BBC News

Prvi svetski rat i žene u srpskoj vojsci: Misterija gospođice V

BBC News pre 7 dana
Iz Kanade, preko Velike Britanije, u Srbiju 1915. stiže mlada gospođica V sa željom da se pridruži srpskoj vojsci na prvim linijama fronta. Sredinom 1915, britanske lokalne novine objavljuju da se u Veliku Britaniju iskrcala Lesli Džoj (Džo)… »

Koko Gof i tenis: Tajne koje se kriju iza velikog potencijala buduće zvezde

BBC News pre 7 dana
Njena staloženost, rečitost i zrelost u odnosu na godine, doneli su joj mnoge obožavaoce. Jedna od najmanje iznenađujućih stvari koje Koko Gof može da vam saopšti je to da je vožnju počela da uči sa 13 godina. Naravno da jeste. Na kraju krajeva… »

Roman Protaševič: Uhapšeni beloruski novinar prisiljen na priznanje, tvrdi njegova porodica

BBC News pre 8 dana
Roman Protaševič pojavio se na državnoj televiziji u suzama i rekao da je organizovao proteste protiv vlade Belorusije. Beloruski novinar Roman Protaševič, uhapšen prošlog meseca pošto je avion u kome je bio prinudno sleteo na aerodrom u Minsku… »

Donald Tramp i društvene mreže: Fejsbuk suspendovao nalog bivšeg američkog predsednika na dve godine

BBC News pre 8 dana
Pošto mu je ugašen kanal komunikacije, Fejsbuk suspendovao naloge Trampa na Instagramu i Fejsbuku na dve godine. Kompanija Fejsbuk suspendovala je Fejsbuk i Instagram naloge bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa na dve godine. U januaru mu je na… »

Korona virus i koncerti: Da li će vakcina ovog leta biti ulaznica za masovne događaje

BBC News pre 8 dana
Ljubitelji muzičkih festivala i masovnih sportskih događaja ovog leta će moći da uživaju, ali uz posebne uslove. Sestre Tamara i Ivana Marković do pre nekoliko nedelja bile su oduševljene kada sa nekoliko prijatelja odu na Savski kej i puste muziku… »

Teorije o vanzemaljcima: Izveštaj američke vojske „ne potvrđuje niti odbacuje NLO aktivnosti“

BBC News pre 8 dana
Vojni izveštaj otkriva da misteriozni objekti koje su videli mornarički piloti ostaju neobjašnjivi, kažu zvaničnici. U izveštaju američke vlade o viđenju neidentifikovanih letećih objekata (NLO) nije pronašao dokaze o vanzemaljskim aktivnostima… »

Zajednica srpskih opština: Šta nedostaje da bi se ispunio Briselski sporazum

BBC News pre 8 dana
Već osam godina se kasni sa osnivanjem Zajednice srpskih opština - mehanizma zaštite srpskog stanovništva na Kosovu. Ne zna se da li će, i u kom obliku biti primenjena. Osam godina od potpisa na Briselskog sporazuma, jedna od njegovih ključnih… »

Žene i higijena: Zaboravite na cupkanje u redovima ispred toaleta na festivalima - pisoar koji ubrzava stvar

BBC News pre 7 dana
Dve žene osmislile ženski pisoar jer im je dozlogrdilo da čekaju u redovima na festivalima. Koliko puta vam se dogodilo da ste na nekom koncertu i da morate odmah da se olakšate, ali ispred vas je dugačak red za toalet? Možda je rešenje baš u… »

Evrovizija: Zašto se i dalje priča o pobedniku - italijanskoj grupi Maneskin i šta im je poručila Majli Sajrus

BBC News pre 8 dana
Prvi put posle skoro 30 godina, pesma na italijanskom jeziku plasirala se u TOP 40 u Velikoj Britaniji. Posle pobede na Pesmi Evrovizije, italijanska grupa Maneskin privukla je nove obožavatelje širom sveta među kojima su se našle i slavne ličnosti… »

Internet, Jutjub i „Čarli me je ugrizao za prst": Kako jedan snimak može da vas obogati

BBC News pre 8 dana
Braća koja su stekla slavu zahvaljujući snimku na Jutjubu iz 2007. godine kažu da će novac od prodaje klipa uložiti u školovanje. Hauard Dejvis-Kar nije imao način da pošalje kumu snimak sinova, pa ga je postavio na kanalu Jutjub. Nekih 14 godina… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »