Kultura, najnovije vesti

Srpska savremena književnost na Sajmu knjiga u Frankfurtu

Dnevnik pre 18 minuta
BEOGRAD: Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu knjiga u Frankfurtu, Ministarstvo kulture i informisanja Srbije predstavilo je, na nacionalnom štandu, savremeno književno stvaralaštvo i kulturnu baštinu naše zemlje. Posetioci sajma imaju priliku da se… »

Na beogradskom festivalu muzičkih filmova: Pol Makartni, Majkl Džekson, Čet Bejker

B92 pre 19 minuta
Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, Kleš... našli su se među "akterima" igranih i dokumentarnih filmova 4. paralelnih vizija - festivala muzičkog filma koji se od 30. oktobra do 3. novembra održava u Art bioskopu… »

Otvaranje obnovljene zgrade pozorišta „Bora Stanković“ 21. oktobra u Vranju

Danas pre 20 minuta
Izvođenjem opere „Koštana“ u režiji Juga Radivojevića, u Vranju će u ponedeljak, 21. oktobra, biti otvorena obnovljena zgrada pozorišta „Bora Stanković“ u čiju je rekonstrukciju uloženo 368 miliona dinara. Navodeći da su na otvaranje… »

Vranje: U ponedeljak otvaranje obnovljene zgrade pozorišta Bora Stanković

Beta pre 38 minuta
Izvodjenjem opere "Koštana" u režiji Juga Radivojevića, u Vranju će u ponedeljak, 21. oktobra, biti otvorena obnovljena zgrada pozorišta "Bora Stanković" u čiju je rekonstrukciju uloženo 368 miliona dinara.  Navodeći da su na otvaranje… »

Vodimo vas na film "Solan i Ludvig: Misija na Mesec"

B92 pre 44 minuta
Avantura omiljenih filmskih drugara Solana I Ludviga se nastavlja! Norvešku misiju, koja učestvuje u međunarodnoj svemirskoj trci odlaska na Mesec, predvodi briljantni izumitelj Reodor iz sela Flaklupa. Uz hrabrog astronauta, vranu Ludviga, zar nešto… »

Koncert baleta kairske opere na sceni Narodnog pozorišta

Dnevnik pre 42 minuta
BEOGRAD: Koncert baleta Kairske opere u čast Egipta, kao počasnog gosta 64. Beogradskog sajma knjige, biće održan 20. oktobra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, najavljeno je iz nacionalnog teatra. U okviru programa, biće izvedeni… »

Promocija knjige Milojka Pantića večeras u Užicu

Danas pre 1 sat
Promocija knjige „Nebo se otvorilo“, sportskog novinara i komentatora Milojka Pantića, održaće se večeras od 18 časova u velikoj sali Skupštine grada Užica. Knjiga otktiva nepoznate strane sporta, novinarstva i politike poslednjih tridesetak… »

Koncert dečje filharmonije iz Rusije 23. oktobra u Ruskom domu

Sputnik pre 42 minuta
U sredu 23. oktobra u 19 časova na sceni Ruskog doma u Beogradu nastupiće ruski hor Sverdlovske dečje filharmonije „Kapela dečaka i mladića“ iz Jekaterinburga. Hor je osnovan 1979. godine od strane čuvenog hor-majstora Larise Balter, a ove… »

Sve što treba da znate o najvećoj kulturnoj manifestaciji u Srbiji

B92 pre 1 sat
Pod sloganom „Pismo = glava" Međunarodni beogradski sajam knjiga počinje 20. I trajaće do 27. oktobra. U halama Beogradskog sajma, predstaviće se pet stotina direktnih izlagača, od kojih njih šesdeset dolazi iz inostranstva, a zemlja počasni… »

Lejdi Gaga se u naručju obožavaoca srušila sa scene

Politika pre 2 sata
Jedna od najpopularnijih svetskih pevačica Lejdi Gaga, koja često ume da šokira publiku, doživela je malu nezgodu na nastupu u Las Vegasu kada je sa obožavateljem pala sa scene. Kako se vidi na snimcima, njoj se na bini pridružio mladić u čijem se… »

Vesti dana »