Kultura, najnovije vesti

Vukosavljević: Policija bila u Ministarstvu

Danas pre 4 sata
Pripadnici Uprave kriminalističke policije bili su u četvrtak u Ministartvu kulture i informisanja radi prikupljanja podataka o medijskom konkursu iz 2015. zbog postojanja krivične prijave, potvrdio je za N1 resorni ministar Vladan Vukosavljević.
Kako navodi N1, Vukosavljević kaže da ne zna detalje slučaja, ali ističe su nadležni došli da pribave informacije što je kako kaže u pravnoj državi normalno. “Krivična prijava je... »

Minja Bogavac: Navijam za pobunu

Danas pre 9 sati
Uspešna rediteljka i od letos direktorka Šabačkog pozorišta Minja Bogavac, povodom smene direktora Drame Narodnog pozorišta u Beogradu Željka Hubača i snažne reakcije javnosti, kaže u intervjuu za Radio slobodna Evropa da uvek navija za pobunu,i za mogućnost da baš ova situacija bude ona prelomna.
„Uvek navijam za pobunu, uvek navijam za mogućnost da baš ova situacija bude ona prelomna, kada ćemo najzad uzeti stvari u svoje ruke i prestati da se sklanjamo pred poplavom... »

Izložba Vladimira Veličkovića

Arte pre 5 sati
Publika u Cirihu će po prvi put imati priliku da u galeriji Thalberg vidi dela srpskog slikara Vladimira Veličkovića (1935), kao i da upozna samog umetnika na otvaranju izložbe. Veličković će ciriškoj publici prikazati crteže nastale u periodu između 2010. i 2018. godine.
Otvaranje izložbe: petak, 2. novembar u 18:00 h Izložba će biti otvorena do 14. januara 2019. godine Galerija THALBERG s ponosom predstavlja izložbu VLADIMIR VELIČKOVIĆ – RADOVI... »

Bez pomoći Rusije 1915, Srbije možda danas ne bi bilo (video, foto)

Sputnik pre 6 sati
Kada je reč o rusko-srpskim odnosima, teško je opredeliti ko je domaćin, a ko gost. Ovde smo svi zajedno domaćini, a gostiju nema, rekao je ministar kulture Vladan Vukosavljević na otvaranju izložbe „Vostani Serbije“.
Ministri kulture Srbije i Rusije Vladan Vukosavljević i Vladimir Medinski otvorili su u subotu u Ruskom domu izložbu „Vostani Serbije“ Dragana Martinovića, priređenu povodom... »

Izložba "Vostani Serbie" otvorena u Ruskom domu

N1 Info pre 8 sati
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i ministar kulture Ruske Federacije Vladimir Medinski otvorili su u Ruskom domu u Beogradu izložbu "Vostani Serbie", povodom 100. godišnjice završetka Velikog rata.
Izvor: N1 Kako su ministri novinarima potvrdili, oni su prethodno razgovarali o saradnji dve zemlje u oblasti kulture, između ostalog u oblasti kinematografije, organizovanju Dana... »

Udovica Džonija Holideja najavila otvaranje muzeja i muzičke škole

B92 pre 8 sati
B92: Udovica Džonija Holideja najavila otvaranje muzeja i muzičke škole
Udovica francuskog rok muzičara Džonija Holideja izjavila je danas da ima mnogo projekata u okviru nastavka nasledja muzičara, među kojima su otvaranje muzeja i muzičke škole.
Letisija Holidej je danas dala prvi intervju od smrti supruga u decembru 2017. godine. Prema njenim rečima, odlučila se na taj korak pošto je juče u Francuskoj izdat posthumni... »

Specijalni broj Danasa o Sajmu knjiga od sutra na kioscima

Danas pre 8 sati
Specijalno izdanje Danasa posvećeno 63. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga od sutra, 21. oktobra, će se naći na kioscima.
U njemu između ostalog možete pročitati razgovore sa Tanjom Stupar Trifunović i Veselinom Markovićem, kao i ekskluzivan intervju sa zvezdom ovogodišnjeg Sajma knjiga, jednim od... »

Čudo: Srbija nema kulturni centar u Moskvi

RTV pre 8 sati
RTV: Čudo: Srbija nema kulturni centar u Moskvi
BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je nakon sastanka sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Medinskim da će apsolutni prioritet Ministarstva u međunarodnoj saradnji naredne godine biti otvaranje kulturnog centra Srbije u Moskvi.
"Čudo je da Srbija nema kulturni centar u Moskvi. Pred nama je potpisivanje bilateralnog sporazuma o statusima kulturnih centara. To je formalizacija postojećeg stanja ovde i... »

Vukosavljević i Medinski otvorili izložbu u Ruskom domu

Dnevnik pre 8 sati
BEOGRAD: Ministri kulture Srbije i Rusije Vladan Vukosavljević i Vladimir Medinski otvorili su večeras u Ruskom domu izložbu "Vostani Serbie", Dragana Martinovića koja je priređena povodom 100 godina od završetka Prvog svetskog rata.
"Ovih dana čitav svet će obeležavati kraj krvave epohe u kojoj su srpski i ruski borci odigrali ključnu ulogu. Rat je i započeo na ovoj teritoriji napadom na Srbiju i Nikolaj... »

U depo preneta polovina dela iz trezora NBS

Politika pre 10 sati
Apsurdno je, ali je nama za godinu koju ispraćamo bio odobren manji budžet nego što smo ga imali u godinama kada smo bili zatvoreni, kaže Slobodan Nakarada
Pedeset treći rođendan Muzeja savremene umetnosti na beogradskom Ušću proticaće danas u znaku najmlađih posetilaca, uz besplatan ulaz i za sve one koji to nisu. Učesnike subotnjih... »

Pisci: Knjiga dobar poklon bez društveno korektivne moći

RTV pre 9 sati
RTV: Pisci: Knjiga dobar poklon bez društveno korektivne moći
BEOGRAD - Knjiga sve više postaje roba na tržištu, dobar izbor za poklon bez ikakve društveno korektivne moći, složili su se sagovornici Tanjuga pisci Mihajlo Pantić, Darko Tuševljaković i Jasminka Petrović u susret predstojećem Beogradskom sajmu knjiga koji počinje sutra.
Koje knjige privlače najviše pažnje publike u Srbiji i koji društveni procesi uslovljavaju to interesovanje kod ljudi, za Tanjug govore značajni pisci čije se knjige rado čitaju.... »

Vukosavljević i Medinski o saradnji Srbije i Rusije u oblasti kulture

Politika pre 9 sati
Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je nakon sastanka sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Medinskim da će apsolutni prioritet Ministarstva u međunarodnoj saradnji naredne godine biti otvaranje kulturnog centra Srbije... »

Srpska proza u punom sjaju

Večernje novosti pre 10 sati
Kuća “Laguna” na 63. Sajam knjiga donosi roman “Veliki juriš” Slobodana Vladušića, koji nas vodi do Krfa i Solunskog fronta
KUĆA “Laguna” na 63. Sajam knjiga donosi roman “Veliki juriš” Slobodana Vladušića, koji nas vodi do Krfa i Solunskog fronta, novi roman Vuka Draškovića “Aleksandar od... »

Nastavak razgovora o listu Miroslavljevog jevanđelja u Rusiji

Sputnik pre 9 sati
U Ruskom domu u Beogradu održan je sastanak ministra kulture i informisanja Srbije Vladana Vukosavljevića, ministra kulture Ruske Federacije Vladimira Medinskog i ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Čepurina.
Ministar Medinski zahvalio je ministru Vukosavljeviću na lepom dočeku i izrazio nadu da će se ponovo videti u novembru u Sankt Peterburgu na Kulturnom forumu, a dotakli su se i... »

Novaković: Srpska džez scena na uzlaznoj putanji

N1 Info pre 11 sati
Alt saksofonista i kompozitor Uglješa Novaković ocenio je da granice u džezu više ne postoje i da je prošlo vreme "džez policije" koja je odlučivala o tome šta jeste a šta nije džez, i time diskreditovala umetnike.
On je u intervjuu koji je objavljen na sajtu Beogradskog džez festivala rekao da se srpskoj džez sceni trenutno "događaju stvari koje se nikada nisu dešavale", zbog čega je... »

©2018 Netmark d.o.o.