BBC News

Životinje i životna sredina: Broj slatkovodnih riba u „katastrofalnom" padu

BBC News pre 5 dana
Zbog zagađenja, krivolova i isušivanja reka, broj slatkovodnih riba dramatično je opao. Novi izveštaj upozorava na „katastrofalni" pad broja slatkovodnih riba, dok skoro trećini preti izumiranje. Grupe za konzervaciju kažu da se zna za 80 vrsta… »

Žene, inspiracija i rak jajnika: Ursula Martin prepešačila 8.000 kilometara za tri godine od Ukrajine do Velsa

BBC News pre 4 dana
Ursula Martin je pešačila tri godine radi kako bi ukazala na bolest koja pogađa sve više žena - rak jajnika. Pandemija joj poremetila planove, ali nije odustala. Jedna Velšanka, i sama obolela od raka jajnika pre deset godina, prepešačila je 8.000… »

Turska i zagađenje: Erdogan obećava da će očistiti obalu od „morske sluzi"

BBC News pre 6 dana
Debeli sloj materije slične sluzi širi se duž Mramornog mora u blizini Istanbula. Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan obećao je da će spasiti obalu zemlje od „morske sluzi" koja se skuplja u njenim vodama. Debeli sloj materije slične sluzi… »

Tetris i video igre: 37. rođendan igre „koja je bila i ostala posebna"

BBC News pre 6 dana
Pored napretka u tehnologiji i gotovo neprepoznatljivog formata današnjih igara u odnosu na osamdesete, Tetris uspešno brani titulu vanvremenske igre. Ljubav prema Tetrisu prenosi se iz generacije u generaciju, a ova igra skoro četiri decenije vlada… »

Korona virus i vakcine: Ko je do sada dobio dve milijarde doza

BBC News pre 6 dana
Svet je postigao impresivan cilj od proizvedenih dve milijarde doza vakcina protiv kovida-19. Posle prvobitnih zastoja, proizvodnja je konačno dostigla željeni obim, ali vakcine se i dalje ne dele ravnopravno. To je izuzetno pozitivno dostignuće usred… »

Korona virus: Naučnik koji izučava kovid-19 na meti ekstremnog desničara

BBC News pre 5 dana
Mnogi naučnici su ugroženi tokom epidemije, ali Mark Fan Ranst je morao da ode u sigurnu kuću. Vodeći belgijski virusolog već gotovo tri nedelje živi u sigurnoj kući sa suprugom i dvanaestogodišnjim sinom, a čuvaju ga agenti bezbednosti. Iako su… »

Film, biznis i marketing: Kako bi reklamiranje proizvoda uskoro moglo da bude ubacivano u filmske klasike

BBC News pre 6 dana
U mnogim filmovima i TV serijama sada se digitalno dodaju proizvodi koji se reklamiraju. Plasiranje proizvoda je krupan biznis za filmove i TV serije podjednako, a artikli sada mogu biti dodavani digitalno u filmove i serije, i nove i stare. Ljubitelji… »

Hapšenje Romana Protaševiča: EU zabranila beloruskim avionima da ulaze u njen vazdušni prostor

BBC News pre 7 dana
Države EU su ljute na Belorusiju zbog prisilnog sletanja putničkog aviona u Minsku prošlog meseca, a zatim i zadržavanja opozicionog novinara koji je bio u avionu. Evropska unija je zabranila beloruskim avionima preletanje preko njenog vazdušnog… »

HIV u Srbiji i svetu: Kako žive i umiru ljudi koji imaju HIV i zašto ih sahranjuju u metalnim sanducima

BBC News pre 7 dana
Dok se svet raduje sa novim lekovima za HIV, u regionu još vlada stigma prema ljudima koji žive i umiru sa ovim virusom. Sanja* je pre godinu i po dana u malom mestu u Srbiji sahranila supruga koji je preminuo pošto se devetnaest godina borio sa… »

Šri Lanka i zagađenje okeana: Može li se sprečiti ekološka katastrofa kad potone brod sa hemikalijama

BBC News pre 7 dana
U Šri Lanki se ulažu veliki napori kako bi se zaštitila obala bogata biodiverzitetom od moguće katastrofe pošto je teretni brod natovaren tonama hemikalija i goriva počeo da tone uz obalu. U Šri Lanki su u toku veliki napori da se zaštite neka od… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »