Blic, najnovije vesti

Prajd u jeku pandemije: U Zagrebu 19. Parada ponosa u skladu sa merama zaštite od korone

Blic pre 3 sata
U Zagrebu će danas biti organizovana Parada ponosa, potom i druženja na Ribnjaku, a organizatori tvrde da će sve biti u skladu sa epidemiološkim merama. Tradicionalna 19. Povorka ponosa LGBTIQ zajednice, osoba i porodica s ciljem ostvarenja ustavne… »

"Glasanje u znaku teskobe i ogorčenosti": Italijani sutra izlaze na regionalne izbore i referendum

Blic pre 3 sata
Danas je u Italiji dan predizborne tišine pred regionalne izbore i referendum o smanjenju broja članova parlamenta, koji će se održati 20. i 21. septembra. Biraju se lokalne vlasti u sedam regija u kojima, zbog pandemije Covida19, to nije bilo moguće… »

Nove mere: Od ponedeljka 850.000 ljudi u Madridu u karantinu

Blic pre 3 sata
U regionu Madrida u ponedeljak na snagu stupaju nove restriktivne mere radi suzbijanja epidemije korona virusa, koje će obuhvatiti područje gde živi oko 850.000 ljudi. Nove restrikcije podrazumevaju ograničenja kretanja, koja utiču na ljude u 37… »

Ako može devojka sa krilima, možete i vi: Dejanini uzori su Nik Vujičić i Novak Đoković, a ona sama je inspiracija mnogih

Blic pre 4 sata
Da li ste se ikada zapitali šta je sve moguće postići za 25 godina ako živite u Srbiji? Mnogi će reći – pa ne baš mnogo. Međutim, postoje primeri koji tu tvrdnju demantuju. Povodom vrtoglavog uspeha kojeg je postigla za četvrt veka svog… »

Sve manje dece: Srpska ostala bez više od 7.100 osnovaca, broj odeljenja manji za 234

Blic pre 4 sata
Republika Srpska je u proteklih šest godina siromašnija za više od 7.100 osnovaca. Broj osnovnih škola smanjen je za 57, dok je broj odeljenja manji za 234. Po poslednjim zvaničnim podacima, školsku 2019/20. godinu upisalo je 9.455 prvačića, što… »

Užas: U Herceg Novom nađeno spaljeno žensko telo

Blic pre 3 sata
U hercegnovskom naselju Mokrine pronađeno je zapaljeno žensko telo, potvrđeno je Danu iz više izvora iz policije. Kako saznaje taj list, stradala devojka je strana državljanka, a preliminarni rezultati istrage ukazuju na sumnju da je devojka ubijena… »

Ovog vikenda Beograđane očekuje nekoliko manifestacija, ali i izmenjen režim saobraćaja

Blic pre 3 sata
Tokom vikenda u prestonici se održavaju mnogobrojne manifestacije, pa će ulice biti zatvorene, a linije javnog prevoza preusmerene. Manifestacija "Evropska nedelja mobilnosti - Pešačka subota", danas od 7.00 do 18.00 zatvara Ulicu kralja Milana i… »

Borba trajala celu noć: Vatrogasci i meštani od vatre odbranili naselje iznad Mostara

Blic pre 3 sata
Mostarski vatrogasci i meštani Kruševa iznad Mostara su nakon celonoćne borbe s vatrom jutros u 6 sati ugasili veliki požar koji je pretio tom naselju. Ove informacije su za Klix potvrđene iz Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar. - Požar je bio… »

Srđa Janković: Suština mere nadzora nije da policija nekoga kontroliše, već lična odgovornost

Blic pre 3 sata
Počela je primena mere zdravstvenog nadzora za sve građane koji se vraćaju iz država sa nepovoljnom epidemiološkom situacijom. Imunolog i član Kriznog štaba, doktor Srđa Janković da se očekuje da građani koji se vraćaju postupe odgovorno i… »

"Išla sam da uzmem torbicu sa parama": Ljupka Stević se oglasila povodom zabrane prilaska generalu

Blic pre 3 sata
Pevačica Ljupka Stević dobila je zabranu prilaska generalu Dragiši Simiću, nakon što mu je u sredu uveče razlupala automobile, a sada se oglasila povodom mere koja joj je izrečena. - Iskrena da budem, sad mi je svejedno! (smeh) Još uvek me nisu… »

Vesti dana »