Kultura

Gromoglasni aplauz za „Korešpodenciju“

Danas pre 1 dan
27. "Dani Zorana Radmilovića" Nagradama za najboljeg glumca večeri stručnog žirija i publike na 23. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu, glumca večeri na 35. Pozorišnom festivalu „Nušićevi dani“ u Smederevu, za najbolju žensku ulogu na 21. Teatar festu... »

Milena Dravić bila je najzvezdaniji simbol Jugoslavije

N1 Info pre 17 sati
Milena Dravić ispisala je istoriju pokretnih slika ovih prostora i bila je najzvezdaniji simbol Jugoslavije, rečeno je na komemoraciji glumici koja je preminula u nedelju. Izvor: N1 U svakoj ulozi Milena se trudila da pokaže da ima nade, rečeno je o glumici i njenih više od 160 filmskih,... »

Raste podrška umetnika Hubaču

Politika pre 20 sati
Članovi ansambla Drame NP juče su se obratili novinarima sa željom da odbrane smenjenog vršioca dužnosti direktora Drame Željka Hubača, ali i svoju profesiju i umetničku slobodu, zatražili su smenu upravnika Dejana Savića - Novopostavljeni direktor Jug Radivojević je podneo ostavku.... »

Pozorišni Kustendorf u novembru

Mondo pre 17 sati
Treći pozorišni festival Emira Kusturice biće održan na Mećavniku. Treći Jesenji pozorišni festival reditelja Emira Kusturice održaće se 2. i 3. novembra na Mećavniku. U želji za preispitivanjem granica između pozorišta i filma i postavljanjem pitanja da li one uopšte postoje,... »

Večeras promocija prvog romana mladog niškog pisca

Južne vesti pre 23 sata
Roman prvenac Smrt je placebo niškog pisca Nikole Markovića biće predstavljen večeras, 19. oktobra u Deli prostoru. Na promociji će, kažu organizatori, pored autora govoriti i urednik izdavačke kuće Agnosta i profesor i slikar Branislav Pecarski, dok će program moderirati novinar Južnih... »

U Niš "doputovala" izložba o oslobođenju Srbije 1918. godine

Južne vesti pre 1 dan
Porodična sećanja i druga svedočanstva o oslobođenju Srbije u jesen 1918. godine, deo su izložbe "Naša istorija, naša sećanja", koja je iz Pirota "doputovala" u Niš, a biće otvorena u subotu 20. oktobra u Oficirskom domu. Reč je o putujućoj izložbi na kojoj će se naći sećanja koja... »

Saga o zabranjenoj ljubavi na RTV-u

RTV pre 1 dan
RTV: Saga o zabranjenoj ljubavi na RTV-u
NOVI SAD - Od ponedeljka, 22. oktobra, Radio-televizija Vojvodine počinje sa prikazivanjem uzbudljive priče o zabranjenoj ljubavi Rosele, ćerke plemića, i mladog novinara Đulijana, koga je sopstvena porodica odbacila. Italijanska serija ''Rosela'' (Rossella, 2011-). emitovaće se radnim danima... »

Između knjiga na kvadratni metar i kulture na grame

Politika pre 23 sata
Ovaj broj Kulturnog dodatka posvećen je 63. Međunarodnom begradskom sajmu knjiga u Beogradu: DVANAESTI IGRAČ Ovogodišnjni cirkus sa oduzimanjem atraktivnijeg izlagačkog prostora „Karposu” iz Loznice, jednom malom, ali sjajno profilisanom i našoj kulturi toliko potrebnom izdavaču i... »

Velika turneja Regionalnog pozorišta Novi Pazar

RTV Novi Pazar pre 18 sati
Predstavom ,,Zbrka oko vuka” glumci Regionalnog pozorišta Novi Pazar obilaze gradove širom zemlje. Predstavili su se i na jedanaestom festivalu profesionalnih pozorišta za decu i mlade ,,Mali Joakim”. Pozorište će nastaviti saradnju sa pozorištima u Srbiji u cilju predstavljanja svog rada... »

Predstavnici udruženja turističkih vodiča Srbije u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru i Sjenici

RTV Novi Pazar pre 18 sati
Kvalitetno turističko vođenje je jedan od važnih faktora uspešne prezentacije lokalnog kulturnog i prirodnog nasleđa. U muzeju ,,Ras” Regionalna turistička organizacija Sandžaka i grad Novi Pazar ugostili su predstavnike Udruženja turističkih vodiča Srbije koji su u dvodnevnoj poseti... »

©2018 Netmark d.o.o.