Kultura

U Filmskom centru Srbije predstavljanje knjige Milomira Marinkovića

Danas pre 22 sata
U Filmskom centru Srbije u četvrtak u 14 časova biće predstavljena knjiga „Češka škola u raljama soc-neorealizma“ nedavno preminulog filmskog kritičara Milomira-Mikana Marinovića, kao amanet koji ostavlja „generacijama filmskih stvaralaca i publicista da bolje shvate burnu prošlost i... »

Drama od presnog života

Danas pre 22 sata
68. Festival profesionalnih pozorišta Vojvodine Dramska scena NP Sombor učestvuje na 68. Festivalu PPV sa predstavom “Maestro”. Dramska povest o slikaru Milanu Konjoviću dolazi iz pera čoveka pozorišta, Milivoja Mlađenovića. U ovoj drami ima životne istine koliko ima istine u slikama... »

„Korešpodencija“ otvorila festivalski program 35. Nušićevih dana

Danas pre 1 dan
Od pet predstava koje je selektor Bratislav Petković uvrstio u ovogodišnji festivalski program 35. Nušićevih dana, u ponedeljak uveče je odigrana prva koja će konkurisati za nagrade – „Korešpodencija“ Zvezdara teatra, prenosi Podunavlje.info. „Korešpodenciju”, prema tekstu... »

VIDEO: Uhapšen napadač iz Nešvila koji je go u restoranu ubio četvoro

Radio 021 pre 1 dan
Američka policija privela je sinoć napadača koji je u Nešvilu otvorio vatru u jednom restoranu gde je ubio četiri i ranio dve osobe. Osumnjičeni Trejvis Renking (29) nalazi su pritvoru. Policija je ranije navela da je osumnjičeni mentalno poremećen i da je pre nekoliko dana ukrao automobil... »

„Lucidno izdanje“ i „Viva Ludež“

Danas pre 1 dan
Veče posvećeno Predragu Luciću na festivalu Na pola puta u Užicu Trinaesti regionalni književni festival Na pola puta počeo je u Užicu podsećanjem na stvaralaštvo Predraga Lucića, književnika, reditelja, novinara iz Splita i suosnivača Feral Tribunea, koji je preminuo 10. januara ove... »

Naši predsednici su veliki prijatelji

Danas pre 1 dan
Bilal Erdogan, pored ostalih, otvorio izložbu turskog streličarstva u Beogradu U Domu vojske u Beogradu danas je otvorena izložba turskog streličarstva – Kemankeš, koja će trajati do 5. maja. Posetiocima će omogućiti da upoznaju ne samo istoriju ove elitne formacije i sportske discipline... »

„Carstvo mraka“ najbolja predstava

Danas pre 1 dan
Završen treći festival Pozorišno proleće u Šapcu Stručni žiri trećeg Teatarskog festivala Pozorišno proleće u sastavu: Karpo Aćimović Godina, Nikola Ristanovski, Petar Kaukov, posle sedam odgledanih predstava u zvaničnoj konkurenciji festivala, za najbolju predstavu proglasio je... »

Predstavnike NKSS policija izbacila iz sekretarijata

Danas pre 1 dan
Predstavnike Nezavisne kulturene scene Srbije je policija sprečila u nameri da izvrše ranije odobreni i dogovoreni uvid u dokumentaciju koju su od gradskog sekretarijata za kulturu tražili, kako bi proverili navode o malverzacijama na godišnjem konkursu sekretarijata. Ovime se nastavlja grubo... »

Projekat „U dijalogu kultura. Janko Kupala i Srbija“

Studio B pre 1 dan
Ambasada Belorusije, Državni muzej „Janka Kupala“ u Minsku i Alfa BK Univerzitet u Beogradu otvorili su izložbeni projekat „U dijalogu kultura, Janko Kupala i Srbija“. Izložba je posvećena klasiku beloruske poezije, jednom od osnivača savremene beloruske književnosti Janku Kupali, kao... »

Unuka slavnog pesnika Vojislava Ilića Mlađeg je poklonila arhivi neobjavljena dela i pisma!

Srbija danas pre 23 sata
Veliko otkriće! Udruženje za kulturu, umetnost i međunarodnu saradnju "Adligat" u okrugu kog su otvoreni Muzej srpske književnosti i Muzej knjige i putovanja za Svetski dan knjige dobio je na poklon arhivu značajnog srpskog pesnika dvadesetog veka Vojislava Ilića Mladje (1877-1944). Vojislav... »

©2018 Netmark d.o.o.