu noć"... »

Kent: Živimo u teškom vremenu Bregzita i buđenja nacionalizma širom Evrope

B92 pre 9 sati
B92: Kent: Živimo u teškom vremenu Bregzita i buđenja nacionalizma širom Evrope
Gosti Festa rumunska rediteljka Joana Uričaru, takođe članica žirija Glavnog takmičarskog programa, i britanski reditelj Džejms Kent predstavili su danas na konferenciji za novinare svoje filmove - "Limunada", koji se prikazuje u programu "Fokus Evropa", i "U tuđoj kući" iz programa "Fest 47... »

Film "Teret" na festivalu u Njujorku

B92 pre 11 sati
B92: Film "Teret" na festivalu u Njujorku
"Teret", debitantski film Ognjena Glavonića, biće prikazan na filmskom festivalu New Directors/New Films, koji po 48. put organizuju Muzej moderne umetnosti (MoMA) i Centar "Linkoln" iz Njujorka. Festival je posvećen mladim filmskim autorima iz celog sveta, a ove godine održava se od 27. marta... »

Filmski Nurejev za Sputnjik: Fajnsov film korak ka pomirenju Rusije i Britanije (video)

Sputnik pre 12 sati
„Nadam se da je film ‘Bela vrana‘ veliki znak primirja. Svi znamo da odnosi Moskve i Londona nisu baš idealni. Svet ide napred i sve te nesporazume treba što pre razjasniti“, kaže u razgovoru za Sputnjik baletan Oleg Ivenko. Uoči beogradske premijere filma „Bela vrana“, koji je... »

"Milivojev štap i šešir": Aleksandra pobednik prve večeri festivala

Večernje novosti pre 12 sati
Glumci večeri dobijaju repliku Milivojevog štapa, dok će ukupni pobednik nagradu kompletirati replikom njegovog šešira. POŽAREVAC – Glumica Aleksandra Pantić iz Beograda proglašena je pobednikom prve večeri Amaterskih glumačkih svečanosti «Milivojev štap i šešir», za tumačenje... »

©2019 Netmark d.o.o.