Kultura

Sada je naša straža gotova. Majka zmajeva, odjava i kraj! Nema više igre prestola: Ovako su se glumci oprostili i rasplakali celu planetu (video)

Kurir pre 9 sati
Igre prestola" je gotova i igra prestola je gotova. I za fanove, i za glumce koji su likove za njih oživeli. Evo kako su se oni oprostili od serije: DENERIS TJ. EMILIJA KLARK - Nije bilo lako naći reči za ovu objavu. Toliko toga želim da kažem, ali reči su male u poređenju sa onim što su ova... »

Alain Delon primio Zlatnu palmu unatoč feminističkim otporima

Al Jazeera pre 9 sati
Feministkinje predbacuju glumcu da je rasist, homofob i ženomrzac, pozivajući se na izjave koje je davao. Premda je sedam puta bio nominiran a nikad nagrađen, legendarni glumac koji je nastupio u Gepardu, Alain Delon primio je u nedjelju svoju prvu nagradu Canneskog filmskog festivala, Zlatnu... »

Srpski kriminalci ne angažuju pisce

RTS pre 9 sati
RTS: Srpski kriminalci ne angažuju pisce
Srbija danas ima prilike da na delu vidi pravu inflaciju brzo obučenih i sasvim novih spisateljskih imena. Oslobođeni izdavačkih planova (o kojima su nekad brinuli pravi urednici poput Svetlane Velmar-Janković, Zorana Mišića, ili Ivana V. Lalića) i pomognuti najjeftinijom štampom u Evropi,... »

Tamara Todevska vodila je do glasanja publike: Sad progovorila o pobedi Holandije i nameštanju na Evroviziji, e ovo je rekla o svom 8. mestu (video)

Kurir pre 10 sati
Pevačica Tamara Todevska zauzela je osmo mesto na ovogodišnjoj Evroviziji i time ostvarila najbolji plasman za svoju državu u dosadašnjem učešću na prestižnom muzičkom takmičenju. Do samog kraja je bilo neizvesno da li će pobedu na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije odneti Severna... »

Lazar ristovski O seriji kralj Petar i: Da sam se osvrtao na pse koji laju, ne bih bio ovde! Naša priča je pobedila sve mrzitelje koji su kupljeni za veliku lovu i sada gromoglasno ćute!

Kurir pre 10 sati
Kralj Petar I je preveo na srpski jezik knjigu engleskog mislioca Džona Stjuarta Mila "O slobodi", a u predgovoru je dodao: "Svakom čoveku je dato rođenjem da bude slobodan jer samo tako može da obavlja svoju dužnost na zemlji!". A šta je čovekova dužnost ovde na zemlji osim da se bori za... »

Tihomir Stanić umesto Predraga Ejdusa

Danas pre 22 sata
Drugi život predstave "Kazanova protiv Don Žuana" na Maloj sceni Madlenianuma Na maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u utorak uveče biće izvedena premijerna obnova predstave „Kazanova protiv Don Žuana“. Reč je o komadu Miodraga Ilića, koji je scenski život započeo krajem januara... »

Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić"

B92 pre 1 dan
B92: Gorici Popović uručena nagrada "Žanka Stokić"
Gorici Popović uručena je danas nagrada "Žanka Stokić" na svečanosti u Narodnom pozorištu. Popović je laureat priznanja koje nosi ime slavne srpske glumice Žanke Stokić, a koje već 17 godina zajednički dodeljuju Narodno pozorište, Kompanija Večernje novosti i Grad Požarevac. O nagradi... »

Noć muzeja: Najposećenija postavka Uprave carine Srbije

Danas pre 1 dan
Manifestacija Noć muzeja koja je održana u subotu 18. maja, od 16 časova do ponoći, probudila je publiku širom Srbije u preko 40 gradova, na 155 lokacija sa 225 različitih dešavanja…. … dokazujući iz godine u godinu, kako ističu organizatori da za uzbudljive priče iz kulture,... »

Virtuelni svet nafte NIS-a u Noći muzeja

Danas pre 1 dan
Kompanija NIS je deveti put zaredom učestvovala u manifestaciji „Noć muzeja“, predstavljajući svoje muzeje u Novom Sadu i Kikindi i pokazujući da u isto vreme čuva sećanje na istoriju i neguje budućnost jedne od najvažnijih privrednih grana u zemlji. Ovogodišnja, šesnaesta „Noć... »

Od Pavića do švercovane robe u beogradskoj "Noći muzeja"

B92 pre 1 dan
B92: Od Pavića do švercovane robe u beogradskoj "Noći muzeja"
Kakve priče krije beogradska sinagoga, kako izgleda jedno ramazansko veče u džamiji, šta su jeli, čitali i kako su lečeni pacijenti Doma za s"uma sišavše, šta se sve nalazi iza vrata šest soba nekadašnjeg SIV-a, danas Palate Srbija, ali i šta sve to carinici pronalaze u termosu za kafu,... »

©2019 Netmark d.o.o.