Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

Italijanska Vlada usvojila nacrt budžeta za narednu godinu

Blic pre 1 sat
Italijanska Vlada usvojila je danas nacrt budžeta za narednu godinu i poručila je da će se uključiti u konstruktivni dijalog sa EU. Italijanski premijer Đuzepe Konte rekao je da su nacrt budžeta usvojen na vanrednoj sednice Vlade koja je sazvana kako bi se odgovorilo na zabrinutosti EU i... »

Le Drijan: Francuska osuđuje ubistvo Kašogija i traži opsežnu istragu

Blic pre 1 sat
Francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan saopštio je danas da Francuska osuđuje ubistvo novinara Džamala Kašogija u konzulatu Saudijske Arabije u Istanbulu i želi sprovođenje opsežne istrage o tom slučaju, prenosi Rojters. "Francuska najstrožije osuđuje ovo ubistvo. Potvrda... »

Smanjen broj kriminalnih grupa u Crnoj Gori, u prvom planu "kavčani" i "škaljarci"

Blic pre 1 sat
U Crnoj Gori trenutno deluje 11 kriminalnih grupa, čija je osnovna delatnost međunarodni šverc kokaina, pokazale su poslednje procene bezbednosnih službi. Kako je navedeno u saopštenju Uprave policije, od 2010. godine do danas broj kriminalnih grupa je smanjen za oko 70 odsto, odnosno taj broj... »

Ap: nabrojao sve izjave saudijskih zvaničnika o Kašogiju

Blic pre 2 sata
Zvaničan stav Saudijske Arabije o sudbini novinara Džamala Kašogija je, od njegovog misterioznog nestanka 2. oktobra, kada je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu, više puta menjan. Najnovije saopštenje u subotu, kojim se potvrđuje da je Kašogi izgubio život u "pesničenju" sa saudijskim... »

Kreće nova trka u atomskom naoružanju: Tramp: SAD napuštaju Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom

Blic pre 2 sata
Predsednik SAD Donald Tramp rekao je večeras da će ta zemlja napustiti Sporazum o nuklearnim raketama sa Rusijom, prenosi AFP. Tramp je istakao da SAD istupaju iz Sporazuma pošto ga zvanična Moskva narušava. "Rusija je prekršila sporazum. Oni to krše mnogo godina u nazad i ne znam zašto... »

Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi dodeljen letnjikovac kralja Nikole u Nikšiću

Blic pre 2 sata
Rekonstruisani letnjikovac kralja Nikole u Nikšiću, koji je 1964. godine proglašen zaštićenim kulturnim dobrom, danas je predat na trajno korišćenje kanonski nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi (CPC). Nekadašnji letnjikovac kralja Nikole, koji je sagrađen 1880. godine, od danas je... »

Mitropolit Ilarion: Carigradski patrijarh je raskolnik

Blic pre 2 sata
Ruska pravoslavna crkva (RPC) smatra raskolnikom carigradskog patrijarha Vartolomeja, saopštio je mitropolit volokolamski Ilarion, šef Odeljenja za spoljne crkvene veze Moskovske patrijaršije. Prema njegovim rečima, svojom odlukom da započne proces priznavanja autokefalnosti nekanonske crkve u... »

Salvini ljut na Pariz: "Francuska policija prelazi granicu i ostavlja migrante u Italiji"

Blic pre 2 sata
Italijanski ministar unutrašnjih poslova i vicepremijer Mateo Salvini objavio je da je, posle "još jedne u nizu zloupotrebe s one strane Alpa", misleći na odluke francuske policije da pređe granicu i ostavi imigrante u Italiji, odlučio da "od danas italijanska policija čuva granicu". "Francuzi... »

Nesreća u Kolumbiji: U padu "Crnog jastreba" poginula sva četiri člana posade

Blic pre 2 sata
U padu helikoptera kolumbijske vojske nakon operacije protiv krijumčara narkotika na zapadu Kolumbije poginula su sva četiri člana posade, izjavili su danas zvaničnici. Olupina helikoptera "Crni jastreb" pronađena je između gradova Balboa i Argelija na zapadu Kolumbije. Loši vremenski uslovi... »

U utorak izvlačenje najvećeg džek pota u istoriji Amerike

Blic pre 2 sata
Očekivani nagradni fond američke lutrije "Mega milioni" prešao je više od milijardu i 600 miliona dolara, čime postaje najveći džek pot u istoriji Amerike. Pošto u petak uveče nije izvučena glavna nagrada od milijaradu dolara, suma koju bi srećni dobitnik mogao da osvoji u utorak je... »

©2018 Netmark d.o.o.