BBC News

Balkan, Evropska unija, politika: Koje poruke Šarl Mišel donosi Beogradu, Tirani i Sarajevu

BBC News pre 7 dana
Tokom trodnevne posete predsednik Evropskog saveta posetiće, kako je najavljeno, posle Srbije, Albaniju i Bosnu i Hercegovinu. U trodnevnu posetu Balkanu stigao je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel, posle brojnih poseta nemačkih i briselskih… »

Saobraćaj i Srbija: Zašto nedostaje hiljade profesionalnih vozača

BBC News pre 7 dana
Kako izgleda dan profesionalnih vozača u Srbiji i zašto ih sve više nedostaje za volanom. Nišlija Miroslav Cvetković je pre tri godine odlučio da posao komercijaliste zameni volanom velikog kamiona. Kamionska kabina, malo veća od četiri kvadrata… »

Ukrajina i Rusija: 80 dana rata koji su nekada živopisni Marijupolj sravnili sa zemljom

BBC News pre 7 dana
Ukrajinska luka sada je potpuno pod ruskom kontrolom. Fotograf iz Marijupolja je vodio dnevnik i evo šta je sve zapisao. Posle skoro tri meseca nemilosrdnih napada, Marijupolj je potpuno pod kontrolom ruske vojske. Ukrajinska vojska je saopštila da je… »

Španija: Bivši kralj Huan Karlos vraća se u zemlju posle dve godine egzila

BBC News pre 7 dana
Napustio je Španiju 2020. godine nakon što se našao pod istragom policije zbog navodne umešanosti u korupciju. Bivši kralj Huan Karlos vratiće se ove nedelje u Španiju posle skoro dve godine u egzilu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE)… »

Žene i ljudska prava: Ona stavlja život na kocku da bi zaštitila druge od lova na veštice

BBC News pre 7 dana
Monika Paulus je pobegla od kuće na Papui Novog Gvineji nakon što ju je njen brat optužio da je izazvala smrt njihovog oca vradžbinama. „Urlali su mi u lice: 'Ubila si ga.'" Kad je otac Monike Paulus kolabirao i umro od srčanog udara, njen brat ju… »

Svetsko prvenstvo u fudbalu: Žene po prvi put sude na muškom Mundijalu u Kataru

BBC News pre 7 dana
Francuskinja Stefani Frapart, Salima Mukansanga iz Ruande i Jošimi Jamašita iz Japana izabrani su da dele pravdu na utakmicama u Kataru. Žene će suditi mečeve na Svetskom prvenstvu u fudbalu za muškarce u Kataru, prvi put u istoriji turnira… »

Ukrajina i Rusija: Ko su ratni zarobljenici i kako se postupa prema njima

BBC News pre 7 dana
Ruska invazija istakla je postojanje složenih pravila o ophođenju prema neprijateljskim borcima koji su zarobljeni tokom rata. Stotine ukrajinskih boraca, koji su se krili u mreži tunela ogromnog industrijskog kompleksa Azovstal tokom opsade… »

Ukrajina i Rusija: „Morala sam da ostanem pod zemljom više od 60 dana“, svedočenje Katarine iz Marijupolja

BBC News pre 7 dana
Katarina je provela više od dva meseca ispod čeličane Azovstal u Marijupolju. Katarina zatvara oči i uzima vazduh kad je pitam za njenog muža, borca, za kog se veruje da je još u lavirintu tunela ispod čeličane Azovstal u Marijupolju. Do tog… »

Amerika i hrana: Muškarac tužio Mekdonalds zato što je hamburger manji nego na reklami

BBC News pre 7 dana
U tužbi se navodi da je Mekdonalds objavio obmanjujuće reklame u kojima hamburger izgleda veći nego što je u stvarnosti. Muškarac iz Njujorka odlučio je da povede pravnu bitku protiv lanaca restorana brze hrane Mekdonalds i Vendis. On tvrdi da… »

Muzika i Velika Britanija: Porodica prodaje retke predmete iz kolekcije Džona Pila

BBC News pre 7 dana
Njegova udovica i deca rekli su da je prikupio „bogatu kolekciju" predmeta zahvaljujući poznanstvima sa muzičkim zvezdama. Ploča sa autogramima Džona Lenona i Joko Ono drugi retki predmeti iz privatne kolekcije Džona Pila, legendarnog BBC… »
BBC News

BBC News, najnovije vesti »