Kultura

Festival posvećen Isidori Žebeljan na Kolarcu

City magazine pre 15 sati
Kolarčeva zadužbina krajem septembra obeležava godinu dana od odlaska naše istaknute kompozitorke i prve žene univerzitetskog profesora kompozicije u Srbiji Isidore Žebeljan festivalom Isidori u čast koji će okupiti njene prijatelje, kolege i… »

Sećanje na kompozitorku: “Isidori u čast“ u subotu i nedelju na Kolarcu

Blic pre 14 sati
Samo vreme sudi umetnosti - reči su proslavljene kompozitorke i člana SANU Isidore Žebeljan (Beograd, 27. septembar 1967. — Beograd 29. septembar 2020.) A u subotu i nedelju (18 sati) na Kolarcu je dvodnevni festival „Isidori u čast“ na kome će… »

Gledali smo film u kom glumac nije dobio scenario već je svaku scenu improvizovao i ne znamo šta da mislimo

Noizz pre 15 sati
My Son je novi, engleski film koji nam možda i ne bi zapao za oko, niti bi se o njemu puno pričalo i pisalo da je u prvom planu radnja ili sam kvalitet filma. Međutim, on privlači pažnju jer glavni glumac, James McAvoy je ovaj film snimio u potpunoj… »

Maestro koji je bio zaljubljen u film i život

Danas pre 16 sati
Vitez filmske umetnosti, kako su Gorana Paskaljevića opisivale kolege iz zemlje i inostranstva, preminuo je 25. septembra prošle godine, u bolnici u Parizu. O njegovom iznenadnom odlasku, s velikim pijetetom pisali su svetski mediji, a sada se… »

"Novembar" večeras u Banovini svira u Kostinu čast

Južne vesti pre 15 sati
Večeras od 21 sat u dvorištu Univerziteta biće održan Memorijalni koncert “Tako mladi i tako čist” u čast preminulog frontmena Novembra – Gorana Kostića Koste. Pored ovog pank-rok sastava nastupiće i bend Protektori. Cena ulaznice je 500… »

Nikada nisam igrala na kartu svoje lepote! Vesna Stanojević o životu u Engleskoj i tajni uspeha filma Poslednji krug u Monci

Kurir pre 15 sati
Uz glavne saveznike - istrajan rad i sreću, istaknuta dramska umetnica Vesna Stanojević izgradila je zavidnu karijeru kao glumica i profesorka glume. Na temeljima popularnosti koju su joj odmah nakon akademije doneli filmovi "Poslednji krug u Monci"… »

Ponovo na okupu ekipa predstave "da krenemo ispočetka": Sve spremno za premijeru 1. oktobra u "Madlenijanumu"

Večernje novosti pre 16 sati
Madlenijum Reč je o trećem Šmitovom komadu koji Lazićeva režira, a ovog puta u središtu priče je lekar nobelovac, koji se "susreće" sa samim sobom iz vremena mladosti. Kako se najavljuje, u mešanju i sjedinjavanju dva vremena događa se čitav… »

Svi sadržaji besplatni: Muzej otvara vrata na Svetski dan turizma

Večernje novosti pre 15 sati
Foto: I. Mitić Na ovaj način leskovački muzej podržava akciju nadležnog ministarstva, a zainteresovanima predstavlja stalnu postavku „Vremeplov leskovačkog kraja“ u okviru koje je i mnoštvo digitalnog sadržaja poput virtuelne realnosti i… »

LKC čuva višedecenijsku tradiciju: Raspisan konkurs za Oktobarski likovni salon

Večernje novosti pre 15 sati
Foto: I. Mitić Pravo učešća na konkursu imaju umetnici sa teritorije regiona bez obzira na profesionalni status, a prijava mora da sadrži fotografije radova koji se predlažu za izložbu i kratku biografiju autora u elektronskoj formi, dok se radovi… »

Gledaj bez stida: Kako će izgledati jesenja šema na K1 televiziji

Večernje novosti pre 15 sati
Foto Miloš Nadaždin/Promo Voditeljski par Boško Jakovljević i Aleksandra Jeftanović, i ove jeseni, svakog radnog dana u emisiji "Kec na jedanaest", razgovaraće sa najvećim zvezdama srpskog glumišta i muzičke scene. Takođe, gledaćemo i TV… »

Kultura, najnovije vesti »