Kultura

Krimi i triler priče o velikim gradovima

Politika pre 1 dan
Nova kolekcija knjiga pripovedaka „Službenog glasnika” nazvana je „Noar”, upravo po jedinstvenom književnom žanru, koji u centar čitalačkog interesovanja vraća krimi i triler tematiku u velikim gradovima sveta. Predstavljene su prve dve… »

Deset filmova sa Nedom Arnerić na Festu

Politika pre 1 dan
Povodom nedavne smrti srpske glumice Nede Arnerić, na ovogodišnjem Festu u njenu čast biće prikazano devet filmova u kojima je glumila. Među odabranim naslovima je jedan od njenih prvih filmova, „Podne”, reditelja Puriše Đorđevića, u kojem… »

Nije mala stvar raditi u Boljšom teatru, kolevci baleta

Politika pre 1 dan
Poznato je da je delo „Majstor i Margarita” Mihaila Bulgakova do sada prikazano kroz dramu i operu, ali ne i kroz balet tako da je ovo veliki izazov. Želiš li da idemo u Moskvu u Boljšoj teatar da postavljamo predstavu, rečenica je kojom mi se… »

(Ne)završeno, neprolazno, pred beogradskom publikom

Politika pre 1 dan
Od večeras u 20 sati Gordana Olujić Đošić, primenjena umetnica iz Kanade, izlaže beogradskoj publici svoje video-radove, instalacije i crteže Detalj sa izložbe Beogradska Galerija „Haos” nastavlja sa poduhvatima koji publici približavaju… »

Viktor Kiš: Sve oko nas je kreacija

RTS pre 1 dan
Novi v. d. direktora Muzeja savremene umetnosti Viktor Kiš kaže da ima prostora za dodatne sadržaje, ali da treba privući publiku i povećati broj poseta. Viktor Kiš, vizuelni umetnik novi je vršilac dužnosti direktora Muzeja savremene umetnosti… »

Pesniku Đorđu Sladoju nagrada "Izviiskra Njegoševa"

RTS pre 1 dan
Pesnik Đorđe Sladoje dobitnik je nagrade "Izviiskra Njegoševa" za celokupno delo, odnosno za knjigu "Zanatski dom", saopšteno je na svečanosti u kripti Hrama SvetoNag Save. Poezija Đorđa Sladoja ne prikriva ni svoje pretke ni savremene srodnike, a… »

Kralj ulice spremio hit za Crveni mesec: Andrej Jakšić i Marko Kon potpisuju pesmu za novu seriju!

Kurir pre 24 sata
Pevač i kantautor Andrej Jakšić je, posle hita "Muška kurva", od kog su izgorele društvene mreže, i svog autorskog hita "Kralj ulice", otišao korak dalje. Jakšić i Marko Kon potpisuju muziku za pesmu "Ako hoćeš", rađena za potrebe popularne… »

Akademik, Goran Petrović, otvorio XXI Salon knjige i grafike u Pirotu: Nalazimo se u sportskoj hali, zamislite da su umesto…

Plus online pre 1 dan
U organizaciji Doma kulture, uz pomoć Narodne biblioteke i podršku grada Pirota večeras je u Hali “Kej” u Pirotu otvoren tradicionalan “Salon knjige i grafike”, dvadeset prvi po redu. Sajam će i ove godine ponuditi bogat program posetiocima, a… »

EU će u pregovorima sa Britanijom tražiti vraćanje skulptura na Akropolj

N1 Info pre 1 dan
Dugogodišnji spor između Velike Britanije i Grčke oko drevnih umetnina sa Akropolja našao se u nacrtu pregovaračkih pozicija Evropske unije u koji je uvršćen zahtev za povraćaj ukradenih artefakata. Britanski muzej u Londonu odbio je da vrati… »

Ana Mihajlovski pojavila se u seriji: Pogledajte kako je voditeljka izgledala, osmeh od 1.000.000 dolara! (Foto)

Kurir pre 24 sata
Ana Mihajlovski nije samo voditeljka, već se oprobala i u jednoj seriji i oduševila mnoge. Ona je pokazala svoje glumačke sposobnosti, a svima je zapalo za oko kako je Ana izgledala u narandžastom kompletu. "Pozvali su me producenti serije na… »

Kultura, najnovije vesti »