BBC News

Kvalitet vazduha: Život u blizini zagađenih saobraćajnica utiče na razvoj pluća kod dece

BBC News pre 5 dana
Razvoj pluća dece može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje studija. Razvoj pluća kod dece izložene zagađenju vazduha od teškog saobraćaja može biti usporen i do 14 odsto, pokazuje istraživanje. Život u prečniku od 50 metara od prometnih… »

Evropska unija poklonila Mauritaniji 250 kamila „za jačanje bezbednosti"

BBC News pre 4 dana
Poklon je izazvao burne reakcije i dosta podsmeha na internetu. Evropska unija je poklonila Mauritaniji 250 kamila u cilju borbe protiv džihadista i jačanja granice, prenosi agencija Sahara medija. Dolazak kamila u grad Ahemim, nedaleko od granice sa… »

Interseks osobe na Balkanu: „To nije poremećaj - mi smo različiti“

BBC News pre 4 dana
Samo dve osobe na Balkanu za sebe javno kažu da su interseks. Obojica za BBC govore o tome kako je odrastati znajući da si drugačiji i od dečaka i od devojčica. Kristian R. ima 46 godina i živi u Beogradu. Erin V. ima 25 i živi u Zagrebu. Obojica… »

Najdžel Faraž: Priča o „Mister Bregzitu“

BBC News pre 4 dana
Postoje dva Faraža, tvrde upućeni, Dobri Najdžel i Gadni Najdžel i ishod izbora zavisi od toga koji će se od njih pojaviti u kampanji. Uoči parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji donosimo vam profile lidera najvećih partija. On je profi. Gledati… »

Kamp Vučjak: „Nehumani“ uslovi u privremenom kampu ugrožavaju živote hiljade ljudi

BBC News pre 5 dana
Migranti i izbeglice koji žele da pređu u Evropsku uniju, čekaju zimu u neformalom kampu u Bosni i Hercegovini. Zima je stigla u Bosnu. A više hiljada ljudi koji su ovoj zemlji u nadi da će preći granicu s Hrvatskom, a zatim nastaviti dalje put ka… »

„Noć ulaska“: Žene koje tvrde da im je prva bračna noć uništila brak

BBC News pre 4 dana
Četiri žene otkrivaju za BBC kako je njihova prva bračna noć, koja je trebalo da bude najlepša u životu, bila toliko traumatična da ih progoni tokom čitavog života. Venčanja su predmet velikog interesovanja širom planete, ali za žene u nekim… »

Krivična prijava protiv Aleksandra i Andreja Vučića: Propagandni ili pravosudni lek

BBC News pre 5 dana
Potpredsednik SNS Miloš Vučević podneo je krivičnu prijavu protiv „svojih" - predsednika Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja, što je izazvalo dosta reakcija. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i njegov brat Andrej uskoro bi, barem… »

Sport i doping: Rusija suspendovana sa najvećih takmičenja na četiri godine

BBC News pre 5 dana
Reprezentacije Rusije neće učestvovati na Olimpijadi i Mundijalu, ali će pojedini takmičari moći da nastupe pod neutralnom zastavom. Rusija je dobila četvorogodišnju zabranu učešća na najvećim sportskim događajima, navode iz Svetske antidoping… »

Vulkan na Novom Zelandu: Raste broj nastradalih

BBC News pre 5 dana
Najmanje 50 posetilaca bilo je u blizini vulkana Belo ostrvo kada je erupcija počela. Pet osoba je poginulo u erupciji vulkana na Novom Zelandu, saopštila je policija. Policija je potvrdila da su 23 osobe spašene, ali kažu da će broj mrtvih sigurno… »

Krušik, Branko i Nebojša Stefanović: Sukob interesa u 300 i 500 reči

BBC News pre 5 dana
Dok mediji objavljuju dokumenta o ulozi Branka Stefanovića u trgovini oružjem, iz Agencije za borbu protiv korupcije navode da njegov sin i ministar unutrašnjih poslova nije u sukobu interesa. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije u… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »