Kultura, najnovije vesti

Muzej Nikole Tesle danas proslavlja rođendan

Politika pre 32 minuta
Muzej Nikole Tesle danas proslavlja 70 godina od osnivanja, najavili su iz ovog muzeja, a prenosi Tanjug. Osnovan kao prvi tehnički muzej u Jugoslaviji i jedni je muzej koji čuva originalnu ostavštinu Nikole Tesle. Uviđajući univerzalni značaj… »

Niška „Noćna frajla” u Beogradu

Politika pre 44 minuta
Narodno pozorište Niš gostovaće sa svojom novom predstavom ,,Noćna frajla” Aleksandra Popovića, u režiji Branislava Mićunovića večeras od 19.30 sati na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. U direktnoj, ogoljenoj, a opet mnogoznačnoj i… »

„Čovek je čoveku virus” – nova knjiga o pandemiji

Politika pre 44 minuta
Knjiga poznate slovenačke teoretičarke Renate Salecl „Čovek je čoveku virus” nedavno je objavljena u izdanju Arhipelaga u ediciji Arhitekst. Knjigu je sa slovenačkog jezika prevela Ana Ristović. Provokativna knjiga Renate Salecl „Čovek je… »

Zavirili smo na Marčelovu probu i sad ne možemo da dočekamo koncert 6. decembra

City magazine pre 56 minuta
Ostalo je malo vremena do početka koncerta koji već jako dugo čekamo. Marčelo će 6. decembra nastupiti u MTS Dvorani na velikom beogradskom koncertu, u okviru koga će promovisati aktuelni album Nojeva varka. Nije da sumnjamo da je sve zategnuto i da… »

Da li deca više veruju „Tiktoku” ili mami i tati

Politika pre 32 minuta
Društvene mreže bombarduju decu često neprimerenim, pa i opasnim sadržajima, zbog čega pisci za decu moraju da im približe pisanu reč, kaže Aleksandar Janjušević, dečji pesnik iz Kragujevca. Kragujevac – Aleksandar Janjušević (47) je krajem… »

Harison Ford ponovo kao Indijana Džons

City magazine pre 38 minuta
Holivudski glumac Harison Ford vraća se legendarnoj ulozi heroja arheologa u nastavku popularne franšize o Indijani Džons – Indiana Jones and Dial of Destiny, koji početkom juna naredne godine stiže u bioskope širom sveta. Od reditelja Džejmsa… »

Sunčici Denić plaketa UKS-a sa likom Sime Matavulja

Vranje news pre 56 minuta
Sunčica Denić, književnica iz Vranja, dobitnica je plakete sa likom Sime Matavulja za 2022. godinu, koju dodeljuje Udruženje književnika Srbije (UKS). Ugledno književno priznanje Denićevoj je uručeno na Izbornoj skupštini UKS-a u Beogradu… »

Na međunarodnom Baletskom takmičenju u Fasanu, Baletska škola Nacionalne fondacije iz Beograda, osvojila je sedam medalja

Nedeljnik pre 56 minuta
Na međunarodnom Baletskom takmičenju u Fasanu, Baletska škola Nacionalne fondacije iz Beograda, osvojila je sedam medalja. Treće međunarodno takmičenje u italijanskom gradu Fasanu u regionu Pulja, okupilo je 2. i 3. decembra preko 400 takmičara sa… »

Dve nagrade izdanjima Kulturnog centra Novog Sada

Dnevnik pre 14 minuta
Dve poetske zbirke u izdanju Kulturnog centra Novog Sada ovenčane su književnim priznanjima: zbirka Sekvoja pesnika Enesa Halilovića nagrađena je „Kočićevim perom“, dok je Simon Grabovac dobitnik Nagrade „Teodor Pavlović“ za zbirku Duboka… »

50. izvođenje setne komedije Miodraga Ilića „Kazanova protiv Don Žuana“

Danas pre 20 minuta
Setna komedija Miodraga Ilića Kazanova protiv Don Žuana, nastala kao jedinstveno i jedino rediteljsko delo glumačkog velikana Predraga Ejdusa, doživljava svoje 50. izvođenje, 8. decembra u 20.00 časova na Maloj sceni Madlenianuma. Od premijere na… »

Vesti dana »