Kultura, najnovije vesti

Saša Radojčić dobitnik nagrade Desanka Maksimović

Beta pre 19 minuta
Dobitnik nagrade "Desanka Maksimović" za 2021. godinu je pesnik Saša Radojčić, saopštio je danas žiri Zadužbine koja nosi ime po našoj najvećoj pesnikinji. Žiri u sastavu Tanja Kragujević, Vladimir Kopicl, Slobodan Zubanović, Sonja… »

Saša Radojčić dobitnik nagrade “Desanka Maksimović”

Dnevnik pre 24 minuta
BEOGRAD: Nagradu “Desanka Maksimović” za ukupan doprinos srpskoj poeziji, koju dodeljuje istoimena Zadužbina iz Beograda, za 2021. osvojio je pesnik, kritičar i prevodilac Saša Radojčić, saopštila je direkcija te nagrade. Stručni žiri koji je… »

Zbirka „Jugoeksporta” data na prodaju

Politika pre 5 minuta
Iz stečaja sistema i korporacije „Jugoeksport”, za 10,4 miliona dinara ponuđeno je na prodaju u paketu 148 artefakata među kojima su dela slavnih slikara Popovića, Lubarde, Konjovića, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika… »

Film o 65 godina KST-a u programu Martovskog festivala

Politika pre 5 minuta
U okviru revijalnog dela programa 67/68. Martovskog festivala, 20. aprila u Domu omladine Beograda biće prikazan dokumentarni film „KST-65” (2020, 53' 37'') u režiji Zorana Bulovića. Film je snimljen povodom 65 godina postojanja Kluba studenata… »

Jasenovac. Logor mrtvih – zemlja živih

Arte pre 1 sat
Izložba koja će, uoči 76. godišnjice proboja zatvorenika iz logora Jasenovac, biti otvorena 21. aprila u 19h u Galeriji Progres - posvećena je kako sećanju na žrtve logora tako i razvijanju kulture sećanja uopšte. Reč je o nizu audio priča o… »

Olćan: Balet ima publiku, bilo bi je i više da imamo veći prostor u medijima

N1 Info pre 1 sat
Mora da vas pokreće ljubav prema onome što radite, mora da se nauči da se istraje, bude radan, vredan, disciplinovan, tako solistkinja Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Olga Olćan govori o odnosu prema svojoj profesiji. Pozorište je živa stvar i… »

Ovo ne smete da propustite: Veliki popusti na sva Vulkanova izdanja samo u petak!

Pravda pre 1 sat
Akcija povodom Svetskog dana knjige trajaće samo u petak 23. aprila i odnosi se isključivo na kupovinu putem sajta www.vulkani.rs. Tog dana, sve knjige Vulkan izdavaštva moći ćete da kupite po cenama sniženim za 20% + 30% u odnosu na redovne cene… »

Predstavljen roman “Velelepota sekunde“ Nenada Gugla

Morava info pre 36 minuta
ČAČAK – „Velelepota sekundeˮ, drugi roman Nenada Gugla, predstavljen je u okviru manifestacije „Štampana reč 2020ˮ u petak u Gradskoj biblioteci „Vladislav Petković Disˮ. Nenad Gugl je široj javnosti poznat kao autor veoma popularnog… »

Predstava „Osamnaest mačaka i limar Herman Brum“ u SNP

Nova pre 48 minuta
"Činiti gnusno jeste gnusno, ali da li je i snimanje, fotografisanje ili posmatranje činjenja gnusnog, samo nešto malo manje gnusno?", postavlja pitanje Miloš Nikolić u svom komadu "Osamnaest mačaka i limar Herman Brum" u režiji Ivana Cerovića… »

Travolta odbio, Henks uzeo Oskara: Najveće holivudske zamene

Nova pre 42 minuta
Džon Travolta odbio je da igra Foresta Gampa, Tom Henks je prihvatio i na dodeli Oskara mu pred nosom odneo zlatnu statuu za tu ulogu. Nije to, naravno, jedini put da su glumci koji su bili "drugi izbor" na kraju trijumfovali. Priredio: Matija Jovandić… »

Vesti dana »

Mali broj turista iz Srbije krenuo put Grčke

Dnevnik pre 1 satjoš 24 povezane

UŽIVO Otvaranje, zatvaranje, plakanje

B92 pre 5 minutajoš 21 povezana

Murinjo dobio otkaz!

Sport klub pre 49 minutajoš 20 povezanih