BBC News

Božo Vrećo: „Volim mačevanje i alpinizam“

BBC News pre 1 dan
Muškarac i žena, slikar i arheolog, pisac i autor sevdalinki koji „zaboravljene pretvara u večne". I sve to na brdovitom Balkanu. Muškarac i žena, slikar, arheolog i alpinista, pisac i autor sevdalinki - sve su ovo reči koje opisuju jedinstvenog… »

Srbija i prodaja oružja: Slobodan Tešić u 500 i 700 reči

BBC News pre 1 dan
O ličnosti i životu Slobodana Tešića ne zna se mnogo, ali se o njemu dosta govorilo. Ili su najnevidljiviji ili su najraskalašniji - ovako je trgovce oružjem opisivao poznati britanski pisac špijunskih trilera Džon Le Kare. Bivši agent britanske… »

Kleš: Kako album „London Calling" i dalje inspiriše muzičare

BBC News pre 1 dan
Četrdeset godina nakon objavljivanja, treći album grupe Kleš i dalje ima veliki uticaj na muzičare. Pre četrdeset godina, London Calling, čuveni album grupe Kleš, na čijem omotu se nalazi fotografija Penija Smita kako uništava bas gitaru, pojavio… »

Tajlandska masaža dodata na UNESKO listu nematerijalne kulturne baštine

BBC News pre 1 dan
Stavljanjem na ovu listu, tajlandska masaža je prepoznata kao nešto što treba da bude sačuvano za buduće generacije. Tradicionalna tajlandska masaža dodata je na prestižnu UNESKO listu kulturne baštine. Masaža je sada deo Nematerijalne kulturne… »

Bitlsi: Pol Makartni snimio tajni praznični album

BBC News pre 1 dan
Bivši član Bitlsa kaže da njegovi unuci i deca obožavaju pesme sa tog albuma. Praznici stižu, a sa njima i praznične pesme - naročito u kući sera Pola Makartnija. Bivši Bitls je je snimio tajni božićni album, ali samo za porodicu. „Pre… »

Petak trinaesti: 12 stvari koje treba da znate

BBC News pre 2 dana
Trinaest bi već bio maler. Poput prolaženja ispod merdevina ili, ne daj bože, crne mačke koja vam prepreči put, mnogi smatraju da petak trinaesti donosi nesreću. Mada nije poznato odakle tačno potiče sujeverje o ovom broju, ono se provlači… »

Izbori 2019 - Velika Britanija: Političari, ljubimci i neobična biračka mesta

BBC News pre 2 dana
BBC će posle 23 sata po srednjeevropskom vremenu objaviti Exit polls - prve preliminarne procene izbornih rezultata. Glasači u Velikoj Britaniji u četvrtak izlaze na treće opšte izbore u poslednjih pet godina. Izbori se prvi put posle 100 godina… »

Pošte Srbije: Obustava rada, štrajk, suspenzije i protesti - šta to znači za radnike

BBC News pre 2 dana
Obustava rada u poštama u Srbiji i dalje traje. Zaposlenima stižu odluke o suspenzijama, a u planu je nastavak protesta. Nataša Dejanović-Dančetović zaposlena je u pošti u Novom Sadu, a suprug i ona su suspendovani zbog „nepoštovanje radne… »

Vulkan na Novom Zelandu: Policija izvlači tela žrtava uprkos opasnosti od novih erupcija

BBC News pre 2 dana
Iako postoji mogućnost da dođe do novih erupcija, polica planira „brzu" operaciju izvlačenja tela stradalih. Policija Novog Zelanda je saopštila da planira da izvuče tela sa Belog ostrva gde je vulkanska erupcija usmrtila najmanje osmoro ljudi… »

Kratka istorija srpske valute u deset tačaka

BBC News pre 3 dana
Dinar je 12. decembra 1873. postao zvanični srpski novac, donošenjem Zakona o kovanju srebrne monete. Ako ste ljubitelj Politikinog Zabavnika, moguće da vam je rubrika „Jeste li već čuli da" jedna od dražih. Onda se postavlja samo jedno pitanje -… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »