Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

Drama na tajlandu: Policija traga za 12 dečaka i trenerom koji su nestali u pećini

Blic pre 3 sata
U toku je potraga za 12 dečaka i njihovim fudbalskim trenerom, kojima se u subotu izgubio trag kod pećine na severu Tajlanda. Dečaci, stari između 11 i 15 godina, i njihov 25-godišnji trener, nestali su pošto su završili trening. Njihovi bicikli, ruksazi i patike nađeni su ostavljeni ispred... »

Podela Kosova se sve češće pominje u srpskoj javnosti, a sada je stigao kategoričan stav iz Nemačke

Blic pre 1 sat
Nemačka je kategorično protiv podele Kosova, izjavio je ambasador te zemlje u Prištini Kristijan Helt, i dodao da bi to stvorilo potencijal za destabilizaciju regiona i šire. - Niko ne bi mogao da mi da ubedljiv odgovor na pitanje kakve probleme bi podela rešila. Da li bi ona donela bilo kakvo... »

EU samit o migrantima: Cipras protiv prihvatnih centara van EU, Plenković: Neće ih biti na Zapadnom Balkanu

Blic pre 5 sati
U Briselu je održan mini-samit 16 zemalja EU u pokušaju nalaženja "evropskog rešenja" za problem migranata. Lideri 16 od 28 država članica EU koji su se odazvali pozivu predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera da prisustvuju današnjem mini-samitu u Briselu, prema oceni AP, preživeli... »

Merkel: Mnogo dobre volje za rešavanje sporova oko migracija

Blic pre 14 sati
Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da je na današnjem samitu 16, od ukupno 28 zemalja Evropske unije, stvoreno "mnogo dobre volje" za razgovore o neslaganjima unutar EU koja se tiču migracija, prenosi AP. Navodi se da su se Merkelova i još 15 evropskih lidera sastali u Briselu kako bi... »

Policija otkrila migrante na autoputu kod Jagodine

Blic pre 4 sata
Na autoputu Beograd - Niš, kod mosta na velikoj Moravi u Mijatovcu, između Jagodine i Ćuprije, policija je jutros otkrila oko deset migranata. Oni sede kraj kolovozne traka u pravcu Beograda, a sa njima je policija sa vozilom, na kome je upaljeno rotirajuće svetlo, i čekaju veće vozilo da... »

Danas oblačno i suvo, uveče kiša

Blic pre 4 sata
U Srbiji će danas, posle pretežno vedrog jutra, tokom dana biti umereno oblačno i suvo vreme. Kasnije po podne i uveče u južnim i centralnim krajevima Srbije očekuje se jače naoblačenje, mestimično sa kišom i lokalnom pojavom pljuskova, saopštio je Republički hidrometeorloški zavod.... »

Crkva kod Visokog na meti vandala, zapaljenje ikone

Blic pre 15 sati
Pravoslavna crkva u Čekrčićima u opštini Visoko obijena je, oštećen je časni presto, polomljeno nekoliko ikona koje su potom zapaljene sa Svetim jevanđenjem, rekao je arhijerejski namesnik sarajevski Jadran Danilović. Sveštenik Danilović je naveo da je provaljeno na crkvena vrata, da je... »

Poslanici počeli raspravu o amandmanima koji su listom odbijani

Blic pre 2 sata
Skupština Srbija nastavila je danas rad raspravom o amandmanima na više zakonskih predloga, među kojima su predlozi zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, o ratnim memorijalima, ali i sezonskim radnicima. Narodni poslanici su podneli 21 amandman na Predlog zakona o izmenama i dopunama... »

Bota sot: Prve optužbe Specijalnog suda za OVK u septembru?

Blic pre 1 sat
Specijalni sud za ratne zločine koje je tokom rata počinila takozvana Oslobodilačka vojska Kosova (OVK) mogao bi da podnese prve optužnice u septembru ove godine, piše prištinska "Bota sot" pozivajući se na nezvanične izvore. Kako navodi list, sud je već saslušao nekoliko svedoka, preneo... »

Istočna Evropa se prazni: Ljudi se masovno iseljavaju na zapad, najviše beže iz ove balkanske zemlje

Blic pre 2 sata
Stanovništvo Zapadne Evrope značajno raste zahvaljujući migraciji, dok istočna Evropa ima problema sa demografijom zbog odlaska građana, ukazuju naučnici Austrijske akademije nauka (OeAW) i bečkog Vitgenštajn centra. Bečki naučnici analizirali su razvoj stanovništva u Evropi između 1990.... »

Predsednik Turske Erdogan proglasio pobedu na predsedničkim izborima

Glas Amerike  pre 51 minuta  još 17 povezanih

Srbija danas otvara još dva poglavlja u pregovorima sa EU

B92  pre 6 sati  još 13 povezanih

Dva snažna zemljotresa pogodila Grčku

Vesti online  pre 2 sata  još 12 povezanih

Evro danas 118,11

Kamatica  pre 5 sati  još 10 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.