Kultura

Ateist rep na „Turneji bez granica”

Dnevnik pre 9 sati
Turneja bez granica naziv je predstojećeg serijala koncerata koje će Ateist rep prirediti od 13. do 30. aprila po Slovačkoj, Austriji, Nemačkoj i Češkoj. Novosadski pankeri za 18 dana odsviraće 12 koncerata, a prema rečima menayera benda Zlatka Barduna, turneja će početi na “petak 13”... »

Dnevnik zabluda Uništitelji nasleđa

Večernje novosti pre 10 sati
Sudeći po velikom broju primera uništavanja vrednog istorijskog i prirodnog prostornog nasleđa, teško je reći da se radi o usamljenim slučajevima. Zamislimo situaciju da investitoru bude dozvoljena gradnja na najskupljem građevinskom zemljištu, kao što je na primer Beogradska tvrđava. U... »

Principova mitska i uzvišena sudbina

Večernje novosti pre 21 sat
Posle šest decenija prvi put objavljen roman “Sarajevski atentat” slavnog francuskog pisca Žorža Pereka (1936-1982). PODSTAKNUT boravkom u Beogradu i Sarajevu 1957. godine, tada 21-godišnji Žorž Perek (1936-1982), koga danas svrstavaju među francuske klasike 20. veka, ispisao je neobičan... »

(Foto) 4 miliona lajkova za dan: Manekenke podelile fotke sa zajedničkog odmora! Internet eksplodirao!

Kurir pre 4 sata
Bela Hadid i Kendal Džener objavile su na Instagramu vrele fotografije sa zajedničkog odmora i napravile rusvaj na internetu. Atraktivne manekenke su pozirale sa drugaricama u bikinijima, a haos je nastao kada su skinule gornje delove kupaćih kostima i uletele u more. my people A post shared by... »

Vera večna, vera pravoslavna: Rusi prepevali stihove vladike Nikolaja

Kurir pre 20 sati
Numera je izuzetno popularna i u Ruskoj pravoslavnoj crkvi, gde se izvodi gotovo na svim važnijim svetkovinama. Ruska art grupa Largo snimila je spot za pesmu inspirisanu stihovima Svetog vladike Nikolaja „Vera večna, vera slavna, vera naša pravoslavna“. Numera je izuzetno popularna i u... »

Poznata glumica je neprepoznatljiva u drami "Can You Ever Forgive Me?"

B92 pre 11 sati
B92: Poznata glumica je neprepoznatljiva u drami "Can You Ever Forgive Me?"
Mnogi ljubitelji filmova navikli su na mnogo smeha uz Melisu Mekarti, ali u novoj biografskoj drami režiserke Marijele Heler poznata glumica će se predstaviti u drugačijem svetlu. U filmu "Can You Ever Forgive Me?" Melisa glumi spisateljicu Li Izrael koja je kasnih 80-ih godina zapala u veliku... »

Godišnjica smrti: Tandem iz Srećnih ljudi umro istog datuma

Kurir pre 12 sati
Žiku Milenkovića i Dušana Počeka mlađa publika pamti kao tandem iz serije „Srećni ljudi“, gde su bili drugari Garac i Ilija Pandurović. Kasnije su u filmu „Jedan na jedan“ igrali nerazdvojne i džangrizave penzionere, a sudbina je htela da umru baš na današnji dan. Živojin Žika... »

Voditeljka slagalice glumi u seriji Kristina Radenković za Kurir: U Nemanjićima me ni majka neće prepoznati

Kurir pre 12 sati
U šali kažem da igram devojku s potoka. Uspešno su me transformisali u ženu iz srednjeg veka. Imam scene s Vojinom Ćetkovićem, a moj lik je razrešenje sezone, objašnjava Kristina Radenković. Glumica Kristina Radenković pre šest godine postala je voditeljka kviza „Slagalica“. Njena... »

Jelena Bogavac: "Samo pozorište, ne rešavamo nacionalni sukob"

B92 pre 7 sati
B92: Jelena Bogavac: "Samo pozorište, ne rešavamo nacionalni sukob"
Premijera predstave "Lift - Slobodan šou", po tekstu Jelene Bogavac, u režiji Nenada Todorovića i izvođenju glumačkog ansambla Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici, biće održana večeras na Velikoj sceni Narodnog pozorišta. Predstava o kojoj su već tokom priprema... »

O Tragediji jednog naroda u Muzeju u Smederevu

Danas pre 2 sata
Razgovor o knjizi Momčila Đorgovića, Tragedija jednog naroda – Šta ljude u Srbiji nagoni da rade protiv sebe, biće održan u Muzeju u Smederevu u utorak, 20. marta od 18 sati, prenosi Podunavlje.info. „Tragedija jednog naroda je izuzetna knjiga o dvovekovnim usponima i padovima srpske... »

©2018 Netmark d.o.o.