Kultura

Reditelj objasnio najjeziviju scenu iz Džokera

Noizz pre 12 sati
I dok se domaći filmski kritičari, režiseri i dramaturzi spore oko umetničke vrednosti Džokera, naša publika je, poput svetske, apsolutno oduševljena filmom. Pojedini libertarijanci su uputili pozitivne kritike ovom "modernom levičarskom… »

One su Mis Srbije, bih i Hrvatske! Pobediće najlepša, ali su devojke sa balkana opasna konkurencija svetu! (foto)

Kurir pre 12 sati
Srbija je dobila novu Mis. Andrijana Savić ima tek 18 godina i ide u srednju školu, a predstavljaće nas na svetskom izboru u decembru. Ivana Ladan, 21-godišnjakinja iz Jajca postala je Mis Bosne i Hercegovine, a studentkinja je psihologije. Hrvatska… »

Novi sjaj rimskih spomenika

Arte pre 14 sati
Rimski spomenici izloženi u lapidarijumu u Velikom barutnom magacinu (Beogradska tvrđava, Donji grad), u sastavu stalne postavke Narodnog muzeja u Beogradu, pripadaju Zbirci antičkih i srednjovekovnih epigrafskih i anepigrafskih spomenika. Ovaj redak i… »

Gradovi deljenja: kreativni momenat

Arte pre 14 sati
Reč je projektu čiji je cilj unapređenje uslova života u evropskima gradovima kroz povezivanje različitih aspekata kulture deljenja i urbanog dizajna. Partneri iz Srbije, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA, predstavili su u Pragu… »

Razgovor o knjizi Saša Pančić radovi 2002–2017

Arte pre 13 sati
učesnici: moderator Ivana Markez Filipović (urednica programa), Slobodan Mijušković (istoričar umetnosti), Dragan Jovanović (filozof) i autor DELOVI RAZGOVORA IZMEĐU SLOBODANA MIJUŠKOVIĆA I SAŠE PANČIĆA Iz knjige „Saša Pančić, radovi… »

"Konstantinovo raskršće" dobija svoju TV seriju

Južne vesti pre 13 sati
Popularni bestseler niškog pisca Dejana Stojiljkovića Konstantinovo raskršće, 10 godina od premijernog štampanja, biće ekranizovan, a kako kažu u izdavačkoj kući Laguna, posao je poveren produkcijskoj kuću "Firefly". Stojiljković je pročitao… »

Premijera Ane Karenjine 29. oktobra u Novosadskom pozorištu

Dnevnik pre 14 sati
NOVI SAD: Predstava "Ana Karenjina", rađena po čuvenom romanu Lava Nikolajeviča Tolstoja, u režiji gosta iz Makedonije Dejana Projkovskog, premijerno će biti izvedena 29. oktobra na obnovljenoj velikoj sceni Novosadskog pozorišta / Ujvideki sinhaz… »

De Niro ne može da gleda ljude u oči! Svi vide koliko mu je neprijatno, ni na crvenom tepihu nije mogao da se obuzda (foto)

Kurir pre 14 sati
Robert de Niro prethodnih nedelja nalazi se na udaru javnosti zbog optužbi nekadašnje asistentkinje Čejs Robinson, koja navodi da ju je polno uznemiravao i neprestano diskriminisao. Iako je Robertova kompanija prva podnela tužbu protiv Robinsonove… »

Završen "Joakim Inter Fest", gran pri predstavi iz Bukurešta

RTS pre 14 sati
Gran pri "Joakim Vujić" za najbolju predstavu međunarodnog pozorišnog festivala "Joakim Inter Fest" dodeljen je predstavi "Medejini dečaci", u režiji Andreja Mažerija pozorišta Apolo 111 iz Bukurešta. U obrazloženju odluke žirija navodi se da… »

RSE: Nobelove nagrade za književnost istakle liniju političkih podela u Evropi

N1 Info pre 13 sati
Odluka Švedske kraljevske akademije nauka da Nobelovu nagradu za književnost dodeli austrijskom piscu Peteru Handkeu naišla je na oštra reagovanja zbog njegove podrške režimu Slobodana Miloševića, ali i postavila pitanje da li se literarno delo… »

Kultura, najnovije vesti »