Kultura

Sveti Sava je u srpske temelje ugradio sve najbolje: Vodič kroz obimnu građu o svetitelju

Večernje novosti pre 1 dan
Andrej Vujnović o bogato opremljenom izdanju o srpskom svetitelju: Zadivljuje čvrstina njegove hrišćanske misli i stava, ali uz to i njegova otvorenost i žudnja za širenjem horizonata i težnja prema dobru. NIGDE kraja nabrajanju oblasti u kojima je… »

Novi domaći humoristički serijal „Tate” na Prvoj

Dnevnik pre 1 dan
„Svaki čovek može biti otac, a samo retki mogu biti tate“, poruka je nove komične porodične serije sa melodramskim zapletima koja će se emitovati na Prvoj televiziji od 27. januara radnim danima, u 20 časova. Reditelji su Stanko Crnobrnja, Vlada… »

Ljubinka Klarić: "Ljudi će uz 'Tate' shvatiti da ima nade"

B92 pre 1 dan
Od ponedeljka, 27. januara, gledaoci Prve TV moći će da prate seriju "Tate", koja, kako joj i samo ime kaže, po prvi put u fokus stavlja očeve. Zanimljiva porodična priča sa melodramskim zapletima, bavi se očevima i njihovim sposobnostima ili… »

JEZIKOMANIJA Ručavati i večeravati

Dnevnik pre 1 dan
Da li dugo večerate ili večeravate? I smatrate da je ovaj drugi oblik nepravilan? Vreme je da se podsetimo priče o glagolskom vidu. Prema trajanju glagolske radnje glagoli se dele na SVRŠENE, NESVRŠENE i DVOVIDSKE. Svršeni vid iskazuje trenutnu… »

Užasan postupak: Napušteni pas je jeo lišće kako bi preživeo, a onda je stigao spas (video)

Srbija danas pre 1 dan
Ipak neko brine. Koliko bezosećajni morate biti da svog psa ostavite negde na ulici, da se smrzava i bude gladan? Upravo to se dogodilo ovoj jadnoj buldog kuji koja je pronađena u katastrofalnom stanju. Jadnica je ostala napolju sama, na hladnoći, bez… »

Kako se biraju nominovani za Oskara?

Danas pre 1 dan
U susret dodeli priznanja 10. februara Ovogodišnja dodela Oskara zakazana je za 10. februar, a kao i prošle godine, ceremonija će se održati bez ,,domaćina’’. Akademija filmskih nauka i umetnosti broji između 7.000 i 9.000 članova širom sveta… »

Skandal u operi uoči velike premijere: Balerinama naređeno da lakiraju nokte primadonama!

Kurir pre 1 dan
Solistkinja Baleta Drina Pešić otkriva da je njoj i njenim koleginicama naloženo da u predstavi „Manon Lesko“ zamene statiste. Opera u Beogradu u 2020. godini slavi 100 godina od osnivanja, a za mesec dana publika će moći da pogleda Pučinijevu… »

Svečana večera u čast Nobelovca: Peter Handke kod ambasadora Srbije u Parizu

Večernje novosti pre 1 dan
Uz proslavljenog književnika, njegovu suprugu i ćerku, gosti Nataše Marić bili su ugledni francuski pisci, novinari, izdavači i istoričari. PARIZ - Otvarajući u petak uveče Svetosavsku akademiju u svojoj rezidenciji u Parizu, ambasadorka Srbije u… »

Na Kalemegdanu dočekana Kineska Nova godina

Danas pre 1 dan
Svetlosnim spektaklom, vatrometom i tradicionalnom muzikom, na Кalemegdanu je uz prisustvo predstavnika ambasade Kine i Vlade Srbije dočekana Кineska Nova godina, „godina pacova“. Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo zahvalila je svima koji su… »

„Asteriks i Vercingetoriksova ćerka“ najprodavaniji strip 2019. godine u Francuskoj

Danas pre 1 dan
Ovo je vest koja je zadrmala sve ljubitelje strip umetnosti u Evropi, a verujemo i u svetu. Jedan italijanski portal Fumetto Logica objavio je da je strip “Asteriks – Vercingetoriksova ćerka” najprodavaniji strip u Francuskoj u 2019. godini… »

Kultura, najnovije vesti »