Regioni, najnovije vesti

Vašington protiv inicijative za utvrđivanje istine o Srebrenici: RS i Dodik moraju da priznaju genocid

Srbija danas pre 9 minuta
Nečuveno!
Američka administracija zahteva od Republike Srpske i njenog predsednika Milorada Dodika da bespogovorno prihvate tezu da se jula 1995. u Srebrenici dogodio genocid, odnosno da je RS "genocidna tvorevina". Stejt... »

Rezultati vlasti u Nišu: Stvoreni uslovi za još veći napredak

Večernje novosti pre 57 minuta
Gradonačelnik Darko Bulatović sumirao rezultate dvogodišnjeg rada, koliko je na čelu lokalne samouprave u Nišu. Iz Republike od početka 2018. već stiglo više od 300 miliona dinara
STABILIZACIJA javnih finansija i smanjenje broja nezaposlenih - uz stvaranje povoljnog privrednog ambijenta i zavidnu saradnju sa republičkim vlastima - samo su neki od segmenata... »

Balkanska (ne)briga o kulturi

Niške vesti pre 44 minuta
Tih prvih dana organizovano je nekoliko događaja. Ali, samo tada. Afirmišući svoj talenat i rad, mladi umetnici su Balkanskoj ulici te 2016. godine udahnuli novi život i ona je postala oaza ideja i umetnosti. Afirmacija ulice krenula je dobro.... »

Horoskop za 18. avgust

OK radio pre 5 sati
Pred vama je horoskop za 18. avgust. Uživajte.
Dani imaju klice u ranijim danima, a uviru u one potonje. Dani imaju osobinu da cvetaju i mirišu u nama, a da mi cvetamo i mirišemo u njima. Dani astrologa, poput mene, drže oči otvorenim i čula izoštrenim. Da cvet... »

Decu izujedali stršljeni, spasila ih Hitna pomoć

OK radio pre 4 sata
Vranje - U selu Novi Glog kod Trgovišta u petak uveče dogodila se prava drama kada je dvoje dece izujedao roj stršljena.
Dečak i devojčica su iz Ćukovca došli u posetu rođacima u Novom Glogu u opštini Trgovište. Umesto druženja i opuštanja u prirodi, preživeli su pravu dramu kada ih je napao roj... »

Borba za najulov: Vlasinska somovijada 2018

OK radio pre 5 sati
Vranje - Klub sportskih ribolovaca „Vlasinsko jezero-pastrmka“ i Turistička organizacija opštine Surdulica, na Vlasinskom jezeru 25. i 26. avgusta organizuju sportsko-rekreativnu manifestaciju pod nazivom “Vlasinska somovijada 2018".
U subotu, prvog dana manifestacije, takmičarski deo će trajati od 12 do 19 časova. U nedelju će takmičenje biti održano od 06 do 12 časova, a proglašenje pobednika ja zakazano za... »

16 Miliona za atmosfersku kanalizaciju u Odžinki

OK radio pre 4 sata
U naselju Odžinka u Vranju, u ulicama Hristijana Karpoša i Đure Đakovića, počeli su radovi na postavljanju atmosferske kanalizacije.
Izvođač je JP “Vodovod", investitor je Grad Vranje, a vrednost radova je 16 miliona dinara. Kako je najavljeno, nakon završetka radova na postavljanju atmosferske kanalizacije,... »

Akcija dobrovoljnog davanja krvi zakazana za sredu

InfoLIGA pre 4 sata
Akcija dobrovoljnog davanja krvi održaće se 22.08.2018. godine od 9 do 16 časova u tehničkoj školi. Crveni krst, organizator ovog događaja, ističe kako su potrebe za krvlju svakodnevne, jer su optimalne rezerve krvi 4% na broj stanovnika, kako bi... »

Pogledajte video kako je spašeno preko 20 kupača na Velikoj plaži u Ulcinju

IndeksOnline pre 7 sati
ULCINJ – Turista iz Kazahstana T.S. (41) utopio se u četvrtak na početku Velike plaže, dok je desetina drugih izvučena na obalu nakon dramatičnog spašavanja. ULCINJ: NA VELIKOJ PLAŽI IZVUČENO BEŽIVOTNO TELO MUŠKARCA, JOŠ 30 SPAŠENO UTOPLJENIK NA... »

Napadač u Turskoj ubio dvoje i ranio četvoro ljudi

IndeksOnline pre 6 sati
Službenik kancelarije lokalnog muftije u gradu Terdžan na istoku Turske pucao je na svoje kolege i tom prilikom ubio dve i ranio četiri osobe, nakon čega je pokušao da se ubije. Napadač je takođe povređen, javila je turska državna agencija... »

Kraljevo: Škola bez raspusta

RTS pre 7 sati
RTS: Kraljevo: Škola bez raspusta
Čak ni tokom letnjeg raspusta Muzička škola „Stevan Mokranjac" iz Kraljeva ne zatvara vrata učionica i kabineta već ih prepušta studentima muzičkih fakulteta kako bi spremali ispite. Tako Kraljevčanima priređuju besplatne koncerte.
Sve se ori od muzike Rahmanjinova, Prokofjeva i Baha u muzičkoj školi u Kraljevu. Ne čudi jer studenti sa fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda ovde predano uvežbavaju tehniku... »

"Kragujevac - prestonica moderne Srbije - dva veka posle"

RTS pre 7 sati
RTS: "Kragujevac - prestonica moderne Srbije - dva veka posle"
"Kragujevac - prestonica moderne Srbije - dva veka posle", viđen objektivom polaznika Druge inkluzivne foto radionice. Najbolji radovi, nastali u protekla četiri meseca, predstavljeni su na izložbi u kragujevačkom Velikom parku.
Zajednička nit - 16 najboljih fotografija je život, radost, ljubav i pulsiranje nekadašnje prestonice. Reč je o projektu Foruma mladih sa invaliditetom koji je realizovan pod... »

Startovala Tamiška eko regata

RTS pre 7 sati
RTS: Startovala Tamiška eko regata
Oko 40 čamaca, učesnika Tamiške eko regate, krenulo je od Pančeva do Opova na trodnevno putovanje. Osim druženja i uživanja na vodi, zadatak im je da čiste smeće na reci i provere kakav je plovni status na tom delu Tamiša.
Zaljubljenici u reku najviše vole leto kada mogu da plove i druže se na regatama. Tamiška eko regata, koja se ove godine održava deveti put, ima svoje stalne učesnike, najčešće iz... »

Novi Sad: Biblioteka na plaži

Večernje novosti pre 8 sati
Ljubitelji pisanog štiva koji leto provode na Štrandu mogu da uživaju oko 600 knjiga, od toga 200 za mlađe čitaoce
NOVI SAD - Ljubitelji knjige koji leto provode na gradskoj plaži Štrandu mogu da uživaju u knjigama Gradske biblioteke sada u novom, većem i boljem objektu. Posetiocima je na... »

Burek od 200 kilograma: Nišlije uživale na Burekdžijadi

Blic pre 8 sati
Na niškoj Buregdžijadi napravljen je gigantski burek težak oko 200 kilograma koji je večeras podeljen posetiocima. Najveći burek na svetu napravljen je i ispečen u pekari "Esnaf" u Malošištu a donator je preduzeće "Bibli". Za pola sata, više stotina... »

©2018 Netmark d.o.o.