BBC News

Amerika, Meksiko i kriminal: Žena ozgloglašenog narko bosa „El Čapa" uhapšena zbog trgovine drogom

BBC News pre 3 dana
Dve godine pošto joj je suprug osuđen na doživotnu kaznu zatvora i Ema Koronel Aispuro našla se iza rešetaka. Supruga meksičkog narko bosa Hoakina „El Čapa" Guzmana, koji izdržava doživotnu kaznu zatvora, uhapšena je u SAD pod sumnjom da je… »

Tajger Vuds: Slavni golfer ozbiljno povređen u saobraćajnoj nesreći

BBC News pre 3 dana
Vudsovo vozilo se u blizini Los Anđelesa prevrnulo na putu i pretrpelo ozbiljnu štetu, dodaje se u saopštenju nadležnih. Tajger Vuds, najbolji golfer svih vremena, pretrpeo je višestruke povrede nogu u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, saopštila… »

Kraljevska porodica: Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, ostaće u bolnici još nekoliko dana

BBC News pre 3 dana
Princ Filip koji ima 99 godina primljen je prošle nedelje u bolnicu iz preventivnih razloga jer se nije dobro osećao. Princ Filip, suprug kraljice Elizabete, ima infekciju i ostaće u bolnici još nekoliko dana, saopšteno je iz Bakingemske palate… »

Novak Đoković, Rafeal Nadal, Rodžer Federer: Ko je najbolji svih vremena - šta kažu brojke

BBC News pre 3 dana
Novak Đoković u nedelju nije igrao samo za titulu u Melburnu, već i za priključak trci za zvanje najboljeg tenisera u istoriji. Novak Đoković u nedelju nije igrao samo za titulu u Melburnu, već i za priključak trci za zvanje najboljeg tenisera u… »

Korona virus, kuga i pandemije: Uputstvo o karantinu i distanciranju staro 432 godine

BBC News pre 3 dana
U ovoj zastrašujuće dalekovidoj knjižici ljudi se savetuju da drže razmak od dva metra, da izbegavaju rukovanje i šalju samo jednog člana domaćinstva u kupovinu. Bila je to gluvo doba, sredinom novembra 1582. godine. Mornar je stupio na dok u luci… »

Srbija, dijaspora i svemir: Naučnik iz Bečeja jedini je stranac koji radi na najvećem teleskopu na svetu - u Kini

BBC News pre 4 dana
Astrofizičar iz Srbije postao je jedini stranac na ovom projektu Kineske akademije nauka. Za BBC govori kako je tekao njegov put od Vojvodine, preko Amerike do Pekinga. Izreka - samo je nebo granica ne važi za Marka Krča. Njemu je nebo tek početak… »

Seksualno nasilje u sportu Srbije: „Odrasli moraju da govore, da deca ne bi ćutala"

BBC News pre 4 dana
Zabrinjavajući podaci iz istraživanja o seksualnom zlostavljanju u srpskom sportu izazvali su burne reakcije - kako sprečiti da do njega više ne dolazi? Nada Sarić je sa šest godina krenula na karate, što je bila ljubav na prvi pogled… Ili… »

Korona virus i mentalno zdravlje: Porast broja samoubistava u Japanu upozorenje za čitav svet

BBC News pre 3 dana
Prvi put za 11 godina, broj samoubistava među ženama u Japanu je u porastu, a pandemija korona virusa ima veliku ulogu u tome. U Japanu se evidencija o samoubistvima vodi brže i preciznije nego bilo gde drugde na svetu. Za razliku od većine zemalja… »

Novak Đoković osvojio deveti put Australijen open, niko kao on

BBC News pre 5 dana
Sada zaostaje samo dva grend slem pehara za najvećim rivalima - Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom. Najbolji teniser sveta je u nedelju u tri seta pobedio Rusa Danila Medvedeva 7-5, 6-2 i 6-2 osvojio je devetu titulu na Australijen openu, ukupno 18… »

Avioni i nesreće: Boing prizemljio sve letelice zbog kvara na motorima

BBC News pre 5 dana
Prizemljeno je 24 aviona Boing tipa 777, a u Japanu su dve vodeće aviokompanije obustavile upotrebu 32 letelice. Iz američke kompanije za proizvodnju aviona Boing preporučeno je da se prizemlji sve ove tipove letelica širom sveta, jer se na jednoj od… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »