Kultura

Odbornici kupili „Knjigu o Beogradu”, novac u humanitarne svrhe

Studio B pre 1 dan
Veliki broj odbornika Skupštine Grada Beograda kupio je po jedan primerak „Knjige o Beogradu” koju je napisao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić. foto Beoinfo Novac prikupljen od kupovine knjige (72 hiljade dinara) uplaćen je na račun… »

Ko je trebalo da glumi Džokera i druge zanimljivosti o filmu koji obara rekorde

Danas pre 1 dan
Američki triler „Džoker“ Toda Filipsa, koji obara rekorde u gledanosti širom sveta, pun je i zanimljivosti koje su se odigrale iza scene, neke potpuno neočekivane. Film, jedan od najgledanijih u ovoj godini, osvojio je i Zlatnog lava na 76… »

Ogromno interesovanje za izložbu Miloša Šobajića

Večernje novosti pre 1 dan
Postavka otvorena u subotu u Modernoj galeriji u Valjevu. IZLOŽBU 20 slika Miloša Šobajića, nastalih pre pola veka, koja je, u subotu otvorena u Modernoj galeriji u Valjevu, uz prisustvo slikara, za samo nekoliko dana videlo je više od 2.500… »

Vrhunska arhitektonska dostignuća koja bude ljutnju i gnev

Danas pre 1 dan
Povodom projekcije dokumentarca „Palata za narod" na Slobodnoj zoni producentkinja filma Neda Milanov za Danas Pet najpoznatijih socijalističkih građevina, nasleđa jedne epohe koje svedoče o istorijskim preokretima u Istočnoj Evropi u drugoj… »

Sahranjena majka glumca Nebojše Glogovca: Milena umrla od tuge za sinom

Kurir pre 1 dan
Opelo i ispraćaj održani su juče u Hramu Svetog velikomučenika Georgija na Starom groblju. Milena Glogovac, majka glumca Nebojše Glogovca, preminula je prošlog petka u 74. godini, a sahranjena je juče u Pančevu. Opelo i ispraćaj održani su u… »

Veče za pamćenje uz brajana adamsa: Tri bisa za Srbe

Kurir pre 1 dan
Pred izlazak na bis izveo je čuvenu numeru „Summer of ‘69“, dok je, izašavši ponovo na binu, ovoga puta sam na gitari, izveo „Straight From The Heart““. Najpoznatiji kanadski roker Brajan Adams održao je u nedelju večere u Štark areni… »

Film koji ćete ili obožavati ili mu reći ne

Danas pre 1 dan
„Na kafi sa autorima“ režiserom filma „Čudovišta“ Marius Olteanu i producentkinjom Karla Fote, u Kafiću Zaokret – Dana i Artur su bračni par u svojim četrdesetim i zajedno su skoro već deset godina. Kao par, uživaju ljubav i naklonost… »

Kultura, najnovije vesti »