Kultura

Dan biblioteke grada Beograda: Najčitaniji Orhan Pamuk

Večernje novosti pre 1 dan
Dodelom nagrada obeležen Dan biblioteke grada Beograda. Biblioteka grada Beograda, obeležila je danas 87 godina od osnivanja i dodelila tradicionalna priznanja. Za najčitaniju knjigu stranog autora proglašen je roman "Žena crvene kose" turskog nobelovca Orhana Pamuka ("Geopoetika"). - Pamuk mi... »

Kira Najtli objasnila zašto ne glumi u modernim filmovima

Press pre 1 dan
Glumica Kira Najtli uskoro će glumiti u biografskoj drami “Collete“ čija se radnja odvija početkom 20. veka. Foto:B92.net Kira Najtli kaže da više ne želi da glumi u modernim filmovima jer "ženske likove uvek siluju“. Zapravo, Kirine poslednje uloge odslikavaju ovakav stav – The... »

Sekvence - vođenje kroz izložbu

Arte pre 1 dan
Strukturirana kao niz od osamnaest sekvenci, slobodno grupisanih oko hronološke ose koja prati istorijski razvoj umetnosti na jugoslovenskom umetničkom prostoru, izložba nudi nov okvir za upoznavanje i razumevanje umetnosti nastale u periodu dužem od jednog veka.... »

Biljana Velinović: Mace

Arte pre 1 dan
Od 17. januara, 2018. u Galeriji SKC Beograd, traje samostalna izložba radova (digitalnih printova i video radova) autorke Biljane Velinović, pod nazivom, "Mace". „Imajući u vidu bezmalo nepregledan niz pitanja povezanih sa problematikom budućnosti knjige u doba digitalne tehnologije i... »

Irena Kelečević: Gde je moje mesto

Arte pre 1 dan
U Salonu Muzeja savremene umetnosti (Pariska 14) u petak, 19. januara u 19 časova, otvara se samostalna izložba radova autorke Irene Kelečević, pod nazivom, "Gde je moje mesto". Kustos: Una Popović. Site-specific intervencija Irene Kelečević pod nazivom Gde je moje mesto, bavi se... »

Nisam veliki obožavalac prepunih bioskopa

Danas pre 1 dan
Shvatio sam da je dobra ideja da postanem reditelj, kada sam saznao da za film ne treba previše znanja i sposobnosti. Kada sam bio mlad, svirao sam gitaru. Falilo mi je mnogo više strasti i učenja da bih nastavio time da se bavim. Za moju lenjost nije bila gitara, nego film - kazao je na... »

Filmski vodič od 18. do 24. januara

Danas pre 1 dan
List Danas izdvaja za ljubitelje filma šta se očekuje u narednih sedam dana na filmskim platnima. Svakog četvrtka donosimo nove preporuke. Maks vodi firmu za organizovanje događaja skoro 30 godina. Tokom karijere isplanirao je stotine zabava, ali mu je takav život napokon dosadio. Danas je... »

Lejla Slimani na novom zadatku

Politika pre 1 dan
Francuski je „kul“, uzvikuje dobitnica Gonkurove nagrade (2016) koja se, na inicijativu predsednika Makrona, upustila u bitku za jezik, želeći da ga vrati na drugo mesto u međunarodnoj komunikaciji. Mnogi francuski smatraju jezikom salonskih razgovora i protokolarnih pisama i ne doživljavaju... »

Projekcija restaurirane verzije filma “Ko to tamo peva” u NKC-u

Južne vesti pre 23 sata
Kultni film Slobodana Šijana, po tekstu Dušana Kovačevića iz 1980. godine, Ko to tamo peva, kako kažu organizatori, biće prikazan 24. januara u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Jedan od najpopularnijih jugoslovenskih filmova, u kojem se govori o grupi ljudi koji u danu kada Nemačka... »

Koncert Nemanje Radulovića na Kolarcu 4. februara

N1 Info pre 1 dan
Koncertom violiniste Nemanje Radulovića i njegovog orkestra Double Sens 4. februara na Kolarcu, Kolarčeva zadužbina obeležiće 86 godina Velike dvorane. Proslavljeni violinista tradicionalno nastupa na Kolarcu 4. februara na Dan Velike dvorane koja je otvorena 1932. godine. Radulović (32), koji... »

©2018 Netmark d.o.o.