Blic, najnovije vesti

Hiljadu putnika sa kruzera raštrkalo se po svetu, tek tada su stigli rezultati testa na korona virus, a sad stručnjaci…

Blic pre 33 minuta
Zdravstveni zvaničnici su saopštili da je jedna žena, koja se nedavno iskrcala s krstarenja brodom "Vesterdam", pozitivna na virus korone, nakon što su stotine drugih putnika napustile brod i raštrkale se na odredišta širom sveta, objavio je… »

"Penetriranje u himnu je nedopustivo": Pravnik iz Opatije podneo krivičnu prijavu protiv Josipe Lisac, tvrdi da je "povredila…

Blic pre 3 minuta
Na adresu Krivičnog odeljenja Opštinskog državnog tužilaštva u Zagrebu danas je iz Opatije poslata krivična prijava protiv Josipe Lisac, i to zbog krivičnog dela iz članka 349. Krivičnog zakona, odnosno povrede ugleda Republike Hrvatske. Boško… »

Merkel: Neću se mešati u izbor lidera CDU

Blic pre 3 minuta
Nemački kancelar Angela Merkel izjavila je danas da neće pokušavati da se meša u izbor lidera stranke Hrišćansko demokratska unija (CDU). Merkelova je otišla sa funkcije lidera CDU krajem 2018. godine, kada je izabrana Anegret Kramp-Karenbauer. Ona… »

Naučnici su napravili robota koji je pročitao milione knjiga, a ono što je saznao pokazuje sramotan stav prema ženama

Blic pre 51 minuta
Naučnici su razvili algoritam koji je za zadatak imao da otkrije kako se u literaturi opisuju žene, a kako muškarci. Rezultati su poprilično negativni što se tiče žena:… »

"Nismo rušioci, želimo bolju budućnost": Cvijanovićeva poručila da se moraju tražiti konstruktivna rešenja u domenu…

Blic pre 45 minuta
Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je večeras u Sarajevu da je neophodno izaći iz stereotipa kakav je i poslednja zajednička izjava ambasadora članova Upravnog odbora Saveta za sprovođenje mira (PIK) i početi tražiti… »

Skandal u Trsteniku: Pravnik Centra za socijalni rad fiktivno zapoljšavao korisnike socijalne pomoći, pa im uzimao platu

Blic pre 44 minuta
Ivan Beloica, bivši radnik Centra za socijalni rad u Trsteniku, sumnjiči se da je fiktivno angažovao korisnike Centra kojima je davao 5.000 dinara, a ostatak zarade, 17.000 dinara, morali su da mu vraćaju. Slučaj je otkriven polovinom prošle godine… »

Vatreni obračun u Zeti: Muškarac (31) upucan iz vozila u pokretu, policija traga za napadačima

Blic pre 16 minuta
Tridesetjednogodišnji Bojan A. ranjen je u pucnjavi u Zeti koja se je dogodila večeras oko 19 časova. Kako navode "Vijesti", on je transportovan u Urgentni blok Kliničkog centra Crne Gore. Policija je na licu mesta i u toku je uviđaj. Bojan A. je… »

Dijabetičari prete protestom: Senzore za merenje glukoze plaćaju 120 evra, a traže ih besplatno

Blic pre 33 minuta
Ukoliko Vlada Federacije Bosne i Hercegovine svim obolelim od dijabetesa tip 1 ne omogući besplatno dobijanje senzora za konstantno merenje nivoa glukoze u krvi, oboleli iz Tuzle, Mostara i Sarajeva organizovaće protest u Sarajevu. Inicijativa “Za… »

Najbaksuznija mlada: Iz trećeg pokušaja verena, onda su joj se majka i sestra razbolele, da bi banrotirala agencija preko…

Blic pre 27 minuta
Kada je Sofi Boan zakazala venčanje svojih snova, nije znala kakve je sve nevolje čekaju. Posle niza traumatičnih iskustava, koja su se završila otkazivanjem najlepšeg dana u životu svake devojke, postala je ozbiljan kandidat za najbaksuzniju mladu… »

"Pomoć! Koga da zovem?" Stanovnicu Borče uznemirio neobičan posetilac (foto)

Blic pre 15 minuta
Zamislite scenu, u svojoj kuhinji pripremate ručak ili obavljate poslove u kući, a onda kada ste nakon završenog rada odlučili da izađete u dvorište i odmorite se, u vas ni manje ni više gledaju dva neobična oka. "Pomoć", ovom rečju se na… »

Vesti dana »