Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

Merkel: Lideri EU namerno nisu razmatrali izostanak dogovora

Blic pre 4 sata
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da lideri Evropske unije "namerno" na samitu nisu razmatrali opciju izostanka dogovora o Bregzitu. - Svi bi, naravno, trebalo da se za to pripreme, ali ne želeći da ta opcija bude nužna. Mi o tome namerno nismo juče detaljno razgovarali kako ne... »

Rama slavi teroriste: Albanski premijer podržao stvaranje "Vojske Kosova" uz fotografiju ozloglašene OVK i Adema Jašarija

Blic pre 4 sata
Albanski premijer Edi Rama izrazio je danas, putem Tvitera, podršku odluci kosovske skupštine o usvajanju vladinih predloga zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga (KBS) u vojsku. Na svom zvaničnom nalogu na toj društvenoj mreži, Rama je napisao: "Slava mučenicima Kosova i... »

Moskovici: Pismo Rimu je početak dugog procesa

Blic pre 4 sata
Spor EU i Italije u vezi sa predlogom budžeta će potrajati, izjavio je evropski komesar za ekonomska i finansijska pitanja, poreze i carinu Pjer Moskovici. On je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa italijanskim ministrom finansija Đovanijem Triom u Rimu rekao da Brisel želi miran i... »

Američki general meta napada: Trojicu avagnistanskih zvaničnika ubili njihovi čuvari, Amerikance ranili

Blic pre 4 sata
Trojicu zvaničnika avganistanske provincije Kandahar ubili su danas njihovi čuvari u napadu na učesnike bezbednosnog sastanka, a tom prilikom ranjena su tri Amerikanca. Zamenik guvernera provincije Kandahar Aga Lala Dastageri rekao je da su načelnik provincijske policije Abdul Razik i šef... »

Tusk: Osećam da smo bliži dogovoru o Bregzitu

Blic pre 4 sata
Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk ocenio je da su EU i Velika Britanija sada bliži dogovoru o Bregzitu nego što je to bio slučaj posle EU samita održanog u septembru u Salzburgu. - Osećam da smo danas bliže finalnom rešenju i dogovoru. U pitanju je više emocija nego racio, ali emocije... »

"Odvratno mešanje SAD i EU": Rusija: Pritisak Vašingtona na opoziciju u Skoplju je neprihvatljiv

Blic pre 5 sati
SAD vrše pritisak na opoziciju u Makedoniji, kako bi tu zemlju uvukle u NATO, što nije prihvaljivo, saopšteno je iz ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U saopštenju se navodi da mnogi sa druge strane okeana pozivaju da se ne propusti "istorijska prilika". Iz Ministarstva upozoravaju da SAD... »

Mnučin otkazao prisustvo na konferenciji u Saudijskoj Arabiji

Blic pre 5 sati
Američki ministar finansija Stiven Mnučin danas je izjavio da neće prisustvovati investicionoj konferenciji u Saudijskoj Arabiji sledeće nedelje, dok američka administracija čeka ishod istrage o nestalom saudijskom novinaru Džamalu Kašogiju. Kako prenosi Rojters, Mnučin je to objavio na... »

Velika akcija u Španiji: U okviru istrage o pranju novca, policija uhapsila četvoricu, a oduzela više od 115 objekata

Blic pre 5 sati
Španska policija uhapsila je četiri osobe i oduzela više od 115 objekata koji su bili u privatnom vlasništvu, u okviru istrage o pranju novca. Među uhapšenima je zet bivšeg venecuelanskog zvaničnika i lidera opozicije u egzilu Antonija Ladezme. Policija je istraživala kriminalni prsten koji... »

"Zašto si pokrao našu mamu": Osmoro dece na autobuskoj stanici u Hrvatskoj izbolo mladića (19)

Blic pre 5 sati
E. D. R. (19) teško je povređen u napadu nožem dvojice maloletnika koji se dogodio u utorak oko 18.15 časova na autobuskoj stanici u Slavonskom Brodu. Mladić je prevezen u Opštu županijsku bolnicu gde je podvrgnut operativnim zahvatima abdomena i grudi. - Pacijent je operisan i uspeli smo da... »

Biber: Ne očekujem dogovor Beograda i Prištine sledeće godine

Blic pre 5 sati
Profesor studija Jugoistočne Evrope na Univerzitetu u Gracu Florijan Biber istakao je da ne očekuje dogovor Beograda i Prištine u 2019. godini i ocenio da "ne treba na silu pokušavati naći neko rešenje" koje bi, kako kaže, bilo "mrtvo slovo na papiru". On je, gostujući na Radio televiziji... »

Šib i Skot na Bezbedonosnom forumu različito o Kosovu

Danas  pre 6 sati  još 1 povezana

Palmer: Najvažniji su mir i stabilnost

Danas  pre 7 sati  još 2 povezane

Evropu očekuje topla i sušna zima

RTV  pre 4 sata  još 1 povezana

Tači: Kosovo da ne blokira dijalog

Danas  pre 7 sati  još 1 povezana
©2018 Netmark d.o.o.