Kultura

Avišaj Koen konačno u Beogradu: Koncert 23. aprila u Kombank dvorani

Blic pre 1 dan
U organizaciji Doma omladine Beograda i Beogradskog džez festivala, konačno u Beograd ponovo stiže čuveni izraelski kontrabasista Avišaj Koen, koji će sa svojim triom održati koncert u petak, 23. aprila od 19 časova u Kombank dvorani, u susret… »

Bobić: Građani Beograda su u sopstvenom gradu podstanari

Nova pre 24 sata
Moje beleške su opomena i podsećanje da neke stvari ne smeju da se zaborave i da o njima mora stalno da se priča da se ne bi ponavljale, rekao je arhitekta Đorđe Bobić, govoreći o svojoj izložbi crteža u galeriji Haos u Beogradu. „To nisu… »

Premijera dokumentarca filipa čolovića: Ubistvo mog brata Fedora

Večernje novosti pre 1 dan
U ovom filmu poznati reditelj obrađuje duboku ličnu priču, tragično ubistvo svog brata po majci, tridesetogodišnjeg Fedora Frimermana, kojeg je 2013. godine obezbeđenje beogradskog splava "Saund" tuklo do smrti, naočigled posetilaca. Reditelj kroz… »

Ružica Sarić, član autorskog tima BINE: Prošlost neobičnih boja

Dnevnik pre 1 dan
Šesnaesto izdanje Beogradske internacionalne nedelje arhitekture - Bina biće održano od 22. aprila do 20. maja 2021. u organizaciji Društva arhitekata Beograda i Kulturnog centra Beograda. Kako je juče najavljeno na konferenciji za novinare, u fokusu… »

Preminuo glumac Damjan Diklić

B92 pre 1 dan
Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović, koja se oprostila od njega. Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović, koja se… »

Velike krize zahtevaju duboka preispitivanja

Politika pre 1 dan
Marta 2020. zatekao sam se u Berlinu i ta masovna opsednutost bolešću podsetila me je na neke druge masovne opsednutosti iz četrdesetih godina prošlog veka. „Tarcan sa beogradske periferije”, ilustracija iz stripa Naš poznati i priznati strip… »

Izložba o Jasenovcu u Galeriji „Progres”

Politika pre 1 dan
Izložba „Jasenovac, logor mrtvih – zemlja živih” koja će, uoči 76. godišnjice proboja zatvorenika iz tog zloglasnog ustaškog logora, otvorena je u sredu u beogradskoj Galeriji „Progres”, posvećena je kako sećanju na žrtve logora tako i… »

April u glavnom gradu

Politika pre 1 dan
Tradicionalnu, kolektivnu izložbu šesnaestoro likovnih umetnika „April u Beogradu 2021.”, posetioci će moći da vide narednih mesec dana u galeriji „Rojal” Artcentra. Slikari su se po odluci žirija u sastavu Dušan Milovanović, Aleksandar… »

Savremena sajber tragedija

Politika pre 1 dan
Javno čitanje drame „HimeN” autorke Lusi Depo, u režiji Nikole Bundala, održano je na Sceni „Raša Plaović” u okviru projekta „Frankofonija i Narodno pozorište”. Prema rečima reditelja: „Lusi je napisala izvanredan komad, savremenu… »

Pet godina bez Prinsa: Portret pop revolucionara

Nova pre 1 dan
Ponekad pada sneg u aprilu, ponekad se osećam tako loše, ponekad poželim da se život nikad ne završi, ali sve dobre stvari, kažu, ne traju... Ovi stihovi snimljeni su 21. aprila 1985. godine. Istoga dana 31 godinu kasnije Prins Rodžers Nelson… »

Kultura, najnovije vesti »