BBC News

Zdravlje i studenti u Srbiji: Studentske poliklinike neće biti ukinute, kaže Ana Brnabić

BBC News pre 5 dana
Šta predviđa Masterplan reforme zdravstvenog sistema i šta je rekla predsednica Vlade Srbije posle protesta studenata? Milena Nikolić je studentkinja Beogradskog univerziteta, s prebivalištem u Čačku. U Beograd se preselila pre tri godine na… »

Srbija, Instagram i onlajn kupovina: Kako da bezbedno kupujete i legalno prodajete

BBC News pre 5 dana
Iako mnogi kupuju i prodaju preko Instagrama, kupci često ne znaju kako da provere da li je prodavac od kojeg naručuju registrovan, a nisu ni prodavci informisani koje su informacije po zakonu dužni da objave na profilima putem kojih nude svoje… »

Holivud i seksualno uznemiravanje: Nagodba u slučaju poznatog glumca Džejmsa Franka

BBC News pre 4 dana
Postignuta je nagodba u slučaju glumca i dve učenice njegove nekadašnje škole glume. Džejms Franko i dve bivše učenice njegove škole glume u Los Anđelesu nagodili su se u parnici u kojoj su ga optužile za seksualno uznemiravanje. Prema ugovoru… »

Škola i roditelji: Ostavka školskog odbora pošto su vređali roditelje ne znajući da sastanak ide uživo

BBC News pre 4 dana
Incident je doveo do toga da više od 7.000 ljudi potpiše peticiju kojom se traži da članovi veća podnestu ostavke zbog „nečuvenog ponašanja". Celo nastavno veće u jednoj školi u Kaliforniji je rasformirano pošto su njihovi komentari o… »

Korona virus i lekari u Srbiji: Zašto je smrtnost zdravstvenih radnika od Kovida veća nego u zemljama regiona

BBC News pre 5 dana
U Srbiji je od Kovida preminulo 89 lekara, u Albaniji 33, a u Hrvatskoj dva, podaci su strukovnih udruženja. Kada je anesteziolog Nenad Maksimović preminuo od posledica korona virusa - imao je 37 godina. Mesecima je tokom pandemije u beogradskom… »

Verdenska bitka: Francuski sveti simbol patnje i pobede i najduža borba Prvog svetskog rata

BBC News pre 6 dana
Verdenska bitka je u 20. veku postala svojevrstan oltar sećanja Francuske. Britanci imaju bitku na Somi, a Francuzi desetomesečnu borbu u okolini Verdena. Za obe zemlje, ovo su epske bitke koje simbolišu patnju i istrajnost običnog vojnika. Ono što… »

Istorija i komunizam: Šta je Komunistički manifest i zašto je i dalje aktuelan

BBC News pre 6 dana
Manifest Komunističke partije Karla Marksa i Fridriha Engelsa objavljen je u Londonu 21. februara 1848. godine, po narudžbini Saveza komunista. „Bauk kruži Evropom - bauk komunizma" i „proleteri svih zemalja ujedinite se". Tako glase prva i… »

Mads Mikelsen u filmu „Još jedna tura”: Kako odglumiti pijanca na filmu

BBC News pre 5 dana
U danskom filmu „Još jedna tura" pijanstvo je tako uverljivo predstavljeno da deluje kao da su glumci zaista bili nacvrcani. Nikolas Barber otkriva kako se to postiže. Ponekad se pitamo da li su glumci zaista glumili. Duboko u duši znamo da su… »

Rusija i životinje: Misterija plavih i zelenih pasa lutalica

BBC News pre 6 dana
Rusiju ove zime muči nesvakidašnja misterija - u međusobno udaljenim industrijskim zonama pojavili su se svetloplavi i drečavo zeleni psi lutalice. Prvo su se pojavili svetloplavi psi lutalice, a onda i drečavo zeleni. U Rusiji pokušavaju da reše… »

Đorđe Balašević: Odlazak kantautora koji je „pesmom spasavao svet"

BBC News pre 6 dana
Đorđe Balašević, poznati novosadski kantautor i pesnik preminuo je u 67. godini u Novom Sadu. Novosadski kantautor i pesnik, poznat po izuzetnom smislu da stihom ispriča priču o Vasi Ladačkom, „devojci sa čardaš nogama", Boži zvanom Pub i… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »