Kultura, najnovije vesti

Bronzani 'Pobednik' izdržaće posle restauracije 150 godina bez intervencija

Beta pre 13 sati
Posle restauracije beogradski spomenik "Pobednik" biće trajniji i kvalitetniji nego što je prvobitno bio, i izdržaće verovatno i 150 godina bez intervencija, izjavio je danas smederevski vajar Zoran Kuzmanović koji ga restaurira. Skulptura "Pobednik"… »

Predstavljeno fototipsko izdanje Beogradskog parimejnika

Dnevnik pre 14 sati
BEOGRAD: Fototipsko izdanje Beogradskog parimejnika, najstarije knjige u fondu Narodne biblioteke Srbije i jednog od najreprezentativnijih sačuvanih ćiriličnih rukopisa, predstavljeno je danas u Kripti Hrama svetog Save. Narodna biblioteka Srbije i… »

Beograd domaćin međunarodnog festivala plesa

Dnevnik pre 14 sati
BEOGRAD: Međunarodni festival plesa održaće se 16. novembra u Beogradu, u Kombank dvorani, saopštili su organizatori. Kako se navodi, festival je jedinstveni plesni doživljaj namenjen plesačima, koreografima, instruktorima, ali i skautima koji su u… »

"Handke nije glorifikovao krvoproliće i jasno je osudio masakr u Srebrenici"

B92 pre 13 sati
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE). Priznanje… »

Iz Vrbasa izvađen srednjovjekovni mač

Al Jazeera pre 13 sati
Pretpostavlja se da je riječ o oružju korištenom između 13. i 15. stoljeća, a navodi se da je vrlo dobro očuvan. Danas je tim Muzeja Republike Srpske, u saradnji s Ronilačkim klubom Buk i Zavodom za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog… »

Švedska akademija: Handke davao provokativne izjave, nije podržavao krvoproliće

N1 Info pre 14 sati
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave, ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je Radio slobodna Evropa (RSE). Priznanje… »

Nobelov komitet: Handke nije glorifikovao krvoproliće

Danas pre 14 sati
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE)… »

Pretvaraš se u skotinu: Glumica ima sve što se može poželeti, ali je dobila etiketu razmažene i bahate! Otac je najviše…

Kurir pre 13 sati
Holivudska glumica Gvinet Paltrou bila je gost u emisiji britanskog voditelja Grejema Nortona i ispričala da je njen otac morao da interveniše nakon što je dobila Oskara. "Osvojila sam Oskara kad sam imala 26 godina. Bila sam mlada. Moja filzofija je… »

Nije glorifikovao krvoproliće i osudio je masakr u Srebrenici: Švedska akademija brani Handkea, zbog čije Nobelove nagrade…

Kurir pre 13 sati
Švedska akademija brani svoju odluku o dodeljivanju Nobelove nagrade za književnost austrijskom piscu Peteru Handkeu, dodajući da je Handke davao prokovativne izjave ali da nije podržavao krvoproliće, preneo je danas Radio slobodna Evropa (RSE)… »

Beograd 1929. i Beograd 2019: Ove sjajne fotografije otkrivaju kako su nekad izgledale glavne gradske ulice, a kakve su danas

Blic pre 15 sati
Inspirisani 90. godišnjicom proglašenja Kraljevine Jugoslavije, Angelina Banković, viši kustos Muzeja grada Beograda, i fotograf Vladimir Jablanov došli su na ideju da prikažu kako su neke značajne beogradske lokacije i građevine izgledale te… »

Vesti dana »