Bloomberg Adria

Privreda otpornija nego što brojevi pokazuju, ne očekujemo recesiju

Bloomberg Adria pre 6 dana
Verujem da ćemo 2023. ostvariti više stope rasta i da Srbija neće pasti u recesiju, ocenio je Bojan Stanić iz Centra za analitiku Privredne komore Srbije. "Može da se desi određeni poremećaj u prvom kvartalu, eventualno u drugom, ali da dođe do… »

Ovo je najbolji električni 'mercedes-benz' koji danas možete kupiti

Bloomberg Adria pre 6 dana
Poslednji put kada smo brojali, Mercedes-Benz je u ponudi imao 14 električnih vozila, a njih je teško razlikovati. Mnogi modeli EQS, EQE i EQB linija izgledaju i ponašaju se skoro isto. Nakon vožnje brojnih automobila, ovo je jedan model čiju bih… »

Cena nafte raste uoči odluke Feda

Bloomberg Adria pre 6 dana
Cena nafte na svetskom tržištu je u blagom porastu uoči odluke o monetarnoj politici Federalnih rezervi, kao i smernica grupe proizvođača nafte OPEC i njenih saveznika. West Texas Intermediate (WTI) porastao je iznad 79 dolara za barel nakon što je… »

Analiza BBA: Predstoji pad cena nekretnina u Adria regionu

Bloomberg Adria pre 6 dana
Ove godine bi cene stambenih nekretnina u Adria regionu mogle da padnu za oko 10 odsto u odnosu na prosek iz 2022. godine, s obzirom na to da bi tražnja trebalo da se smiri pod uticajem inflacije na prihode i usporavanja regionalnih ekonomija, smatraju… »

Zašto Lagarde i Powell nisu najbolji izbor za ovu krizu

Bloomberg Adria pre 6 dana
Kako se čini, zaoštravanja monetarnih politika najvećih svetskih centralnih banaka počelo je da daje rezultate. Inflacija je usporila, kako u Sjedinjenim Američkim Državama, tako i u evrozoni, a čak je i u Srbiji međugodišnji rast cena u decembru… »

TI: Srbija pala ispod 100. mesta na listi indeksa percepcije korupcije

Bloomberg Adria pre 7 dana
Srbija je pala na istorijski najniži nivo na indeksu percepcije korupcije (CPI) u 2022, uglavnom zbog kontinuiranog slabljenja vladavine prava i rasta autokratije, pokazuje izveštaj nemačke asocijacije Transparency International. Indeks rangira 180… »

Industrijska proizvodnja drugi mesec zaredom raste u Srbiji

Bloomberg Adria pre 7 dana
Sektor rudarstva porastao je najviše u decembru i tako je predvodio godišnji rast, pokazuju podaci objavljeni u utorak. Rastu je takođe doprineo sektor snabdevanja električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija. Industrijska proizvodnja u Srbiji… »

Cene nekretnina u Srbiji nisu posustale ni krajem godine

Bloomberg Adria pre 7 dana
Rast cena nekretnina u Srbiji nije posustao ni u poslednjem tromesečju prošle godine i cene stanova su bile veće za 13,7 odsto u odnosu na isti period 2021. godine. U odnosu na raniji kvartal, cene stanova su porasle za 3,3 odsto. Prema podacima… »

MMF blago povećao prognozu svetskog privrednog rasta za 2023.

Bloomberg Adria pre 7 dana
Svetski privredni rast za prošlu godinu procenjuje se na 3,4 odsto, a ove godine bi mogao da poraste za 2,9 odsto, pre nego što ponovno poraste na 3,1 odsto u 2024. godini, najnovije su procene Međunarodnog monetarnog fonda (MMF). Prognoza rasta za ovu… »

Potraga za radioaktivnom kapsulom Rio Tinta - šta znamo do sada?

Bloomberg Adria pre 7 dana
Rio Tinto Plc. izgubio je malu radioaktivnu kapsulu u Zapadnoj Australiji na delu auto-puta koji je duži od dužine Italije. Evo šta znamo do sada: Gde je nestala Kamion je stigao u jedan od ogromnih rudnika gvozdene rude Rio Tinta u australijskom… »

Bloomberg Adria, najnovije vesti »