BBC News

Srbija i zagađenje vazduha: Može li „Nebočistač" da donese planinski vazduh Beogradu

BBC News pre 4 dana
U centu Beograda postavljen aparat koji treba da ukaže na važnost zaštite životne sredine. „Ovaj prećišćivač će doneti efekat planinskog vazduha u srcu grada", kaže zamenik gradonačelnika Beograda. Prolaznici u Knez Mihajlovoj ulici u centru… »

Porođaj, trudnice i Balkan: Mira Šaula - babica iz Banja Luke koja je za 44 godine pomogla da na svet dođe 50.000 beba

BBC News pre 4 dana
Jedan omanji grad za 44 godina rada - poduhvat kojim retko ko može da se pohvali. Kakofonija glasova na odeljenju porodilišta u Banja Luci. Plač beba, tek došlih na svet, trudnice koje pomalo nervozno šetaju hodnicima i čekaju termin za porođaj. I… »

Evropsko fudbalsko prvenstvo 2021: Najveći šokovi u istoriji takmičenja

BBC News pre 3 dana
BBC Sport donosi statistički pregled 10 najupečatljivijih šokova u istoriji evropskih prvenstava. Evropska fudbalska prvenstva donela su mnoga iznenađenja tokom 60 i kusur godina - od šokantnih titula za Dansku i Grčku do neočekivanih islandskih… »

Nova eksplozija u fabrici „Sloboda" u Čačku: Tek što je požar ugašen, nova detonacija, radnici vraćeni kućama

BBC News pre 5 dana
Čačani za BBC opisuju dramatične trenutke tokom noći između četvrtka i petka. U čačanskoj fabrici namenske industrije „Sloboda" u nedelju oko 21 čas došlo je do još jedne eksplozije, nezvanično saznaje RTS. Nova detonacija odjeknula je na… »

Izbori u Meksiku: Nezapamćeno nasilje - ubijeno desetine političara, odsečena glava bačena na biračko mesto

BBC News pre 5 dana
Prema nezvaničnim preliminarnim rezultatima, u vođstvu je Partija demokratske revolucije na čijem je čelu aktuelni predsednik Andres Manuel Lopes Obrador. Posle jedne od najsmrtonosnijih predizbornih kampanja u novijoj istoriji, biračka mesta u… »

Drugi svetski rat i Holokaust: Poslednji preživeli oslobodilac zloglasnog logora Aušvic preminuo u 98. godini

BBC News pre 5 dana
Kao 21-godišnji vojnik Crvene armije, David Dušman je tenkom srušio električnu ogradu oko logora. David Dušman, poslednji preživeli vojnik koji je učestvovao u akciji oslobođenja nacističkog logora smrti - Aušvica, preminuo je u 98. godini… »

Alchajmerova bolest: Sjedinjene Američke Države odobrile novi lek i pored nesuglasica

BBC News pre 4 dana
Postoje nesuglasice oko leka adukanumab koji deluje na uzrok, a ne na simptome bolesti. Regulatorni organi u Sjedinjenim Američkim Državama odobrili su novi lek za Alchajmerovu bolest, prvi posle skoro 20 godina. Adukanumab deluje na osnovni uzrok… »

Srbija, pravosuđe i evropske integracije: Zašto se menja Ustav

BBC News pre 5 dana
Četiri godine se kasni sa promenom Ustava kako bi se srpsko zakonodavstvo usaglasilo sa evropskim, a novi rok je kraj 2021. Procedura je nedavno ponovo započeta - stručnjaci kritikuju izmene, a vremena je premalo. Pravosuđe je jedna od najslabijih… »

Princ Hari i Megan Markl: Par dobio drugo dete, stric Vilijam, deda Čarls i prabaka Elizabeta presrećni

BBC News pre 5 dana
Majka i dete su zdravi i dobro su, saopštio je par. Kraljica kaže da je oduševljena vestima o rođenju ćerke koje su objavili vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, saopšteno je iz Bakingemske palate. Princ od Velsa i princ od Kembridža takođe su… »

Zaječar, gradski prostor i deca: Za dečija udruženja više nema mesta u gradskim prostorima

BBC News pre 4 dana
Gradska uprava poslala je obaveštenja zaječarskim udruženjima čiji su korisnici deca i sa smetnjama u razvoju i invaliditetom da se isele do 9. juna. Velika dvorišna bina za predstave, šivaće mašine za rad osoba sa Daunovim sindromom, zidna… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »