Kultura

Trijumf valjevskih gitarista na 12. VART-u

Patak online pre 1 dan
VALJEVO- Muzička škola „Živorad Grbić“ je bila domaćin 12. međunarodnog takmičenja gitare „VART“, koje je ove godine okupilo 41 učesnika iz Slovenije, Republike Srpske i Srbije, a koje je po prvi put održano online. Učenici valjevske… »

Savo Stijepović u trci za Evropsku nagradu za književnost

Morava info pre 1 dan
ČAČAK – Romani „Zamalek“ Dejana Tiaga Stankovića, „Podstanar“ Filipa Grujića, „Hostel Kalifornija“ Zvonke Gazivode i „Prekrasne ruševine“ Čačanina Sava Stijepovića našli su se u užem izboru za Evropsku nagradu za književnost… »

Rod slavi jezik i pismo: Počela velika kulturna svetkovina u Vukovom Tršiću

Večernje novosti pre 1 dan
Autorka izložbe izdvojila je ove tri prekretnice u istoriji vezane za jezik koje su promenile celokupno društvo i na različite načine širile zajedništvo stvarajući nove i drugačije veze među ljudima i utičući kako na njihova sećanja i planove… »

Falsifikovali im pečate i dokumenta: Fantom u kući pisaca - Ko je u ime Udruženja književnika sklapao ugovore i ispisivao…

Večernje novosti pre 1 dan
A upravo se sa tim suočava UKS koje je protiv počinioca Mihajla Žilovića podnelo dve krivične prijave. Sve je počelo prevarom kao u nekoj lošoj komediji kada je, maja 2019, u sedište UKS došao Miloš Kušaković, tvrdeći da je dobio posao… »

U Somboru danas “Semper idem” Gorčina Stojanovića

Danas pre 1 dan
70. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine Drugog dana Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine u Somboru je izvedena predstava “Semper idem”, rađena prema romanu Đorđa Lebovića a u režiji Gorčina Stojanovića. Životna priča o… »

"Art dijalog" izložba fotografija i pastela: Od 27. aprila u Muzeju u Zrenjaninu

Večernje novosti pre 1 dan
Prema rečima istoričarke umetnosti dr Zoje Bojić, izložba "Art dijalog" predstavlja kolekciju pomenutih autora koja bi se mogla zvati i "živa priroda" jer odiše životom. Plodovi palme u raskošnim kadrovima fotografije i predstave životinja… »

Vraćen deo duga petru dobroviću: U obnovljenoj galeriji velikog slikara otvorena izložba "Kolorističke vizije" (foto)

Večernje novosti pre 1 dan
Izložbu, čiji je kustos Danijela Bajić Obućina, otvorili su Maja Gojković, potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Republike Srbije, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i direktor Kuće legata Filip Brusić-Renaud. - Ova… »

Veliki broj hrvatskih filmova na beogradskom martovskom festivalu: Za nekoliko dana biće prikazano oko 100 ostvarenja

Večernje novosti pre 1 dan
U takmičarskom programu 67. izdanja prikazuje se 54 filma, a za 68. izdanje odabran je 41 naslov, dok revijalni program obuhvata domaću, regionalnu i svetsku panoramu. U međunarodnom programu prikazuju se tri hrvatska filma "Groblje slonova" Filipa… »

Premijera predstave "Venera u krznu" u UK "Vuk Karadžić"

Blic pre 1 dan
Živimo u vremenu pobunjene Venere - kaže Tanja Mandić Rigonat, rediteljka predstave „Venera u krznu“ čija je premijera večeras, 20. aprila u 19h na sceni UK „Vuk Karadžić“. Istoimeni roman, podsetimo, čuveno je delo Leopolda fon Zahera… »

U igri sa knjigom! Dani velikih popusta tokom Dečjih dana kulture od 21. do 25. aprila

Blic pre 1 dan
Izdavačka kuća Laguna i Delfi knjižare pozivaju vas na Dečje dane kulture od 21. do 25. aprila. U svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u Srbiji i regionu, kao i na sajtovima laguna.rs i delfi.rs, očekuju vas veliki popusti na knjige… »

Kultura, najnovije vesti »