Kultura

Gejming i video igre u fokusu PlayUK2020. festivala u Beogradu

Danas pre 10 sati
Festival novih medija PlayUK2020. otvoren je večeras u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, a fokus te manifestacije je na video igrama, gejming kulturi i povezivanju i približavanju britanske i srpske gejming scene. Festival ima regionalni karakter… »

Konkurs Ambasade Švajcarske za mlade vizuelne umetnice i umetnike iz Srbije

Danas pre 11 sati
Ambasada Švajcarske u Beogradu pozvala je mlade vizuelne umetnike i umetnice iz Srbije da se prijave na konkurs „Privatna vrednost“, a najboljima sleduje finansijska podrška i učešće na kolektivnoj izložbi. Konkurs je Ambasada Švajcarske… »

Fenomen serije "The Witcher": U hrišćanskoj zemlji svi traže vešca

Blic pre 12 sati
Danas je stigao podatak da je prva sezona serije "The Witcher" probila sve rekorde gledanosti na striming servisu "Netfliks" - 76 miliona gledalaca! Prvi put je najavljena početkom 2018. godine. Pravi trenutak za podgrevanje vatre jer su se milioni… »

Za izložbu Marine Abramović Vlada Srbije dala 660.000 evra, ostalo finansirali donatori

Radio 021 pre 1 dan
Retrospektivna izložba Marine Abramović "Čistač" u Muzeju savremene umetnosti, koju je podržala Vlada Srbije i nacionalna platforma "Srbija stvara", uspešna je afirmativna međunarodna promocija Srbije kao kulturne, inovativne i kreativne zemlje… »

Tuga u svetu komedije: Preminula zvezda serijala "Monti Pajton"

Telegraf pre 1 dan
Teriju je ustanovljena demencija 2016. godine, a njegov prijatelj i kolega, Majkl Palin, nedavno je izjavio da Džons "nije baš sjajno" i da je "pitanje trenutka"... Teri Džons, zvezda serijala " Monti Pajton", preminuo je u 77. godini, izjavio je… »

Balet "Ko to tamo peva" posvećen Nedi Arnerić

Dnevnik pre 18 sati
BEOGRAD: Izvođenje baleta "Ko to tamo peva" na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu 23. decembra biće posvećeno nedavno preminuloj dramskoj umetnici Nedi Arnerić. Libreto za ovu predstavu urađen je na osnovu scenarija Dušana Kovačevića za… »

FEST počinje 28. februara, pod sloganom "Skupljači emocija"

N1 Info pre 15 sati
Ovogodišnji Fest, 48. po redu, biće održan od 28. februara do 8. marta pod sloganom "Skupljači emocija", najavljeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda. Sekretar za kulturu Ivan Karl istakao je da je glavana promena koja se… »

Uspešna godina u radu Filmskog centra Srbije

Danas pre 16 sati
Prethodnu godinu u srpskoj kinematografiji obeležilo je potpisivanje Sporazuma o koprodukciji između Vlada Francuske i Srbije, sa ciljem osnaživanja saradnje na polju kinematografije, a doprineće i trendu postizanja dobrih rezultata, koje je Filmski… »

Sahranjen Dobrica Kamperelić

Danas pre 1 dan
In memoriam (1947-2020) Multimedijalni umetnik Dobrica Kamperelić preminuo 17. januara ove godine, a sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu. Kamperelić je rođen je u Beogradu, u Jugoslaviji ,1947. godine. Diplomirao je na Pravnom fakultetu u… »

Film "Otac" reditelja Srdana Golubovića doživeće svetsku premijeru

B92 pre 15 sati
Na ovogodišnjem jubilarnom 70. Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu, koji će se održati od 20. februara do 1. marta, domaći film ''Otac" reditelja Srdana Golubovića imaće svetsku premijeru, u okviru programa Panorama. Producirano od Film House… »

Kultura, najnovije vesti »