Kultura

Posle filma, kultni strip postaje i TV serija

B92 pre 1 dan
Nakon dve filmske adaptacije, čuveni neo-noar strip Frenka Milera "Grad greha" biće adaptiran i kao TV serija. Između Ledženderi TV (Legendary Television) i Frenka Milera postignut je dogovor o adaptiranju kultnog stripa "Grad greha" u TV seriju… »

Već 20 godina sve muči isto pitanje o titaniku! Selin Dion konačno progovorila i rešila večitu dilemu!

Kurir pre 1 dan
U čuvenom filmu Titanik, koji je snimljen 1997. godine, scena u kojoj Leonadro Dikaprio i Kejt Vinslet plutaju u vodi nakon što je brod potonuo prouzrokovala je večito pitanje na koje je sada odgovorila Selin Dion. Naime, svi koji su gledali film… »

Sto godina Narodnog pozorišta Sarajevo

Al Jazeera pre 1 dan
O stotinu godina postojanja Narodnog pozorišta Sarajevo za Al Jazeeru govori njegov direktor i glumac Izudin Bajrović. Kad jedna zemlja slavi stoljeće postojanja neke institucije, to je veliki društveni događaj, a kada takav jubilej proslavlja Bosna… »

Svaki put kad zazvoni telefon, mi se štrecnemo! Ćerka Đorđa Balaševića otkrila pravu istinu o zdravlju svoga oca pa…

Kurir pre 1 dan
Beba Balašević, ćerka Đorđa Balaševića, koji je operisan u Institutu Kamenica, gde su mu posle infarkta ugrađena dva stenta, oglasila se na društvenoj mreži i otktila da je porodica videla oca i da se dobro oseća i već se šali. "Porodica sme… »

Izložba „20.000 dana na Zemlji“ u Muzeju grada

Studio B pre 1 dan
Izložba likovnog umetnika Vuka Vidora „20.000 dana na Zemlji“ otvorena je u Muzeju grada Beograda u Resavskoj ulici. Naziv izložbe nosi sa sobom određenu simboliku, pošto je otvorena tačno 20.000 dana od njegovog rođenja. Pored domaćih… »

Lana Vasiljević: Nemi govor

Arte pre 1 dan
Samostalna izložba Lane Vasiljević, "Nemi govor", Salon Muzeja savremene umetnosti Otvaranje: petak, 22.11.2019. godine u 19 časova Kustos izložbe: Una Popović Autor pratećeg teksta za izložbu: Marina Martić. Izložbom Silent talk/Nemi govor Lana… »

Šok Junior

Arte pre 1 dan
Šok Junior je nova je programska linija Šok zadruge, aktuelnog modela delovanja Multimedijalnog centra Led art koji je započet 2012. nakon eutanazije Art klinike. Kao fizičko mesto, Šok zadruga pokušava da izmeni postojeću paradigmu umetničkog… »

Stripolis

Arte pre 1 dan
Ovom prilikom biće predstavljen aktuelni 11. broj, uz osvrt na dosadašnju istoriju časopisa i buduće aktivnosti. Gost promocije biće urednik “Stripolisa” Branko Đurić, a razgovor će voditi Saša Rakezić (Aleksandar Zograf). “Časopis… »

DNEVNIKOVA KNjIGA: Sazvežđe Lem

Dnevnik pre 1 dan
Priredio: Saša Radonjić, Izdavač: Solaris 2019. Antologija priča “Sazvežđe Lem” koju je priredio Saša Radonjić na jednom mestu objedinjuje autore koji su bili u najužem izboru za nagradu “Stanislav Lem” koju dodeljuje novosadski… »

Oktobar XXX – govorna izložba u CZKD

Danas pre 1 dan
Simpozijum o ljubavi, izloženosti, istini, samoupravljanju, kritici, senzualnosti i sukobima na levici U Centru za kulturnu dekontaminaciju (CZKD), večeras od 18:30 , istoričarka umetnosti Jelena Vesić organizuje simpozijum o ljubavi, izloženosti… »

Kultura, najnovije vesti »