Kultura

Niški bendovi svirkom u Bugarskoj pozvali publiku da dođe na “Nišvil”

Južne vesti pre 1 dan
Grupe iz Niša koje svoju muziku baziraju na džezu svirale su u nedelju u Sofiji i predstavile se publici u Bugarskoj, koja je čest gost niškog džez festivala, a svojom muzikom pozvale su ih da i ove godine od 9. do 12. avgusta budu na Nišvilu i uživaju u nastupima brojnih bendova. Bugarima... »

Završen šesti "Boljšoj" festival u Drvengradu

RTV pre 1 dan
RTV: Završen šesti "Boljšoj" festival u Drvengradu
MOKRA GORA - Dodelom nagrada i nastupom svetski poznatih violinista Julijana Rahlina i Romana Simovića večeras je svečano zatvoren šesti festival ruske klasične muzike "Bošljoj" koji je ove godine prvi put trajao četiri dana. Tokom festivala mladi muzički talenti iz Srbije, Republike Srpske... »

Palić se bori protiv bioskopske apatije

Politika pre 22 sata
Britanski glumac Brajan Koks ispričao je u susretu sa novinarima da je iz istog sela u Škotskoj kao i Čerčil kojeg igra u filmu Džonatana Teplickog. Palić – Britanski glumac Brajan Koks u ponedeljak uveče na Letnjoj pozornici iz ruku direktora festivala Radoslava Zelenovića preuzeo je... »

Kakva je budućnost muzeja nakon otvaranja?

RTV pre 1 dan
RTV: Kakva je budućnost muzeja nakon otvaranja?
BEOGRAD - U proteklih godinu dana u Srbiji su otvorena tri velika muzeja, muzej Galerije Matice srpske, Muzej savremene umetnosti i Narodni muzej, a nakon što se ceremonija otvaranja završi, postavlja se pitanje "Šta sad?", upravo to je bila tema danas održanog okruglog stola pod nazivom "Muzej... »

Muzički talenti iz škole u Ćupriji na Boljšoj festivalu

RTV pre 1 dan
RTV: Muzički talenti iz škole u Ćupriji na Boljšoj festivalu
MOKRA GORA - Osim nastupa svetskih poznatih muzičara, posetioci ovogodišnjeg "Boljšoj" festivala u Drvengradu imali su priliku da čuju i Veliki orkestar škole za muzičke talente u Ćupriji koja ove godine obeležava 45 godina postojanja, a koja se od ostalih muzičkih škola u Srbiji izdvaja... »

Kulturno leto u Centru za kulturu

Patak online pre 1 dan
VALJEVO- Tokom leta u valjevskom Centru za kulturu biće održane brojne radionice, kako bi đaci na zanimljiviji i kreativniji način proveli letnji raspust. Radionice mogu da pohađaju i stariji građani, koji imaju afinitete za odrđene pravce. U okviru Muzičke radionice, u toku je radionica... »

Banjac: Milena Dravić jedina autentična filmska glumica

Dnevnik pre 24 sata
SUBOTICA: Glumica Mira Banjac otvorila je večeras u Subotici izložbu fotografija “Milena” koja je posvećena, kako je istakla, jedinoj autentičnoj filmskoj glumici Mileni Dravić. “Ovo lice, koje je pred vama i kojim ste okruženi, najskuplje je lice naše kinematografije”, rekla je... »

Rade Šerbedžija: Paja Vuisić me zarazio filmovima

Večernje novosti pre 1 dan
Dobitnik nagrade "Aleksandar Lifka": Žao mi je što nikada nisam radio sa Kusturicom, fantastičan je režiser. SUBOTICA je moj najznačajniji grad iz dva velika razloga. Prvi je što sam u Subotici dosegao sam vrhunac u sazrevanju svoje glumačke ličnosti i to nije zasluga samo genijalnog... »

Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu

B92 pre 1 dan
B92: Denis Macujev, najbolji pijanista sveta na "Boljšoj" festivalu
Na trećoj večeri festivala "Boljšoj", koncert je održao Denis Macujev, jedan od najboljih pijanista današnjice. Publika je imala prilike da uživa u zvucima Rahmanjinovljevog koncerta za klavir i orkestar u ce-molu, i Geršvinovom "Rapsodijom u plavom" u pratnji Simfonijskog orkestra Boljšoj,... »

Šta bi rekao Fredi: "Boemska rapsodija" dobila zvanični trejler / VIDEO

B92 pre 22 sata
B92: Šta bi rekao Fredi: "Boemska rapsodija" dobila zvanični trejler / VIDEO
Film na kome se radilo još od 2010. godine i čije snimanje je prekidano nekoliko puta, a prvobitni reditelj tokom snimanja promenjen, konačno je spreman za veliko platno. Film prati život Fredija Merkjurija, legendarnog pevača slavne britanske rok grupe Kvin. Publika će, posle svih problema... »

©2018 Netmark d.o.o.