Kultura

Upečatljive dokumentarne priče na 12. Merlinka festivalu

Dnevnik pre 17 sati
BEOGRAD: Devet dokumentarnih inostranih filmova imaće srpsku premijeru na Merlinka festivalu, koji će se održati od četvrtka 3. decembra do nedelje, 6. decembra u Domu omladine Beograda. Pored 9 igranih filmova, u Glavnom takmičarskom programu će… »

Praznični popust na godišnju članarinu u Biblioteci grada Beograda

Danas pre 17 sati
Praznični popust na godišnju članarinu u Biblioteci grada Beograda počinje od sutra, 1. decembra 2020, i traje do kraja januara, saopštila je Biblioteka grada Beograda. Godišnja članarina za odrasle je 750 dinara, nezaposlene 500, a za učenike… »

Napad na Seku Sablić je napad na Ustav Srbije

Nova pre 17 sati
Udruženje dramskih umetnika Srbije reagovalo je saopštenjem na napade u Skupštini Srbije na glumicu Jelisavetu Seku Sablić i ocenilo da napadi govore o onima koji umetnicu napadaju, a ne o umetnici. Udruženje dramskih umetnika Srbije reagovalo je… »

FOTO: Na javnom uvidu plan dela Salajke severno od Partizanske ulice

Radio 021 pre 17 sati
Gradska uprava stavila je na rani javni uvid regulacioni plan dela Salajke severno od Partizanske ulice. Kako se navodi u konceptualnom okviru plana, deo Salajke od 38 hektara, koji obuhvata prostor od Partizanske do Ulice Teodora Mandića, zadržao bi… »

Životne lekcije dostojevskog će vam promeniti svet! Ove mudre misli čitajte svaki dan, a savet pod #11 će vam otvoriti…

Kurir pre 17 sati
Jedan od najboljih ruskih i svetskih pisaca Fjodor Mihajlović Dostojevski, kako je rekao Fridrih Niče, bio je jedini pisac-psiholog. Predstavljamo vam 12 životnih citata velikog pisca. 1. Treba da živite za one kojima ste potrebni. Družite se samo sa… »

Održana manifestacija Dani Miloša Crnjanskog

Dnevnik pre 18 sati
U saradnji Matice srpske, udruženja „Sumatra“ i Banatskog kulturnog centra iz Novog Miloševa, a uz pomoć Razvojnog fonda Vojvodine, u Novom Sadu su po drugi put održani „Dani Miloša Crnjanskog“. Otvarajući ovu manifestaciju predsednik Matice… »

Izložba Iz dubine i o površini

Dnevnik pre 18 sati
Izložba “Iz dubine i o površini” novosadskih umetnica Eve Fedi i Marte Kiš Buterer biće otvorena danas u Galeriji SULUV- a (Bulevar Mihajla Pupina 9), a publika će imati priliku da otvaranje prati i onlajn danas od 16 časova preko sajta i… »

Madona ponovo zgrozila fanove! Objavila fotografiju sa 36 godina mlađim dečkom i šokirala sve: Ovo je suludo i neprimereno!

Kurir pre 18 sati
Muzička diva Madona već duže vreme uživa u ljubavi sa 36 godina mlađim dečkom, Ahlamalikom Viliamsom. Iako ne kriju svoju ljubav, njihove zajedničke fotografije se do sada nisu objavljuvale u javnosti, a sada je to uradila upravo ona. Naime, Madona… »

Nojeva barka za malu grafiku: Tradicionalna izložba Grafičkog kolektiva i dodela Malog pečata u galeriji FLU

Večernje novosti pre 18 sati
DODELOM "Malog pečata", sutra će u Galeriji Fakulteta likovnih umetnosti, biti otvorena gostujuća, tradicionalna izložba Grafičkog kolektiva, koja ove godine nosi naziv "U Nojevoj barci". Postavka "Male grafike 2020" predstaviće 145 autora i 273… »

Zima našeg nezadovoljstva

Večernje novosti pre 18 sati
Zima našeg nezadovoljstva, zasad, kao da će večito trajati. I to je najteži poraz koji su nam naneli bahati neprijatelji: onesposobljavanje za rad, za pribrano rasuđivanje, za prijateljevanje, za ljubav, i neverica da će ikada zavladati Šekspirov… »

Kultura, najnovije vesti »