Kultura

Otkrivanje nepoznatog dela slavnog kompozitora

Danas pre 1 sat
Ovogodišnja Mocartova nedelja od 27. do 31. januara održava se onlajn Svake godine u januaru, o Mocartovom rođendanu koji pada 27. januara, međunarodna fondacija „Mocarteum“ organizuje festival klasične muzike poznat kao „Mozartwoche“ ili… »

Književnica Rumena Bužarovska za Noizz: Nećemo se opametiti ako tvrdoglavo guramo probleme pod tepih

Noizz pre 1 sat
Za relativno kratko vreme iliti u proteklih nekoliko godina, makedonska spistaljica Rumena Bužarovska nas je osvojila svojim zbirkama kratkih priča. Moj Muž i Nikud ne idem su knjige koje su se kupovale i razmenjivale, u mom okruženju pogotovo u ovom… »

Onlajn tribina o položaju pozorišnih umetnika u doba korone 27. januara

Danas pre 1 sat
Onlajn tribina pod nazivom ,,Položaj pozorišnih umetnika u doba korone i potencijalna rešenja” održaće se 27. januara sa početkom u 20 časova putem Zoom platforme. Govornici tribine baviće se problemima, ali i potencijalnim rešenjima koja će… »

Džoš Hartnet: Poznati glumac otkrio zašto je napustio Holivud! Svi su mislili da je lud!

Kurir pre 1 sat
Nekada je bio najbolji frajer u Holivudu, ali je poznati glumac rešio da svetla pozornice zameni nečim mnogo običnijim. Nije hteo da bude Supermen već Supertata. Nije želeo da bude još jedan glumac sa A liste koji brine za sledeću ulogu, pa onu… »

"64" – praizvedba nove drame Tene Štivičić u režiji Alise Stojanović u Ateljeu 212

B92 pre 51 minuta
Posle internacionalno uspeha drame "Tri zime", praizvedene u National Theatre u Londonu I ovenčane najprestižnijom svetskom nagradom za dramske autorke na području engleskog jezika "Susan Smith Blackburn", Atelje 212 postavlja praizvedbu nove drame… »

Tuga! Ovo je poslednja poruka na tviteru Mire Furlan: "Ne plašim se, gledam u zvezde - tamo idem uskoro..."

Večernje novosti pre 1 sat
MIRA Furlan preminula je u 65. godini, a osim tužne vesti o smrti legendarne glumice, na njenom zvaničnom nalogu objavljen je i njen poslednji tvit. - Gledam u zvezde. Vedra je noć i Mlečni put se čini tako blizu. Tamo idem uskoro. “Svi smo mi… »

Draga mirice, evo ti opet pišem pokajničko pismo: Ovako je Mira govorila o odnosu sa majkom - "Sukobi su počeli kada sam…

Večernje novosti pre 1 sat
GLUMICA Mira Furlan preminula je u 66. godini, a vest je objavljena na njenom zvaničnom nalogu na Tviteru. Mira Furlan glumila je u brojnim kultnim jugoslovenskim filmovima, da bi devedesetih karijeru nastavila u Americi. "Varajeti" prenosi da je Mira… »

Kada tri dana promene sve: Posle filma, stiže serija "Vikend sa ćaletom" od 25. januara, na Novoj S

Večernje novosti pre 1 sat
EMOTIVNI film "Vikend sa ćaletom", reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, pobrao je brojne pozitivne kritike stručnjaka i publike. U nimalo povoljnim okolnostima za bioskope, ovaj naslov bio je najgledaniji u 2020. godini, a do sada ga je… »

Iznenađenje delo posvećeno svetom savi: Ciklus "Muzikom kroz muzej" nastavlja se koncertom kamernog ansambla "Beogradski…

Večernje novosti pre 1 sat
PETI besplatni onlajn koncerata klasične i popularne muzike u okviru ciklusa "Muzikom kroz muzej", koje organizuju Istorijski muzej Srbije i udruženje "UNICA ART", biće održan u sredu 27. januara u 19 časova. Nastupiće kamerni ansambl "Beogradski… »

Pesme koje su „vratile“ Bitlse

Danas pre 2 sata
Povodom nagrade "Global Music Awards" za The Rubber Soul project, likovni umetnik Rastko Ćirić i pisac Goran Skrobonja za Danas U to vreme, kada je u Srbiji bilo dosta teško zbog rata, sankcija i svih mogućih otežavajućih okolnosti, nama je značilo… »

Kultura, najnovije vesti »