Regioni, najnovije vesti

Dobro nam došli, Topalovići: Proslava u Požarevcu uz tortu u obliku mrtvačkog sanduka

Večernje novosti pre 6 sati
Na proslavu je pozvano 250 domaćih i stranih kolega, uz veliku tortu u obliku pogrebnog sanduka. Radiša Mihajlović, vlasnik poznatog pogrebnog preduzeća „Drnda“ iz Požarevca, za 2. novembar najavio je jubilarnu, desetu „Grobarijadu“, na kojoj… »

Za veću bezbednost đaka: Prokuplje dobilo pešački prelaz po ugledu na svetske metropole

Večernje novosti pre 6 sati
Gradonačelnik Prokuplja rekao je da su led markeri postavljeni na pešački prelaz koji koristi mnogo đaka. Prvi pešački prelaz sa led markerima u ravni sa kolovozom u Srbiji, po ugledu na svetske metropole, postavljen je u Prokuplju. Gradonačelnik… »

Hapšenje u Velikom Trnovcu: Pronađeni heroin i psihoaktivni lekovi

OK radio pre 1 dan
Više javno tužilaštvo u Vranju odredilo je tokom vikenda zadržavanje N. V. iz Velikog Trnovca kod Bujanovca, zato što je u svojoj kući, zbog prodaje, držao nedozvoljene supstance. Pripadnici policije u Vranju uhapsili su V. N. (58) iz okoline… »

Fabrika vode izgrađena u rekordnom roku: Užičanima sa česme potekla ispravna voda

RINA pre 1 dan
Užice - Puštanjem u rad Fabrike vode na Cerovića brdu, Užičani su konačno dobili kvalitetnu vodu za piće, čime je rešen dugogodišnji problem koji je izazvala pojava cijanobaketerija na jezeru Vrtuci krajem 2013. godine, a kako bi se ponovo mogla… »

U održavanje regionalnih puteva biće uloženo milijardu dinara: Nova Varoš više nije zaboravljena

RINA pre 1 dan
Nova Varoš – Ulaganje u kapitalne investicije se nastavlja, jer opština Nova Varoš više nije zaboravljena od svih. Nakon što je na planini Zlatar ar poskupeo čak 12 puta, u planu su i novi projekti. “Ta planina je naša nada za razvoj turizma… »

ŠUME BALINOVIĆA ZASUTE DIVLJIM DEPONIJAMA

Valjevska posla pre 1 dan
U živopisnom selu Balinović podno Jablanika sve manje žitelja, a sve više divljih deponija. Šume u ovom selu su bukvalo zasute deponijama: plastočnim flašama, gumama, gajbama, vrećama čiji sadržaj nije poznat, a nađe se i po koji dušek i wc… »

U Brčkom predstavljeni ukusi “zlatne planine”

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Zlatibor - Posle uspešno održane promocije u Beču, Turistička organizacija Zlatibor aktivno nastavlja sa promocijom predstojeće zimske sezone. U nedelju, 20.10.2019. godine u centru Brčko distrikta, u restoranu hotela "Jelena" brojnim novinarima i… »

Nećete verovati: Čobani sa Murtenice dobili krov nad glavom

Glas Zapadne Srbije pre 1 dan
Čajetina - Nekoliko godina i hladnih zima brat i sestra Pavle i Miljana Vasović, čobani sa padina Murtenice na Zlatiboru, proveli su u limenoj baraci od šest kvadrata. Rodna kuća nestala im je u plamenu u pristranku sela Ljubiš pa nisu imali kud… »

Odata pošta svim žrtvama fašizma iz Drugog svetskog rata

RT Kragujevac pre 1 dan
U znak sećanja na žrtve fašizma u Drugom svetskom ratu, danas su položeni venci kraj Spomen –obeležja „Fontana narodnih heroja“ kod Krsta. Poštu oslobodiocima i nevinim žrtvama odali su predstavnici lokalne samouprave, boračkih udruženja… »

Prijem za prijatelje Kragujevca povodom 21. oktobra

RT Kragujevac pre 1 dan
Povodom obeležavanja 78. godina od streljanja civila u Šumaricama i oslobođenja Kragujevca u Drugom svetskom ratu koje je dočekano na isti dan 21. oktobra ali tri godine kasnije, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić organizovao je svečani… »

Vesti dana »