Kultura, najnovije vesti

Preminula poznata kreatorka Mirjana Marić

Vesti online pre 40 minuta
Poznata modna kreatorka Mirjana Marić preminula je danas u Beogradu u 84. godini, potvrđeno je Tanjugu iz kruga porodice. Mirjana Marić uvela je visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima očarala svet. “Istorija mode i modnih kreatora Jugoslavije… »

Poznajem Miru Banjac više od 20 godina i kad god posumnjam u sebe, setim se onog što mi je rekla i samo nastavim dalje

Noizz pre 45 minuta
Mira Banjac (91) je osoba koju morate da respektujete, volite pa i obožavate. Kada se upoznate sa našom glumačkom divom, shvatate da je to žena koja pleni harizmom, dobrotom, optimizmom, profesionalnošću... Ako citiram koleginicu Tatjanu Nježić… »

Miodrag Radonjić uspeo u sebi da pomiri policajca i kriminalca: Za njega nema odmora ovog leta, evo šta će da radi popularni…

Kurir pre 15 minuta
Glumac Miodrag Radonjić 19. jula poklonio se publici na Filmskom festivalu u Puli nakon premijere filma "Južni vetar 2: Ubrzanje". Upravo mu je ovo ostvarenje Miloša Avramovića pre pet godina donelo veliku popularnost, a ulogom kriminalca Baće… »

Verica rakočević o mirjani Marić: Istorija mode i modnih kreatora u Jugoslaviji počela je njenim potpisom! Sada je otišla…

Kurir pre 3 minuta
Poznata modna kreatorka Mirjana Marić preminula je danas u Beogradu u 84. godini, potvrđeno je Tanjugu iz kruga porodice. Ona je uvela visoku modu u Jugoslaviju i svojim modelima očarala svet. - Istorija mode i modnih kreatora Jugoslavije počela je… »

Početkom avgusta 10. Internacionalni festival “Roma Niš Festival Zauvek Šaban Bajramović”

Naissus info pre 1 sat
Organizatori navode da će prvog dana biti položen venac u 11 sati ispred koncentracionog logora Crveni krst povodom Holokausta u saradnji sa GO Crveni krst. Druge večeri od 18 časova u Oficirskom domu zakazano je Veče pesnika i poezije i likovna… »

Anđelina Džoli uslikana sa decom: Svi gledaju u njenu i Bredovu ćerku koja se sprema za operaciju promene pola! (foto)

Kurir pre 1 sat
Anđelinu Džoli su u Parizu uslikali paparaci, a lepa glumica na ovom putovanju bila je u društvu svoje dece. Naime, sa njom su bili svi osim Vivien i Medoksa, a najveću pažnju privukao je Džon, koji je do skoro bio devojčica Šajlo. Džon je već u… »

Odlazak srpske Koko Šanel: Mirjani Marić su se svi divili, Jovanka Broz je nosila njene kreacije i bila joj mušterija broj 1

Kurir pre 1 sat
Čuvena modna kreatorka Mirjana Marić preminula je danas u Beogradu u 84. godini, a Mirjanu su zvali srpska Koko Šanel, a uvela je visoku modu u Jugoslaviju. Rođena je 22. maja 1938. godine u Kravlju pored Niša, a od 1948. godine sa porodicom je… »

Pula: Priznanje za „Južni vetar 2“, Ogresti Zlatna arena

Nova pre 1 sat
Najznačajniju nagradu 68. Pulskog filmskog festivala Zlatnu arenu dobio je "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste, a srpsko ostvarenje "Južni vetar 2:Ubrzanje" ovenčano je posebnim priznanjem. Hrvatski sineasta nagrađen je i za režiju „Plavog cvijeta“… »

"Đed življi nego što je za života bio": Otvorena izložba "Vaskrs svetinja" Zorana Jovanovića Mačka na Miholjskoj…

Večernje novosti pre 1 sat
Foto: Z. Jovanović Ona predstavlja prateću manifestaciju Međunarodnoj duhovnoj manifestaciji "Sveti Jevstatije prevlački: Mitropolit Amfilohije, ličnost, delom isija", koja se se ove godine prvi put održava bez njenog osnivača blaženopočivšeg… »

Jaz među generacijama nekad i SAD: Radivoje Raša Andrić, autor kultnih ostvarenja o novim projektima

Večernje novosti pre 57 minuta
Foto Zoran Jovanović Stvorio je kultne filmove i serije čije replike napamet znaju i oni koji danas imaju pedeset i neku, i oni koji imaju sedamnaest. Dovoljno je reći "Tri palme za dve bitange i ribicu", "Munje", "Kad porastem biću Kengur", "Mile… »

Vesti dana »