Kultura

Nova na Bitefu: Višnjik WTF?!

Nova pre 11 sati
„Višnjik u višnjiku“; Po motivima Čehova, režija Bobo Jelčić; De facto kazališna grupa, Zagreb Predstava na Zoomu – nije baš delovalo primamljivo. S druge strane, to je Bobo Jelčić, taj čovek se ne prodaje za jeftin efekat modernosti… »

INTERVJU Goran Babić: Sanjam zavičaj, ali u Hrvatsku se neću vratiti nikada

Nova pre 10 sati
Ponekad i dalje, doduše sve rjeđe, sanjam zavičaj, a u Hrvatsku se neću vratiti dok mi se vlast ne ispriča za nanijete uvrede što znači da se vratiti neću nikada, jer se ni oni neće ispričati, kaže pisac i pesnik Goran Babić za Nova.rs. Goran… »

Nenad Nenadović plakao zbog mike aleksića više nego ikad u životu! Objavljen potresan intervju preminulog glumca

Kurir pre 10 sati
Večiti dečak glumačke scene Nenad Neša Nenadović otišao je u sredu tiho u 57. godini, dok se na televiziji emitovala serija "Igra sudbine", u kojoj je igrao kriminalca Brunera. S glumačkim pozivom susreo se još kao dečak, kad je otišao na… »

Ne podnosim magove i vradžbine, mislila sam da ću upiti tu energiju! Nataša Ninković izazvala buru komentara ulogom…

Kurir pre 11 sati
Serija "Pevačica" podigla je publiku na noge, a veliku pažnju privukla je vračara koju tumači Nataša Ninković. - Nataša će svima pomrsiti konce svojom magijom, odnosno onima koji veruju u to. Ona je maestralna u ovom liku, mislim da će se njene… »

Mlada pesnikinja Radmila Petrović poezijom iskazuje revolt protiv kulture ćutanja

Južne vesti pre 12 sati
Teskoba na selu i u gradu, kultura ćutanja koju briše jakim i iskrenim stihovima, patrijarhat koji ruši perorezom u džepu i žicama u brushalteru, porodični odnosi - teme su o kojima piše 25-godišnja pesnikinja Radmila Petrović. To je publika u… »

U Galeriji Matice srpske otvorena izložba „Trajne vrednosti“

Dnevnik pre 12 sati
NOVI SAD: Izložba Trajne vrednosti. Zbirka umetničkih dela DDOR osiguranja svečano je otvorena u Galeriji Matice srpske. Na otvaranju izložbe su govorili dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske, Đorđo Markeđani… »

Posete legatu Josipa Slavenskog

Politika pre 13 sati
U okviru manifestacije „Dani evropske baštine ’Nasleđe za sve’”, Legat Josipa Slavenskog biće otvoren za posete sutra i 30. septembra od 11 do 13 časova (a zbog ograničenog broja posetilaca obavezna je najava dolaska posredstvom elekreronske… »

"Kako sam dobio prvi šamar": Emir Kusturica otkrio manje poznate detalje iz života (video)

Večernje novosti pre 13 sati
Foto: Printkskrin Youtube Čuveni profesor prikazao je sekvence i manje poznate detalje iz svog života. Kusturica je u polučasovnoj emisiji dočarao kako se odvija njegov život na Mokroj Gori, ali i ispričao priče o Jugoslaviji, treniranju zaborava… »

Novopazarsko pozorište učesnik prestižnog festivala ”Joakim Vujić”

RTV Novi Pazar pre 14 sati
Počinje 57. Festival profesionalnih pozorišta Srbije ’’Joakim Vujić’’ čiji domaćin je leskovačko Narodno pozorište. Novopazarsko Regionalno pozorište predstavlja se večeras pozorišnom poemom ’’Ako dugo gledaš u ponor’’ po… »

Modna ikona komunizma

Vesti online pre 14 sati
Jovanka Broz pratila je svetske modne trendove, ali je izgradila i lični stil, prefinjen i glamurozan. Njena odeća predstavlja jedinstven spoj Zapada i Istoka, kapitalizma i komunizma, garderobe žene ratnika i elegantne prve dame, visoke mode i… »

Kultura, najnovije vesti »