Kultura

Umetnici stali u odbranu Seke Sablić od napada poslanika SNS

Danas pre 1 dan
"Branimo Seku, ne damo Seku" Dan pošto je advokat Božo Prelević u „Utisku nedelje“ prozvao glumce da ćute na napade u Narodnoj skupštini na glumicu Seku Sablić, a povodom intervjua koji je dala nedeljniku NIN, Udruženje dramskih umetnika Srbije… »

Pavle Mensur 40 godina posle oca Irfana igra geja: Mladi glumac ima novi film, a evo kad je njegov tata ispisao LGBT istoriju!

Kurir pre 1 dan
Prve više od četiri decenije Irfan Mensur je u filmu "Nacionalna klasa" odigrao Simketa, najpoznatijeg gej lika u srpskoj kinematografiji 20. veka, a sada se na sličan potez odlučio i njegov naslednik Pavle. Na predstojećem Merlinka festivalu, koji… »

Hitan sastanak sa Ministarstvom kulture i Filmskim centrom Srbije

Danas pre 1 dan
Povodom odluke da "Dara iz Jasenovca" bude srpski kandidat za Oskara reagovala udruženja reditelja i producenata „Nemam šta da kažem. Potpuno očekivano“, kratko je prokomentarisala za Danas producentkinja Jelena Mitrović vest da će „Dara iz… »

Knjiga “za decu i razmažene roditelje” Srđana Tešina

Nova pre 1 dan
"Knjiga je autentična je jer je svaku početnu rečenicu u pričama u njoj izgovorio moj sin", kaže pisac Srđan V. Tešin o svom prvom naslovu za decu i mlade "Luka kaže" upravo objavljenom u izdavačkoj kući Arhipelag. U knjizi “Luka kaže”, sa… »

Dnevnik zabluda: Sjaj arhitekture i beda umetnosti

Večernje novosti pre 1 dan
Nedavno je u Beogradu otvorena "Galerija Beograd", najveći šoping centar u regionu. Na njegovoj izgradnji i izgradnji susedne 42-spratne "Kule Beograd" angažovani su inostrani radnici i stručnjaci, koji su "preporodili ovaj donedavno poplavljen i… »

Upečatljive dokumentarne priče na 12. Merlinka festivalu

Srbija danas pre 1 dan
Održaće se od 3. decembra do 6. decembra u Domu omladine Beograda. Devet dokumentarnih inostranih filmova imaće srpsku premijeru na Merlinka festivalu, koji će se održati od četvrtka 3. decembra do nedelje, 6. decembra u Domu omladine Beograda… »

Važila je za najlepšu glumicu, doživela veliko razočarenje, preselila se u Italiju, udala za političara, a ovako izgleda…

Srbija danas pre 1 dan
Želela je da bude slobodna, zbog čega se nije ostvarila u ulozi majke! Tatjana Pujin, koju mnogi znaju po filmovima “Kako se kalio čelik“ i “Mi nismo anđeli“, zapaženu ulogu ostvarila je i u ostvarenju "Lude godine", gde je glumila medicinsku… »

Muzičkoj školi Isidor Bajić poklonjen vredan instrument

Dnevnik pre 1 dan
Muzička škola „Isidor Bajić“ bogatija je za još jedan novi i vredan istrument – obou marke „Jamaha“, koji joj je svečano uručen na poklon, zahvaljujući projektu „Filharmonija u filmu – FILMharmonija“, realizovanom u saradnji… »

Bronzana konjska glava vraćena u Staru letnju palatu u Pekingu posle 160 godina

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: CRI Bronzana konjska glava koju su strane snage opljačkale iz Stare letnje palate u Pekingu ili Juanmingjuena vraćena je danas kući posle 160 godina, prenosi Kineski međunarodni radio na srpskom. Dvanaest skulptura životinjskih glava nekada je… »

Za njom je uzdisala cela juga! Razočarala se, napustila Srbiju, udala za Italijana, a evo zašto nema dece i kako danas…

Kurir pre 1 dan
Tatjana Pujin, koju mnogi znaju po filmovima “Kako se kalio čelik“ i “Mi nismo anđeli“, zapaženu ulogu ostvarila je i u ostvarenju "Sulude godine", gde je glumila medicinsku sestru. Naime, kada je započeo rat ona se preselila u Italiju, a… »

Kultura, najnovije vesti »