Blic, najnovije vesti

Evropska komisija: Albanija ispunila zahteve Saveta EU, želimo pregovore i sa Severnom Makedonijom

Blic pre 14 sati
Portparolka Evropske komisije Ana Pisonoro kaže da je pozicija komisije "jasna i nepromenjena" kada je reč o ispunjenosti uslova i održavanja prvih međuvladinih konferencija sa Albanijom i Severnom Makedonijom. - Naš stav je da su obe zemlje ispunile… »

Gnev se širi indijom: Dok je zemlja u paklu korona virusa, premijer troši milijarde na palatu

Blic pre 14 sati
Dok se bolnice u Indiji bore da dođu do zaliha kiseonika, a dnevno umire više od 3.000 ljudi, premijer Narendra Modi nastavlja sa zakonom o preuređivanju parlamenta vrednim 1,8 milijardi dolara, a u taj projekat ulazi i pravljenje nove rezidencije za… »

Rama smenjuje predsednika, on mu poručuje da mu to neće proći: Parlament glasao za razrešenje, Meta to ne priznaje

Blic pre 14 sati
Albanski parlament otvorio je danas put za smenu predsednika Iljira Mete, koji se u međuvremenu oglasio i poručio da neće priznati nijednu odluku nelegalnog jednopartijskog zakonodavnog tela. Na inicijativu Socijalističke partije premijera Edi Rame… »

Orban liderima EU: "Prihvatiti sve vakcine"

Blic pre 14 sati
Mađarski premijer Viktor Orban izjavio je danas da će na sastanku lidera EU u Portugaliji, predložiti da blok prihvati sve vakcine koje se pokažu bezbednim i efikasnim i da ih koristi za ubrzanje vakcinacije širom kontinenta. Mađarska je jedina… »

"Bošnjaci unitaristi, Srbi separatisti": Čović tvrdi da samo hrvatski narod želi BiH

Blic pre 14 sati
Ja verujem da danas još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu i to jasno govorim, kazao je to Dragan Čović, lider HDZ-a, na obeležavanju godišnjice zaustavljanja tenkova JNA u mestu Polog između Mostara i Širokog Brijega. - Obe druge… »

"To je velika stvar": Cvijanovićeva uručila Handkeu Orden Srpske za izuzetan rad i zasluge na polju kulturnog i duhovnog…

Blic pre 14 sati
Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je dolazak nobelovca Petera Handkea veliko zadovljstvo za Banjaluku i Republiku Srpsku, te da Srpska ceni ozbiljno svetsko stvaralaštvo, koje dolazi iz pera i mozga čoveka koji ju je posetio. -… »

"Na tebe je bačena kletva, umreće ti cela porodica": Srpkinja u italijanskom pritvoru jer je maloletnicu ubeđivala da je na…

Blic pre 14 sati
Srpska državljanka M. E. završila je u italijanskom pritvoru jer je neprestano od jedne maloletnice tražila novac i ubeđivala je da je na nju bačen urok. Kako piše Konsenza, M. E. je pre hapšenja bila u kućnom pritvoru jer je maloletnicu ubedila… »

Trik: koji je zaludeo svet: Sipao u rupu pastu za zube i gazirani sok i nastao je ogroman oblak pene (video)

Blic pre 14 sati
Snimak interesantnog eksperimenta u prirodi objavljen na društvenim mrežama, zahvaljujući kojem je iz rupe u zemlji izašao ogroman oblak pene, brzo je postao viralan i ne prestaje da se širi mrežama. Naime, muškarac je uz pomoć samo tri sastojka… »

I dalje bez publike: Od ponedeljka dozvoljena sva sportska takmičenja u grupama do 30 ljudi u Srpskoj

Blic pre 14 sati
Od ponedeljka, 10. maja, u Srpskoj se dozvoljavaju sve takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista svih uzrasnih kategorija u grupama do 30 osoba, bez prisustva publike ili drugih osoba koja nisu akreditovana od strane organizatora… »

Ublažene mere: U Kantonu Sarajevo radno vreme pomereno do 22.30

Blic pre 14 sati
Vlada Kantona Sarajevo pomerila je, usled poboljšanja epidemiološke situacije, radno vreme do 22.30 časova poslovnim subjektima čiji je rad bio ograničen do 20.00. Dozvoljen je rad ugostiteljskim subjektima do 22.30 časova uz prisustvo maksimalno… »

Vesti dana »