Regioni, najnovije vesti

Predsednica Opštine Trgovište iz SNS-a podnela ostavku

Južne vesti pre 20 minuta
Predsednica Opštine Trgovište Miljana Zlatković Stojanović i predsednik lokalne Skupštine Aleksandar Kolić podneli su ostavke zbog, kako je Kolić rekao za Južne vesti, prelaska na druge funkcije koje će ubuduće obavljati. Na čelo Opštine se… »

Lobanja tiranosaurusa reksa na aukcijskoj prodaji u Njujorku

Politika pre 20 minuta
Lobanja tiranosaurusa reksa nazvanog Maksimus predstavljena je u aukcijskoj kući „Sadebi” u Njujorku gde će se u petak održati i licitacija ovog eksponata vrednog, kako stručnjaci procenjuju, između 15 i 20 miliona dolara. Ovo je prvi put da se… »

Liv Tajler ekskluzivno za „Politiku“: Moj život je bio podređen karijeri

Politika pre 20 minuta
Zvezda filmova „Armagedon”, „Ukradena lepota” i „Gospodari prstenova”, ali i serija „Bludnica”, „911 Teksas“, u ekskluzivnom intervjuu za „Politiku“ kaže da glumi duguje to što je, za razliku od mnogih njenih vršnjaka koji su se… »

Amerika prva, Kina druga u proizvodnji oružja

Politika pre 20 minuta
Amerikanci i dalje najveći proizvođači oružja sa 40 kompanija među prvih 100, a Kina je druga na listi sa osam među prvih 100 i četiri u prvih deset. Prema godišnjem izveštaju Stokholmskog međunarodnog instituta za istraživanje mira (SIPRI)… »

Kineski astronauti u novoj misiji na svemirskoj stanici

Politika pre 20 minuta
Komandant Čen Dong i njegove kolege astronauti Liu Jang i Caj Sudže posle šestomesečnog boravka u kosmosu, na kineskoj svemirskoj stanici Tjengong (Svemirska palata), vratili su se na Zemlju i u poslednja 24 časa prošli su kroz detaljna medicinska… »

Albanski analitičar: Džaka i Šaćiri ne predstavljaju našu naciju

Politika pre 20 minuta
I dok Albanci širom regiona i sveta slave fudbalere švajcarske reprezentacije albanskog porekla Džerdana Šaćirija i Granita Džaku, naročito posle pobede Švajcarske nad Srbijom, u albanskoj javnosti na KiM, postoje oni koji smatraju da Šaćiri i… »

London i Atina bez dogovora o povratku mermera sa Partenona u Grčku

Politika pre 20 minuta
ATINA, - Još uvek nema dogovora između Grčke i Britanije o povratku mermenih artefakata u Atinu, saopštila je danas grčka vlada, demantujući tako navode da su dve strane blizu sporazuma. Saopštenje tako demantuje navode lista Ta Nea, koji je… »

Novi automobili sadržaće informaciju o energetskoj efikasnosti od 24. decembra

Politika pre 20 minuta
Pravilnik o podacima ekonomičnosti potrošnje goriva i emisijama CO2 novih putničkih vozila, po kojem novi automobili koji se prodaju u Srbiji moraju imati informacije o energetskoj efikasnosti i ekonomičnosti potrošnje goriva, počeće da se… »

U Pečenjevcu održana 18. krompirijada

Jug press pre 20 minuta
LESKOVAC Domu kulture „Tihomir Rakić Veljko“u Pečenjevcu po tradiciji organizovao je Krompirijadu, a direktor Miroslav Stojanović podseća da je prva Krompirijada održana pre 18 godina. “Sada obeležavamo punoletstvo ove manifestacije, koja je i… »

Međunarodni festival pantomime – „P(h)antom fest“ u Vranju

Jug press pre 14 minuta
VRANJE Vranje će narednih dana biti domaćin Međunarodnog festivala pantomime – „P(h)antom fest“, koji se organizuje već deset godina. Festival počinje u sredu, 7. decembra, u Pozorištu „Bora Stanković“ predstavom „Tihi gambit“ koju je… »

Vesti dana »