Kultura

Savršena žurka za kraj

Danas pre 1 dan
Finalno veče Exit festivala došlo je kao čedno relaksiran provod za desetine hiljada na Petrovaradinskoj tvrđavi. No, ta naivnost vibracije ne znači da nije bilo rezanja do srži u umetničkom izrazu, već ovde samo svedoči o atmosferi zabave, pune ljubavi i zajedništva u publici i na sceni... »

Završen šesti „Boljšoj“ festival u Drvengradu

Studio B pre 12 sati
Dodelom nagrada i nastupom svetski poznatih violinista Julijana Rahlina i Romana Simovića sinoć je svečano zatvoren šesti festival ruske klasične muzike „Bošljoj“ koji je ove godine prvi put trajao četiri dana. Tokom festivala mladi muzički talenti iz Srbije, Republike Srpske i Rusije... »

Voleo je ljude: Danas je dan Nelsona Mendele - evo šta niste znali o njemu a vredno je!

Srbija danas pre 3 sata
U zatvoru proveo 27 godina. Imao je nastup na svečanosti Svetskog prvenstva u fudbalu 2010. godine, što je bilo i njegovo poslednje javno pojavljivanje. Danas se obeležava Međunarodni dan Nelsona Mandele. Njegova fondacija ove godine dan je posvetila akciji borbe protiv siromaštva, što je i... »

Seča se nastavlja: Još jedan selektor otišao posle Mondijala! (Foto)

Srbija danas pre 6 sati
Čak 11 reprezentacija odlučilo se na radikalan potez. Reprezentacija Paname je samim plasmanom na Svetsko prvenstvo u Rusiji ostvarila najveći uspeh u istoriji ove države. Zato i ne čudi što su oba gola postignuta u grupi sa Engleskom (1:6), Belgijom (0:3) i Tunisom (1:2), proslavili kao da su... »

Bravo! Pogledajte kako su ovi mladi fantastični ljudi oživeli sliku staru 132 godine! (foto)

Srbija danas pre 10 sati
Jedan mali detalj se razlikuje! Nedeljno popodne na ostrvu Grand Žat je prva slika koju je francuski slikar Žorž Sera radio u potpunosti tehnikom, nazivanom različitim imenima - poentilizam, divizionizam, neoimpresionizam. Ova slika se često smatra njegovim manifestom slikarstva. Slika se danas... »

"Branko" Martinovoj

Večernje novosti pre 1 dan
Međunarodna pesnička nagrada "Branko Radičević" ove godine pripašće uglednoj ruskoj pesnikinji Olgi Martinovoj. MEĐUNARODNA pesnička nagrada "Branko Radičević", koju od 2006. godine dodeljuje "Brankovo kolo" iz Sremskih Karlovaca, ove godine pripašće uglednoj ruskoj pesnikinji Olgi... »

Renovirana kuća Ive Andrića u Herceg Novom

Radio 021 pre 22 sata
U Njegoševoj ulici u Herceg Novom vrata kuće koju je sagradio i u kojoj je živeo nobelovac Ivo Andrić, kada se sa suprugom Milicom doselio iz Beograda 1964. godine, otvorena su za posetioce. Kuća, koju je posle piščeve smrti, opština Herceg Novi otkupila od njegovih naslednika, delimično je... »

"Mama Mia! Idemo ponovo" u bioskopima

Press pre 1 dan
Leto je stiglo, a sa njim i nastavak popularnog mjuzikla "Mama Mia! Idemo ponovo". Dobre vibracije se vraćaju na veliko platno, a sa njima i potpuno novi ukusi. Deset godina nakon filma "Mama Mia!" koji je zaradio više od 600 miliona dolara širom sveta, vraćamo se na čarobno grčko ostrvo... »

Koks: Svi smo postali žrtve dolara

Dnevnik pre 1 dan
PALIĆ: Škotski glumac Brajan Koks, gost Festivala evropskog filma Palić, čiju karijeru su obeležile uloge značajnih istorijskih ličnosti i Šekspirova dela, primetio je da danas u svetu nedostaje političko vođstvo i hrabrost. Koks je na konferenciji za novinare istakao da je Šekspir pisac... »

"Nišvil" festival predstavljen u Sofiji

RTV pre 24 sata
RTV: "Nišvil" festival predstavljen u Sofiji
SOFIJA - Bugarska publika i ove godine imala je priliku da prva sazna program ovogodišnjeg "Nišvil" džez festivala koji će biti održan od 9. do 12. avgusta u Nišu. Najavljen je nastup preko 1.000 izvođača na 250 koncerata na čak 20 bina. Na popularnoj umetničkoj koloniji Majmunarika u... »

©2018 Netmark d.o.o.