BBC News

Petogodišnjak pozvao ceo vrtić u sud da proslave njegovo usvajanje

BBC News pre 8 dana
„Porodica ne mora da ima veze sa DNK, porodica je podrška i ljubav", rekla je njegova nastavnica. Petogodišnjak iz Mičigena pozvao je sve drugare iz vrtića na sud kako bi bili u publici i svedočili njegovom zakonskom usvajanju - tako je osvojio… »

Zemljotresi u Albaniji i korupcija: Zašto je sve baš toliko razrušeno

BBC News pre 8 dana
Albanija se polako oporavlja od smrtonosnih zemljotresa, ali i traži uzroke zbog čega je šteta baš tolika. Artur Ljaci ima 45 godina i živi u Draču... Ili je barem tamo živeo do sada. Šta će dalje biti - niko ne zna. Gotovo sve zgrade i kuće u… »

Hipotermija: Šest sati joj nije radilo srce, a onda je oživela

BBC News pre 8 dana
Odri Šuman se onesvestila nakon što se zatekla u snežnoj oluji tokom planinarenja u Španiji. Žena iz Britanije čije srce je prestalo da kuca na šest sati, vraćena je u život, a lekari njen slučaj opisuju kao „poseban". Odri Šuman je dobila… »

Merkel posetila Aušvic: Nemačka će zauvek biti odgovorna za nacističke zločine

BBC News pre 8 dana
Odgovornost za to je deo „našeg nacionalnog identiteta", rekla je nemačka kancelarka. Kancelarka Angela Merkel posetila je Aušvic prvi put otkako je na funkciji i rekla da će Nemačka zauvek snositi odgovornost za nacističke zločine. Odgovornost… »

Megatrend: Neuspela prodaja - u 100 i 300 reči

BBC News pre 9 dana
Od najavljene prodaje vredne 56 miliona evra do tvrdnje da je prevaren prošlo je nedelju dana - šta se desilo sa prodajom Megatrenda Miće Jovanovića. Vlasnik Megatrenda Mića Jovanović odustao je od prodaje tog univerziteta samo nedelju dana nakon… »

Kontrola letenja na Balkanu: Ko nadgleda nebo u regionu

BBC News pre 10 dana
Prvi put posle ratnih sukoba devedesetih godina, Bosna i Hercegovina preuzima kontrolu i nad letovima aviona u gornjem delom sopstvenog neba. Avione na nebu iznad Bosne i Hercegovine (BiH), prvi put nakon ratnih sukoba devedesetih godina, u potpunosti će… »

Džordž Buš stariji - poslednji predsednik iz redova „najveće američke generacije"

BBC News pre 9 dana
Političare starog kova kakav je Džordž Buš stariji koji je služio u Drugom svetskom ratu i dokazao se u borbi, zamenili su „bejbi-bumersi" kakvi su bili Bil Klinton i Njut Gingrič. Prošlo je godinu dana od sahrana nekadašnjeg Džordža Herberta… »

Džastin Timberlejk: Izvinjenje supruzi nakon fotografija sa drugom ženom

BBC News pre 9 dana
Pevač i glumac kaže da se „ništa nije desilo” sa koleginicom s kojom snima novi film. Džastin Timberlejk se izvinio supruzi Džesiki Bil nakon objavljivanja fotografije na kojoj drži za ruku koleginicu s kojom trenutno snima film. „Pre nekoliko… »

Kontracepcija u Srbiji i Britaniji: Koliko lako se kupuje „pilula za jutro posle"

BBC News pre 10 dana
Kako izgleda kupovina kontraceptivne pilule u Velikoj Britaniji apeluju da bi ženama trebalo olakšati pristup hitnoj kontracepciji. Ženama u Britaniji bi trebalo omogućiti da lakše dolaze do hitne kontracepcije, bez konsultacijama sa farmaceutom… »

Indija: Prevremeno rođenu bebu zakopali živu - ona se sad oporavlja

BBC News pre 9 dana
Devojčica je pronađena živa, ali u kritičnom stanju, sredinom oktobra - dva meseca kasnije potpuno se oporavila. Prevremeno rođena beba, koja je u oktobru zakopana živa na severu Indije, potpuno se opravlja, kažu doktori. Devojčica je u bolnicu… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »