Regioni

Američke vlasti i dalje u pritvoru drže više od 500 dece imigranata

IndeksOnline pre 8 sati
VAŠINGTON – Više od 500 dece koja su ilegalno ušla u SAD i dalje se nalaze u pritvoru, tri nedelje nakon što je pravosudna odluka obavezala saveznu vladu da ih vrati porodicama, pokazuju sudski dokumenti. Medju 565 maloletnika koje drži Kancelarija za relokalizaciju izbeglica, podredjena... »

16 Miliona za atmosfersku kanalizaciju u Odžinki

OK radio pre 16 sati
U naselju Odžinka u Vranju, u ulicama Hristijana Karpoša i Đure Đakovića, počeli su radovi na postavljanju atmosferske kanalizacije. Izvođač je JP “Vodovod", investitor je Grad Vranje, a vrednost radova je 16 miliona dinara. Kako je najavljeno, nakon završetka radova na postavljanju... »

Napadač u Turskoj ubio dvoje i ranio četvoro ljudi

IndeksOnline pre 18 sati
Službenik kancelarije lokalnog muftije u gradu Terdžan na istoku Turske pucao je na svoje kolege i tom prilikom ubio dve i ranio četiri osobe, nakon čega je pokušao da se ubije. Napadač je takođe povređen, javila je turska državna agencija Anadolija. Pucnjava se dogodila tokom sastanka... »

Pogledajte video kako je spašeno preko 20 kupača na Velikoj plaži u Ulcinju

IndeksOnline pre 18 sati
ULCINJ – Turista iz Kazahstana T.S. (41) utopio se u četvrtak na početku Velike plaže, dok je desetina drugih izvučena na obalu nakon dramatičnog spašavanja. ULCINJ: NA VELIKOJ PLAŽI IZVUČENO BEŽIVOTNO TELO MUŠKARCA, JOŠ 30 SPAŠENO UTOPLJENIK NA VELIKOJ PLAŽI U ULCINJU PLIVAO UPRKOS... »

Studenti iz Australije, Rusije, Nemačke, Engleske proučavaju Gostušu, radili na sanaciji crkve

Pirotske vesti pre 37 minuta
Sedamnaest studenata arhitekture i građevinarstva iz Australije, Nemačke, Rusije, Engleske, Holandije, Bugarske i drugih zemalja boravi u Gostuši – Kamenom selu na Staroj planini gde u okviru projekta “Usvoji domaćinstvo u Gostuši” – koga realizuje Fondacija “Arhitekta Aleksandar... »

Ugušili se od ugljen monoksida

Jug press pre 1 sat
LESKOVAC Nebojša Cekić i Jasmina Nikolić, koji su stradali u četvrtak rano ujutro u jednom stanu u centru grada, su se ugušili ugljen monoksidom, pokazala je obdukcija, saznaje JUGpress. Povrede od požara njih dvoje su zadobili kada su već bili mrtvi, navode naši izvori. Istraga povodom ovog... »

MEDVEĐA Zahvalnica za slikara koji je dešifrovao osmeh Mona Lize

Jugmedia pre 1 sat
Predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsić uručio je zahvalnicu poznatom srpskom književniku i slikaru Predragu Baji Lukoviću, koji je slikom „Portret jedne tajne“ dokazao da je lik čuvene Mona Lize zapravo autoportret samog autora Leonarda da Vinčija. Luković je rodom iz sela Gajtana u... »

Prvi međunarodni filmski festival “Most“ u Vranju

Jugmedia pre 2 sata
U Vranju bi u oktobru trebalo da se održi Prvi međunarodni filmski festival „Most“, u okviru koga će se prikazivati dokumentarni filmovi na otvorenom, na platou ispred Narodnog muzeja, saopštila je Zorica Jović portparol Gradskog veća. Na sednici Gradskog veća Vranja u petak, formiran je... »

Dom kulture nabavio najsavremeniju opremu za prikazivanje filmova

Glas Zapadne Srbije pre 2 sata
Čačak – Čačanski Dom kulture u predstojeću sezonu ući će tehnički znatno opremljeniji, zahvaljujući nabavci opreme za prikazivanje filmova. Prema rečima direktora ove ustanove Radisava Lukovića, kupljen je najsavremeniji DCP projektor čija je vrednost 6,5 miliona dinara. Za njegovu... »

ĆELAVA PEVAČICA

Jugmedia pre 4 sata
Što sam stariji, a spadam među srećnike koji žive dovoljno dugo, to sam svesniji važnosti medija, javnog mnjenja i javnosti. Svestan sam, jer znam, a i pamet me još uvek dosta dobro služi, da opstanak svake nacije, pa i srpske zavisi od ekonomije, kulture, zdravstva, slobode pojedinca i –... »

©2018 Netmark d.o.o.