BBC News » Vesti dana

https://www.bbc.com/serbian/lat

BBC News

Iran odbacuje Trampove „primedbe o genocidu”

BBC News pre 1 dan
Ministar spoljnih poslova Irana Muhamed Džavad Zarif rekao je da Amerika treba da pokaže poštovanje prema Iranu. Iranski ministar spoljnih poslova Muhamed Džavad Zarif upozorio je američkog predsednika Donalda Trampa da ne preti Iranu i odbacio njegove „primedbe o genocidu". U jeku tenzija... »

Instagram je jedna od najopasnijih društvenih mreža za decu, pokazalo istraživanje

BBC News pre 1 dan
Udruženje koje se bavi zaštitom dece od nasilja upozorilo roditelje na korišćenje društvenih mreža nakon što je jedna devojčica namamljena na seks preko Fejsbuka i Snepčeta. Pedofili sve više koriste društvene mreže, posebno Instagram kako bi namamili decu, stoji u studiji Udruženja za... »

Ukrajina: Novi predsednik Zelenski najavio vanredne parlamentarne izbore

BBC News pre 1 dan
Zelenski je tokom inauguracije rekao da će uspostavljanje mira u istočnoj Ukrajini biti njegov prioritet. Novi predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski raspustio je parlament i najavio raspisivanje parlamentarnih izbora. „Raspuštam skupštinu", rekao je Zelenski ubrzo nakon što je položio... »

Ketrin Ešton: Pregovori o Kosovu, neprospavane noći i dogovori na tankom ledu

BBC News pre 1 dan
Bivša šefica evropske diplomatije Ketrin Ešton o pregovorima Beograda i Prištine, neprospavanim noćima, budućnosti Balkana i mladima. Koliko god pregovori između Beograda i Prištine bili zategnuti poslednjih meseci, malo ko danas može da zamisli da Aleksandar Vučić i Hašim Tači odbijaju... »

Dan Ćirila i Metodija: Koje sve praznike obeležava Srbija

BBC News pre 1 dan
Vlada Srbije usvojila je predlog o proglašenju novog državnog praznika - Dana slovenske pismenosti. Znate li gde se u regionu najviše praznuje? U Srbiji bi od sledeće godine mogao da se obeležava novi državni praznik - Dan slovenske pismenosti. Ukoliko skupština izglasa predlog vlade, biće... »

Igra „prestala“: Pomešane reakcije na kraj serije

BBC News pre 1 dan
Bez spojlera – fanovi i kritičari su se osvrnuli na završetak serije. Poslednja epizoda Igre prestola emitovana u noći između nedelje i ponedeljka označila je i kraj jedne od najuspešnijih serija u istoriji televizije. Međutim, kraj serije je doneo pomešane reakcije fanova i kritike. Više... »

EU izbori: Šta je do sada postigao Evropski parlament

BBC News pre 1 dan
Dok zakone izrađuje Evropska komisija, direktno izabrani parlament je taj koji, zajedno sa Savetom od 28 vlada, donosi odluke. Glasači u svakoj zemlji Evropske unije izabraće novi saziv kontinentalnog parlamenta od 23. do 26. maja. Sa prosečnom izlaznošću od 43 odsto, jasno je da mnoge... »

Organizovani kriminal na Balkanu: Rat za luke, šverc droge i sever Kosova

BBC News pre 1 dan
Mreža od 300 svetskih eksperata istraživala je zašto građani Zapadnog Balkana poslednjih meseci protestuju. Krajem 2018. godine demonstranti u Albaniji, Makedoniji i Srbiji počeli su da izlaze na ulice. Razlog za demonstracije bili su „nezadovoljstvo i bes zbog korupcije i organizovanog... »

Četiri stvari koje treba da znate ove nedelje

BBC News pre 1 dan
Evropa glasa, a znaće se i ko zauzima Gvozdeni presto. Ponedeljak je, počinje nova nedelja i nećemo se praviti da znamo šta će se sve dešavati tokom narednih sedam dana, ali otprilike znamo šta da očekujemo. Od Evropske unije do Igre prestola, evo nekih najbitnijih i najinteresantnijih... »

Austrija: Svi ministri iz ekstremno desničarske stranke podneli ostavke zbog skandala sa korupcijom

BBC News pre 1 dan
Rasplamsavaju se tenzije u političkom životu Austrije posle skandala sa snimkom Hajnca Kristijana Štrahea koji je nudio povlastice navodnoj ćerki ruskog milijardera. Svi ministri iz ekstremno desničarske Slobodarske stranke podneli su ostavke u austrijskoj vladi. Predsednik stranke Hajnc... »
BBC News

©2019 Netmark d.o.o.