Kultura

Bobočka-jedan od najfascinantnijih ženskih likova hrvatske književnosti

Danas pre 1 dan
,,Povratak Filipa Latinovića“ Miroslava Krleže smatra se prvim hrvatskim modernim romanom.Autor je u njega utkao svoja promišljanja o modernom slikarstvu, a sve to kroz lik rastrzanog i nestabilnog umetnika u čiji se život ušunjava dama sumnjivog morala. Ta dama je Ksenija Radajeva,... »

Više od 60 dela na likovnom salonu u Vlasotincu

Južne vesti pre 1 dan
Likovni salon u Vlasotincu već 35 godina okuplja slikare iz ovog kraja, a na ovogodišnjoj izložbi, u galeriji Kulturnog centra na keju, izloženo je više od 60 dela. Kako kaže jedan od utemeljivača salona Nebojša Mitrović Puša, na izložbo su zastupljena dela 19 vlasotinačkih slikara koja... »

Vreme je za lepo: Izložba Miše Mihajla Kravceva u Sarajevu

Kurir pre 1 dan
Jedan od najpopularnijih i najprodavanijih beogradskih slikara Miša Mihajlo Kravcevm će u petak, 26. oktobra, u Sarajevu, u koncept prostoru 4 sobe gospođe Safije, otvoriti samostalnu izložbu pod nazivom „Vreme je za lepo…“ Ovu slikarsku magiju živopisnih ulja na platnu koja će biti... »

Dejvid Bekam priznao: Teško je živeti sa Viktorijom!

Kurir pre 1 dan
Poslednjih meseci mnogo se spekulisalo da se Dejvid i Viktorija Bekam razvode, a iako je dizajnerka to oštro demantovala, bivši fudbaler priznao je da ima problema u njihovom braku. Nekadašnja zvezda Mančester junajteda u intervjuu za jednu britansku televiziju rekla je, između ostalog, da... »

Anketa: Da li je Željko Hubač nepravedno smenjen?

B92 pre 1 dan
B92: Anketa: Da li je Željko Hubač nepravedno smenjen?
Novi skandal u Narodmom pozorištu. Smenjen direktor drame Željko Hubač. Novi skandal u Narodmom pozorištu. Smenjen direktor drame Željko Hubač. Glumci traže odlazak upravnika Dejana Savića. Ko će se u godini jubileja pokloniti publici?... »

Prvi intervju Željka Hubača, nakon smene: Sklonjen sam jer sam pitao gde su naše pare!

Kurir pre 1 dan
Reakcija kolega dirnula je smenjenog direktora Drame Željka Hubača. On prvi put za medije govori kako je doživeo odluku Dejana Savića da mu se zahvali na saradnji, iako je kući doneo 107 nagrada. - Ovo nije pitanje Željka Hubača, ovo je pitanje principa umetničke slobode. Dođete u situaciju... »

Zelenović: Grad Šabac želi da svake godine bude vinaverovska prestonica evropske kulture

Danas pre 1 dan
Povodom objavljivanja Sabranih dela Radomira Konstantinovića u izdanju Fondacije "Stanislav Vinaver" Od 1. marta prošle godine Grad Šabac ima Fondaciju za promovisanje demokratskih vrednosti i promovisanje i unapređenje kulture, umetnosti i obrazovanja „Stanislav Vinaver“, po imenu čuvenog... »

Nova tribina u Parobrodu: Jesmo li prestali da se smejemo?

Blic pre 1 dan
Kako se živi od humora i kako živimo bez smeha? Da li je humor svakodnevice u ozbiljnoj opasnosti? Da li radije primamo poziv za svadbe ili sahrane? O otvaranju „Lidla“, o postavljenu nove direktorke muzeja Nikola Tesla, o Miji i Čkalji, o Muji i Hasi, o razgraničenju duhovitosti i humora...... »

Bregzit bi mogao da promeni strateške interese Britanije na Balkanu

Danas pre 1 dan
Britanski istoričar DŽon Kejger, profesor na Univerzitetu u Kembridžu Ujedinjeno Kraljevstvo, kao velika sila, nije bila zainteresovano za Balkan od 1918. do sredine dvadesetih godina 20. veka. To je u više navrata i pokazano izjavama britanskog premijera Dejvida Lojda DŽordža, koji je verovao... »

Milena Dravić sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Studio B pre 1 dan
Diva srpske i jugoslovenske kinematografije Milena Dravić sahranjena je danas u Aleji zaslužnih građanja, u prisustvu velikog broja kolega, prijatelja i poštovalaca. FOTO TANJUG / FILIP KRAINCANIC / bb Komemoracija povodom smrti Milene Dravić održana je prethodno na sceni „Danilo Bata... »

©2018 Netmark d.o.o.