Putovanja, najnovije vesti

Ovako izgleda život u najnaseljenijem ostrvu na svetu /VIDEO

B92 pre 9 minuta
B92: Ovako izgleda život u najnaseljenijem ostrvu na svetu /VIDEO
Santa Kruz del Islote u Kolumbiji smatra se najgušće naseljenim ostrvom na svetu po kvadratnom metru.
Konde Nast Traveler navodi da je reč o veštačkom ostrvu površine 9.712 kvadratna metra, na kojem živi oko 1.200 stanovnika, a koji je sastavni deo arhipelaga San Bernardo na... »

Nestvarno mesto na planeti: Veličine fudbalskog terena, a ima i školu punu dece! (foto+video)

BK TV pre 5 sati
Turistička atrakcija! Poznato je kao najgušće naseljeno ostrvo na svetu. Nalazi se na karipskoj obali Kolumbije. Samo 500 ljudi živi u 115 kuća na prostoru veličine fudbalskog terena. Okružuje ga tirkizno more, a napravio ga je čovek na koralnom... »

Trešnje u Tokiju označile dolazak proleća

B92 pre 7 sati
B92: Trešnje u Tokiju označile dolazak proleća
Proleće je zvanično stiglo u Tokio, gde je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje počele da cvetaju, što je pokrenulo niz proslava i manifestacija.
Stručnjaci meteorološke agencije, koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvetovi pojavili devet dana ranije nego inače. Tokom dve nedelje, koliko traje... »

Deset zanimljivosti koje niste znali o "ostrvu sreće"

B92 pre 11 sati
B92: Deset zanimljivosti koje niste znali o "ostrvu sreće"
Irska je evropska država koju zbog zadivljujućih prirodnih lepota nazivaju još i smaragdnim ostrvom. Predstavljamo vam deset manje poznatih činjenica o ovoj veličanstvenoj zemlji.
1. Dablin se ponosi činjenicom da ima jedan pab na svakih 100 stanovnika glavnog irskog grada. Najstariji irski pab – "Šonov bar" – nalazi se u gradu Atlon, a veruje se da... »

Koji su najskuplji, a koji najjeftiniji gradovi sveta?

Vesti online pre 15 sati
Singapur je zbog ogromnih troškova za vlasnike automobila potvrdio poziciju najskupljeg grada na svetu, petu godinu zaredom, pokazalo je godišnje istraživanje Economist Intelligence Unita (EIU).
Azijski financijski centar upravo je zbog kontrole vlasništva nad vozilima, tj. visokih cena za vozila kao i za potvrdu o pravu na posedovanje automobila smanjio zagađenost i... »

Poljaci prvi u svetu dobili kafić za spavanje: Sve je podređeno odmoru - čak su posadili i travu, a ležaljke su nestvarne (FOTO)

Telegraf pre 23 sata
Da li biste voleli da se i u Srbiji otvore ovakvi kafići?
U poljskom gradu Vroclavu otvoren je prvi kafić za spavanje, "Vinci Power Nap Sleep Cafe", u kojem građani mogu kratko da odspavaju i napune baterije za ostatak dana. Filmsko bekstvo krave iz klanice! Probila ogradu,... »

Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića

B92 pre 23 sata
B92: Sokobanja čuva sećanje na Ivu Andrića
U ratnim godinama Ivo Andrić pronašao je utočište i inspiraciju za pisanje u izolaciji u Sokobanji. Kasnije je ovde dolazio bar jednom godišnje, odmarao, pisao, družio se sa meštanima i gostima. Sokobanjci čuvaju sećanje na nobelovca.
"Ne znam čega ovde stvarno ima. Ali, znam da posle 15 do 20 dana boravka u Sokobanji radim celu godinu u Beogradu kao preporođen", govorio je Ivo Andrić. Kada je upoznao nobelovca... »

Poljaci dobili kafić za spavanje / FOTO

B92 pre 1 dan
B92: Poljaci dobili kafić za spavanje / FOTO
U poljskom Vroclavu otvoren je prvi kafić za spavanje, "Vinci Power Nap Sleep Cafe", u kojem građani mogu kratko da odspavaju i napune baterije za ostatak dana.
Ovaj kafić "dizajnirala" je Magdalena Filcek. Prvi kafić za "snove" smiruje čula i onima koji ga posete nudi jedinstveni dizajn enterijera s visećim platnenim ležaljkama u koje... »

Šok na listi najskupljih gradova sveta - na prvom mestu Singapur, a od Njujorka ni traga ni glasa

Telegraf pre 1 dan
Azijski i evropski gradovi skupi su u različitim kategorijama
Azijski gradovi skupi su kada je u pitanju hrana, a evropski u kategorijama pomoći u kući, lične nege, rekreacije i zabave. Kvalitet pilećeg mesa i upotreba antibiotika u uzgoju... »

Ljubav je u vazduhu: Nisu mogli da se suzdrže, pa su...

B92 pre 1 dan
B92: Ljubav je u vazduhu: Nisu mogli da se suzdrže, pa su...
Dvoje putnika, koji se prethodno nisu poznavali, uhvaćeni su "na delu" u toaletu aviona kompanije Virdžin Atlantik.
Mladić i devojka, u 20-im godinama, leteli su za Meksiko. Ubrzo po ulasku u avion su se zbližili. Posle kraćeg razgovora, odlučili su se prepustiti strastima. Iskoristili su... »

“Zlatna planina” oduševila Ruse

Večernje novosti pre 1 dan
Zapažen nastup Zlatibora u Moskvi. U Čajetini se vijori i ruska zastava
ZLATIBOR je “ušao” u brošure šest ruskih turoperatera, pa na srpskoj “zlatnoj planini” očekuju dolazak sve većeg broja ruskih turista. Turistička organizacija Zlatibor je za... »

Koji su najskuplji, a koji najjeftiniji gradovi sveta?

B92 pre 1 dan
B92: Koji su najskuplji, a koji najjeftiniji gradovi sveta?
Singapur je zbog ogromnih troškova za vlasnike automobila potvrdio poziciju najskupljeg grada na svetu, petu godinu zaredom, pokazalo je godišnje istraživanje Economist Intelligence Unita (EIU).
Azijski financijski centar upravo je zbog kontrole vlasništva nad vozilima, tj. visokih cena za vozila kao i za potvrdu o pravu na posedovanje automobila smanjio zagađenost i... »

Turisti proterani iz drevnog grada

Vesti online pre 1 dan
Trojica evropskih turista - Nemac, Švajcarac i Holanđanin proterani su iz Maču Pikčua, slavnog grada Inka na jugu Perua, jer su se fotografisali golih zadnjica, objavila je policija.
- Trojica turista svukla su pantalone i fotografisali se pokazujući zadnjice - izjavio je policajac Martin Flores. - Nije dopušteno tako nešto uraditi na tom mestu - naglasio je.... »

“Karibi”zapadnog Mediterana

Večernje novosti pre 1 dan
Sardinija, po mnogima najlepše ostrvo Sredozemlja, novo odredište za srpske turiste
PO MNOGIMA najlepše ostrvo Sredozemnog mora, Sardinija, koja zahvaljujući prelepim plažama nosi epitet “Karibi mediterana”, od predstojećeg leta konačno je dostupna i našim... »

CIK: Putin vodi sa osvojenih 72,53 odsto glasova

Politika  pre 21 minut  još 48 povezanih

CRTA: Na četiri biračka mesta u Beogradu do 16.00 izašlo 18,3 odsto

Novi magazin  pre 1 sat  još 15 povezanih

Porodila se Ana Ivanović?

Mondo  pre 3 sata  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.