Kultura

Nagrada "Lenkin prsten" Miroslavu Aleksiću

RTV pre 17 sati
RTV: Nagrada "Lenkin prsten" Miroslavu Aleksiću
SRBOBRAN - Večeras je u Srbobranu održan centralna svečanost i dodela književne nagrade "Lenkin prsten". Ove godine pripala je Miroslavu Aleksiću. Ovu nagradu ustanovio je Dom kulture iz Srbobrana 2006. godine u želji da podstakne književno stvaralaštvo, a posebno ljubavnu poeziju.... »

Završen 8. Green fest

Danas pre 24 sata
Nakon projekcije filma „Doba posledica“ u Domu omladine, sinoć je zavtoren 8. Međunarodni festival zelene kulture „Green fest“. Ovogodišnji festival je, po rečima urednice programa Ivane Jovčić, bio najposećeniji do sad, sa 20 odsto više programa. Osim projekcija filmova dugog,... »

Izložba radova bunjevačkih umetnika

RTV pre 24 sata
RTV: Izložba radova bunjevačkih umetnika
SUBOTICA - Peta likovna kolonija Bunjevačke matice održana je letos na Salašu 007 na obali Ludaškog jezera. Po tradiciji, izložba radova upriličena je u prostorijama Bunjevačke matice. Radove je izložilo 12 slikara i slikarki, kao i umetnica koje izrađuju slike u tehnici slame. Svaki... »

Dogodine u isto vreme

Danas pre 1 dan
Na mnogaja ljeta... (Srpski domaćin) SVETI KOZMA I DAMJAN Beograd, krug dvojke, slavski pojas. Svetogorska 156. Naveče uoči Vračeva. Penzioner Veliša Lazarević pali kandilo... Oko njega ukućani: žena mu Bisenija, ćerka Svetlana i njen muž Nenad, sin Lazar i njegov partner Kiki. Na... »

Batinska bitka kao iskrcavanje na Normandiju

RTV pre 1 dan
RTV: Batinska bitka kao iskrcavanje na Normandiju
SOMBOR - Batinska bitka je najveća na prostorima Jugoslavije u Drugom svetskom ratu tvrde istoričari iz Muzeja Vojvodine i Gradskog muzeja Sombor, ali i živi učesnici bitke i njihovi potomci. Vojna operacija za osvajanje položaja na desnoj obali Dunava na Batinskom mostobranu, na... »

Klavirski dvojac ulepšao vožnju od "Vuka" do Pristaništa

Blic pre 1 dan
U čast 80. rođendana Muzičke akademije, klavirski sastav "LP duo" rešio je da Beograđanima upriliči nesvakidašnju i kreativnu proslavu. Naime, oni su čitava dva sata izvodili klasična dela - u tramvaju! Sugrađani koji su između 16 i 18 sati imali potrebu da se prevezu tramvajskom linijom... »

NS koncert godine: Na Spensu Ateist rep, Ju grupa, Dubioza kolektiv..

Dnevnik pre 16 sati
Velika sala Spensa i ove godine 9. decembra, po 18. put ugostiće ljubitelje rokenrola, gitarskih rifova i pozitivne atmosfere na “NS Koncertu godine”. Od prvog koncerta 1993. godine do danas na bini Spensa u okviru ove muzičke manifestacije nastupili su najznačajniji bendovi iz Srbije i... »

Hrabre slike sveta

Večernje novosti pre 20 sati
Pobednici Berlina, Kana, Venecije pred publikom na festivalu autorskog filma. Ostvarenja odvažnih autora koja probijaju sve zadate granice, klišee i zabrane. VENECIJANSKIM pobednikom, izraelskom dramom "Fokstrot" Samuela Maoza, koja je i favorit za Oskar 2018, u Domu omladine 24. novembra počinje... »

Džoni Dep i Merilin Menson u krevetu s upola mlađim manekenkama

B92 pre 21 sat
B92: Džoni Dep i Merilin Menson u krevetu s upola mlađim manekenkama
Mnogima je poznato da su Džoni Dep i Merilin Menson dugogodišnji prijatelji, alo je malo ko očekivao da će snimiti video pun golišavih scena. Reč je o spotu za novu Mensonovu pesmu "Kill4Me", u kojem glavnu ulogu igra Dep, okružen znatno mlađim damama. Autor scenarija je Menson, a Depa,... »

"Čuka" odnela penziju

Večernje novosti pre 24 sata
Miroslav Cera Mihailović ponovo u klinču sa čelnicima Vranja. Klasičan politički linč sračunat na zastrašivanje, tvrdi pesnik. VIŠEGODIŠNjI sukob između Književne zajednice "Borisav Stanković", na čijem je čelu istaknuti pesnik Miroslav Cera Mihailović, i opštinskih vlasti Vranja,... »

©2017 Netmark d.o.o.