Kultura, najnovije vesti

„Čovek koji je pao na Zemlju“ Dejvida Bouvija postaje strip

Nova pre 8 sati
"Titan Comics" najavio je strip adaptaciju filma "Čovek koji je pao na Zemlju" iz 1976. godine. U ovom ostvarenju, u režiji Nikolasa Rega, Dejvid Bouvi glumi vanzemaljaca Tomasa Džeroma Njutona koji se sruši na Zemlju tražeći način da otpremi vodu… »

Glumica sinove poslala preko, pa joj Vila na Zvezdari ogromna: Kupila stan u elitnom naselju i imala samo jedan strog uslov

Kurir pre 8 sati
Nataša Ninković tokom prethodne godine imala je nekoliko značajnih promena u životu, a osim što su joj bliznaci Beograd zamenili inostranstvom, kako bi se školovali, vilu na Zvezdari zamenila je stanom u jednom luksuznom kraju. - Vila je bila… »

Degradacija porodice: Predstava niškog teatra "Heroj nacije" gostuje na sceni "Madlenijanuma"

Večernje novosti pre 8 sati
"Heroj nacije" / Foto NP Niš Reditelj i direktor niškog Pozorišta ističe da je zadovoljan što se saradnja nastavlja i da se nada da je ona uvod u jedno "pravo, pozorišno proleće". - Svi očekujemo da se ovo ludilo zvano korona završi i da se… »

Savremena galerija Subotica: U ponedeljak retrospektivna izložba Hunora Đurkovića „Savršena jednostavnost“

Danas pre 9 sati
Retrospektivna izložba „Savršena jednostavnost“ Hunora Đurkovića biće otvorena u ponedeljak, 31. januara, u 18 časova, u Savremenoj galeriji Subotica. Na izložbi će biti predstavljene slike, grafike, akvareli, pasteli, crteži i radovi na… »

Strugar: Publika vidi da smo uživali radeći "Zlatnog dečka"

Dnevnik pre 9 sati
BEOGRAD: Gost nove epizode video serijala "Tanjug Reflektor" bio je glumac Petar Strugar koji je govorio o ulozi u filmu "Zlatni dečko" reditelja Ognjena Jankovića. Strugar je rekao da je ulogu u "Zlatnom dečku" gradio kao i u svim ostalim filmovima… »

Novosadsko pozorište Újvidéki Színház slavi 48 godina postojanja

Nova pre 10 sati
Povodom proslave 48. rođendana Novosadskog pozorišta/Újvidéki Színház-a, publika je sinoć imala priliku da pogleda prvu reprizu predstave „Idiot“, koju su glumci ovog pozorišta radili sa rediteljem iz Makedonije Andrejem Cvetanovskim. Pre… »

Niški „Heroj nacije” Ivana M. Lalića gostuje u Madlenijanumu

Nova pre 9 sati
Predstava „Heroj nacije” prema tekstu Ivana M. Lalića, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića i u izvođenju Narodnog pozorišta u Nišu gostovaće u nedelju uveče, 30. januara od 19.30 časova na velikoj sceni zemunskog Madlenianuma. Autorsku ekipu… »

Violončelo je deo moje duše: Harijet Krejh, uoči prvog nastupa u Srbiji sa Beogradskom filharmonijom

Večernje novosti pre 9 sati
Harijet Krejh proba sa srpskim kolegama / Foto M. Đoković Ipak, glavna zvezda ove večeri je Holanđanka Harijet Krejh (1991), jedna od najuzbudljivijih violončelistkinja mlađe generacije. Ekskluzivna umetnica "Dojče gramofona" i redovna gošća… »

„Angažuj se” – izložba studenata Fakulteta digitalnih umetosti

City magazine pre 10 sati
Studenti završne godine osnovnih studija Fakulteta digitalnih umetnosti, Univerziteta Metropolitan, predstaviće svoje koncepte na temu socijalno angažovanog dizajna na izložbi Angažuj se, u Galeriji O3on, na Dorćol Platz-u od 1. do 14. februara… »

Ukradene slike vraćaju jevrejima: Poslanici francuske Skupštine usvojili predlog zakona o restituciji umetničkih dela

Večernje novosti pre 10 sati
"Ružini grmovi ispod drveća", Gustav Klimt Reč je o otetim delima, ili onima koja su prodata nacistima pod prisilom za bagatelno niske sume, a koja se trenutno nalaze u javnim muzejskim kolekcijama. Među njima su i slike Klimta, Utrila i Šagala… »

Vesti dana »