Kultura, najnovije vesti

Užasan postupak: Napušteni pas je jeo lišće kako bi preživeo, a onda je stigao spas (video)

Srbija danas pre 9 minuta
Ipak neko brine. Koliko bezosećajni morate biti da svog psa ostavite negde na ulici, da se smrzava i bude gladan? Upravo to se dogodilo ovoj jadnoj buldog kuji koja je pronađena u katastrofalnom stanju. Jadnica je ostala napolju sama, na hladnoći, bez… »

Kako se biraju nominovani za Oskara?

Danas pre 28 minuta
U susret dodeli priznanja 10. februara Ovogodišnja dodela Oskara zakazana je za 10. februar, a kao i prošle godine, ceremonija će se održati bez ,,domaćina’’. Akademija filmskih nauka i umetnosti broji između 7.000 i 9.000 članova širom sveta… »

Dani Fabra u Beogradu

Večernje novosti pre 1 sat
Belgijski umetnik predstaviće se izložbom, monodramom i knjigom. POZNATI multimedijalni umetnik Jan Fabr dolazi u Beograd, a našoj publici će se predstaviti s nekoliko različitih projekata. U Narodnom muzeju (od 21. februara do 5. aprila) biće… »

Skandal u operi uoči velike premijere: Balerinama naređeno da lakiraju nokte primadonama!

Kurir pre 1 sat
Solistkinja Baleta Drina Pešić otkriva da je njoj i njenim koleginicama naloženo da u predstavi „Manon Lesko“ zamene statiste. Opera u Beogradu u 2020. godini slavi 100 godina od osnivanja, a za mesec dana publika će moći da pogleda Pučinijevu… »

Svečana večera u čast Nobelovca: Peter Handke kod ambasadora Srbije u Parizu

Večernje novosti pre 6 sati
Uz proslavljenog književnika, njegovu suprugu i ćerku, gosti Nataše Marić bili su ugledni francuski pisci, novinari, izdavači i istoričari. PARIZ - Otvarajući u petak uveče Svetosavsku akademiju u svojoj rezidenciji u Parizu, ambasadorka Srbije u… »

Zakon o povratku peterburškog lista: Usvojena tri akta iz oblasti kulture

Večernje novosti pre 7 sati
Poslanici Skupštine Srbije usvojili u petak tri pravna akta iz oblasti kulture. Potvrđen sporazum sa Rusijom za kompletiranje Miroslavljevog jevanđelja. MEĐU tri pravna akta iz oblasti kulture, koja su u petak usvojili poslanici Skupštine Srbije… »

Na Kalemegdanu dočekana Kineska Nova godina

Danas pre 8 sati
Svetlosnim spektaklom, vatrometom i tradicionalnom muzikom, na Кalemegdanu je uz prisustvo predstavnika ambasade Kine i Vlade Srbije dočekana Кineska Nova godina, „godina pacova“. Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo zahvalila je svima koji su… »

„Asteriks i Vercingetoriksova ćerka“ najprodavaniji strip 2019. godine u Francuskoj

Danas pre 8 sati
Ovo je vest koja je zadrmala sve ljubitelje strip umetnosti u Evropi, a verujemo i u svetu. Jedan italijanski portal Fumetto Logica objavio je da je strip “Asteriks – Vercingetoriksova ćerka” najprodavaniji strip u Francuskoj u 2019. godini… »

Svetosavska akademija u Udruženju književnika Srbije: Delo Save Nemanjića je krštenica srpskog naroda

Večernje novosti pre 8 sati
Sava je prvi srpski potpis i tim imenom se potpisuje čitav narod. U prepunoj svečanoj sali Udruženja književnika Srbije danas je održana Svetosavska akademija u slavu i čast prvog arhiepiskopa SPC, diplomate i književnika. Predsednik UKS Milovan… »

Srpski filmovi u programu festivala u Geteborgu

Večernje novosti pre 8 sati
Filmski festival u Geteborgu, najznačajnija filmska smotra u Švedskoj, počinje večeras, a srpski film prisutan je u više selekcija i programskih celina festivala. Filmski festival u Geteborgu, najznačajnija filmska smotra u Švedskoj, počinje… »

Vesti dana »