Kultura

Narodni muzej: Preispitavanje struke na pragu nove faze

Danas pre 1 dan
Okrugli sto u Narodnom muzeju na temu "Muzej se otvorio. Šta sad?" Da mnoga važna pitanje u savremenoj muzeologiji u Srbiji nije bilo moguće pokrenuti bez otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu pokazalo je i interesovanje muzeologa za današnji okrugli sto pod nazivom „Muzej se otvorio. Šta... »

Šerbedžija: Oči Milene Dravić su jugoslovenski film

N1 Info pre 1 dan
Rade Šerbedžija, ovogodišnji dobitnik nagrade za doprinos evropskoj kinematografiji "Aleksandar Lifka", koju dodeljuje Festival evropskog filma Palić, primio je ovo priznanje na Letnjoj pozornici. Izvor: Promo Poznatom glumcu nagradu je uručio Radoslav Zelenović, direktor Festivala evropskog... »

Goran Marković o festivalu na Paliću: Kvalitetne stvari opstaju same po sebi!

Kurir pre 1 dan
Goran Marković, dobitnik nagrade Aleksandar Lifka, pre osam godina, za doprinos evropskom filmu. Danas je na Paliću na konferenciji za novinare rekao, da se 1993. godine, u kojoj je rođen i Festival na Paliću, seća kao jezive godine, te da mu je teško bilo da veruje u opstanak palićkog... »

Konkurs Velike galerije KC Grad

Arte pre 1 dan
Konkurs Velike galerije za umetničke, kustoske i dizajn projekte traje do 30. septembra. Pozivamo zainteresovane kandidate da prijave svoj autorski projekat i obogate izlagačku sezonu naredne 2019. godine. Savet galerije u sastavu Melissa E. Logan, Imelda Ramović, Davor Bruketa, Zvezdana... »

Muzej se otvorio. Šta sad ?

Arte pre 1 dan
Otvaranja državnih muzeja nakon adaptacije uvek su veliki događaji za nacionalnu kulturu. Svojim obnovljenim stalnim postavkama muzeji javnosti predstavljaju nove narative i mogućnosti tumačenja prošlosti posredstvom odabranih predmeta, istovremeno uvodeći savremene modele komunikacije koji... »

Vukašin Milović: Skulpture i crteži

Arte pre 1 dan
U Malom salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u ponedeljak, 23. jula 2018. godine sa početkom u 19h. otvara se izložba skulptura i crteža Vukašina Milovića, dobitnika prve nagrade ovogodišnjeg Likovnog salona/konkursa "30x30" u organizaciji Kulturnog centra Zrenjanin. Vukašin Milović, rođen je u... »

Konkurs Galerija Doma omladine Beograda

Arte pre 1 dan
Konačnu odluku o izabranim projektima za izlaganje u Galeriji donosi Savet Galerije Doma omladine Beograda. Konkurs je otvoren za umetnice i umetnike do 40 godina starosti. Prijave za konkurs moraju biti u PDF formatu, ne većem od 5MB i moraju sadržati sledeće: 1. Podatke o izlagaču ili... »

Dušan Junačkov Radovi 2003 - 2012.

Arte pre 1 dan
Izložba iz Iz Kolekcije Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, "Dušan Junačkov Radovi 2003 - 2012." Otvaranje u petak, 20 jula u 20h, postavka traje do 20, avgusta, 2018godine. Kustosi: Ješa Denegri, Danijela Halda. Saradnica na projektu: Selena Junačkov. ​Portret, 2007. Fotografija: Selena... »

Razigrani folklorci sa svih meridijana sveta na otvaranju festivala u Nišu [foto]

Južne vesti pre 1 dan
Uz bolivijsku muziku i šarene suknje, meksičke marijačije, nasmejane Kineskinje i bugarska kola, defileom folkloraca kroz Obrenovićevu ulicu, pa sve do Tvrđave, sinoć je na Letnjoj pozornici otvoren 11. Međunarodni studentski festival folklora u Nišu. Trajaće do petka, 20. jula. Folklorci... »

Na džez teatru "Nišvila" predstave iz Nju Orleansa, Kaira, Šangaja…

Južne vesti pre 1 dan
U glavnom programu internacionalnog Nišvil džez teatarskog festivala, koji je deo niškog džez festivala i biće održan od 3. do 12. avgusta, učestvovaće 16 predstava, a pozorišta osim iz Srbije dolaze iz Evrope, Azije, Afrike i Severne Amerike. Ovaj festival se, kažu organizatori, ove... »

©2018 Netmark d.o.o.