Regioni, najnovije vesti

Vladan Vasić: U saradnji sa institucijama i privredom, nastavljamo obuke za deficitarna zanimanja

Plus online pre 15 minuta
Jedana od aktivnih mera zapošljavanja jesu i obuke nezaposlenih za potrebe tržišta rada. Trenutno je na evidenciji službe u Pirotu oko 6.000 nezaposlenih , što je znatno manje nego ranijih godina. Od tog broja jedan deo nisu aktivni tražioci posla... »

Vlasotincu nagrada za projekat prihvatilišta, Pirotu za transparentnost

Južne vesti pre 4 minuta
Zbog toga što je tokom izgradnje prihvatilišta za životinje Opština Vlasotince ispoštovala sve pravne norme i odgovorno radila, proglašena je za najbolju lokalnu samoupravu u oblasti odgovornost i vladavine prava na prvom Nacionalnom takmičenju... »

Makedonski Trio “Aura” otvorio Međunarodne susrete flautista “Tahir Kulenović”

Valjevska posla pre 3 minuta
Makedonski Trio “Aura” svečano je otvorio u Koncertnoj sali Muzičke škole u Valjevu 21. Međunarodne susrete flautista “Tahir Kulenović”. Ove godine, ovaj prestižni takmičarski festival flaute okuplja 128 flautista i 40 pedagoga, 25 muzičkih škola i... »

Đaci u klupama od ponedeljka,škole same planiraju nadoknadu

IndeksOnline pre 33 minuta
BEOGRAD – Ðaci se sa produženog zimskog raspusta u školske klupe vraćaju u ponedeljak, 25. februara, kada počinje drugo polugodište, a škole same treba da naprave plan nadoknade časova i dostave ga Ministarstvu prosvete. Škole treba da nadoknade pet... »

Ljajić:Od 2021. godine ukida se roming na Balkanu

IndeksOnline pre 39 minuta
SARAJEVO – Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić izjavio je danas da se od 2021. godine ukida roming na Balkanu. Građani balkanskih zemalja od 1. jula dobiće još niže cene međusobnog telefonskog saobraćaja, a za dve... »

Španović predvodi tim Srbije od 10 takmičara na EP

IndeksOnline pre 15 minuta
BEOGRAD – Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković objavio je spisak takmičara za predstojece dvoransko Evropsko prvenstvo u Glazgovu. Srbiju će predstavljati aktuelna šampionka Evrope Ivana Španović, Milica Gardašević i Strahinja... »

Nova školska zgrada opasna za đake

Politika pre 22 minuta
Direktorka OŠ „Milovan Glišić” Nataša Badovinac odbila je krajem januara da potpiše zapisnik o primopredaji i preseljenju u novosagrađeni objekat zbog nekoliko desetina uočenih tehničkih nedostataka koji ugrožavaju bezbednost učenika i nastavnika
Valjevo – Iako je za novoizgrađeni objekat valjevske Osnovne škole „Milovan Glišić” u Ulici Prve proleterske, nakon skoro dvodecenijske gradnje izdata upotrebna dozvola i upućen... »

ZiJin Mining Grupa održala radnu konferenciju za 2019. godinu

Kolektiv pre 9 minuta
Nova era, nova dostignuća, novi skok
新时代、新作为、新跨越——紫金矿业召开2019年工作会议 Ukoliko ostanemo privrženi putevima inovacija, ZiJin će uspeti da promoviše reformu svog sistema u svim aspektima i omogućiće novi krug razvoja u cilju internacionalizacije, odnosno širenja... »

Boško Obradović tužio Aleksandra Vučića

Glas Zapadne Srbije pre 10 minuta
Boško Obradović, predsednik Dveri podneo je tužbu Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv Aleksandra Vučića za naknadu štete zbog učestalih izjava u kojima Obradovića kako se navodi u saopštenju, naziva lopovom, pljačkašem i fašistom. „S obzirom da ne... »

Pirot:Delegacija grada na skupu “Evroregion” Nišava

Pirotske vesti pre 21 minut
Podelite Delegacija grada Pirota, u kojoj su zamenik gradonačelnika Vidojko Panajotović. predsednik Gradske skupštine Milan Popović i Vladica Tošić, zamenik predsednika Skupštine, inače osnivači Evroregiona “Nišava” učestvuje na skupu te ekonomske... »

Iduće nedelje počinje podela vaučera za bebe

Niške vesti pre 39 minuta
Ona dodaje da je procedura oko javne nabavke pri kraju, rok za žalbe je završen, ali podela vaučera mora da sečeka još koji dan zbog eventualnih prigovora koji stižu poštom. Najbolju ponudu ovog puta dao je Ready group, a grad je za kupovinu 990... »

Međunarodni dan maternjeg jezika 22. februar

iKragujevac pre 10 minuta
Danas je Međunarodni dan maternjeg jezika. Obeležavaju ga članice UNESKO-a, kako bi promovisale jezičnu i kulturnu raznolikost i multilingvizam.
Cilj je podizanje svesti o značaju maternjeg jezika i višejezičnosti. „Upotreba maternjeg jezika je jedno od osnovnih ljudskih prava, deo je kulturnog identiteta i tačka... »

Novi Pazar- Još pet novih sudija

Sandžak haber pre 10 minuta
Od strane Visokog savjeta sudstva (VSS) raspisan je konkurs za izbor jednog sudije u Višem, a četvero u Osnovnom sudu u Novom Pazaru. Prijave na konkurs imaju pravo svi kanidati koji ispunjavaju uslove propisane odredbama članova 43, 44 i 45 Zakona... »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crvenom krstu

InfoKG pre 10 minuta
Kako bi zalihe krvi u Službi za transfuziju Kliničkog centra Kragujevac bile stabilne, Crveni krst će u ponedeljak, 25. februara, od 10 do 15 časova u svojim prostorijama organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi. “Ponedeljak je dan za... »

Prva prodaja imovine fabrike “Spektar“, određena početna cena

Morava info pre 9 minuta
ČAČAK – Stečajni upravnik DOO „Spektar” iz Čačka Milutin Obradović oglasio je prvu prodaju nepokretne i pokretne imovine stečajnog dužnika javnim nadmetanjem, a na prodaju se nude dve imovinske celine. Prva obuhvata osam poslovnih i ostalih zgrada u... »

©2019 Netmark d.o.o.