Blic

Palmer: Razumemo zabrinutost SPC, ali mnogi imaju slične zakone o veroispovesti kao Crna Gora

Blic pre 23 sata
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara i specijalni izaslanik za Zapadni Balkan Metju Palmer izjavio je da SAD razumeju zabrinutost koju Srpska pravoslavna crkva (SPC) izražava zbog Zakona o slobodi verosipovesti u Crnoj Gori, ali je dodao da… »

Incident u Prištini: Zamenika kosovskog premijera gađali jajima zbog taksi (video)

Blic pre 1 sat
Nepoznate osobe danas su, u blizini zgrade vlade u Prištini, gađale jajima zamenika premijera privremenih prištinskih institucija Avdulaha Hotija, a kako navodi Kljan Kosova, to je učinjeno u znak protesta zbog ukidanja taksi. Kako piše Koha, osoba… »

Neprocenjivo otkriće: Naučnici u ledu Sibira pronašli pticu staru 46.000 godina (foto)

Blic pre 2 sata
Naučnici su i ranije pronalazili ostatke ili delove tela drugih životinja sačuvane u večnom ledu, kao što su vukovi i mamuti, ali otkriće jedne ptice ocenjeno je kao "neprocenjivo“ jer omogućava pronalaženje DNK i povremeno RNK, nukleinskih… »

U Dubrovniku se zapalilo drvo staro 500 godina i i dalje gori: Bilo je kandidovano za evropsko stablo godine (video)

Blic pre 7 sati
U Dubrovniku požar koji je jutros izbio u Dubrovniku zapalilo se i stablo platana, staro 500 godina koje je bilo kandidovano za evropsko stablo godine. Stablo se nalazi u dubrovačkom naselju Trsteno i pod zaštitom je u kategoriji spomenika parkovne… »

Ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković: Biće mi zadovoljstvo da vratim orden SPC

Blic pre 10 sati
- Biće mi zadovoljstvo da vratim orden Srpskoj pravoslavnoj crkvi (SPC), da mi ga ne moraju oduzimati, posebno kad vidim kome su sve taj orden dali, izjavio je ministar odbrane Crne Gore Predrag Boššković. On je to rekao u Dnevniku TVCG povodom izjave… »

Mesto za odmor: Kina sprema sedam kruzera za smeštaj lekara u epicentru korona virusa

Blic pre 10 sati
Kineske vlasti obezbediće na sedam kruzera smeštaj za zdravstvene radnike u Vuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, saopštile su kineske vlasti. Desetine hiljada zdravstvenih radnika dovedeno je u provinciju Hubej i njenu prestonicu Vuhan iz svih… »

Ambasador Srbije u Japanu: Srbi na kruzeru se osećaju dobro, čekamo rezultate testa

Blic pre 10 sati
Ambasador Srbije u Japanu Nenad Glišić izjavio je danas da se na brodu "Dajmond prnices" kod Jokohame nalazi još 11 državljana Srbije, članovi posade čije testiranje bi trebalo da bude okončano danas. Dvoje srpskih državljana, putnika, juče je… »

Neuspešna dvodnevna rasprava u Briselu: Lideri EU bez dogovora o budžetu

Blic pre 24 sata
Lideri 27 članica EU ni posle dva dana nisu na samitu u Briselu postigli konsenzus o budžetu Unije za period 2021-2027. "Nažalost danas nije bilo moguće postići sporazum. Potrebno nam je još vremena", poručio je predsednik Evropskog saveta Šarl… »

Makron traži samit o Idlibu sa Nemačkom, Turskom i Rusijom

Blic pre 4 sata
Francuski predsednik Emanuel Makron založio se za održavanje samita o Siriji sa Nemačkom, Rusijom i Turskom što je pre moguće da bi se izbegla humanitarna katastrofa na severozapadu te zemlje. - Moramo što pre da organizujemo sastanak sa Nemačkom… »

Dan nakon sporazuma o smanjenju vatre: Novi sukobi talibana i avganistanskih snaga

Blic pre 4 sata
Talibani i pripadnici snaga bezbednosti sukobili su se danas u nekim delovima Avganistana, dan nakon što je uveden "sedmodnevni period smanjenjenih sukoba". Talibani su rano jutros napali snage Avganistana u provinciji, rekao je portparol lokalne… »

Blic, najnovije vesti »