Kultura

"Rahelina kutija" na sceni Madlenijanuma

Mondo pre 6 sati
Predstava "Rahelina kutija" odigraće se na Maloj sceni opere i teatra Madlenijanum u subotu 27. januara s početkom od 20 sati. Foto: Madlenijanum pres služba Predstava "Rahelina kutija" je ispovest jedne glumice u tri lica. Predstava je sazdana od dokumentarne građe o nаšoj velikoj glumici... »

Sigurna muška kuća na sceni Vuk Stefanović Karadžić: Zagarantovan smeh uz Nadu Blam i Borisa Milivojevića, a nešto ćete i naučiti!

Kurir pre 6 sati
Predstava "Sigurna muška kuća" biće izvedena 20. januara na sceni Ustanove kulture "Vuk Stefanović Karadžić" u Beogradu. Reć je o duodrami Narodnog pozorišta Priština koju je režirao Ivan Denić po tekstu Aleksandra Jugovića, a igraju Nada Blam i Boris Milivojević. Sigurna muška kuća... »

Srbija slavi poeziju

Mondo pre 6 sati
Svetski Dan poezije koji se obeležava 21. marta slaviće se i u gradovima širom Srbije. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock Svetski dan poezije proslavlja se 21. marta i ustanovljen je od strane UNESKO-a 1999. godine. Svrha ovog dana ja promocija čitanja, pisanja, objavljivanja i poezije u... »

Droga i seks im došli glave: Ove poznate ličnosti su pronađene mrtve u hotelskim sobama!

Kurir pre 6 sati
Pevačica popularne irske grupe "Krenberis", Dolores ORiordan je preminula je ove nedelje u 47. godini u kadi hotelske sobe u Londonu. Pre nje, na sličan način umrli su starleta Komičar Dejvid Gest, Ana Nicol Smit, glumci Džon Beluši, Dejvid Karadin i pevačica Vitni Hjuston Dejvid Gest... »

Odgovor Slovencima: Dokažite, pa uzmite!

Mondo pre 7 sati
Slovenci zatražili da im Srbija vrati više od 300 umetničkih dela koja se nalaze u našim ustanovama kulture. Evo šta na to kaže srpski ministar kulture Vladan Vukosavljević u izjavi za MONDO. Foto: YouTube/screenshot Polemika između Srbije i Slovenije oko umetničkih dela ne jenjava. Pre... »

Slikarka iz Pančeva Ljiljana Marić: Dešifrovala sam tajni kod moje majke Olje Ivanjicki!

Kurir pre 8 sati
Slikarka iz Pančeva Ljiljana Marić kaže da je dešifrovala tajni kod koji je njena majka, slavna Olja Ivanjicki, ostavila pre nego što je zauvek napustila ovaj svet i priseća se jednog od susreta s njom koji će joj zauvek ostati u sećanju. Umetnica iz Pančeva ispričala je svoju potresnu... »

Na njen šarm je pao i petar strugar: Zbog hrvatske glumice voditelj ostavio trudnu suprugu, a onda je utehu našla u ginekologu!

Kurir pre 8 sati
Nataša Janjić, hrvatska glumica koja snima i u Srbiji, lepotica je oko čijeg se ljubavnog života već godinama diže velika prašina. Srpskoj javnosti postala je poznata kada se šuškalo da je zarobila srce Petra Strugara. Iako njih dvoje nikada nisu o svojoj vezi govorili javno, glasine su... »

Sećanje na velikana: Nušiću žena njegovog života otela vilu

Kurir pre 11 sati
Na današnji dan pre 80 godina napustio nas je najveći dramski pisac Branislav Nušić (1864-1938). Srpski komediograf i akademik imao je nesrećan i težak život, a najveću tragediju doživeo je u Velikom ratu, kad je izgubio sina jedinca, kome je posvetio i svoj roman „1915“. Manje je... »

Trka za akademike u SANU: Žene osvajaju Akademiju

Kurir pre 19 sati
Institut za filozofiju i društvenu teoriju predložio je kandidate za članstvo u SANU od 16 zaslužnih naučnika. Na listi dominiraju imena naučnica koje su svojim radom zadužile akademski život Srbije. Među Zagorkom Golubović, Latinkom Perović, Borkom Pavićević, Svetlanom Slapšek i... »

Izložba „La vida loca“ Dušana Rajića u DOB

Studio B pre 2 sata
Izložba slika i umetničkih asamblaža Dušana Rajića „La vida loca“ biće otvorena u utorak, 23. januara, u Galeriji Doma omladine Beograda. Postavka otkriva autorovo (pre)ispitivanje različitih društvenih situacija, koje najčešće prožima intima, kroz dinamike uzajamnih odnosa. Ovom... »

©2018 Netmark d.o.o.