Kultura, najnovije vesti

Stvaralački opus Branka Pešića

Politika pre 34 minuta
Izložba „Otisci graditelja” o Branku Pešiću otvorena je u Ustanovi kulture „Parobrod”. Autorski tim Marija Andrejević, Ana Petrović i Marija Pavlović upriličili su ovu postavku povodom 100 godina od rođenja i 15 godina od smrti srpskog… »

Marini Abramović uručena nagrada Princeze od Asturije

Nova pre 5 sati
Umetnici performansa Marini Abramović večeras je na ceremoniji u Ovijedu uručena španska nagrada Princeze od Asturije za izuzetan doprinos u umetnosti. Nagrada Marini Abramović jedna je od osam koju fondacija Princeze od Asturije, nazvana po… »

Stanić o tragediji u Holivudu: Boldvin nikoga nije ubio, to je nesrećni slučaj

Danas pre 6 sati
Glumac Tihomir Stanić izjavio je da je nesrećni slučaj tragedija koja se dogodila na snimanju filma u Novom Meksiku, kada je glumac Alek Boldvin pucao iz pištolja-rekvizita i ranio režisera Džoela Suza i Halinu Hačins, koja je zbog prostrelne rane… »

Marini Abramović uručena nagrada Princeze od Asturije

Danas pre 6 sati
Umetnici performansa Marini Abramović večeras je na ceremoniji u Ovijedu uručena španska nagrada Princeze od Asturije za izuzetan doprinos u umetnosti. Nagrada Marini Abramović jedna je od osam koju fondacija Princeze od Asturije, nazvana po… »

Najlepša fotografija sa knjigom: Izabrani dobitnici nagrada

Večernje novosti pre 6 sati
Foto: Arhipelag Jelka Dilber iz Beograda, Jelena Bukilić iz Kaća, Silvija Mitrović iz Beograda, Milka Kolundžić iz Kotora, naš novinar Vojislava Crnjanski Spasojević iz Beograda, Snežana Ćurčić iz Ivanjice, kao i Gorica Radmilović iz Novog… »

Ovako nešto može da izazove samo bojev metak: Koordinator oružara Danijel Krstić o Boldvinu i pravilima rada u domaćoj…

Večernje novosti pre 7 sati
Krstić sa Vukom Kostićem na snimanju "Dare iz Jasenovca", Foto privatna arhiva Ovakvu stravičnu štetu može da nanese samo bojev metak, onaj koji ima zrno, posebno jer su dve osobe u pitanju, jedna ubijena i jedna ranjena - kaže, za "Novosti"… »

Najbolja TV detektivka: Kira Sedžvik otkriva kako je prihvatila ulogu u "Završnom udarcu"

Večernje novosti pre 7 sati
Foto Promo Glumica Kira Sedžvik se na račun ove dame okitila Emijem i Zlatnim Globusom, a malo je poznato da je pre nego što je i započela ovu TV avanturu, karijeru umalo "okačila" o klin. I to zbog sasvim neočekivanog razloga. Naime, pre nego što… »

Plakati i omoti sa ploča koji nose duh jednog vremena

Danas pre 9 sati
– Sve sa izložbe je nastalo kao proizvod života koji se odvija noću, ne samo klupskih večeri nego celog eko sistema koji okružuje sve to. “Nights” je zajednička asocijacija, pa je nekako bilo prirodno da ta jedna reč bude i naziv izložbe –… »

Dvejn džonson postaje predsednik Amerike: Zanimljivosti o steni Holivuda, rvaču i filmskoj zvezdi, poznatom kao "Gromada"

Večernje novosti pre 9 sati
Foto Foks Kada je reč o holivudskim blokbasterima, oni koji su u uvodnoj špici imali njegovo ime i prezime, do sada su "zgrnuli" više od 10 milijardi američkih dolara širom sveta. Podsećanja radi, "DŽumandži", "Paklene ulice", "Soliter", "Čuvari… »

Alek Boldvin i tragedija: Kakvo je oružje za snimanje filmova i zašto je opasno

Danas pre 11 sati
Na snimanju filmova nekad se dese prave tragedije. Policija je saopštila da je poznati glumac Alek Boldvin ispalio hice iz scenskog pištolja, usmrtivši snimateljku i direktorku fotografije Galinu Hačins i ranivši reditelja Džoela Sozu na snimanju… »

Vesti dana »