BBC News

Žene i posao u Srbiji: Majka i vlasnica privatnog biznisa - „nije laka kombinacija"

BBC News pre 1 dan
Preduzetnice, ali i one mame koje su angažovane na osnovu fleksibilnih oblika rada nisu izjednačene sa mamama koje su radnom odnosu. Mirjana Ilić je vlasnica turističke agencije punih sedam godina i majka dvoje dece. Pre nego što je trebalo da se… »

Korona virus, Kina i Amerika: Peking negira da su diplomate podvrgnute analnim brisevima

BBC News pre 1 dan
Američki mediji trvde da su diplomate radile analni bris na korona virus. Kina je demantovala da je od američkog diplomatskog osoblja traženo da urade analni bris u okviru testa na korona virus. Pojedini američki mediji objavili su da su se diplomate… »

Životinje: Kako izgleda život jedne slepe lisice sa psom i jelenom

BBC News pre 1 dan
Ovo je priča o jelenu, psu i slepoj lisici po imenu Vudi koji žive skladno u skloništu za životinje u engleskom Vorviškširu. Možda ste pomislili da je u pitanju početak neke basne, ali ova priča se zaista dogodila u Nunetonu - skloništu za… »

Rusija, Putin, Navaljni i tehnologija: Učesnike demonstracija pronalazi „Veliki brat”

BBC News pre 2 dana
Moskovske snage bezbednosti koristile su sistem „Pametni grad" za identifikovanje demonstranata - ne samo onih koji su se sukobili sa policijom, već i onih koji su samo stajali po strani. Da li će svi učesnici na kraju biti kažnjeni? Moskovske… »

Televizija: Popularna serija Frejžer na ekranima ponovo posle 20 godina

BBC News pre 1 dan
Kelsi Gramer, koji igra Frejžera Krejna će glumiti i ovog puta, ali da li će i ostali deo ekipe, za sada nije poznato. Popularna televizijska serija iz 1990-tih Frejžer, u kojoj Kelsi Gramer tumači ulogu pedantnog psihijara koji ima radio emisiju… »

Pacifik i preživljavanje: Čovek preživeo 14 sati u okeanu „držeći se za otpad u vodi“

BBC News pre 1 dan
Odluka da dopliva do „crne tačke“ - plutajuće bove - sačuvala mu je glavu. Muškarac je preživeo 14 sati u okeanu držeći se za „otpad u vodi", otkrio je njegov sin. Litvanac Vidam Perevertilov je proveo više od pola dana u vodi pošto je… »

Korona virus i Amerika: Više od pola miliona umrlih - „srceparajuća prekretnica"

BBC News pre 3 dana
Amerika je rekorder u svetu po broju preminulih od korona virusa. Da su svi preminuli iz Atlante taj grad bi bio skoro bez stanovnika. U SAD je broj umrlih od Kovida-19 tokom pandemije premašio 500.000. To je najnovija mračna prekretnica u zemlji koja… »

Srbija, nauka i obrazovanje: Prirodnjački muzej u Beogradu neće biti ugašen, Ministarstvo: Lažne vesti

BBC News pre 2 dana
Muzejski savetnik Boris Ivančević saopštio je u sredu da će Prirodnjački muzej zadržati dosadašnji status i da neće biti pripajanja nekoj drugoj instituciji. Preparirana ptica kivi ili dvoglavi poskok u tečnom preparatu, fosili stari milionima… »

Španija i diktatura: Uklonjena poslednja statua fašističkog vođe Franka

BBC News pre 2 dana
U Melili, na severozapadu Afrike, radnici su uklonili spomenik Franku, poslednji na teritoriji Španije. Poslednji kip posvećen fašističkom diktatoru, generalu Francisku Franku na španskom tlu, uklonjen je pošto je sićušna enklava Melila izglasala… »

Trgovina drogom i kriminal: Rekordna zaplena kokaina u Evropi, a vrednost - više milijardi evra

BBC News pre 2 dana
Policije u Nemačkoj i Belgiji zaplenile više od 23 tone kokaina koji je stigao na brodovima iz Paragvaja. Carinske službe u Nemačkoj i Belgiji zaplenile su rekordnu količinu od više od 23 tone kokaina čije je krajnje odredište bila Holandija… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »