Kultura, najnovije vesti

Intervju: Radmila Živković o penzijama, Miki, opoziciji, jednoj odbijenoj ulozi: Aman! Pa ako smo ludi, nismo glupi

Blic pre 44 minuta
U kući ponekad razgovaramo citatima iz predstava. Izleti iz vas. Relativno često pominjemo “Hasanaginicu” sjajnog Ljube Simovića: “Ahmete, pravi se ti lud ako si pametan”, kaže velika glumica Radmila Živković. Nedavno, subotnje kasno… »

Vuk Ćuk o izložbi "Imamo Los Anđeles kod kuće": Živimo u baroku kapitalizma

Blic pre 33 minuta
Moj Los Anđeles je napravljen od jeftinih, masovno proizvedenih predmeta koji dolaze iz Kine i koji su u svom besmislu dobar simbol savremenog društva danas: Hiperprodukcija nonsensa, ekstenzivni konzumerizam, predmeti kao statusni simbol i objekti koje… »

Dublji smisao istorijskih činjenica: Predstavljena knjiga "Nemanjići" Luke Mičete

Večernje novosti pre 39 minuta
POVODOM otkrivanja Spomenika Stefanu Nemanji i završetka Hrama Svetog Save, danas je u Starom dvoru predstavljena knjiga "Nemanjići" Luke Mičete, u izdanju "Prometeja" i Doma omladine Beograda. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da… »

Prstohvat „Savremenih tendencija“ sa Kustendorfa: Istina je poput radničke klase, u potlačenom položaju

Blic pre 57 minuta
I Kustendorf je ove godine (22-25. januar) bio onlajn. Ruku na srce, nije to-to, u stvari kao da života i nema bez „Proklete avlije“, ali tako je - kako je... A u programu „Savremene tendencije“ između ostalog, sjajan film „Dragu drugovi“… »

Svetislav Basara: Književnost je realnija od realnosti

Blic pre 56 minuta
Sumnja je bila veća od nade, rekao je Svetislav Basara nakon što je juče žiri saopštio da je laureat NIN-ove nagrade za roman godine, koja mu je pripala za „Kontraendorfin“ („Laguna“). Sve se odvijalo onlajn, a Svetislav Basara, kome je ovo… »

Albanski izazovi izlaska iz ekstremnog totalitarizma

Danas pre 1 sat
Knjiga Freda Abrahamsa "Savremena Albanija" predstavljena na Zoom konferenciji Clia i alumnista Filološkog fakulteta UB Totalitarizam kroz koji je Albanija prošla pod režimom Envera Hodže ne može se porediti sa iskustvima niti jedne države… »

Stavljen katanac na mikinu školu glume Aleksićeva supruga održala poslednji čas, pogledajte kako je protekao rastanak…

Kurir pre 43 minuta
Škola glume Mike Aleksića "Stvar srca" je danas zvanično prestala sa radom, saznaje Kurir. U školi je održan i poslednji čas, a supruga Miroslava Mike Aleksića, Biljana Mašić, je napustila zgradu u kojoj se nalazi pomenuta škola. Ona je sa sobom… »

Završen 14. Kustendorf: Zlatno jaje dobila dva filma - "Presuda u slučaju K." i "Pravo po rođenju"

Mondo pre 44 minuta
Dodeljene nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje. Dodeljene nagrade Zlatno, Srebrno i Bronzano jaje Četrnaesti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf završen je dodelom nagrada najboljim filmovima takmičarskog programa. Članovi žirija… »

I danas osećam njegov miris, povraćala sam i tiširala se 10 puta! Ispovest devojke koja tvrdi da ju je Mika silovao svakog…

Kurir pre 2 minuta
Studentkinja glume (20 ) još jedna je devojka koja je navodno prijavila policiji nastavnika glume Miroslava Miku Aleksića (68) navodno za silovanje. Kako kaže, i danas navodno oseća njegov miris i da se to sve navodno dešavalo svakog utorka. -… »

I protagonista i usamljenik

Politika pre 1 sat
Ješa Denegri, Srđan Marković, Vesna Kruljac i Gordana Stanišić iscrpno i znalački bave se kompletnim opusom Lazara Vozarevića u mnogografiji njemu posvećenoj. Moj dugogodišnji napor bio je otimanje iz zahteva sredine da bih spoznao i odgovorio… »

Vesti dana »