Regioni

Andrija Petrović, građanska inicijativa Da Valjevo prodiše: „Uspeli smo da aerozagađenje uvedemo u javni i u politički diskurs grada“

Valjevska posla pre 18 sati
Valjevci se sigurno sećaju dana kada su spomenici herojima iz Drugog svetskog rata u parku na Jadru osvanuli sa zaštitnim maskama. Bilo je to početkom januara, dakle pre skoro godinu dana, kada je nekolicina naših sugrađana okupljena oko inicijative pod nazivom „Da Valjevo prodiše“... »

Centar za vantelesnu oplodnju Opšte bolnice Valjevo proslavio 6. rođendan

Valjevska posla pre 19 sati
Centar za vantelesenu oplodnju Opšte bolnice Valjevo šesti rođendan dočekao je radno i sa 347 rođenih beba od početka rada. Od tog broja dečaci su u prednosti sa 188 rođenih dečaka i 159 devojčica. Osim usvajanja i osvajanja novih metoda koji su dali rezultate, rađanjem bebe iz odmrznute... »

Na dan zaštitnika valjevske Biblioteke obeležen vek i po postojanja

Valjevska posla pre 19 sati
U Matičnoj biblioteci „Ljubomir Nenadović“ proslavljena je slava Sveti apostol Andrej Prvozvani, istovremeno, obeležen je i dragocen jubilej osnivanja nekadašnje Čitaonice koja je u našem gradu zaživela 1868. godine. Violeta Milošević, direktorka valjevske Biblioteke, ustanove od... »

Podzemni kontejneri stigli u Vranje

OK radio pre 20 sati
Javno preduzeće "Komrad" Vranje dobilo je kontigent podzemnih kontejnera koji će biti postavljeni na četiri lokacije u gradu. Lokalna samouprava je izdvojila oko 4,2 miliona dinara za nabavku 10 podzemnih kontejnera finske firme „Molok“ koji će omogućiti efikasnije prikupljanje otpada iz... »

Modelarstvo početak vazduhoplovstva

Valjevska posla pre 21 sat
U organizaciji Aerokluba Valjevo u Tehničkoj školi održan je Javni modelarski čas kojem su prisustvovali polaznici modelarske sekcije, rukovodstvo i članovi Aerokluba Valjevo, učenici Tehničke škole, kao i predsednik Vazduhoplovnog Saveza Srbije Labud Bulatović, član Gradskog veća Grada... »

Leskovačka Skupština: Albanci kupuju parcele u Lebanu za izgradnju džamija

Južne vesti pre 23 sata
O odluci Vlade Kosova da formira vojsku na toj teritoriji raspravljalo se i u leskovačkom parlamentu. Odbornik opozicione grupe “Za Leskovac zajedno” Nenad Zdravković izrazio je bojazan da će Albanci krenuti da “podižu” kuće u Oruglici, leskovačkom selu koje se nalazi u blizini... »

Vukovci u biblioteci

OK radio pre 23 sata
Gradsku biblioteku “Bora Stanković”, posetili su učenici III/4 odeljenja OŠ “Vuk Karadžić”, sa učiteljicom Gordanom Stojančić. Tom prilikom, organizovana je interaktivna radionica, na kojoj su izrađene i novogodišnje čestitke. Deca su, takođe, bila u prilici da se upoznaju sa... »

Pacijenti iz Dnevne psihijatrijske bolnice prodaju ručne radove

OK radio pre 23 sata
U Dnevnoj psihijatrijskoj bolnici u Vranju organizovana je prodajna izložba ručnih radova pacijenata. Radovi su nastali kao deo terapije na ovom odeljenju. Građani koji žele da kupe radove nastale u procesu lečenja pacijenata mogu to da urade svakog radnog dana posle 12 časova. Nela Stanojev,... »

Rukometaši Novog Pazara doživeli poraz u Aranđelovcu

IndeksOnline pre 11 sati
NOVI PAZAR – Rukometni klub Šamot 65 iz Aranđelovca savladao je RK Novi Pazar rezultatom 32:20 (14:11) u okviru 13. kola Superlige Srbije. Tako su izabranici Neleta Matića doživeli peti poraz u dosadašnjem delu takmičenja i trenutno se nalaze na trećoj poziciji na tabeli odmah ispod Dinama... »

Bombardovanje Soluna 1916.

Politika pre 12 sati
Po svršetku albanske golgote, vojska centralnih sila lagano je sve više dobijala vesti o gomilanju savezničkih trupa svih rodova kraj lučke varoši Solun, koja ubrzo postade, ne samo višenarodna, već i višekonfesionalna prava košnica. Radi što boljeg uočavanja tih kretanja i njihovog... »

©2018 Netmark d.o.o.