Kultura

Predstava koja pozorište pretvara u hram

Danas pre 1 dan
Premijera obnove kultne prve produkcije Rosinijeve "Pepeljuge" u NP u Beogradu U okviru godine Đoakina Rosinija, tokom je se u celom svetu obeležava vek i po od smrti ovog slavnog italijanskog kompozitora, Opera Narodnog pozorišta u Beogradu sutra na Velikoj sceni premijerno izvodi obnovu svoje... »

Počeli "Nušićevi dani" u Smederevu

RTS pre 11 sati
RTS: Počeli "Nušićevi dani" u Smederevu
U Smederevu se održava 35. pozorišni festival "Nušićevi dani" u čast našem najvećem dramskom piscu i komediografu Branislavu Nušiću. U takmičarskom delu pred publikom će se naći pet predstava, na tragu Nušićevog dela. Grad u kome je Nušić proveo deo života, grad u koji je kasnije... »

Raskošna lepota Doline Pčinje

RTS pre 11 sati
RTS: Raskošna lepota Doline Pčinje
Smeštena između planina Kozjak i Starac na jugu Srbije, Dolina Pčinje je predeo izuzetnih prirodnih lepota i stanište retkih biljnih i životinjskih vrsta. Bogatstvo i izuzetnost tog kraja upotpunjuje Manastir Sveti Prohor Pčinjski, spomenik pod zaštitom države. Odlikuje je brdsko-planinski... »

Erdoganov sin na izložbi o streličarstvu u Novom Pazaru

RTS pre 14 sati
RTS: Erdoganov sin na izložbi o streličarstvu u Novom Pazaru
Otvaranjem izložbe o streličarstvu Bilal Erdogan, sin predsednika Turske Redžepa Erdogana, započeo je dvodnevnu posetu Novom Pazaru. Bilal Erdogan, koji je osnivač Streličarskog kluba "Kemenkeš", izrazio je nadu da će izložba o tradicionalnoj sportskoj veštini unaprediti kulturnu saradnju... »

Nova odiseja: Remek-delo Stenlija Kjubrika ponovo u bioskopima! Svemirska avantura u novom ruhu!

Kurir pre 14 sati
Možda najlegendarniji film svih vremena ponovno dolazi u bioskope. Pre pedeset godina jedan film promenio je istoriju i ostao urezan u svest svih filmofila. Ove godine nam se taj film, ' 2001.: Odiseja u svemiru', vraća u bioskopske dvorane. Sada već 'davne' 1968. izašao je film '2001.: Odiseja... »

Al Jazeera English nagrađena za film 'The Cut'

Al Jazeera pre 16 sati
Nagrada 'Peabody' dodijeljena je za film o genitalnom obrezivanju žena, autorice Fatme Naib. Objavljeni su dobitnici 77. godišnje nagrade "Peabody" za elektronske medije, a među njima se nalazi Al Jazeera English, koja je nagrađena za dokumentarac The Cut, koji istražuje opasnu i bolnu praksu... »

Umetnik veći od scene

Danas pre 17 sati
Željko Lučić, bariton svetskog glasa u svakom mogućem smislu, učinio je subotu uveče u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine baš onim jedinstvenim mestom i trenutkom u kom ste u ovom gradu želeli apsolutno da budete. Nije ni važno poznajete li operu, da li ste ili može biti uopšte niste... »

Rambo Amadeus: Najveći entuzijasti na vlasti pravili su najveću štetu

Danas pre 19 sati
Povodom "aktuelnog trenutka" i prvomajskog koncerta u Domu sindikata slavni umetnik govori za Danas Pažnja, pažnja! Daje se na znanje! Rambo Amadeus spektakl u Domu sindikata! Prvomajski praznici samo u vašem gradu…. … ovako, s muzikom Internacionale u pozadini, počinje audio reklama... »

Ćerka Donatele Versaće doživela tragediju sa 11 godina, pa nasledila 800.000.000 dolara: Imala je 32 kilograma, želela da nestane, a slavu nije mogla da podnese!

Kurir pre 20 sati
Ceo svet zna za nju, a slavu koju mnogi žele ona nije mogla da podnese. Nakon teškog odrastanja bila je na rubu smrti, a nakon dugotrajne borbe sa anoreksijom ćerka Donatele Versaće, Alegra Versaće, i dalje je jako mršava. Za mladu Alegru život se potpuno preokrenuo tog tragičnog 15. jula... »

Prijavite se na konkurs - "Priče iz komšiluka 2"

Mondo pre 20 sati
Portal mondo.ba vas poziva da se prijavite na REGIONALNI konkurs za kratke priče "Priče iz komšiluka 2". Najbolji radovi biće objavljeni u istoimenoj knjizi, druga nagrada je tablet, a autor pobedničke priče dobija IZDAVANJE KNJIGE! Konkurs je otvaren 23. aprila, a prijave se primaju do 23.... »

©2018 Netmark d.o.o.