BBC News

Psihologija: Ništa ne pokreće um kao čvrsto i nepokolebljivo „ne"

BBC News pre 2 dana
Kreativna sloboda je divna stvar ... sve dok ne postanete paralizovani izborom. Evo zašto je važno da sebi postavite neka ograničenja i kako da ne preterate. Često mislimo da sloboda i kreativnost idu ruku pod ruku. Ali jeste li ikad pomislili na to… »

Vulkan Etna: Fotografije erupcije vulkana osvetlile su noćno nebo iznad Sicilije

BBC News pre 2 dana
Mlazovi vrele lave iz Etne i oblaci narandžastog dima osvetlili su sicilijansko noćno nebo. Vulkan Etna ponovo izbacuje lavu, a njeni vreli slapovi obasjavaju sicilijansko nebo. Erupcija je počela početkom ove nedelje, a Etna je od tada izbacivala… »

Žene i Kina: Sud naredio muškarcu da plati nadoknadu bivšoj supruzi za obavljanje kućnih poslova

BBC News pre 3 dana
Ova slučaj pokrenuo je veliku raspravu o neplaćenom radu na društvenim mrežama u Kini. Sud u Pekingu presudio je da muškarac plati nadoknadu bivšoj supruzi za kućne poslove koje je obavljala tokom njihovog braka. Ženi će biti isplaćeno 50.000… »

Srbija i istorija: Kapetan Miša Anastasijević - podunavski Rotšild, dobrotvor i pomalo političar

BBC News pre 2 dana
Kapetan, koji je u stvari imao titulu majora, rođen je 24. februara 1803. godine u Poreču, blizu današnjeg Donjeg Milanovca u istočnoj Srbiji. Prva asocijacija na Kapetana Mišu Anastasijevića većini je, verovatno, zgrada Rektorata Beogradskog… »

Van Gog i umetnost: Slika Pariza čuvenog umetnika prikazana po prvi put posle 100 godina

BBC News pre 2 dana
Očekuje se da će „ulična scena na Monmartru" dostići vrednost od 6,88 miliona funti na aukciji. Slika Vinsenta Van Goga na kojoj je predstavljena ulica u Parizu izložena je po prvi put javno pošto je provela više od 100 godina iza zatvorenih… »

Rusija i politika: Amnesti lišio Navaljnog statusa zatvorenika savesti zbog ksenofobičnih izjava

BBC News pre 2 dana
Odluka je usledila posle žalbi na „govor mržnje" koji je pre više godina uputio ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni. Međunarodna organizacija za ljudska prava Amnesti internešnl oduzela je ruskom opozicionaru Alekseju Navaljnom status… »

Lorens Ferlingeti: Slavni izdavač i pesnik preminuo u 101. godini

BBC News pre 2 dana
Preminuo je u ponedeljak u San Francisku, saopštila je knjižara Siti lajts, koju je osnovao 1953. godine. Američki pesnik, izdavač i aktivisa Lorens Ferlingeti preminuo je u 101. godini. Ferlingeti je štampao romane i poeziju Džeka Keruaka, Alena… »

Seksualno nasilje: Francuski glumac Žerar Depardje osumnjičen da je silovao koleginicu

BBC News pre 2 dana
Francuski glumac, koji ima 73 godine, optužen da je napastvovao i silovao koleginicu u svojoj kući 2018. godine. Francuski glumac Žerar Depardje zvanično je pod istragom zbog optužbi da je pre tri godine silovao glumicu u svom domu. Žena ga… »

Korona virus i vakcine: Amerika odobrava Džonson i Džonson injekciju u jednoj dozi

BBC News pre 2 dana
Američka agencija za hranu i lekove (FDA) saopštila je da Džonson i Džonson vakcina ublažava simptome i umanjuje rizik od teškog oboljevanja. Vakcina kompanije Džonson i Džonson koja se daje u samoj jednoj dozi je bezbedna, pogotovo u težim… »

Novinarstvo i Srbija: Bivši predsednik opštine Grocka osuđen zbog podstrekavanje na paljenje kuće novinara

BBC News pre 4 dana
Istraživačkom novinaru Milanu Jovanoviću porodična kuća u Grockoj zapaljena je pre više od dve godine - 12. decembra 2018. Dragoljub Simonović, bivši predsednik opštine Grocka, osuđen je danas u Drugom osnovnom sudu na četiri godine i tri… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »