Kultura

Glumac i njegova 26 godina mlađa supruga objavili pol 5. Deteta: Dali su svojoj deci lutke, a oni su otkrili da li je u…

Kurir pre 8 sati
Glumac Alek Boldvin (61) i njegova supruga Hilarija (35) nedavno su objavili da će postati roditetelji peti put, a sada su na Instagramu objavili i pol deteta. Roditelji su priredili iznenađenje za svoje šetvoro dece Karmen (6), Rafaela (4), Leonarda… »

Posle ove rečenice, više ništa nije bilo isto: Dženifer Aniston priznala da joj se zbog onoga što je čula pre 39 godina…

Kurir pre 7 sati
Dženifer Aniston (50), jedna od najuspešnijih glumica, koja je popularnost stekla ulogom Rejčel u seriji "Prijatelji", otkrila je da joj nije sve potaman u životu i to zbog jedne stvari iz ličnog života koje ni danas ne može da se oslobodi. Naime… »

80 novih naslova iz Lagune za Sajam knjiga u Beogradu

B92 pre 7 sati
Nova izdanja inostanih i domaćih pisaca i specijalne goste predstojećeg Sajma knjiga u Beogradu, predstavila je danas izdavačka kuća Laguna na konferenciji za novinare u Delfi knjižari SKC. Mina Kebin, urednica u Laguni, kaže da je više od 300… »

O čemu se u Stokholmu govori i ćuti

Danas pre 8 sati
Govori se o…. Dodela Nobelove nagrade za književnost Peteru Handkeu glavna je tema i u švedskoj prestonici. Tamošnji mediji prenose reakcije koje je ova odluka izazvala. Saopštenje je izdao američki PEN centar koje je potpisala predsednica ove… »

Prokletsvo džokera proganja glumce: Jedan je preminuo, a evo kakve grozne stvari se dešavaju drugima! (foto)

Kurir pre 8 sati
Film " Džoker" sa Hoakinom Finiksom u glavnoj ulozi ovih dana oduševljava publiku širom sveta. Iako je reč o filmu koji govori o negativcu iz super-herojskog stripa o Betmenu, posredi je drama koja ima veće umetničke ambicije od sličnih ostvarenja… »

Rediteljka Teona Strugar Mitevska: Predati se, prilagoditi ili se boriti?!

Večernje novosti pre 9 sati
Pobednica festivala režije u Leskovcu i autorka filma „Gospod postoji, njeno ime je Petrunija“. Makedonska rediteljka Teona Strugar Mitevska pobednica je ovogodišnjeg Internacionalnog festivala filmske režije u Leskovcu. Žiri joj je dodelio gran… »

Džezrauš big bend, svetska muzička atrakcija svira u Kragujevcu

B92 pre 9 sati
Tokom proslave velikog jubileja, 20 godina postojanja, "Internacionalni džez festival u Kragujevcu" (IJFK) koji se održava od 24. do 26. oktobra, nastupiće neki od trenutno najaktuelnijih muzičara evropske džez scene, koje podjednako voli i kritika i… »

Vendersov poetski pozdrav za Handkea: Nemački sineasta na zanimljiv način čestitao nobelovcu nagradu

Večernje novosti pre 9 sati
Venders je u nemačkim medijima objavio svojevrstan poetski pozdrav, pod nazivom "Ko inače?" SLAVNI nemački sineasta Vim Venders oglasio se u medijima i svom velikom prijatelju i saradniku Peteru Handkeu, na osoben način, čestitao Nobelovu nagradu… »

Neverovatni popusti u Vulkan izdavaštvu na Sajmu knjiga

B92 pre 9 sati
Izdavačka kuća Vulkan saopštila je da je za sve posetioce Sajma knjiga, koji se održava od 20. do 27. oktobra, pripremila brojne popuste. One koji posete njihove štandove u halama 1 i 4, kako su naveli, očekuju "Zone opasnih popusta" - od 50, 60, 70… »

Publika bira soliste za Rok operu

B92 pre 9 sati
Svaki koncert u izvođenju POP’s Orchestre je novo muzičko putovanje kroz svet roka, bluza, džeza, popa, opere, jer je enciklopedija hitova nepresušan izvor inspiracije za maestra Fedora Vrtačnika i muzičare Opere Srpskog narodnog pozorišta i… »

Kultura, najnovije vesti »