Blic » Vesti dana

http://www.blic.rs

Blic

UAE: Neosnovane tvrdnje Teherana da smo umešani u napad

Blic pre 10 sati
Visoki zvaničnik Ujedinjenih Arapskih Emirata negirao je danas tvrdnje Irana da je ta zemlja umešana u napad na vojnu paradu u jugozapadnom Iranu. "Formalno podbadanje protiv UAE iz Irana je žalosno i eskaliralo je nakon napada u Ahvazu", napisao je svom nalogu na Tviteru ministar spoljnih... »

Pupovac: Predlažem drugačiji pristup

Blic pre 11 sati
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac upitan da li je Vučićev govor u Bačkoj Palanci povodom obeležavanja godišnjice Oluje i u kojem je uporedio Hrvatsku s nacističkom Nemačkom bio neprimeren, rekao je da predlaže drugačiji pristup. - Predlažem drugačiji pristup... »

Akcije u Makedoniji: Otkriveno 120 migranata koji su ilegalno prešli granicu

Blic pre 11 sati
Makedonska policija saopštila je danas da je, u dva odvojena slučaja, otkrila 120 migranata koji su ilegalno ušli u tu zemlju iz Grčke, u trenutku kada je broj ilegalnih prelazaka granice značajno porastao proteklih meseci. Policija je danas saopštila da je patrola granične policije otkrila... »

Intervju: Zoran Lutovac: Većina u Srbiji želi suštinske promene

Blic pre 11 sati
Šta vam vredi ideološko-programska čistota ili superiornost ako niste relevantni, ako niste u stanju bilo šta da promenite? Upravo to i odgovara aktuelnom režimu. Ovako za “Blic“ govori predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac i dodaje da vladajućoj koaliciji upravo odgovara da se... »

Postignut dogovor: Lideri nemačke vlade našli rešenje za spor oko Masena

Blic pre 12 sati
Lideri vladajuće koalicije u Nemačkoj postigli su dogovor o rešavanju spora o budućnosti šefa domaće obaveštajne službe bezbednosti Hans-Georga Masena, rekao je ministar unutrašnjih poslova Horst Zehofer. On je rekao da će Masen postati "specijalni savetnik" u ministarstvu unutrašnjih... »

"Pogledajte bliže svojoj kući": Američka ambasadorka u UN odbacila iransko "upiranje prstom" u Vašington

Blic pre 12 sati
Američka ambasadorka u UN Niki Hejli odbacila je danas iransko "upiranje prstom" u Vašington zbog smrtonosnog napada na paradi, te rekla da iranski lideri treba da "pogledaju bliže svojoj kući". Upitana da prokomentariše izjavu iranskog predsednika Hasana Ruhanija, Hejli je rekla da "on treba... »

Sedam dana do istorijskog referenduma: Zapad šalje lidere u Skoplje, a Rusija u senci sprovodi svoj plan

Blic pre 12 sati
Još sedam dana ostalo je od referenduma u Makedoniji, kada će građani glasati o promeni naziva imena države. U glavnom gradu Skoplju, vazduh odiše nadom i neizvesnošću dok se zemlja približava istorijskom raskršću, koji bi ukoliko ishod bude pozitivan, bio korak ka ulasku Makedonije u... »

Kako Gugl pomaže Kini da kontroliše svoje građane: Neviđena bura i bes nakon što su procurili planovi o "Zmajevom letu"

Blic pre 12 sati
Tehnološki džin “Gugl” napravio je prototip cenzurisanog pretraživača za Kinu koji izgleda da povezuje korisnikove pretrage za njihovim ličnim brojevima telefona, čime olakšava kineskoj vladi nadgledanje upita svojih građana. Projekt “Dregonflaj” takođe uklanja sadržaj kojeg... »

Knjiga za pomoć teško obolelima: Zbornik 70 domaćih pisaca za podršku negi ljudima pred smrt

Blic pre 11 sati
Tri puta je pokušao da se pomeri, ali nije mogao da ustane iz kreveta. Na kraju je otežao, pao na krevet i uz krkljanje ispustio poslednji uzdah. Ugušivši se od kancera koji mu je progutao telo. Ovu smrt doživelo je najmanje šest hiljada ljudi širom Srbije za godinu dana. Nema utočišta za... »

Če Gevara u Kragujevcu: Čuveni Gerilac posetio Šumarice, a u "Zastavi" hteo da kupi oružje

Blic pre 11 sati
Da li ste znali da je Če Gevara boravio u Kragujevcu, posetio spomenik u Šumaricama i fabriku "Zastava" gde je razmatrao kupovinu oružja? Nedavno otvorena izložba u Muzeju "21. oktobar" pokušava da rasvetli ovu, čak i starijim Kragujevčanima nepoznatu činjenicu. Naime, kada je Kubanska... »

Skandal posle derbija: Demolirana svlačionica sudije Danila Grujića

Večernje novosti  pre 11 sati  još 11 povezanih

"Novosti": Tri nova poglavlja u decembru?

B92  pre 1 sat  još 5 povezanih

Brnabić predvodi delegaciju Srbije na GS UN

RTV  pre 51 minuta  još 3 povezane

Proverite da li unosite dobre kalorije

B92  pre 1 sat  još 4 povezane
©2018 Netmark d.o.o.