Regioni, najnovije vesti

Belgija izručila Bosni i Hercegovini Adisa Abaza

IndeksOnline pre 22 minuta
SARAJEVO – Belgija je izručila Bosni i Hercegovini Adisa Abaza, koji se povezuje sa terorističkim napadima u Parizum, 2015. Izručenje Abaza je za sarajevski Dnevni avaz povrdio njegov advokat Senad Kreho, koji je rekao da je njegov branjenik izručen… »

SDP pozdravila ukidanje zabrane zapošljavanja u prosveti

IndeksOnline pre 4 minuta
NOVI PAZAR – Skupština Srbije počela je danas 12. vanredno zasedanje, sazvano na zahtev Vlade Srbije, a na dnevnom redu biće više zakonskih izmena i dopuna. Između ostalih, pred poslanicima su se našli Predlog izmena i dopuna Zakona o osnovama… »

Marta Mratinković druga u prvom kolu Kupa Srbije

Jug press pre 58 minuta
LESKOVAC Marta Mratinković iz Streljačkog kluba GT osvojila je drugo mesto u konkurenciji kadetkinja, sa 355 krugova u prvom kolu Kupa Srbije, u gadjanju vazdušnim oružjem za pionire i pionirke, koje je u subotu, u Novom Sadu organizovao Nacionalni… »

Završena manifestacija „Sportske igre“

Jug press pre 41 minuta
VRANJE U Vranju je završena manifestacija „Sportske igre“ koja je okupila 250 učesnika koji su se takmičili u četiri discipline. Nadmetali su se u malom fudbalu, stonom tenisu, košarci i odbojci. „Cilj manifestacije je negovanje sportskog duha… »

Podrška osobama sa invaliditetom pri zapošljavanju

RT Kragujevac pre 17 minuta
U nameri da poveća procenat radno angažovanih osoba sa invaliditeom u Kragujevcu, Biznis inovacioni centar će, u okviru posebnog projekta, organizovati stručne obuke na kojima će osobe sa invaliditetom steći dodatna znanja i veštine, a radiće se i… »

Ambasador SAD Entoni Godfri u poseti Južnoj Srbiji

Jug press pre 23 minuta
VRANJE-BUJANOVAC-PREŠEVO-LESKOVAC Ambasador Entoni F. Godfri će boraviti u Južnoj Srbiji od 21. do 23. januara i tom prilikom posetiti Vranje, Preševo, Bujanovac i Leskovac. Kako bi saznao što više o političkoj i ekonomskoj situaciji tog regiona… »

U kavezima pronađena 21 pevačica: Pokrenut postupak zbog protivzakonitog držanja (foto)

Večernje novosti pre 59 minuta
Strogo zaštićene vrste pronađene 15. januara, oduzete su od osobe koja ih držala u zarobljeništvu. POKRAJINSKI zavod za zaštitu prirode (PZZP), Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine i policija u Subotici, pronašli su u Subotici strogo… »

Dečak koji je ljubav pretvorio u uspeh!

Niške vesti pre 10 minuta
Đorđe trenira stoni tenis već devet godina u niškom Železničaru. Četiri godine je član reprezentacije Srbije do 18 godina, ukupno pet puta je bio državni prvak, a kada otvori vitrinu u njoj se nalazi oko 200 medalja i 60 pehara! Sa stonim… »

Sudbina Mesne zajednice 1. maj u Kragujevcu

Pressek pre 53 minuta
Mesna zajednica „1. maj” u Kragujevcu izgorela je u požaru koji se dogodio 2. avgusta 2019. godine (vidi LINK). Osumnjičeni za podmetanje požara uhapšen je dva dana kasnije. Zgarište koja je iza njega ostalo rašćišćeno je tek pre nekoliko… »

Napuštene državne oranice - ko će moći da ih koristi?

RTS pre 59 minuta
Ministarstvo poljoprivrede najavilo je da će državno poljoprivredno zemljište koje je zapušteno i koje se ne obrađuje, biti dato besplatno na korišćenje ratarima. Država je popisom pronašla još 2400 hektara zemljišta koje nije u funkciji… »

Vesti dana »