Kultura

Stižu prvi negativni komentari na madonin papreno skup nastup na evroviziji: Zar nisi mogla da nam dopustiš da te pamtimo kao kraljicu! (foto)

Kurir pre 1 dan
Madona je izvela svoj spektakl na 64. pesmi Evrovizije, a kraljica pop muzike pojavila se u kostimu Žan Pola Gitjea koji je dizajnirao njenu odeću za ovu priliku. Tokom nastupa je izvela kompilaciju svojih starijih pesama, a tako je obeležila 30 godina od izdavanja kultnog albuma "Like a prayer",... »

Mihailo Janketić sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Danas pre 1 dan
Jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca Mihailo Miša Janketić sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Prethodno je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu održana komemoracija, gde su se od velikog glumca oprostili porodica, kolege i prijatelji. Direktor JDP-a Tamara... »

Pun krug jednog umetničkog života

Politika pre 21 sat
Detinjstvo, seksualno buđenje, majčinska figura, katolicizam, film i Madrid teme su samoreflektujućeg Almodovarovog filma. Kan – Nešto malo iz filmova „Sve o mojoj majci” (kanska „Palma” za najbolju režiju i Oskar za najbolji strani film 1999) i „Vrati se” i mnogo toga ličnog... »

Omraženi filmski lepotan

Politika pre 23 sata
Vidno isfrustriran na uvodnoj konferenciji za novinare u danu pred početak 72. Kanskog festivala, a odgovarajući na bučne novinarske napade, Tjeri Fremo je kao umetnički čelnik izgovorio i sledeće: „Ne dodeljujemo Alenu Delonu Nobelovu nagradu, već počasnu „Zlatnu palmu” za njegovu... »

Milena Marković napisala dramu za nacionalni teatar

Politika pre 24 sata
Ivana Vujić najavljuje brojne događaje do kraja ove 150. sezone Narodnog pozorišta, kao i premijere za 151. sezonu. Do kraja aktuelne 150. sezone koja će biti završena krajem juna čekaju nas brojni događaji. Ansambl Drame uveliko priprema premijeru predstave „Jeste li za bezbednost”... »

Prestižna nagrada u Veneciji za slikara Marka Kusmuka

RTV pre 1 dan
RTV: Prestižna nagrada u Veneciji za slikara Marka Kusmuka
BEOGRAD - Srpski akademski slikar Marko Kusmuk osvojio je na prestižnom međunarodnom festivalu "Venice Lands Art Prize" u Veneciji, na kojem je učestvovalo 320 umetnika, prvu nagradu žirija za rad u kategoriji dvodimenzionalnih radova. "Venice Lands Art Prize" je osnovan pod pokroviteljstvom... »

Uručene nagrade ekipi predstave "Osama-Kasaba u Njujorku"

RTV pre 1 dan
RTV: Uručene nagrade ekipi predstave "Osama-Kasaba u Njujorku"
BEOGRAD - Nagrade koje je ekipa predstave "Osama-Kasaba u Njujorku" osvojila na 14. Međunarodnom festivalu pozorišta "Zlatna vila" u Prijedoru uručene su sinoć, nakon izvođenja predstave u Zvezdara teatru. Na ovom festivalu, koji je trajao od 18. do 24. aprila, učestvovalo je sedam pozorišta... »

Evropa je izabrala: Holanđanin Dankan Lorens pobednik Evrovizije

Nedeljnik pre 1 dan
Tanjug/AP Photo/Sebastian Scheiner Dankan Lorens, najveći favorit Pesme Evrovizije, pobedio je u finalu nakon što mu je publika dala najviše glasova. Bilo je tesno na kraju, švedski predstavnik imao je šansu da pretekne Holanđanina, ali je od glasova gledalaca širom Evrope dobio manje od 60... »

Kasirke su joj prve čestitale: Nagrada “Žanka Stokić” dodeljena Gorici Popović

Nedeljnik pre 1 dan
Nedeljnik Vest o nagradi “Žanka Stokić” Goricu Popović je zatekla u Velikom Gradištu, u prodavnici. Kasirke su joj prve čestitale, iako nisu baš najbolje razumele o kojoj je nagradi reč. Nagradu za glumačku ličnost u punoj stvaralačkoj zrelosti koja je obeležila pozorišnu, filmsku i... »

Noć muzeja – brojne ustanove kulture širom Srbije otvorile vrata posetiocima

RTV Novi Pazar pre 1 dan
Još jedno druženje u muzejima, manifestacija Noć muzeja, održana je u subotu 18. maja od 16 časova do ponoći i probudila publiku u preko 40 gradova Srbije, na 155 lokacija sa 225 različitih dešavanja. Inspirisani ovogodišnjom temom “Sloboda”, muzeji, galerije i brojne ustanove kulture u... »

©2019 Netmark d.o.o.