BBC News

Lorens Ferlingeti: Slavni izdavač i pesnik preminuo u 101. godini

BBC News pre 11 sati
Preminuo je u ponedeljak u San Francisku, saopštila je knjižara Siti lajts, koju je osnovao 1953. godine. Američki pesnik, izdavač i aktivisa Lorens Ferlingeti preminuo je u 101. godini. Ferlingeti je štampao romane i poeziju Džeka Keruaka, Alena… »

Seksualno nasilje: Francuski glumac Žerar Depardje osumnjičen da je silovao koleginicu

BBC News pre 9 sati
Francuski glumac, koji ima 73 godine, optužen da je napastvovao i silovao koleginicu u svojoj kući 2018. godine. Francuski glumac Žerar Depardje zvanično je pod istragom zbog optužbi da je pre tri godine silovao glumicu u svom domu. Žena ga… »

Korona virus i vakcine: Amerika odobrava Džonson i Džonson injekciju u jednoj dozi

BBC News pre 4 sati
Američka agencija za hranu i lekove (FDA) saopštila je da Džonson i Džonson vakcina ublažava simptome i umanjuje rizik od teškog oboljevanja. Vakcina kompanije Džonson i Džonson koja se daje u samoj jednoj dozi je bezbedna, pogotovo u težim… »

Korona virus: Ne smanjuje se broj zaraženih u Srbiji, Amerika odobrava Džonson&Džonson vakcinu u jednoj dozi

BBC News pre 6 sati
U svetu je do sada zaraženo 111,8 miliona ljudi, a preminulo je blizu 2,5 miliona. Oporavilo se 63 miliona ljudi, pokazuju podaci Džons Hopkins univerziteta. Uprkos novim dozama vakcina i sve većem broju vakcinisanih, stručnjaci u Srbiji upozoravaju… »

Novinarstvo i Srbija: Bivši predsednik opštine Grocka osuđen zbog podstrekavanje na paljenje kuće novinara

BBC News pre 1 dan
Istraživačkom novinaru Milanu Jovanoviću porodična kuća u Grockoj zapaljena je pre više od dve godine - 12. decembra 2018. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je danas u Drugom osnovnom sudu na četiri godine i tri… »

Amerika, Meksiko i kriminal: Žena ozgloglašenog narko bosa „El Čapa" uhapšena zbog trgovine drogom

BBC News pre 1 dan
Dve godine pošto joj je suprug osuđen na doživotnu kaznu zatvora i Ema Koronel Aispuro našla se iza rešetaka. Supruga meksičkog narko bosa Hoakina „El Čapa" Guzmana, koji izdržava doživotnu kaznu zatvora, uhapšena je u SAD pod sumnjom da je… »

Tajger Vuds: Slavni golfer ozbiljno povređen u saobraćajnoj nesreći

BBC News pre 1 dan
Vudsovo vozilo se u blizini Los Anđelesa prevrnulo na putu i pretrpelo ozbiljnu štetu, dodaje se u saopštenju nadležnih. Tajger Vuds, najbolji golfer svih vremena, pretrpeo je višestruke povrede nogu u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, saopštila… »

Drušvene mreže: Australijska vlada i Fejsbuk se dogovorili - platforma opet radi na kontinentu, ali uz cenu

BBC News pre 1 dan
Od 18. februara Fejsbuk je blokirao Australiju, jer su u toj kompani9ji bili nezadovoljni tamošnjim zakonom. Ali dogovor je poostignut. Australijska vlada objavila je da je Fejsbuk prihvatio da ukine zabranu na deljenje vesti na njegovoj platformi u toj… »

Kraljevska porodica: Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, ostaće u bolnici još nekoliko dana

BBC News pre 1 dan
Princ Filip koji ima 99 godina primljen je prošle nedelje u bolnicu iz preventivnih razloga jer se nije dobro osećao. Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, ima infekciju i ostaće u bolnici još nekoliko dana, saopšteno je iz Bakingemske palate… »

Novak Đoković, Rafeal Nadal, Rodžer Federer: Ko je najbolji svih vremena - šta kažu brojke

BBC News pre 1 dan
Novak Đoković u nedelju nije igrao samo za titulu u Melburnu, već i za priključak trci za zvanje najboljeg tenisera u istoriji. Novak Đoković u nedelju nije igrao samo za titulu u Melburnu, već i za priključak trci za zvanje najboljeg tenisera u… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »