Kultura, najnovije vesti

Moja umetnost je moja stvar

Arte pre 40 minuta
Moja umetnost je moja stvar 21/12/2018 – 03/02/2019 Otvaranje: Petak | 21. decembar, 2018. | 19h Kustoskinja: Sanja Kojić Mladenov
Umetnici/e: Gili Avissar, Andreja Kulunčić sa kolektivnom ISTE, Robert Jankuloski, Romeo Kodra, Stevan Kojić, Siniša Labrović, Valerie Leray, Monika Moteska, Branislav Nikolić,... »

SPOT – izložbe, akcije i verbalno preparirani predmeti

Arte pre 28 minuta
SPOT – izložbe, akcije i verbalno preparirani predmeti Među nama: malo pepela, malo dima i...mnogo kestena. 21/12/2018 – 03/02/2019 Otvaranje: Petak | 21. decembar, 2018. 19h
Umetnici/e: Marina Abramović, Mihajlo Arsovski, Christian Boltanski, Boris Bućan, Roman Cieslewicz, Petar Dabac, Vlasta Delimar, Braco Dimitrijević, Alain Fleischer, Ivan Ladislav... »

Multimedijalni performans umetničke grupe Gorgona Nova

Arte pre 45 minuta
Ovaj multimedijalni nastup sastoji se od filma, rok gitarskog nojza i koristi tekstove grupe Gorgona iz šezdesetih godina 20. veka. Performans „Izvolite prisustvovati!“ odlikuje tipična gorgonaška ironija, humor koji nikoga ne vređa, groteska i... »

Ristovski: Naš film je pobedio loša predviđanja sumnjivaca

RTV pre 5 minuta
RTV: Ristovski: Naš film je pobedio loša predviđanja sumnjivaca
BEOGRAD - Večeras ili sutra nagradićemo stohiljaditog gledaoca i to je velika pobeda našeg filma, uprkos lošim predviđanjima mnogih sumnjivaca, kazao je Tanjugu Lazar Ristovski, koji je na velikom platnu oživeo Kralja Petra Prvog u istoimenom filmu koji je premijerno prikazan 5. decembra u Beogradu.
Napominje da je samo 12 dana nakon premijere "film pobedio". "Dogodilo se da publika i kritika dele mišljenje da smo snimili izuzetno kinematografsko delo. Priznajem, iznenadile... »

Amerika ima Kirka Daglasa, a Srbija našu Branku (103): Starost nije kraj života! Imam zadovoljstvo i čast, pa i sreću, da sam još živa i mogu još nešto da kažem!

Kurir pre 39 minuta
Danas ima sto godina i tri meseca, a pamtićemo je i po ulogama i po nesebičnom humanitarnom radu za decu i stare. Amerika ima Kirka Daglasa, a Srbija našu Branku. Ovenčana svim glumačkim nagradama, ova velika slavljenica života i dalje pomaže i... »

Igrao je u Dizni serijama, a uhapšen zbog pedofilije: Slavni glumac nagovarao maloletnu osobu na seks! Šok!

Kurir pre 16 minuta
Stoni Vestmorland uhapšen je nakon što je maloletnoj osobi slao seksualne fotografije, a ne zna se da li je reč o devojčici ili dečaku. Glumac poznat po ulogama u "Dizni" serijama je posle toga dobio i otkaz. "Treća sezona serije se snima, a Stoni... »

Bajaga jednu ženu voli 40 godina: Kad je ugledao u autobusu, pitao je da izađu... Njen odgovor ga je zakucao da ga pamti i danas

Kurir pre 40 minuta
Momčilo Bajagić Bajaga svoju suprugu prvi put je bideo u autobusu i upitao ju je da li bi izašla s njim. Međutim, odgovor je bio neverovatan. Naime, Emilija mu je odgovorila da nedeljom ne izlazi. "Meni je to bilo kao da me odbila, jer ne znam ko ne... »

Lazar Ristovski otvorio dušu za Kurir: Je.eš čoveka koga svi vole!

Kurir pre 40 minuta
Nakon više od sedam godina, Lazar Ristovski uspeo je da snimi istorijski spektakl "Kralj Petar Prvi", inspirisan romanom "Čarape kralja Petra" Milovana Vitezovića. Glumac i producent kaže u intervjuu nedelje za Kurir da su mu je ova uloga kao i ceo... »

Strip-antologija „Do pakla i nazad” posvećena epopeji srpske vojske

Politika pre 58 minuta
Izložba stripa prvi put u leskovačkoj Narodnoj biblioteci kao omaž započetom i nikad završenom strip-projektu Nikole Mitrovića Kokana (1933–1997)
Leskovac – U Narodnoj biblioteci „Radoje Domanović” otvorena je izložba i promovisana strip-antologija „Do pakla i nazad” u izdanju Narodnog pozorišta Timočke krajine, Centra za... »

Balet koji pomaže da muziku slušate

Politika pre 1 sat
Prvi put u Srbiji gostuje Kompanija Hristosa Papadopulosa večeras u 21 čas u JDP-u u Beogradu
– Srećan sam što ću se sa baletom „Opus” predstaviti prvi put u vašem glavnom gradu i što naše gostovanje na neki način najavljuje kakvu će energiju pružiti Beogradski festival... »

Nevidljivo tri hiljade dela savremene vojvođanske umetnosti

Politika pre 1 sat
Neki naši problemi mogli bi biti rešeni sledeće godine, kaže direktor Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Radovan Jokić, koji posle decenija podstanarstva u Dunavskoj ulici koristi polovinu prostora
Novi Sad – Kada se Muzej savremene umetnosti Vojvodine ukoreni kao Muzej revolucije koji odavno ne postoji u Novom Sadu, onda stvari nisu lake. Identitetska zabuna nije nastala... »

Plesna predstava „Zvezdica spavalica” u „Vuku”

Politika pre 58 minuta
Dečija plesna predstava „Zvezdica spavalica” u koreografiji Aleksandra Ilića i režiji Aleksandra Nikolića biće premijerno izvedena danas od 11 sati na sceni „Aleksandar Popović” UK „Vuk Karadžić” u Beogradu. Kroz ovu plesnu avanturu autori će... »

Dodirnuh se juče. Tobom. Samo usamljen orgazam... I posramljen! Pismo Žarka Lauševića iz Zabele ženi Aniti: A ruka me grešna na tebe podseća (18+)

Kurir pre 52 minuta
Žarko Laušević, koji je napisao „Sve prođe pa i doživotna“, treću knjigu o teškom vremenu provedenom u zatvoru, Tekstove objavljene u ovoj knjizi osuđenik 28375, kojeg pogrdno zovu Glumac, piše tokom trideset meseci zatvora u Zabeli kod Požarevca.... »

Doktor ivo iz boljeg života napunio 72 godine, ali više ne glumi... Aljoša Vučković progovorio o čuvenoj seriji, ali i teškom periodu kroz koji prolazi

Kurir pre 58 minuta
Aljoša Vučković (71) jedan je od onih umetnika koji su obeležili jugoslovensko glumište, a posebno se pamte njegove role u popularnim TV serijama "Povratak otpisanih" i "Bolji život". U bogatoj karijeri ostvario je više od 70 uloga i svaka je na... »

Dženifer Aniston: Momci ne žele nastavak Prijatelja

B92 pre 1 sat
B92: Dženifer Aniston: Momci ne žele nastavak Prijatelja
Govoreći o potencijalnom nastavku "Prijatelja", Dženifer Aniston rekla je da su šanse za to male jer su momci iz ekipe manje uzbuđeni povodom ponovnog ujedinjenja ekipe.
Gostujući kod Džejmsa Kordena, glumica je objasnila da su Met Leblank, Dejvid Švimer i Metju Peri neodlučni kada je reč o ponavljanju uloga Džoija, Rosa i Čendlera. "Devojke su... »

©2018 Netmark d.o.o.