Kultura

Manu Čao očarao publiku u Nišu

Dnevnik pre 17 sati
Prvi put u Nišu, „El Čapulin solo“, Manu Čao sa bendom u akustičnoj verziji, u punoj hali „Mika Antić“, oduševio je publiku dvočasovnom svirkom. Kada su izašli na binu, Manu Čao obratio se publici prvo na srpskom jeziku: „Dobro veče… »

Šekspir u Kruševcu: Publika glumce vraćala na bis

Večernje novosti pre 17 sati
Šekspirova Komedija "Kako vam drago", u režiji Nikite Milivojevića, premijerno izvedena u Kruševačkom pozorištu. U određenim godinama, nemate potrebu da rešavate sve probleme sveta. APLAUZ od 10 minuta i vraćanje glumaca na bis, najbolje svedoči… »

Četvrti Pozorišni Kustendorf

B92 pre 17 sati
Četvrti Pozorišni Kustendorf reditelja Emira Kusturice održaće se 25. i 26. oktobra na Mećavniku. Pod sloganom "Društvo spektakla" festival će pokušati da odgonetne mesto i ulogu pozorišne umetnosti u aktuelnom društvu u kojoj je spektakl u… »

Veliki dan za Vranje i pozorišnu publiku

RTS pre 17 sati
Rekonstrukcija zgrade pozorišta "Bora Stanković" u Vranju je završena. Večeras je svečana ceremonija otvaranja, a glumci se vraćaju u svoju kuću. Direktor pozorišta Nenad Jović kaže da je ovo veliki dan za sve Vranjance, pozorišnu publiku i… »

Bora čorba se oglasio posle vesti da ima rak! Nisam teško bolestan i ne skupljamo nikakav novac!

Kurir pre 17 sati
Bora Čorba, frontmen Riblje čorbe, rekao je da je u kratkom saopšetnju da nije bolestan. "Nisam teško bolestan, što se i videlo na više nego uspešnoj letnjoj turneji u 25 gradova, a naročito na poslednja dva - 13. septembra u Ljubljani i 5… »

Nikolov–Ivanović Undectet otvara 35. Beogradski džez festival

Studio B pre 17 sati
Na otvaranju 35. Beogradskog džez festivala, 22. oktobra od 19 časova u Domu omladine Beograda, Nikolov-Ivanović Undectet premijerno će izvesti program sa njihovog drugog albuma Frame and Curiosity, koji će biti objavljen uoči manifestacije… »

Novosti na Sajmu: Matija je već hit

Večernje novosti pre 18 sati
Pred publikom Sajma knjiga u Beogradu ekskluzivna izdanja na štandu "Novosti". "Srpske ljubavi" u ponedeljak potpisuje Žiža Radivojević. Najviše se traži novo izdanje Matije Bećkovića. VEĆ prvog dana verni čitaoci u velikom broju došli su da… »

Nagrađeni filmovi sa festivala “Filmski front“ u Galeriji “Nadežda Petrović“

Morava info pre 18 sati
ČAČAK – Filmski i video program Galerije “Nadežda Petrović“ u ponedeljak, 21. oktobra u 20 časova, predstavlja pobedničke filmove festivala kratkometražnog filma “Filmski front“ iz Novog Sada. U susret ovogodišnjem festivalu koji… »

Vule Marković, zvezda serije Dug moru, za Kurir: Najlepši kompliment dala mi je Milena Dravić

Kurir pre 19 sati
Nestvarno Moja prva uloga i nagrada bila je u predstavi „Urnebesna tragedija“. Dušan Kovačević je rekao: „Bravo, Nevene“, a i danas pamtim reči divne glumice u bifeu Zvezdara teatra. Mladi crnogorski glumac Vule Marković niže uspehe već na… »

Sajam knjiga: Otvoren nacionalni štand počasnog gosta – Egipta

Danas pre 1 dan
Egipat i Srbija imaju šta da ponude jedan drugom. To su prijateljske zemlje i dva naroda koji su se u teškim izazovima toplo razumeli, izjavio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević na ceremoniji otvaranja nacionalnog štanda Egipta na… »

Kultura, najnovije vesti »