Kultura

Razgovor sa violinistom Florijanom Balažom pred koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Dnevnik pre 23 sata
Vojvođanski simfonijski orkestar u nedelju u 20 časova u Sinagogi priređuje koncert na kojem će, pod dirigentskim vođstvom Vernera Erharda iz Nemačke, kao solista nastupiti violinista Florijan Balaž. On će sa “simfoničarima” izvesti Koncert za violinu i orkestar br. 1 u g-molu op.26... »

„Slučajna smrt jednog anarhiste“ u subotu u Novosadskom pozorištu

Dnevnik pre 23 sata
Dom kulture i pozorište “Stevan Sremac” iz Crvenke gostuje u subotu u 19 časova na sceni Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaz, s predstavom “Slučajna smrt jednog anarhiste” Darija Foa, u režiji Igora Pavlovića. Ovo pozorište osnovano je 1946. i u kontinuitetu radi 73 godine. Od... »

Pogled iskosa: Fićina mađijanja

Večernje novosti pre 24 sata
Srećna galerija SKC, Beograd, februar-mart. NEDAVNO je Miloš Filipović Fića (Beograd, 1971) proslavio dvadeset godina od svoje prve samostalne izložbe. Jedini je značajni figurativni majstor koji se u srpskom slikarstvu pojavio na prelomu veka i jedan je od retkih mladih koga su cenili Olja... »

Promocija naše književnosti na svetskim sajmovima: Srbija u svetlosti velikana

Večernje novosti pre 1 dan
Organizacija poverena izdavačkoj kući "Princip pres", iz Beograda . U fokusu Pavić, Popović, Kiš, Rastko Petrović, Drainac, Studenički tipik... ORGANIZACIJA predstavljanja savremene srpske književnosti i izdavaštva na ovogodišnjem sajmu knjiga u Lajpcigu, koji je u toku, kao i na sajmovima... »

Uručeno priznanje "Novica Tadić": Nagrađeni Živanović, Blanuša i Joksimović

Večernje novosti pre 1 dan
Diplome i plakete sa likom našeg pesnika uručio je ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević. LAUREATIMA nagrade "Novica Tadić", koja se od prošle godine dodeljuje autorima do 35 godina za neobjavljenu knjigu poezije, Branislavu Živanoviću, Jeleni Blanuši i Spasoju Joksimoviću u... »

Veliki propust Igre prestola: Nova epizoda na internetu

B92 pre 18 sati
B92: Veliki propust Igre prestola: Nova epizoda na internetu
Dve duge godine je HBO uspeo da sačuva sve tajne osme sezone "Igre prestola", a manje od mesec dana pred premijeru prve epizode, sadržaj iste je objavljen na internetu. Redditor pod imenom TherealFrikiDoctor je već poznat po tome što vlada internet tajnama "Igre prestola", a sada je podelio sa... »

Pozorište lutaka: Uskoro predstave na znakovnom jeziku

Naissus info pre 1 dan
Simultano prevođenje predstava na znakovni jezik će omogućiti gluvim i nagluvim osobama da uživaju u pozorišnoj umetnosti i magiji pozorišta. Ovaj program predstavlja iskorak u poboljšanju kvaliteta života osoba sa nekom vrstom invaliditeta i može biti podstrek i drugim institucijama i... »

Glumica i dalje voli 18 godina mlađeg fudbalera: Pamela se vratila Ramiju!

Kurir pre 14 sati
Pamela Anderson više nije sama! Poznata glumica rešila je da pruži drugu šansu svojoj ljubavi sa 18 godina mlađim francuskim fudbalerom Adilom Ramijem, od kojeg se razišla u septembru prošle godine. Nekadašnja Plejbojeva zečica i zvezda serije " Čuvari plaže" ponovo je srećno zaljubljena... »

Kristina Radenković proslavila ćerki rođendan! Zbog onoga što je uradila svaka majka će zaplakati od sreće: Pre 3 godine o ovome je samo sanjala! (foto)

Kurir pre 15 sati
Kristina Radenković i njen suprug Nikola Radojević u martu 2016. postali su roditelji devojčice Tare, kojoj su danas zasigurno priredili nezaboravnu proslavu trećeg rođendana. Inače, kada je saznala da je u drugom stanju silno se obradovala i jedva je dočekala trenutak da se ostvari u ulozi... »

Kad Handke recituje Tozovca

Vesti online pre 19 sati
Čuveni austrijski i jedan od najboljih savremenih pisaca Peter Handke danas je svoje srpske domaćine iznenadio recitovanjem pesme "Ide Mile Lajkovačkom prugom" (pogledati video). Narodnjački hit zbog kojeg je svojevremeno njegov autor i pevač Predrag Tozovac morao da objašnjava da u pesmi nema... »

©2019 Netmark d.o.o.