Blic, najnovije vesti

Vučić i Pahor odigrali partiju saha pred sutrašnji forum (foto)

Blic pre 28 minuta
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je večeras fotografiju na kojoj se vidi kako igra šah sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom. Njih dvojica će, inače, sutra zajedno s predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim učestvovati na… »

Privremena vlada Bolivije optužila Moralesa za terorizam i pobunu

Blic pre 16 minuta
Privremena vlada Bolivije optužila je bivšeg bolivijskog predsednika Eva Moralesa za terorizam i pobunu. Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Arturo Muriljo izjavio je da se optužbe odnose na video-snimak u kojem se, navodno, Morales čuje kako… »

Micotakis: Članice EU se nisu ponele časno

Blic pre 10 minuta
Grčki premijer Kirjakos Micotakis izjavio je danas da članice Evropske unije nisu odgovorile na zahtev da preuzmu 3.000 maloletnih migranata bez pratnje koji trenutno žive u prihvatnim centrima i drugim objektima u Grčkoj. On je u parlamentu rekao da… »

Si sa Kisindžerom o odnosima SAD i Kine

Blic pre 4 minuta
Kineski predsednik Si Ðinping susreo se danas u Pekingu sa bivšim američkim državnim sekretarom Henrijem Kisindžerom (96), izrazivši nadu da će veteran diplomatije nastaviti da tokom mnogih godina koje dolaze doprinosi kinesko-američkim odnosima… »

Gori zgrada u Zemun polju: Stanari evakuisani, košava otežava gašenje požara, iz Hitne kažu da nema povređenih

Blic pre 10 minuta
Veliki požar izbio je večeras oko 22 sata u Zemun polju. Potkrovlje jedne zgrade je u plamenu, a vatrogasci ne mogu da ugase vatru zbog jakog vetra sa kojim se bore. - Ekipa je na terenu, ali nema povređenih - rekli su za "Blic" iz Hitne pomoći… »

Najmanja zemlja sa najdebljim ljudima: Osam fascinantnih stvari o Nauruu i evo zašto je u stvari bila priznala Kosovo

Blic pre 1 sat
Nauru je postala 17. država koja je povukla priznanje Kosova. U pitanju je malena ostrvska nacija, ali sa velikom istorijom i brojnim zanimljivim činjenicama koje mnogi ne znaju. Ono međutim ima i svoje mračne strane. Najmanja ostrvska nacija bogate… »

Beograd poligon za okršaje svetskih špijuna: Koje sve strane službe operišu po Srbiji i šta su im ciljevi

Blic pre 1 sat
Afera " ruski špijun" otkrila je da Srbija interesantna mnogim obaveštajno-bezbednosnim službama, pogotovo vodećih svetskih sila, a razlozi za to su brojni, od nezavršenih ratova na Balkanu do geopolitičke pozicije Srbije koja povezuje Evropu i… »

Sirote male princeze: Princ upleten u skandal je dugo finansirao raskošni život svojih ćerki, ali hoće li britanski dvor…

Blic pre 52 minuta
Princ Endrju je u sredu objavio da se povlači iz javnog života, ali sada je pitanje šta će biti sa njegovim ćerkama, princezama Beatris i Evgenijom, koje su pretrpele nekoliko traumatičnig dana, od katastrofalnog očevog intervjua do kritika na… »

Tornado i bujice na severu Grčke: Snažno nevreme nosilo sve pred sobom na Halkidikiju i Tasosu (video)

Blic pre 40 minuta
Snažno nevreme pogodilo je danas sever Grčke, a najgore su prošli Tasos, Halkidiki i Kavala, popularne destinacije među srpskim turistima. U pojedinim mestima proglašeno je vanredno stanje, dok je grom udario u kuću u Limnosu i napravio rupu u… »

Rat na morskom dnu: Ruski špijunski brod koji su Amerikanci budno pratili, nalazi se u novoj sumnjivoj misiji, a onda mu se…

Blic pre 34 minuta
Ruskom špijunskom brodu koji je osumnjičen za prisluškivanje i sabotažu podvodnih internet kablova izgubio se svaki trag. "Forbs" prenosi da je ruski vojni brod "Jantar" stigao do obala Srednje Amerike 8. novembra. Brod se nakratko zadržao kod ostrva… »

Vesti dana »