Kultura

Zanimljiva sudbina nedostajućeg lista Miroslavljevog jevanđelja

RTS pre 8 sati
Miroslavljevo jevanđelje je jedan od najznačajnijih i najznamenitijih rukopisa napisanih na ćirilici. Pisano je u 12. veku za crkvu Svetog apostola Petra u Bijelom Polju, a danas se čuva u Narodnom muzeju u Beogradu. Međutim, jevanđelju nedostaje… »

Narodno pozorište otvara obnovljeno pozorište „bora stanković“ u Vranju: "Koštana" za početak velike svečanosti!

Pravda pre 10 sati
Narodno pozorište u Beogradu, s poštovanjem i ljubavlju prema Bori Stankoviću, učestvovaće u otvaranju obnovljenog pozorišta u Vranju, koje nosi ime tog čuvenog književnika i jednog od najznačajnijih pisaca srpskog realizma. Zgrada će svečano… »

Više od 1.000 Bečlija na premijeri „Vojne akademije 5"

Politika pre 10 sati
Novo ostvarenje srpske kinematografije „Vojna akademija 5” naišlo je na ogromno interesovanje publike u Beču, zbog čega je film premijerne večeri prikazan u čak tri sale. Na sinoćnu premijeru došlo je 1.000 ljubitelja „Vojne akademije”. Oni… »

Očajna domaćica uveliko na robiji, a njeni utisci su užas: Sramota ju je što je dala mito od 15.000 $ da bi joj ćerka…

Kurir pre 11 sati
Holivudska glumica Felisti Hofman, najpoznatija po ulozi u seriji "Očajne domaćice" , od prošlog utorka započela je služenje zatvorske kazne u periodu od 14 dana, nakon što je priznala da je platila 15 hiljada dolara za lažiranje maturskog ispita… »

Glumci pozorišta “Bora Stanković” u Vranju se konačno vraćaju kući

Južne vesti pre 11 sati
Prva izvedba na daskama vranjskog pozorišta, koje je izgrađeno sedam godina nakon što je ovaj teatar izgoreo u požaru, biće dečija opera "Bastijen i Bastijena" Narodnog pozorišta u Beogradu koja je na programu u nedelju, 20. oktobra. Dan kasnije je… »

Rusija vraća 166. stranicu Miroslavljevog jevanđelja u Srbiju

Sputnik pre 12 sati
Među sporazumima koje će danas potpisati srpski i ruski zvaničnici u Palati federacije je i sporazum o primopredaji 166. stranice Miroslavljevog jevanđelja, koja se nalazi u Nacionalnoj biblioteci u Sankt Peterburgu, kao i sedam slika ruskog umetnika… »

Ekskluzivno: Patrik Beson, francuski književnik, piše za "Novosti": Peter Handke ljutiti mladić do poslednjeg udarca perom

Večernje novosti pre 12 sati
Rečenica Petera Handkea se vidi uhom, poput one Margerit Diras, Luja Ferdinanda Selina, Marsela Prusta... Ne piše se olovkom, već sluhom. Rečenica Petera Handkea se vidi uhom, poput one Margerit Diras, Luja Ferdinanda Selina, Marsela Prusta... Ne… »

Trbosek iz holivuda koji je ubio devojku Eštona Kučera dočekao presudu! Serijskog ubicu koji je nesrećnici naneo 47 uboda…

Kurir pre 12 sati
Majkl Gargiulo (43), koji je nazvan "hladan serijski ubica" osuđen je na smrtnu kaznu. On je na sudu u Los Anđelesu proglašen krivim za dva ubistva i pokušaj ubistva. Među žrtvama je bila i bivša devojka glumca Eštona Kučera, Ešli Elerin, koja… »

Šekspir prvi put u Kruševcu: Premijera komedije „Kako vam drago“

Večernje novosti pre 13 sati
Večeras premijera komedije „Kako vam drago“ u režiji Nikite Milivojevića. KRUŠEVAC-ŠEKSPIROVA komedija „Kako vam drago“ u režiji Nikite Milivojevića premijerno se izvodi u Kruševačkom pozorištu večeras od 20 sati. Romantično… »

Pogledajte izbačene kadrove prvog najskupljeg filma u istoriji VIDEO

B92 pre 13 sati
Film Titanik, projekat čuvenog režisera Džejmsa Kamerona , dok je sniman, je bio ozloglašen kao najskuplji film ikada, sa budžetom od 200 miliona dolara, a onda je postao prvi film u istoriji koji je zaradio milijardu dolara. I sve to uprkos… »

Kultura, najnovije vesti »