BBC News

Tenis i Kina: Zvaničnici dalje zabrinuti zbog Peng Šuej - „moguća cenzura ili prinuda"

BBC News pre 3 dana
Čelnik Ženske teniske asocijacije kaže da i dalje nije siguran da li je kineska teniserka slobodna ili pod „cenzurom i prinudom". Predsednik Ženske teniske asocijacije (VTA) kaže da je i dalje zabrinut zbog kineske teniske zvezde Peng Šuej nakon… »

Beograd, fabrika, protivgradne rakete: Preminuo još jedan radnik, ukupno tri žrtve posle eksplozije u fabrici u Leštanima

BBC News pre 4 dana
U utorak u ranim popodnevnim časovima u beogradskom prigradskom naselju Leštane odjeknula je snažna eksplozija iz fabrike za proizvodnju protivgradnih raketa. U jakoj eksploziji i nekoliko detonacija, koje su potresle beogradsko prigradsko naselje… »

Indija i deca: Skandal koji je izazvao politički zemljotres i poljuljao sistem kasti

BBC News pre 4 dana
Majčina potraga za njenom bebom datom na usvajanje u Indiji izazvala je zgražavanje javnosti i pokrenula pravu političku buru. Jednogodišnja potraga majke za nestalom bebom u Indiji okončana je odlukom suda da joj dodeli njeno dete. Soutik Bisvas i… »

Muzika: Da li je Džimi Hendriks bio prirodni genije

BBC News pre 4 dana
Retko kom gitaristi kolege ukazuju toliko strahopoštovanje kao Džimiju Hendriksu. Ali mitovi o njegovom talentu mu samo idu na štetu, tvrdi Greg Kot. Jedan od najvažnijih i najuticajnijih gitarista 20. veka Džimi Hendriks rođen je 27. novembra 1942… »

Književnost: Alisa u Zemlji čuda - dečja knjiga koja je zapravo za odrasle

BBC News pre 4 dana
Više od 150 godina, priče Luisa Kerola o Alisi uzbuđivale su maštu čitalaca, slikara, filmadžija i dizajnera. Holi Vilijams otkriva zbog čega. Za knjige koje govore o iznenađujućoj transformaciji, možda ne bi trebalo da iznenađuje što su Alisa… »

Zaječar, istorija i muzika: Šanko si Bonka zalibi - Istinita timočka balada o tragičnoj ljubavi dvoje mladih

BBC News pre 4 dana
Prema jednoj od verzija tragične balade violinista Šanko je usmrtio lepoticu Bonku na njeno insistiranje kako se ne bi udala za čoveka koga nije volela. „Šanko si Bonka zalibi. Libija Šanko, grlija, godina i polovina...". Ovim stihovima počinje… »

Korona virus, Hrvatska, Austrija: Kako je korona zarazila političke odnose u Evropi

BBC News pre 4 dana
Od početka pandemije politika se jasno, nekada i previše, preplitala sa epidemiologijom, a poslednji takav primer je diplomatski sukob Hrvatske i Austrije. Bedemi nacionalnih granica vratili su se u Evropu gotovo preko noći prošle godine. Epidemija… »

Srbija, zakoni i volja naroda: Kako će od sada izgledati referendum u Srbiji

BBC News pre 4 dana
Neke od novina Zakona promenjenog posle skoro četvrt veka su ukidanje cenzusa i uvođenje taksi za građane koji žele da zahtevaju raspisivanje referenduma. Referendum, kao glas naroda o najvažnijim pitanjima u državi, ne samo da se menja novim… »

Srbija, Rusija i energenti: „Cena gasa ostaje 270 dolara u narednih šest meseci - uštedeli smo jedan stadion"

BBC News pre 5 dana
Aktuelni ugovor sa Gaspromom ističe za Novu godinu, ali Srbija će i u narednih šest meseci dobijati gas po istoj ceni, saopštio je predsednik Vučić nakon sastanka u Sočiju. Cena ruskog gasa u narednih šest meseci ostaje nepromenjena i iznosiće… »

Srbija, protest i životna sredina: „Ako Srbija misli da ide napred, moraće da stane"

BBC News pre 5 dana
U Beogradu održan novi veliki ekološki protest - zahteva se da Srbija ne dozvoli da bude eksploatisana i zagađena. Najavljene blokade autoputeva, ako neki zakoni budu usvojeni. Još jedan u nizu ekoloških protesta u Srbiji održan je u sredu uveče u… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »