Kultura

"Teret" je o ćutnji i tišini koja traje 20 godina

Press pre 18 sati
Dugometražni igrani film “Teret” jedini je film sa prostora bivše Jugoslavije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a njegov autor Ognjen Glavonić ističe da je to film o generaciji naših očeva, ne samo o onome šta su oni ostavili nama, nego i onome šta su oni nasledili od svojih... »

Izložba Lubardinih dela u galeriji "Nadežda Petrović"

Press pre 17 sati
Izložba "Petar Lubarda 1907, 1974, 2017", nastala u saradnji Spomen-zbirke Pavla Beljanskog i Kuće legata iz Beograda, povodom obeležavanja 110 godina od rođenja jednog od najznačajnijih predstavnika nacionalne moderne umetnosti 20. veka, biće otvorena u Umetničkoj galeriji "Nadežda... »

Ovo je poslednji "trejler iz doba jure" / VIDEO

B92 pre 1 dan
B92: Ovo je poslednji "trejler iz doba jure" / VIDEO
Poslednji trejler za film čija nas svetska premijera očekuje u junu izašao je pre nekoliko dana. "Jurassic World: Fallen Kingdom" za temu, kao prethodni nastavci, za temu ima svet kojim dominiraju dinosaurusi. Priča filma "Fallen Kingdom" nastavlja se "Svet iz doba jure" iz 2015. godine i priča... »

Slika Paje Jovanovića na Sotheby’s aukciji

Arte pre 17 sati
Paja Jovanović (1859-1957) bio je čuveni srpski slikar, predstavnik akademskog realizma. Rođen je u Vršcu. Školovao se na umetničkoj akademiji u Beču. Veći deo života proveo je na relaciji Beograd - Beč. Naslikao je brojne portrete, žanr-scene sa tradicionalnim motivima, kao i istorijske... »

Miloš Šobajić: Bežanje i gušenje

Arte pre 22 sata
Izložba autora, Miloša Šobajića, pod nazivom, "Bežanje i gušenje" 27. april – 25. maj, 2018.18. MSUV, Novi Sad, Dunavska 37.Otvaranje: petak, 27. april u 19h. „... Slikarstvo Miloša Šobajića kreće iz veoma zamršenog istorijskog čvorišta iz koga se granaju i razvijaju različite... »

DEV9T objavio poziv za umetnike

Arte pre 23 sata
Kao i prethodnih godina, pod sloganom “STVARAJ DALJE”, DEV9T će objediniti sve vrste umetnosti i pokrenuti slobodne umove da stvore paralelnu, kreativnu stvarnost. Ovogodišnje izdanje biće obeleženo temom OGLEDALO, a DEV9T poziva sve kreativce da, kroz svoje stvaranje, pokažu šta je... »

Retrospektivna izložba slika i crteža LJubodraga Jankovića Jaleta

Arte pre 24 sata
Retrospektivna izložba slika i crteža Ljubodraga Jankovića Jaleta, u organizaciji Fondacije Plavo, postavljena u dva izlagačka prostora. Retrospektivna izložba Ljubodraga Jankovića Jaleta, u organizaciji Fondacije Plavo i Ulusa, biće otvorena u četvrtak 26. aprila u 19 časova u Umetničkom... »

Kreatorka Jelena Kozjak: Istrajnošću do uspeha

Glas Amerike pre 13 sati
Svako zna da je početak težak, kaže za Glas Amerike srpska modna kreatorka, Jelena Kozjak, koja je osnovala kompaniju KOZJAK, INC, u Njujorku, i ističe da je istrajnost najvažniji elemenat uspeha. Njena kompanija se bavi modom inspirisanom nošnjama sa Balkana. Kako kaže Jelena, od malih nogu... »

Projekcija kineske komedije u Biblioteci

Južne vesti pre 18 sati
Komedija Direktan prenos koja će "nasmejati publiku do suza", kako kažu organizatori projekcije, biće prikazana u sredu 25. aprila u Narodnoj biblioteci "Stevan Sremac" u Nišu. Kineski igrani film, kako kažu, govori o svetski poznatom reditelju, koji odlazi u Peking da snimi verziju filma... »

Istraženo svega tri odsto Viminacijuma

Politika pre 12 sati
Kada je MIT univerzitet uradio skrining kako bi video po čemu je neka zemlja poznata, za nas su naveli da je na 37 mestu Novak Đoković, na 31. Nikola Tesla, a od 1. do 18. mesta bili su rimski imperatori – kaže arheolog Miomir Korać. Zahvaljujući otkriću rimskog mauzoleja, Viminacijum je... »

©2018 Netmark d.o.o.