Kultura

Marijana Knežev: Maštanje nema granice

Dnevnik pre 10 sati
Da se svi rađamo posebni i da imamo određeni dar i izraženu posebnost, stav je Novobečejke Marijane Knežev (27) koja svojim stilom, interesovanjima, ali i profesijom, upravo to dokazuje. Darovita je, uspešna, kreativna... posebna. Završila je Pravni fakultet u Novom Sadu, radi kao pripravnica... »

Bokerinijeva poezija na Kolarcu

Večernje novosti pre 12 sati
Aleksandar Latković pred večerašnji koncert na Kolarcu na kom nastupa kao solista pred svojim orkestrom. BEOGRADSKA filharmonija i dirigent Kristijan Mandeal prvi put u svojoj istoriji izvode ogromnu Šostakovičevu Četvrtu simfoniju, a koncert koji počinje večeras u 20 časova u Kolarčevoj... »

Trst: Nagrada "Zvezda sa istoka" Radetu Šerbedžiji

Večernje novosti pre 21 sat
Specijalna nagrada Filmskog festivala u Trstu ove godine ide u ruke slavnog jugoslovenskog glumca, pisca, reditelja i pesnika. BEOGRAD - Specijalna nagrada "Zvezda sa istoka" Filmskog festivala u Trstu ove godine ide u ruke slavnog jugoslovenskog glumca, pisca, reditelja, pesnika Radeta... »

Vladimir Pištalo u novoj američkoj dokumentarnoj seriji o Tesli

Blic pre 4 sata
Američki TV kanal "Diskaveri" koji se prikazuje na svim kontinentima pripremio je novu i ambicioznu dokumentarnu seriju o Nikoli Tesli "Tesla's Death Ray"(Teslin zrak smrti), a kao autor najčitanijeg romana o Tesli intervjuisan je naš pisac Vladimir Pištalo, javio je njegov izdavač Nenad... »

Matica srpska: Izlazi treći tom Srpske enciklopedije

Dnevnik pre 9 sati
Matica srpska objaviće tokom narednih meseci ove, 2018. godine, prvu knjigu trećeg toma Srpske enciklopedije. Najzad je, naime, nakon bezmalo pet godina, koliko je proteklo od izlaska drugog toma Enciklopedije, zaokružena finansijska konstrukcija ovog kapitalnog poduhvata (koji MS realizuje... »

(Foto) promenila imidž u novoj godini: Italijanska lepotica pokazala novu frizuru, svi su oduševljeni!

Kurir pre 32 minuta
Italijanska glumica Monika Beluči (53) je u javnosti predstavila svoju novu frizuru, a svi su oduševljeni kako je ona savršeno nosi. Naime, slavna glumica se pojavila na glamuroznoj pariskoj zabavi povodom otkrivanja nominacija za prestižnu francusku nagradu "Cezar", a čim je zakoračila na... »

Otvoreno pismo vlasnice izdavačke kuće "Plavi jahač": Kako me je izigrala Marina Abramović

Blic pre 51 minuta
Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije, u novogodišnjem intervjuu listu "Politika", najavljujući bolji odnos države prema kulturi, objavila je da će čuvena Marina Abramović konačno 2019. godine, na kraju svoje evropske turneje, organizovati veliku retrospektivnu izložbu u Muzeju savremene... »

Festival epske fantastike 27. i 28. januara u Domu omladine Beograda

Press pre 2 sata
Poslednjeg vikenda ovog meseca, 27. i 28. januara, u prostorijama Doma omladine Beograda biće održan Festival epske fantastike. Foto:B92.net Program obuhvata veliki broj tribina, kao i isprobavanje i igranje brojnih društvenih igrara koje će doneti klubovi koji učestvuju na festivalu. Osim... »

Brižit Bardo: Flertuju da bi dobile ulogu a posle se žale. To je licemerno.

Blic pre 1 sat
Francuska glumica, bivša seks ikona, Brižit Bardo, pridužila se koleginici i zemljakinji Katrin denev u kritici žena u filmskoj iundustiji koje se žale na seksualno uznemiravanje, ocenivši da je, u većini slučajeva, to „licemerno, smešno i nezanimljivo". - Mnoge glumice flertuju sa... »

Robert Redford: Vreme Harvija Vajnstina i muške dominacije je gotovo

Blic pre 8 sati
- Mislim da je Harvi Vajnstin bio jedan trenutak u vremenu i da je to vreme prošlo – rekao je Robert Redford na konferenciji za štampu pred početak 35. Sandens filmskog festivala u Park Sitiju čiji je osnivač. Ovim rečima on je prokomentarisao navode o seksualnom zlostavljanju i... »

©2018 Netmark d.o.o.