Kultura, najnovije vesti

In memoriam: U Beogradu preminuo operski pevač

Večernje novosti pre 15 sati
Za RTB je snimio veći broj operskih arija i solo pesama i učestvovao u snimanju gramofonske ploče opere "Koštana" OPERSKI pevač i vokalni pedagog, prvak Opere Narodnog pozorišta, bas Aleksandar Đokić, preminuo je 10. oktobra u Beogradu, u 86… »

Igra je ulepšala moj život

Politika pre 1 dan
Često podsećam kolege da je njihov posao da služe drugima i da uzvrate društvu, kaže baletski umetnik, koji sa čuvenom američkom trupom gostuje prvi put u Srbiji. Pesniku pokreta i osnivaču Njujork Siti baleta, Žoržu Balanšinu, posvećena je… »

Rijaliti zvezda saznala da je potkrada žena kojoj najviše veruje?! Nije joj samo novac nestao, a još gore je prošao njen…

Kurir pre 1 dan
Rijaliti zvezda Kortni Kardašijan otkrila je da ju je potkradala dadilja koja se brinula za njenu decu, Mejsona, Penelope i Reigna. Kourtney je otkrila da je polako počeo da joj nestaje novac i električni uređaj. - Ta žena je iz mog novčanika ukrala… »

Četvrti Pozorišni Kustendorf

Politika pre 1 dan
Četvrti Pozorišni Kustendorf reditelja Emira Kusturice održaće se 25. i 26. oktobra na Mećavniku, uz podršku kompanije NIS, u organizaciji Rasta Internacionala. Pod sloganom „Društvo spektakla” festival će pokušati da odgonetne mesto i ulogu… »

Oktobar, mesec Milene Dravić

Politika pre 1 dan
Na godišnjicu smrti velike glumice, sećamo je se kroz priče njenih kolega prikupljene u monografiji Anite Panić. Oktobar je za Milenu Dravić bio sudbinski: rođena je petog, a umrla lane 14. dana ovog meseca, u razmaku od 78 godina. Da je još sa… »

“I piscu i narodu namenjuju istu sudbinu, osudu i raspeće na nečasnom krstu neistina…”: Ministarstvo kulture o Nobelu…

Nedeljnik pre 1 dan
Foto: Profimedia Ministarstvo kulture i informisanja Srbije podsetilo je, povodom reakcija na dodelu Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu, da se to priznanje dodeljuje za životni doprinos laureata svetskoj književnosti i kulturnoj baštini, a… »

Ovako danas izgleda Randu iz kasandre: Cela Srbija je 90-ih strepela da ne povredi glavnu junakinju, a čuvenog bacača noževa…

Kurir pre 14 sati
U telenoveli Kasandra, koju je cela Srbija gledala devedesetih godina, svakako su najpoznatij Ignjacio i istoimena junakinja. Ipak, mnogi su zapazili i Randua, bacača noževa koji je sa Kasandrom u cirkusu izvodio trik od koga je publici zastao dah. Tada… »

Gostovanje teatra iz Minska u Srpskom narodnom pozorištu

Dnevnik pre 16 sati
Povodom gostovanja umetnika iz Belorusije sa predstavom "Troje plus mačak", koja se sutra uveče izvodi u Srpskom narodnom pozorištu, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i upravnik… »

"Novi sjaj rimskih spomenika" u Velikom barutnom magacinu na Kalemegdanu

B92 pre 15 sati
Dokumentarna izložba "Novi sjaj rimskih spomenika. Konzervacija i restauracija rimskih spomenika iz Lapidarijuma Narodnog muzeja u Beogradu" biće otvorena 17. oktobra u Velikom barutnom magacinu Beogradska tvrđave, najavili su danas iz Narodnog muzeja… »

Zagreb dobija "Muzej vlakića"

B92 pre 15 sati
Jedna od najvećih maketa železnice u Evropi, "Backo Mini Express" postaje "Muzej vlakića" čime Zagreb među prvima u svetu dobija retku izložbu i stalnu postavku s gotovo 140 vozića u pokretu, saopštio je danas taj novoosnovani muzej. Najveća… »

Vesti dana »