BBC News

Migranti, Francuska i Velika Britanija: Najveća tragedija u Lamanšu - udavilo se 27 migranata, među kojima trudnica i deca

BBC News pre 5 dana
Britanski premijer Boris Džonson kaže da je od vitalnog značaja zaustaviti bande koje krijumčare ljude. Dan pošto se u Lamanšu udavilo 27 migranata pošto im se čamac prevrnuo, zabeležena su nova opasna putovanja ljudi u nameri da se domognu… »

Saobraćaj i tragedija: Autobus nije imao licencu za prevoz putnika, vlasniku firme oduzeta dozvola za rad

BBC News pre 5 dana
Blagoj Bočvarski, ministar saobraćaja saopštio je da je započet postupak za oduzimanje licence firmi Besa trans, jer se došlo do saznanja da je taj skopski prevoznik obavljao međunarodnodni prevoz autobusom koji nema izvod licence za međunardni… »

Interpol: Za novog predsednika izabran general iz Ujedinjenih Arapskih Emirata koga optužuju za mučenja

BBC News pre 5 dana
Ahmed Naser Al-Raisi izabran je uprkos tvrdnjama da je saučesnik u mučenju koje su sprovodile snage bezbednosti UAE. General iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) koga prate optužbe za saučesništvo u mučenjima izabran je za predsednika međunarodne… »

Kupovina i Srbija: Crni petak - kako je nastao i kako se izboriti sa gužvom i uštedeti

BBC News pre 5 dana
U poređenju sa državama Zapada, popusti tokom Crnog petka u Srbiji su „veoma mali", ističu iz niškog Cenra za zaštitu potrošača „Forum". Stotine čekaju u redovima da se otvore prodavnice, kolone su sve duže kako se bliži početak radnog… »

Kina, Amerika i sajber bezbednost: Patriotski blogeri koji napadaju Zapad

BBC News pre 5 dana
Njihove oštre objave donele su im slavu u jeku porasta nacionalističkog zanosa – ali u stvarnosti oni hodaju po veoma tankoj žici. Sa umirujućim osmehom, kineska blogerka Gujanmučan predstavlja prijateljsku pojavu na Veibu. Ova mlada žena… »

Medicina: Oko iz 3D štampača - prva očna proteza ovako napravljena biće realističnija

BBC News pre 5 dana
Stiv Varz biće prvi čovek koji će dobiti očnu protezu iz 3D štampača u Murfilds Aj bolnici u Londonu. Pacijent iz bolnice u Londonu biće prvi na svetu koji će dobiti očnu protezu iz 3D štampača. Stiv Varz iz istočnog Londona dobiće novo oko u… »

Korona virus: Koji se lekovi koriste u Srbiji - „U decembru stiže molnupiravir, a zatim i Fajzerov novi proizvod"

BBC News pre 5 dana
Borba protiv korona virusa traje već dosta dugo, na prvim linijama fronta su lekari, zaštitne mere, vakcine, ali i lekovi. Vakcine u ovom trenutku predstavljaju najjače oružje u borbi protiv korona virusa, ali naučnici i lekari širom sveta trude se… »

Korona virus i teorije zavere: Od vakcina do klimatskih promena linija je tanka

BBC News pre 5 dana
Zaključavanja zbog Kovida, na primer, samo su marginalno smanjila emisiju gasova efekta staklene bašte. Članovi onlajn pokreta zadojenih zaverama u vezi sa pandemijom počeli su da preusmeravaju pažnju - i sve više da poturaju neistine u vezi sa… »

Velika Britanija i ubistva: Torzo crnog dečaka u Temzi - dvadesetogodišnja misterija

BBC News pre 5 dana
Pre dvadeset godina, ubijen je dečak iz Afrike čiji torzo je bačen u Temzu. Ovo je najduži nerazjašnjen slučaj ubistva deteta u novijoj istoriji metropolitanske policije. Ovo je najduži nerešeni slučaj ubistva deteta u skorašnjoj istoriji… »

Marihuana i Afrika: Malavi poziva bokserskog asa Majka Tajsona da bude njegov ambasador za kabanis

BBC News pre 5 dana
Ministar je napisao pismo bivšem bokseru, koji je investirao u farmu kanabisa u SAD. Vlasti afričke države Malavi obratile su se nekadašnjem bokserskom šampionu Majku Tajsonu sa molbom da postane zvanični ambasador te zemlje za uzgoj kanabisa… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »