BBC News

„Zlatni pasoši" Malte: Zašto ih bogataši žele

BBC News pre 10 dana
Evropska unija je kritikovala model „zlatnih pasoša", koji omogućuje bogatašima da kupuju državljanstvo. Delegacija Evropske unije je u poseti Malti, „istražujući vladavinu prava", kako isplivava sve više detalja o istrazi ubistva novinarke… »

Los Anđeles: Policija će koristi Betmenove naprave za hvatanje osumnjičenih

BBC News pre 10 dana
Iz policije kažu da naprava može da obuzda osumnjičene bez primene sile. Dvesta pripadnika policije Los Anđelesa biće obučavano da koristi novi gedžet osmišljen da obuzda osobu vezivanjem, navode zvaničnici. Uređaj BolaWrap, koji nekoliko drugih… »

PISA test i zašto je Srbija tako daleko od najboljih

BBC News pre 11 dana
Zašto je u Srbiji trećina petnaestogodišnjaka funkcionalno nepismena i kako to promeniti? Svaki treći učenik petnaestogodišnjak u Srbiji funkcionalno je nepismen, a za vršnjacima iz zemalja članica Organizacija za ekonomsku saradnju i razvoj… »

Kim Džong Un: Vrhovni vođa Severne Koreje otvorio socijalistički grad iz bajke

BBC News pre 11 dana
U ovom gradu živeće oko 4.000 porodica u najmodernijim stanovima, a moći će da koriste staze za skijanje, stadion i mnoge druge objekte, navodi KCNA, severnokorejska novinska agencije. Severnokorejski vođa Kim Džong Un otvorio je novi grad kojeg su… »

Lil Bab: Uginula mačka koju su obožavali milioni

BBC News pre 11 dana
Mala mačka sa okruglim očima i izbačenim jazikom bila je poznata u onlajn svetu. Lil Bab, mačka poznata sa Instagramu i Fejsbuku uginula je u osmoj godini. Majk Brajdavski, njen vlasnik objavio je tužnu vest na društvenim mrežama. Lil Bab je bila… »

Klimatske promene: Mogu li razgovori na samitima da izmene svet

BBC News pre 11 dana
Ujedinjene nacije organizuju godišnju konferenciju o klimatskim promenama, a mi smo pokušali da otkrijemo da li su razgovori bilo kada doneli promene. Upozorenja su nam već poznata. Ova, 2019. mogla bi da bude jedna od tri najtoplije godine i istoriji… »

Srbija i Belorusija: Sjaj politike, sumrak ekonomije

BBC News pre 12 dana
Odnosi Beograda i Minska u poslednje tri decenije zavisili su uglavnom od personalnih odnosa ljudi na vlasti u obe države. Aleksandar Lukašenko ispratio je sa vrha beloruske vlasti sve burne promene srpske političke scene u poslednje dve i po decenije… »

NATO i problemi: Rastrzana Alijansa nije raspoložena za proslavu 70. rođendana

BBC News pre 11 dana
Jednostrani potezi Turske i Amerike, svađe oko novca, ponovna ali nedefinisana ruska pretnja - NATO lideri i te kako imaju o čemu da razgovaraju kad se budu sastali u luksuznom hotelu kod Votforda. Sedamdeset godina postojanja svakako je vredno slavlja… »

Putinov zakon o stranim agentima: Šta znači za novinare u Rusiji

BBC News pre 11 dana
Ulazak u listu stranih agenata pojedinaca značiće - da svi agenti, uključujući fizička lica, moraju da osnuju firme u Rusiji, šalju detaljne izveštaje, godišnje revizije i nose oznaku da su strani agenti. Nezavisni novinari i blogeri mogu da budu… »

Nekada tvrđava, a sada meta razbojnika - provalnici opljačkali muzej Štazija u Berlinu

BBC News pre 11 dana
Vrednost predmeta ukradenih u Berlinu je nekoliko hiljada evra, kaže za BBC Jerg Drizelman, direktor muzeja za BBC. Provalnici su ukrali komunistička odlikovanja i ukrasne predmete iz Muzeja Štazija u Berlinu koji se nalazi u nekadašnjem sedištu… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »