Kultura, najnovije vesti

Šest meseci nakon požara, više od 920 miliona evra za obnovu Notr Dam

B92 pre 48 minuta
Francuski ministar kulture Frank Riester izjavio je danas da je šest meseci posle požara koji je znatno oštetio parisku srednjovekovnu katedralu Notr Dam, prikupljeno i obećano 922 miliona evra za njenu obnovu. "Donatori su uplatili 104 miliona evra… »

Nastup dečje filharmonije iz Rusije 20. oktobra u SNP-u

Dnevnik pre 1 sat
NOVI SAD: Ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečje filharmonije iz Jekaterinburga održaće svečani koncert na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu u nedelju, 20. oktobra, u 19 časova. Nastup jednog od najpoznatijih horova u… »

Travnička hronika: Treći Andrić u SNP-u u poslednje tri godine

Dnevnik pre 24 minuta
NOVI SAD: “Hronika” u “Travnička hronika” Ive Andrića pre se može okarakterisati medicinski (psihološki), socijalno, nego istorijski. Podnaslov “Konzulska vremena” ukazuje da su u centru pažnje ne još jedni u nizu stanovnika “tamnih… »

Devojčica od 11 godina je pokušala da promeni svet i uspela! Megan se bori za prava žena još iz školske klupe, a za njeno…

Kurir pre 1 sat
Vojvotkinja od Saseksa se na malim ekranima pojavila kada je imala samo 11 godina, a još tada je imala jasno definisan stav i bila sklona da feministički razmišlja. Megan je u tom periodu zajedno sa svojim školskim kolegama dobila zadatak da pogleda… »

Poetika mozaika u Beogradu

RTS pre 36 minuta
U Maloj galeriji ULUPUDS-a otvorena je, četrnaestu godinu zaredom, međunarodna izložba "Mozaik malog formata". Autorski projekat Petra Vujoševića okupio je umetnike iz regiona, Rusije, Francuske, Turske, Izraela i Švedske. Beograd je postao važna… »

Prošlo je 18 godina, ali za nju kao da je vreme stalo! Najlepša Mis BiH svih vremena još pleni lepotom! Kada vidite kako…

Kurir pre 25 minuta
Jedna od najlepših misica svih vremena BiH Ana Mirjana Račanović iz Bijeljine bila je Mis Bosne i Hercegovine 2001. godine. Ova lepotica iz Semberije bila je angažovana kao televizijska voditeljka te zaštitno lice nekoliko domaćih brendova… »

Kustoska soba – Igor Zabel: Kako umetnost učiniti vidljivom

Arte pre 2 sata
U subotu, 19. oktobra od 18 časova u Salonu Muzeja savremene umetnosti biće održana projekcija slovenačkog dokumentarnog filma Damjana Kozole „Kustoska soba – Igor Zabel: Kako umetnost učiniti vidljivom“ u okviru programa kustoskog kursa… »

Ne naginji se kroz prozor – Savremena umetnost iz Berlina

Arte pre 2 sata
Ne naginji se kroz prozor - Do not lean out Kolonie Wedding – Savremena umetnost iz Berlina Otvaranje: petak 18.10.2019. 19h Trajanje: 18.10.–15.11.2019. savremene umetnosti Vojvodine. Umetnici: Jovan Balov, Jan Bejšovec, Archi Galentz, Pablo… »

Ruska dečija filharmonija nastupa u niškom pozorištu, koncert besplatan

Južne vesti pre 1 sat
Na sceni Narodnog pozorišta u Nišu, u petak, 18. oktobra u 18 sati svečani koncert održaće ruski hor "Kapela dečaka i mladića" Sverdlovske dečije filharmonije iz Jekaterinburga. Ulaz je besplatan, ali uz ulaznice koje se mogu preuzeti na… »

Slobodan Maldini: Istorija srpske umetnosti XVIII-XXI vek

Arte pre 1 sat
Posle izvanrednog prijema u Pekingu, Moskvi, Lajpcigu i Pragu, predstavljamo drugo izdanje knjige “Istorija srpske umetnosti XVIII-XXI vek” autora Slobodana Maldinija uz razgovor o kolekcionarstvu umetnina u Srbiji Petak, 18. oktobar u 19 č Galerija… »

Vesti dana »