BBC News

Tehnologija i telefoni: Pet promena na Eplovom ajfonu

BBC News pre 9 dana
Novo ažuriranje uključuje nove funkcije privatnosti, emotikone i način uključivanja ajfona ako nosite zaštitnu masku preko lica. Američki tehnološki gigant Epl (Apple) izbacio je verziju 14.5 operativnog sistema iOS za ajfon (iPhone) i ajped (iPad)… »

Etiopija i ratni zločini: „Izgubila sam ruku kad je vojnik pokušao da me siluje“

BBC News pre 10 dana
Tinejdžerka zatečena u sukobu u etiopskom regionu Tigrej priča o tome kako su ona i deda jedva izbegli smrt. Upozorenje: Neke čitaoce bi mogli da uznemire detalji iz ovog članka Jedna srednjoškolka iz Etiopije ispričala je za BBC kako je izgubila… »

Smrt princa Filipa: Kraljica Elizabeta nastavila dužnosti - prva fotografija posle smrti Vojvode od Edinburga

BBC News pre 9 dana
Britanska kraljica je prvi put posle smrti princa Filipa viđena javno dok obavlja službene dužnosti. Kraljica Elizabeta Druga fotografisana je prvi put posle smrti supruga, vojvode od Edinburga, tokom obavljanja službenih dužnosti. Kraljica je u… »

Amerika i poznati: Patike Kanje Vesta prodate za rekordnih 1,8 miliona dolara

BBC News pre 10 dana
Par patika koje je dizajnirao i nosio američki muzičar Kanje Vest postavio je novi rekord kada su patike u pitanju. Par patika koje je dizajnirao i nosio američki muzičar Kanje Vest postavio je novi rekord kada je ova obuća u pitanju - prodate su na… »

Ljudska prava i korona virus: Mali vodič - šta sve može da se zabrani tokom pandemije

BBC News pre 10 dana
Epidemija korona virusa već više od godinu dana pravi pometnju širom sveta, pa i u oblasti prava. Ako zbog bezbednosnih mera ne možemo u školu ili u crkvu, da li su time ugrožena naša prava na slobodu obrazovanja i slobodu veroispovesti? I da li… »

Amerika: Ušao u zatvor sa 15 godina, izašao posle skoro sedam decenija

BBC News pre 10 dana
„Najstariji maloletnik na odsluženju doživotne zatvorske kazne“ u Americi nedavno je izašao iz zatvora kao slobodan čovek. „Nikad nisam bio sam, a ja sam u duši usamljenik. Volim da budem sam koliko god mogu. „U zatvoru sam sve ovo vreme bio… »

Arheologija, Srbija i Viminacijum: Vekovima stari brodovi koji su iznenadili naučnike

BBC News pre 10 dana
Otkriveno je nekoliko brodova i čamaca različite starosti, od prvog veka pre nove ere do perioda između 15. i 17. veka. Nekoliko brodova i čamaca vekovima je bilo nasukano sedam metara ispod površine zemlje dok ih, mimo svih očekivanja, marta… »

Italija i izolacija: „Robinzon Kruso" odlazi sa pustog ostrva posle 32 godine

BBC News pre 10 dana
Mauro Morandi ima 81 godinu i dobrovoljno živi na ostrvu Budeli od 1989. godine, ali je vlasnik ostrva odlučio da ga protera. Italijan, koji živi na pustom ostrvu više od 30 godine, sada mora da ga napusti pod pritiskom nadležnih. Mauro Morandi danas… »

Amerika i zabava: Može biti samo jedan Džoš - stotine momaka u prijateljskoj borbi za ime

BBC News pre 10 dana
Naoružani sunđerima, Amerikanci koji se svi do jednog zovu Džoš okupili su se radi prijateljske borbe prsa u prsa, a sve je krenulo od jednog viralnog posta. Stotine mladića naoružanih sunđerima okupilo se u jednom parku u Americi u borbi za pravo… »

Azerbejdžan, Jermenija i Nagorno-Karabah: Kontroverzni park rata u Azerbejdžanu koji je razljutio Jermene

BBC News pre 10 dana
Muzej u kome su izloženi oružje i tenkovi koje je zaplenila azerbejdžanska vojska naljutile su predstavnike vlasti u Jermeniji. Azerbejdžan je otvorio vrata muzeja u znak sećanja na poslednji rat sa Jermenijom oko sporne teritorije Nagorno-Karabah… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »