Kultura, najnovije vesti

Remek-dela na 13 adresa: Gradski muzej nema "centralnu kuću"

Večernje novosti pre 31 minuta
Direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković o rekonstrukciji zgrade u Resavskoj: Tender za centralno zdanje u poslednjem kvartalu 2020. godine. Prošle godine naše programe videlo je 50.000 gledalaca. JEDAN fabrikovani "kulturni skandal" - tvrdnja… »

Prva proba posle korone: Tika Stanić kao Pikaso (FOTO)

Nova pre 55 minuta
U Ateljeu 212 juče je održana prva čitajuća proba drame “Jedan Pikaso" savremenog američkog pisca Džefrija Hačera, koju će režirati Erol Kadić, dok slavnog umetnika tumači Tihomir Stanić. Prvoj probi u Ateljeu 212 nakon vanrednog stanja… »

Spomen-tabla Branislavu Nušiću u Šekspirovoj

Večernje novosti pre 2 sata
Naš najomiljeniji komediograf Branislav Nušić dobiće u Beogradu još jedno spomen-obeležje: 4. juna, u Šekspirovoj 1, svečano će biti otkriven rasvetni stub sa spomen-tablom posvećenom velikom pisc. NAŠ najomiljeniji komediograf Branislav… »

"Nevidljivi talas", prvi domaći strip za slepe i slabovide

RTS pre 3 sata
Slepi i slabovidi uskoro bi mogli da čitaju i domaće stripove prilagođene njihovim mogućnostima. Prvi takav "Nevidljivi talas" napravila je Dragana Kuprešanin. Za sada samo u tri primerka, ali svi mogu da ga pogledaju u Galeriji Kolarčeve… »

Preminuo umetnik Kristo

Danas pre 10 sati
Slavni umetnik Kristo (Christo), poznat po monumentalnim radovima pakovanja velikih zgrada ili lokaliteta, koje je decenijama radio sa suprugom Žan-Klod (Jeanne-Claude), preminuo je 31. maja u Njujorku u 85. godini. Kristo je preminuo u svojoj kući… »

Majstori grafike – Ćelić, Miljuš i Nagorni

Danas pre 10 sati
Izložba u požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti U požarevačkoj Galeriji savremene umetnosti na Starom korzou postavljena je izložba izvanrednih grafičkih radova, zapravo dela iz istorijsko-umetničke zbirke požarevačkog Narodnog muzeja pod… »

Handke se uželeo Srbije: U julu ću piti vino kraj Morave

Večernje novosti pre 12 sati
Peter Handke iz Šavila otkriva, za "Novosti": Prijatelji će mi organizovati put do Srbije. Ne želim da nalazim pribežište u pisanju, poručio nam je nobelovac. Otišao sam u Pariz pre neki dan, tužan je. PARIZ - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI“… »

Klint Istvud proslavio 90. rođendan

Dnevnik pre 1 dan
LOS ANĐELES: Legendarni američki filmski glumac, reditelj i producent Klint Istvud slavi 90. rođendan. Rođen u San Francisku 31. maja 1930. Istvud je fascinantnu karijeru u filmskoj industriji počeo da gradi još šezdesetih i sedamdesetih godina… »

Priče iz prošlosti iskazane kroz stihove: Upoznajte mladu kantautorku Ivanu Lukić

Srbija danas pre 1 dan
Muzika i iskazivanje sopstvenih emocija. Ivana Lukić poznatija kao "Jymenik" je 21-jednogodišnja R&B kantautorka koja je odrasla u Srbiji, a trenutno živi u Brajtonu u Engleskoj. Rođena je u srpskoj porodici u Engleskoj 27.03.1999. godine. Sa 4 godine… »

Feljton – piše Mihael Martens: Ivo Andrić i Hitler (4)

Nova pre 10 sati
Za Jugoslaviju bi bilo čisto samoubistvo da se otvoreno suprotstavi Hitleru. Da bi ubedio Berlin da je Stojadinovićeva smena imala isključivo unutrašnje jugoslovenske razloge i da nipošto ne znači otklon od Nemačke, Pavle nalazi uverljiv argument… »

Vesti dana »