Kultura

DNEVNIKOVA KNjIGA Ferenc Nemet, Milan Micić: Banat, novembar 1918.

Dnevnik pre 15 sati
Izdavač: BKC, Novo Miloševo, Gradska biblioteka Pančevo. „Banat, novembar 1918“ je istorijska monografija koja se bavi pomenutim istorijskim periodom u Banatu posmatranim i analiziranim kroz vizuru tekstova objavljenih u mađarskom listu… »

Nele Karajlić: I kada zasmejavam ljude, mislim ozbiljno

Dnevnik pre 15 sati
Nakon uvodnog toma trilogije „Solunska 28“, u kojem Nenad Janković alijas dr Nele Karajlić svoje junake prati kroz prve dve decenije XX veka, na Sajmu knjiga u Beogradu na štandu izdavača „Lagune” u fokusu će biti drugi deo, s podnaslovom… »

Toliver: Moja misija je održavanje osnove džeza u životu

Dnevnik pre 15 sati
BEOGRAD: Američki trubač Čarls Toliver, jedan od živih bardova džez scene šezdesetih godina prošlog veka, gostovaće na Pančevačkom džez festivalu 2. novembra, kada će u Kulturnom centru obeležiti 50-godišnjicu svog debitantskog izdanja… »

Izvan granica – umetnost građanskog društva

Danas pre 16 sati
U Narodnom muzeju otvara se međunarodni skup o nizozemskoj grafici U Narodnom muzeju u Beogradu danas počinje dvodnevni međunarodni naučni skup „Izvan granica. Poimanja nizozemske grafike“, koji ova institucija od nacionalnog značaja organizuje u… »

Film Pedra Almodovara „Bol i slava“ u bioskopima (VIDEO)

Danas pre 16 sati
Film Pedra Almodovara „Bol i slava“, posle premijernih projekcija na letnjim festivalima, započinje bioskopski život od 24. oktobra. Ovogodišnji dobitnik Zlatne palme za najbolju mušku ulogu, Antonio Banderas, tumači lik Salvadora Maljoa koga… »

Kosovo mora ostati u Srbiji, sve je ovo licemerno! Šon Koneri dobijao pretnje smrću zbog ovog stava, ali ne planira da…

Kurir pre 16 sati
Britanska glumačka legenda Šon Koneri, nakon proglašenja nezavisnosti takozvane države Kosovo bio je izrazito negativno raspoložen. Glumac je tako nekoliko puta prekidao novinare sa njihovim pitanjima o filmovima u kojima je radio, i prebacivao bi… »

Pevačicu boli celo telo! Gaga ne može da se kreće jer joj se mišići grče, a leči se na najčudniji način! Niko ne može…

Kurir pre 15 sati
Pevačica Ledi Gaga nedavno je objavila video snimak na kome je potopljena u ledeno hladnu kupku. Ona je objasnila da se ovako sprema pred koncert, kako bi opustila mišiće i relaksirala svoje telo. Pevačica zapravo pati od retke autoimune bolesti po… »

Saradnja Narodnog muzeja sa Egiptom

Arte pre 16 sati
Nakon obilaska i upoznavanja sa stalnom muzejskom postavkom u društvu v.d. direktorke Narodnog muzeja, Bojane Borić Brešković, održan je sastanak na kome se razgovaralo o mogućnostima za razvijanje i unapređenje saradnje u oblasti kulture i sektora… »

Strip izložba Marka Malka

Arte pre 16 sati
Marko Malk je studirao fakultet za animaciju u Londonu (LCC), a već neko vreme živi u Beogradu i crta stripove. Najveći deo svog života je vozio skejt, pa su skejt art i subkultura značajno uticali i na njegovu umetnost. „Kada mi je bilo 14 godina… »

Miloš Grozdanović – dobitnik Nagrade “Slaviša Nikolin Živković” za 2019. godinu

Naissus info pre 17 sati
Žiri književne nagrade Slaviša Nikolin Živković, koju pod pokroviteljstvom Grada Niša dodeljuje Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša, odlučio je da ovogodišnju nagradu dodeli Milošu Grozdanoviću za rukopis romana “Herceg… »

Kultura, najnovije vesti »