Kultura

Dečiji glumac i plesač iznenada preminuo! Imao je samo 15 godina, uzrok nije poznat!

Kurir pre 1 dan
Džek Brns, britanski dečiji glumac iznenada je preminuo u 15. godini, a uzrok nije poznat. Mladi glumac bio je poznat po svom plesačkom umeću zbog čega su ga prozvali "novi Billy Elliot". Gledaocima je najpoznatiji po ulozi u seriji "Tuđinka" koja… »

Festival 'Dani Jurislava Korenića' otvara Teatar Kumanovo

Al Jazeera pre 1 dan
Na četvrtom izdanju festivala bit će odigrano šest predstava, a planirane su i promocije nekoliko knjiga. Festival Dani Jurislava Korenića, pokrenut u znak sjećanja na osnivača Kamernog teatra 55, Pozorišta mladih Sarajevo i Internacionalnog… »

Promocija sabranih dela svrljiške pesnikinje u Pirotu

Južne vesti pre 1 dan
Zaboravljene pesme svrljiške pesnikinje Gordane Todorović, priredila je njena sugrađanka Milica Milenković, a promocija knjige održaće se u čitaonici Narodne biblioteke u Pirotu, u petak, 13. decembra. Književni opus svrljiške pesnikinje bio je i… »

Simfonijski orkestar AUNS: Zrelija interpretacija, složeniji repertoar

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: Profesija muzičara-instrumentaliste spada u ona zanimanja koja traju od samog početka školovanja, obično od 7. godine života. Zatim slede godine i godine višečasovnog dnevnog vežbanja da bi se postigli vrhunski rezultati. Malo je onih… »

Mi nismo čudovišta asocijacije Per.Art: Zatvoreni u podrumu

Dnevnik pre 1 dan
NOVI SAD: „Per.Art“ iz Novog Sada svojim programom „Umetnost i inkluzija“ stalno stvara neka čuda. Još pre 20 godina, kad su počeli sa radom, osnovna namera im je bila ne samo da osobe s invaliditetom uključe na umetničku scenu, nego i da… »

Filmovi sa “Interakcije“ u Domu kulture

Morava info pre 1 dan
ČAČAK – Nezavisni filmski centar “Filmart“ u saradnji sa Kinokultom Čačak, večeras organizuje program pod nazivom “Interakcija i Čačak 2019“, u okviru kojeg će biti održana projekcija filmova snimljenih na ovogodišnjem 14… »

Godine joj ne mogu ništa! Kraljica Elizabeta u desetoj deceniji uslikana na livadi, evo šta je radila! Svi u šoku (foto)

Kurir pre 1 dan
Kraljica Elizabeta (93) uslikana je ispred dvorca Vindzor, a fotografije potvrđuju da je bez obzira na godina u odličnoj formi. Iako su se pored kapije okupili znatiželjni stanovnici, kraljica je uzjahala konja i jahala livadom oko sat vremena. Ona je… »

NYT: Weinstein postigao nagodbu od 25 miliona dolara

Al Jazeera pre 1 dan
Filmski producent je postigao privremenu nagodbu s desecima žena koje su ga optužile za seksualno zlostavljanje. Harvey Weinstein i uprava njegovog bankrotiranog filmskog studija postigla je privremenu nagodbu vrijednu 25 miliona dolara s desecima žena… »

Ivan Meštrović (1883-1962) skulpture

Arte pre 1 dan
U utorak 17. decembra u 19 časova u Narodnom muzeju biće otvorena izložba Ivan Meštrović (1883-1962). Skulpture iz zbirke Narodnog muzeja u Beogradu. Tokom decembra i januara posetioci Narodnog muzeja će imati priliku da posete i uživaju u postavci… »

Ko sabotira "Djecu Kozare" i "Žutu kuću"?: Filmski centar Srbije treći put nije podržao film o stradanju srpskog naroda u…

Večernje novosti pre 1 dan
Potpuno sam razočaran, ovo što se dešava za mene je skandalozno, kaže Lordan. JEDAN od najznačajnijih stvaralaca jugoslovenske kinematografije, sa projektom novog filma "Djeca Kozare", o stradanju srpskog naroda u doba NDH, po treći put je odbijen… »

Kultura, najnovije vesti »