BBC News

Španija: Preminuo Huan Đoja Borha - čovek sa najzaraznijim smehom

BBC News pre 8 dana
Španski komičar bio je poznat po zaraznom kikotanju koje je postalo globalni fenomen. Španski komičar Huan Đoja Borha, poznat po zaraznom smehu koji mu je doneo svetsku slavu, preminuo je u 65. godini. Poznatiji pod nadimkom El Risitas, što znači… »

Svemirska istraživanja: Kina lansirala prvi modul nove svemirske stanice

BBC News pre 8 dana
Ovo je veliki korak u kineskim ambicijama da se u istraživanju svemira takmiči sa Amerikom i Rusijom. Kina je lansirala glavni modul sa nove stalne svemirske stanice, što je poslednji korak u ambicijama Pekinga da uđe u svemirsku trku. Modul Tianhe -… »

Psihologija: Vrištimo kad se uplašimo, ali zašto vrištimo i iz zadovoljstva

BBC News pre 8 dana
Prodorni vrisci koje danas možemo da čujemo na toboganima možda su pre više hiljada godina pomogli ljudima da prežive. „Bila sam jako uplašena, ali nisam želela ništa da propustim, pa sam najveći deo vremena samo žmurila. Na kraju sam rekla… »

Životna sredina i recikliranje u Srbiji: „Reciklomati" pretvaraju otpad u kredit za prevoz, telefon ili donaciju

BBC News pre 8 dana
„Želimo da građanima skrenemo pažnju na preradu otpada jer je to jedna od ključnih stavki vezanih za smanjenje zagađenja životne sredine", kažu predstavnici Grada Beograda. U Knez Mihailovoj ulici u strogom centru Beograda prolaznici zagledaju… »

Muzika, korona virus i Mik Džeger: „Divim se ljudima koji su izdržali sa decom u dvosobnim stanovima tokom karantina"

BBC News pre 8 dana
Vođa Rolingstonsa, ser Mik Džeger otkriva pravu istinu koja stoji iza njegovih davno izgubljenih rokenrol memoara. Vođa grupe Rolingstons, ser Mik Džeger otkrio je pravu istinu koja stoji iza njegovih davno izgubljenih rokenrol memoara. Pevač je… »

Zdravlje, korona virus i biznis: Skočila prodaja kondoma, manje se kupuju lekovi protiv prehlade

BBC News pre 8 dana
Kompanija Rekit (Reckitt) koja proizvodi Dureks prezervative navodi da se menjaju navike potrošača u zemljama gde se ublažavaju mere protiv korona virusa. U zemljama poput Kine, Sjedinjenim Američkim Državama i delovima Evrope koje popuštaju mere… »

Klimatske promene: Svetski glečeri se tope bržim tempom

BBC News pre 8 dana
Naučnici su zabeležili da otopljeni led sa glečera čini petinu svetskog porasta niova mora. Glečeri u svetu se ubrzano tope, pokazuje nova sveobuhvatna studija. Tim pod vođstvom Francuske procenio je ponašanje gotovo svih dokumentovanih ledenih… »

Jugoslavija i film: „Slavica" - školski pokušaj revolucionarne melodrame i melem na ratne rane

BBC News pre 8 dana
Naivna, ideološki obojena, ali istorijski važna filmska priča o početku revolucije u malom dalmatinskom mestu, „Slavica“ predstavlja početak jugoslovenske kinematografije. Sveži ožiljci stradanja u Drugom svetskom ratu tek su počeli da… »

Amerika i politika: Prvih 100 dana Džoa Bajdena u Beloj kući - koji su mu ciljevi

BBC News pre 8 dana
Sistematsko iskorenjivanje rasizma i dodatno oporezivanje bogatih, ključni su planovi američkog predsednika. Pola veka pošto je ušao u Kongres kao senator, Džo Bajden se vratio kako bi održao prvo obraćanje kao 46. američki predsednik. Obećao je… »

Moda i obuća: Kroksice se vraćaju - rekordna zarada u prvom tromesečju

BBC News pre 8 dana
Kompanija koja proizvodi ovu obuću zaradila je rekordnih 460 miliona dolara u prvom tromesečju ove godine. Nikada ne biste pomislili da je tako nešto moguće. Muzički urednik Oskara, Kvestlav (Questlove), zaista je prošetao u kroksicama crvenim… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »